Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przejsta nc

Jestem biedna i nie stać mnie na przyjęcie komunijne syna

Polecane posty

Gość To faktycznie ciężko
My na 5 osób mamy około 5 tysięcy. Za 2,5 nie wyobrażam sobie jakbyśmy żyli. Tyle to my mamy rachunków co miesiąc za dom i samochody i paliwo. A na życie to z czego?

Gość masakra 232343
Opłaty kościelne, medaliki,świeczki,alby. Jakaś tragedia. Szybciej do nieba pojdziecie jak to kupicie? To powinno byc wszystko za darmo a tu to przyjecie to chrzest to pogrzeb i pieniążki płyną. Nie uważacie że KK powinien takie rzeczy robić nieodpłatnie ? W koncu to im zalezy najbardziej na swoich barankach. Moja koleżanka się zapożyczyła żeby te wszystkie gówienka kupić. Proponuje zbiorowy protest, kto jest za? : D I co to ma wspolnego z wiarą?

Gość co???? co???
przejsta nc a facet ile zarabia? to ile ty masz dzieci 3jke? sama jestes sobie winna decydujac sie na tyle dzieci:O

Gość przejsta nc
Kiedyś było nas stać, były inne czasy dzieci mniejsze, mniejsze wydatki teraz dzieci już duże zwiększyły się wydatki, pensje zmalały ;/

Gość bla bla bla .
To faktycznie ciężko moze sobie nie wyobrazasz:O ale jest duzo ludzi ktorzy musze za taka sumke zyc::O

Gość 1000 dolarow
bylam w tą niedziele na komunii i wiecie co przed kosciolem słyszałam... chłopcy odezli od swoich rodzin(było ich 3) i już rozmawiali o prezentach chociaż jeszcze pewnie nic nie dostali:D jakas masakra

Gość uhjikfhkv
autorko - używanego xboxa mozna kupiź już za 500-600zł - czy Twój syn musi miec nowego?? Nie rozumiem... jestes biedna jak piszesz le NOWEGO XBOXA idziesz kupic....

Gość nie rob chały i zrob mu to
przyjecie, ono jest ważniejsze niż sam prezent

Gość przejsta nc
1400 zarabia , ja 1100

Gość joannaanna123
jakoś u mojego dziecka w szkole nie ma przechwalanek a jesli sa to moje dziecko je ignoruje. Fakt że mnie stać na prezent za 5 tyś zł nie znaczy że mnie dokumentnie pojebało i dam tyle wydam. Piszesz że nie chodzi o prezenty a o ilość gości a jeszcze wcześniej że synowi łzy leciały bo dostanie perezent tylko za 1500zł.komunia to sakrament i mądry rodzic wyjaśni swojemu dziecku że najważniejsze jest przyjęcie ciała Jezusa a nie prezenty po kilka tysięcy

Gość nic nie ma z wiara
taka świecka tradycja jak choinka w boze narodzenia. Jak poślesz dziecko bez medalika i w dresie to też go dopuszczą do komunii tylko zwyczajnie mu przykro będzie. To ludzie chcą tak celebrowac uroczystości z takim przepychem, a skoro chcą to nikt nie zabrania. Kiedyś do komunii trzeba bylo mieć odświętne ubranie niekoniecznie suknie czy specjalną albę tylko coś w czym się chodzilo od święta.

Gość przejsta nc
Ale tak jak Wam mówiłam pieniądze zorganizowali znajomi i przyjaciółka umówiła się ze mną pod mediaexpert i kupiła tą gre ... co miałam jej powiedziec?

Gość joannaanna123
no to o co chodzi? prezent syn ma? a obiad na 5 osób to taki koszt????????????

Gość przejsta nc
Przykro mi że nie będzie nikogo z rodziny , że nie stać mnie na to by zaprosić ich na obiad , że syn znów kolejny raz będzie z nami tylko...

Gość tez bedziemy w Titanic Palace
no bez jaj, ludzie zrzucli się na prezent i nawet ich obiadem nie poczęstujesz???

Gość joannaanna123
2 kg schadu na zrazy, kurczak na rosół i warzywa na sałatkę to strasznyyyyy koszt. Chyba ze krewetki chcesz gościom dać

Gość joannaanna123
z resztą można kupić tort i postawić kawę

Gość przejsta nc
Ja wiem że koszt obiadu to 100 zł , ale raz że od 10 do 26 Maja 16 dni będzie i będę musiała się spinać bym miala na ten większy obiad. A dwa że mam stół tylko na 4 osoby , i nawet wspólnie nie możemy zasiąśc do stołu a co dopiero mówić o gościach

Gość joannaanna123
no to się szybko obudziłaś, lekko nie po w czasie

Gość tez bedziemy w Titanic Palace
szukasz tylko wymówki:P, moi znajomi tez nie za bogaci, zrobili w domu, dzieci przy lawie siedziały, jak się chce to się da rade, tyle w temacie

Ja bym w życiu tak drogiego prezentu nie przyjęła jak bym nie mogła znajomych za to ugościć, kobieto honoru za grosz nie masz i dobrego wychowania. Nawet dziadków nie zaprosić i chrzestnych,dobrze ci rodzina powiedziała chyba już cię od tej zaradnej strony znają, masakra.Ja też mam troje dzieci ale w pierwszej kolejności myślę o tym aby to najbliższa moim dzieciom rodzina mogła celebrować z nim tą uroczystość a nie o prezentach

Ja bym w życiu tak drogiego prezentu nie przyjęła jak bym nie mogła znajomych za to ugościć, kobieto honoru za grosz nie masz i dobrego wychowania. Nawet dziadków nie zaprosić i chrzestnych,dobrze ci rodzina powiedziała chyba już cię od tej zaradnej strony znają, masakra.Ja też mam troje dzieci ale w pierwszej kolejności myślę o tym aby to najbliższa moim dzieciom rodzina mogła celebrować z nim tą uroczystość a nie o prezentach

Ale Wy wredne baby jestescie!!!! Jak tak mozna,dziewczyna tu sie zali,a Wy zamiast jakos ja pocieszyc to ponizacie wyzywacie od tepych itd.jak tak mozna? Tak sie zachowuja matki? Wiecie to Wam trzeba wspolczuc,to nie autorka lecz Wy ponizajace ja potrzebujecie pomocy! Ktos powinien Was do ludzkiego poziomu doprowadzic,bo jak narazie Wasze osoby obok czlowieka nawet nie staly.Egoistki potrafiace tylko krytykowac i szpile wbijac :( Oh zeby kiedys role sie nie odwrocily....Nie wiecie co czeka na Was w przyszlosci i nie gadajcie tu o odkladaniu pieniedzy,bo i ten pieniadz odlozony moze wartosc stracic.Zalosne jestescie. A Ty autorko nie przejmuj sie ich gadaniem,wiem ze to przykre gdy sie czyta takie wypowiedzi,az lza sie w oku kreci.Domyslam sie jak musi byc Ci ciezko,ale pamietaj ze komunia to nie wystawny obiad,nie wystawne przyjecie i nie drogie prezenty,to jest sakrament bardzo wazny dla Twojego dziecka.Domyslam sie tez,ze ciezko jest takiemu maluchowi wytlumaczyc to wszystko,tym bardziej gdy w kolo slychac co kto i ile dostal.Trzymaj sie i nie zamartwiaj,pamietaj,ze jakos to bedzie,a ze rodzina nie naje sie u Ciebie....No trudno kazdy normalny czlowiek to zrozumie,a jesli ktos tego nie rozumie niech sie buja to tylko o nim swiadczy jaki plytki jest.Pozdrawiam goraco. Chcialabym Ci jakos pomoc,ale pojecia nie mam jak.Z jakiego regionu Polski jestes?

Gość weronikafaustynka
hahaha, prezent weźmie, ale już jesc nie da:D:D:D

Gość hahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa
Lodowata na innym topiku pisze ze sama biedna jest:D a tu udaje,ze chce pomoc, no jaja:D

Gość przejsta nc
dobra dziewczyny ten temat to ściema, nudze się, nie mam zadnej komunii, ani nawet dziecka:D ale dzięki,ze pisalyscie:D

Gość przejsta nc
Nie dam, i sądzę że moi przyjaciele to rozumieją. Bo gdyby nie rozumieli na prezent by się nie zrzucali. Jestem z najbiednieszego i najbardziej bezrobotnego województwa w Polsce ;/

Gość przejsta nc
nie dam im jesc, sa bogatsi ode mnie, nie będą mnie objadać, a potem będę miesiąc glodowac, nie nie nie nikt nie kazal im tego prezentu kupowac