Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mama pyta doświadzczone

Czy dada są naprawdę takie same jak pampersy tylko tańsze?

Polecane posty

Gość ale bym ci
żartujesz chyba , gdyby wycofali to by ich w sklepach nie było :)

Gość stawiam na dadę
Wolę DADY od pampersów.. koleżanka ma córeczkę, ona też woli dady wydają mi się o wiele lepsze.. (a już te pampers sleep and play to w ogóle porażka).. W nocy nie zmieniam pieluchy mojemu 4 miesięcznemu dziecku raczej, ponieważ w nocy nie je... ale przez wiele godzin śpi na brzuchu.. i niestety pampersy ciągle są rano dziurawe z przodu :-/ kiedyś miał ten granulat na brzuszku :-/ Od początku używałam DADY, potem w dzień dady na noc pampers.. teraz też mam jeszcze trochę pampersów, ale chyba wolę dady.. (a te z rosmana miałam jedną paczkę, do kitu) Ja jestem bardzo zadowolona.. i to bzdura jakaś, że niby trzeba zmieniać pieluchę po każdym sikaniu.. bzdura, bzdura!! Zresztą.. uważam, że kazy powinien sam się przekonać, jakie pieluchy woli kupować.

Gość dhhfgjddgh
Trfgfrgg

ja też wolę dady od pampersów, naprawdę i to nie kwestia ceny bo oryginalne pampersy można kupić niedrogo na promocjach.

Gość mama2,5latki
moja corka na poczatku uzywala przez dluzszy czas Dada. Ogolnie byly ok jednak w porownaniu do Pampersow sa grubsze, sztywne takie i nie maja rozciaganych boczkow i tej warstwy chroniacej pupe przed wilgocia. Huggiesy sa tez ok, jednak najczesciej kupowalam wlasnie Pampersa.

Gość na poczatku uwazalam ze
Pielucha to pielucha i jak szlo tego od groma to uzywalam dady. Przez pierwszy miesiac. Nie nadazalam zmieniac,kupa.za kupa i co noc przesikane boki,dziecko sie darlo (noworodek)a srodku nocy a ja musialam sie gimnastykowac i wstyd sasiadow. Potem stwierdilam,ze sprobuje pampersow i co sie okazalo?sa ciensze,wygodniejsze i jedna pielucha starcza na cala noc. Rano ciagle pupa sucha i zadnych odparzen. Dziecko przestalo sie drzec bo nie przebieram go wnocy i w ogole nie przewijam jak nie zrobi grubszej sprawy. Spokojnie przesypia noce budzac sie tylko na jedzenie. Kupilam.jeszcze huggisy myslac ze to ta sama gorna polka i zonk. Sa sztywniejsze,troche grubsze i wprawdzie nie odparzaja, ale na noc nie zaryzykuje ich wlozyc. Nad siusiakiem jak.zdejme pieluszke,skora jeat "zaparzona",zaczerwieniona. Po chwili wietrzenia to schodzi,moze po calej nocy by i odparzylo, nie wiem. A i czasem jak odepne pieluche to sa jeszcze kropelki wody,nie sa tak chlonne jak oryginalne pampersy,bo z nimi nigdy nie mialam takiego przypadku. Teraz zuzywam huggisy,nie oszczedzam,przewijam bardzo czesto,pampersy ida na noc i dluzszewyjscia. Ale.jak skoncze ta paczke to bede kupowac tylko pampersy.

Gość moje dzieci pameprsy uczulaly
uzywalma u corki przez 3 miesiace: non stop czerwona pupa, potem przeszlam na huggiers: non stop otracia na udach. w koncu , z polecenia kuzyki kupilam dady! i o dziewo tanie a dobre! chlonne, delikatne dla skory zero otarc i uczulen! moze sa toche grubsze od pampkow, ale mi to akurat nie przeszkadza!

Gość pracuję w żłobku
pracuję w żłobku i myślę, że zmieniłam zdecydowanie więcej pieluch od Was:) Uważam, że najlepsze są pieluszki Pampers. Najbardziej chłonne, cienkie, elastyczne, nie wydzielają brzydkiego zapachu jak się trochę nasiusia. Dużo rodziców korzysta z pieluch dada, myślę, że z oszczędności. Nie mogę powedzieć, że są złe bo w porównaniu z rossmanowskimi czy nawet huggiesami wypadają całkiem dobrze. Ale biorąc pod uwagę Pampers i Dada, zdecydowanie wolę Pampers:)

Musze sie zgodzić, próbowałam zaoszczędzic i kupowałam Dada i wydawały mi się dobre ale jak kupiłam prawdziwe Pampersy to jednak jest róznica. I tak pampers stosuje na noc bo chłonne sa bardziej a w dzień Dadę zamieniłam na pieluchy z Kauflandu bo sa lepsze jednak od Dady. Kupiłam bo były tansze a u mnie było cieniej z kasa a sprawdziły się super- takie pomaranczowe baby nappies.

dada są trochę sztywniejsze od pampersów,ale mi bardziej odpowiadają,pampersy przeciekały

Gość mama bliźniaków 5 miesięcznych
Od początku używam Dady i moim zdaniem najlepsze. W między czasie testowałam Pampersy i inne pieluszki, ale jednak zostałam przy tych z Biedronki- sucha pupa, zero odparzeń!

Gość gość
Moje dziecko ma rok, używam tylko pieluch Pampers i nigdy przenigdy nie przemokły.może za rzadko zmieniacie pieluchy albo nie potraficie ich założyć?!

Nie są takie same. To tak jakby porównywać fiata z bmw. MNie nie podeszły - sztywne, twarde, tyłek dziecka mokry, no i mają jakiś dziwny zapach:/ Pampersów nie kupuję bo są dla mnie za drogie, używam babydreamów z rossmana i są ok.

Gość Majówka_2013
Ja (póki co) zdecydowanie wolę pieluszki Dada. Jakoś lepiej mi się je zakłada. Przez dwa dni zakładałam córeczce oryginalne pampersy i niemal przy każdej zmianie musiałam jej zmywać z pupy prócz kupska takie białe kłaczki, które były pozostałością po pampersie (wata?). Przy Dadzie nie mam takich problemów. Zużyłam wszystkie oryginały i wracam do biedronkowej Dady.

Często poruszany jest problem, że Pampersy są jednak droższe od innych pieluch. Jeśli jednak nie chcemy rezygnować z tej marki, ale budżet kurczy nam się znacząco warto poszukać promocji i rabatów. Taką możliwość daje np. nasz program lojalnościowy - dzięki uczestniczeniu w nim mamy dostęp do stałych rabatów, a automatyczny system przypominania o zakupach ułatwia planowanie. Wszystkie szczegóły dostępne są w naszym sklepie.

Gość Mój tez ma 15mscc
Najlepiej kup i dada i pampersy - sama zobaczysz:) Pampers niestety są cieniutkie,delikatne,pachnące:P dady są grubsze -ja używam i dady i z rossmana babydream . Ale jakby mnie było aż tak stać to bym kupowala tylko pampersa :D

Gość gość
dada to szajs ja uzywalam oryg pamppersow

Gość leniwa krowa
Pampersy są super. Przesikują się, jeśli są za małe dla dziecka lub źle założone. Innych pieluszek nie używałam. I w upały pupa nie jest odparzona.

Gość gość
Wracam do pampersów. Po próbie dady pupa jest odparzona. Są sztywne i nie przepuszczają powietrza :o

Gość gość
I dady trzeba często zmieniać.

Gość gość
dady są przyzwoite jesli chodzi o chlonnosc ,ale cuchną uryną chomiczą niemiłosiernie. Jesli komus nie przeszkadza ten fetor, to polecam.

roznie bywa, je ponoc robi pampers, wiec pewnie jakosciowo sa b. dobre. ja slyszalam rozne opinie niektore pozytywne inne mniej.

używam Dady od urodzenia mojej córki czyli ponad 6 miesięcy i nawet nie myślę o zamianie na pampersy,dady są super a cena korzystna,nie mamy żadnych uczuleń a zapach..nie wiem co ile wy zmieniacie pieluchy że wam zalatują fetorem :/

Gość gość
Dady chlonne jak pampers?absolutnie nie. Puchna po jednym siknieciu i duzo czesciej trzeba zmieniac. I wcale.cena nie jest korzystna bo kosztuja tyle co pampersy na promocji. Wole kupic pampersy wieksza ikosc na zapas niz dady. Zuzylam tylko 2 opakowania i podziekuje. Jedno z ciekawosci a drugie z chciwosci bo na otwarciu biedronki byly 40 gr za sztuke. ale.i tak wyszlo pewnie drozej bo czesciej trzeba bylo zmieniac.

Gość gość
polecam Dade ,wychowałam dwoje dzieci i bardzo żałowałam ,że przy pierwszym dziecku ich nie znałam i trzymałam z poczatku córkę w pampersach.potem kupowałam dade i z rosmana .polecam super pieluchy ,warto je kupić!!!!!!!!!

Gość gggggga
dada nie są lepsze jedynie cena zachęca do zakupu...

Gość gość
Pampersom nic nie dorówna no i jak się trafi na promocje to wcale tak drogo nie wychodzi.Dady nie są najgorsze.Ja robię tak;na noc i na wyjście z domu pampersy a po domu dady

Gość gość
własnie chodzi o to, ze one cuchna okrutnie nawet nie uzywane, nówki z opakowania, w zyciu nie założone. A odpowiadajac na pytanie ,to zmieniam pieluchy bardzo czesto. uzywam od poczatku pamers premium care i jestem super zadowolona. dad uzylam pare razy (po 1 paczce rozmiary 1,2,3,4) zeby zobaczyc czy sa takie dobre ,jak sie mowi o nich, ale odrzucil mnie wlasnie ten odór. ja go nie trawie po prostu. Dopuszczam jednak mysl, ze dla innych to moze byc calkiem przyjemny albo choćby neutralny zapach..

Gość gość
A ja tam dadę chwalę:)

Gość gość
Według mnie to nie ma co porównywać. Dada nawet w połowie nie są tak dobre jak pampers. Od początku używam pampers premium care- nigdy się nie zdarzyło żeby mała miała po nich jakieś odparzenia, nigdy nie przeciekly i sprawdziły się nawet podczas biegunki. Dużo moich znajomych zachwala te dady, raz kupiłam z ciekawości i nigdy więcej. Zacznijmy od tego, że są strasznie grube i sztywne- bardzo krepowaly ruchy dziecka, które właśnie zaczynało wstawać i wspinać się np na fotel. Do tego nie trzymają w ogóle wilgoci i przeciekaja. Zużywa się ich też trzy razy więcej niż pampersow,bo np w nocy musiałam zmieniać pieluche co najmniej trzy razy. A w pampersie spokojnie wytrzyma te 9-10 godzin, a rano pupa sucha :) Dlatego szybko wróciłam do premium care, które według mnie są najlepsze. Wiem, że każde dziecko jest inne i to, że u nas dada się nie sprawdziły nie znaczy, że tak samo będzie u kogoś innego:)