Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szok w trampkach

poszlibyście do roboty za 1000 zł?

Polecane posty

Gość szok w trampkach

?

Gość gość
1000 zł jest na pewno więcej niż 0 zł Zależy jakie miałabym wykształcenie i co miałabym za to 1000zł robić. Ponadto potraktowałabym to jako początek, zaczęcie czegoś i szukałabym czegoś bardziej atrakcyjnego.

Gość jestę gościę
jak bym pracowała 10 dni w miesiącu za 1000 zł - myślę, że tak

Gość fraanka
Pytanie od czapy. Do jednej bym poszła a do drugiej nie. Płaca to jeden z czynników, ważny, ale nie jedyny. Jeśli np. byłaby to praca w Bangladeszu, to zarobki 1000 zł miesięcznie wystarczą na luksusowe życie.

Gość szok w trampkach
przecież wiadomo ze chodzi o Polskę:O wykształcenie wyższe, od dawna nic nie mogę znaleźć i jestem już zdesperowana ale 1000zł:O żeby chociaż 1500...;(

Gość gość
bierz ta robote w polsce nie zarobisz wiecej jako kobieta bez znajomosci ja pracuje za 800zl i musze cicho siedziec:)

Gość szok w trampkach
za 800? o matko, wspólczuje...ale sama nie będę miała dużo lepiej:O

Gość jestę gościę
boże, nie wierzę :( ja pracuję za 1800 netto i jest tu uważane za niezbyt wysoką stawkę, ale 800 zł to już totalny wyzysk :(

Gość gość
ja tak bo moi rodzice nie zyja. Nikt mi nie pomoże. Ale jak ktos nie musi to niech to oleje bo to wyzysk.

Gość szok w trampkach
gdzie znaleźć pracę za 1800?:P ja niestety nie mam znajomości:(

Gość fraanka
Nie, nie wiadomo. Nie wiadomo nawet czy chodzi o wypłatę za miesiąc czy za inny okres rozliczeniowy ani w ogóle o jaki rodzaj pracy chodzi (ciężka, lekka, fizyczna, naukowa, specjalistyczna, niebezpieczna, stresująca?), na jaką umowę itp. Ja np. pracowałam jakiś czas za 1000 zł na pół etatu: tak sobie bym powiedziała, bo żyć trzeba za to przez cały miesiąc a nie za pół, ale pracować 4 a 8 godzin to też różnica.

Gość gość
Ja mam prace za 1500 po znajomości :classic_cool: W tym wszystkie niedziele do pracy i na zmiany :P

Gość gość
pracuje na pol etatu w markecie:( mialam lepiej zarabialam 1200 ale postawialm sie w pewnej sprawie bylam na urlopie kolezanka byla chora i mnie sciagneli do pracy okazalo sie ze kumpela nie miala l4 i dostala normalna wyplate takie jest zycie w Polsce poprostu lepiej siedziec cicho niz walczyc o sprawiedliwosc:(

Gość szok w trampkach
no dobrze- praca po 8 godzin-zmianowa, umowa zlecenie, coś w charakterze kelnerki tylko ze stoi się za ladą, parzy kawę, podaje desery itd

Gość jestę gościę
przecież za 800 czy 1000 zł nie da się wyżyć :( a jeszcze jak ktoś ma kredyty albo sam wynajmuje mieszkanie to nie ma nawet mowy! :(

Gość jestę gościę
8 godzin a w skali miesiąca to ile godzin wychodzi?

Gość gość
ja mam srednio 2700zł natto ale nie chcielibyscie przechodzic tego co ja.....w pracy przechodzę

Gość szok w trampkach
wiesz, no myslę że 180-200 godzin wyjdzie bo za dużo wolnego mieć nie będę (szczególnie teraz kiedy jest sezon turystyczny)

Gość jestę gościę
miałam pracę w której zarabiałam więcej ale zrezygnowałam z niej na rzecz tej, w której jestem. bo nie chciałam przechodzić męczarni...

Gość gość
mam meza wiec tak zle nie jest lepsze 800zl niż 0zl:) kredyt tez mam i dziecko ale trzeba dac rede nie poddawac sie:) bierz ta prace od czegos trzeba zaczac w naszym kraju chodze do pracy 2 razy w tygodniupo 8 a czasem 10 godzin lacznie jakies 80-84godziny miesiecznie...

Gość szok w trampkach
a co takiego w tej pracy przechodzisz? czym się zajmujesz?

Gość jestę gościę
no proszę Cię!!!! za 200 godzin miesięcznie to wychodzi 5 zł za godzinę!!!!!!!!!!!

Gość szok w trampkach
jestem załamana:( nie mam jeszcze dzieci, ale zaczynam powoli myśleć....a jak tu myslec o czymkolwiek jak praca za tysiaka i to jeszcze na śmieciówce:(

Gość prawictwo pospolite123
nie no chyba ze mialbym dzieci i byłbym zmuszony .. Dzieci maja wieksze potrzeby niz dorosli i trzeba im kupic zabawke czy czekolade.. JA jestem dorosly i nie mam zadnych potrzeb , a nowe rzeczy raczej mnie irytują niż fascynują

Gość fraanka
No, to już brzmi inaczej. Słabo - wychodzi ok. 5,50 za godzinę (bo zakładam 40 godzinny tydzień pracy co też nie jest oczywistością). Nie wiem czy bym poszła: gdybym nie miała nic innego a ta praca byłaby na tyle blisko, że dojazdy by mnie nie zrujnowały, to myślę że bym spróbowała.

Gość szok w trampkach
no wiem ze tak wychodzi dlatego mam doła, ale nie mam znajomości i od dawna nie mogę znaleźć pracy:( jestem w desperacji...

Gość jestę gościę
na taką stawkę bym się zgodziła jakby to było 100 godzin miesięcznie max

Gość gość
niestety chcielismy miec demokracje to ja mamy bierz ta robote a sie nie zastanawiaj ciezko jest z robota w dzisiejszych czasach i trzeba brac co daja a nie wybrzydzac....

Gość jestę gościę
a skąd jesteś? pewnie z jakiejś miejscowości turystycznej