Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielony tulipan

Mieszka z nami szwagierka z mezem i teraz okazalo sie, ze jest w ciazy

Polecane posty

Gość i tak to wlasnie jest
sluchaj zielony tulipan. Chcialabym cie uswiadomic,ze ani ja nikomu poklonow nie musialam skladac ani nikt mnie. Przyjechalam tutaj siedem lat temu SAMA w ciemno i wszystko co mam zawdzieczam sobie wiec odbij, bo jad sie z Ciebie wylewa. Na UK sie nie konczy oczywiscie dlatego niebawem wyjezdzam jeszcze dalej, bo mam mozliwosc i taka chec. Uk wcale boskie nie jest. Bardzo tu pasujesz wiesz? Sam motloch. gowno mnie obchodzi twoja sytuacja zyciowa. Nierozumiem po co sie nia dzielisz tutaj. Oczekujesz,ze wszyscy Ci przyklasna? Ja nie.

Gość niebieskakarolcia
hehe, no pewnie, ze wiem...malo tego to tez nie chca za bardzo wynajmowac polakom, bo sie boja, ze bedzie ich tam mieszkac 30-tu...

ja wiem, ze to nie moja wina, ale teraz my wychodzimy na tych zlych, bo informujemy ich o tym akurat gdy ona dowiedziala sie o ciazy. Oni sa na nas po prostu obrazeni, dzis tez on sie rano nie odezwal, ona tak samo. Maja do nas zal, a to nie jest fajne, bo w koncu to brat meza.

Gość gość
uppp

hahahahahahahhahah zielony tulipan dawno sie tak nie usmialam :) jestes pusta jak beben.

nie chce bys mi przyklaskiwala, w ogole to nawet nie mam ochoty z toba dyskutowac, bo pasozyty nie sa na moim poziomie, a jeszcze takie z roszczeniowym podejsciem to w ogole:O Dokladnie polakow nie chca, pamietam jak kolezanka miala z mezem wynajac mieszkanie to szukalismy az 3 miesiace, bo jak tylko gdzies podjechalismy i dowiadywali sie, ze polacy to juz po minie bylo widac, ze nic z tego. A jak chetny jest polak i szwed to w ogole nie ma co nawet liczyc, ze ktos wezmie polaka chocby nawet i mowil perfekcyjnie po norwesku i mial nie wiadomo jak dobra prace.

Gość nie widzę tu świnstwa
też obstawiałam kraje skandynawskie, skoro to wasz dom to macie pełne prawo do spokoju i ciszy i co innego mieszkać z dorosłymi ludźmi, a co innego niemowlakiem po prostu pomóżcie im znaleźć inne lokum

Gość onabezogona29
no co za ludzie, takie troszkę to bezczelne ze strony rodziny... a pytałaś co dalej planują czy nie miałaś jeszcze okazji?

Gość ////.....////..../////////.///
////

Gość gość
do "i to tak wlasnie jest"- czytaj ze zrozumieniem paszkwilu jeden, nie napisalam, ze ma wyskrobac, tylko, ze ma mozliwosc, skoro sie cieszy, ze zostanie matka, to super i swietnie, teraz czas naszedl, zeby sie zastanowic, co dalej. Tez mieszkam za granica, i tez nie w UK, nie rozumiem, ze sie Wam wszystkim zagranica, tylko z UK kojarzy. To tylko dowodzi tego, jacy ograniczeni jestescie. Mleko sie wylalo. Teraz nie czas na lament, tylko na powazne decyzje. Praca szwagra tez nie jest stabilna, jak ja straci, to beda na garnuszku Autorki i Jej meza. I to jest w porzadku? Owszem, rodzina jest po to, zeby sobie pomagac, ale nie po to zeby na kims zerowac cale zycie. A poza tym, to szwagierka ma pewnie blizsza rodzine, w Polsce. Wiec oni maja jakby wiekszy obowiazek, zeby jej pomoc, prawda?

Gość gość
bbb

szlak mnie dzisiaj trafi z ta poipieprzana kafeteria...nie wchodza niektore posty i ciagle sie cos zawiesza w efekcie nie jestem na bierzaco z tematem. Tobie tulipan mowie lepiej ze mnie zejdz kobieto. Gdzie ja napisalam,ze ja na kims zyruje tempaku jeden. Ja tutaj sama przyjechalam i jestem od siedmiu lat. SAMA (narzeczonego poznalam dopiero w UK) w ciemno i sama sobie wszystko zawdzieczam. To nie ja przyjechalam do rodziny. Tylko rodzina do mojego faceta. Mieszkanie w ktorym mieszkalismy bylo wynajmowane przeze mnie i mojego narzeczonego jak jeszcze nie bylo mowy o mojej ciazy. Pozniej sie wyprowadzilismy z tamtad i oddalismy je jego bratu z dziewczyna. Pozniej zamieszkalismy razem w tym mieszkaniu, bo tak bylo wygodnie. Ale nikt nas nie wyrzucal a i laski tez nie robil. Nie mam obowiazku przyklaskiwac wszystkim tym ktorzy chca zebys rodzine z domu "wykopala" I tak mieszkam w UK i wcale nie takim znowu boskim. Wiecznie tutaj siedziec nie mam zamiaru, bo chce od zycia czegos wiecej. I tak ja chce od zycia wiecej, bo mi malo. Ciagle mi malo i mam nadzieje,ze bede miala coraz wiecej i sie o to postaram. Zegnam sie tylko reka i noga, ze nikt mnie tu nie sciagal i nikt nie musial pomagac, bo by mi to chyba taki polaczek twojego pokroju juz do konca zycia wypominal. Mam nadzieje,ze tam gdzie sie wybieram nie ma tak duzo polskiego motlochu.

Gość onabezogona29
polski motłoch.... i tak mówi Polka która się w Polsce wychowała i urodziłą, uważasz się za lepszą?

Gość gość
to zostan tam, bo Ty tam pasujesz jak ulal

nie wiem jak ktos kto nie potrafi pisac moze innych nazywac motlochem:O zalosna jestes ty twoje "szlaki", "zyrowanie" i inne kawitki. Zapoznaj sie lepiej ze znaczeniem slow, bo uzywasz slow, ktorych nie rozumiesz nawet.

Gość gość
a jesli chcesz sensownej zmiany, to proponuje jakis kraj, gdzie urzedowym jest angielski, albo zacznij sie uczyc hiszpanskiego, portugalskiego to poradzisz sobie w ameryce poludniowej i z ciekawosci, spitalasz z UK bo za duzo rodzinki na Tobie zeruje? :P

nie mnie oceniac czy jestem lepsza czy nie. Ale ludzi sie dzieli niestety. Dobierajac sobie otoczenie tez to robisz nieswiadomie. Kazdy z nas. WIec ja od motlochu stronie i wyczuje na kilometr. Nie cierpie egoistycznych swin. Sa polacy o wielkich sercach ale wy do nich nie nalzycie z pewnoscia. Narazie. pamietajcie,ze to co dajecie w koncu wraca :)

Gość gość
ty tam wyzej motłochu :D przyjmij ich skoro jestes taka samarytanka :D

Gość gość
Autorko powinnas jeszcze chyba im dom oddac, a sama cos wynajac, splacac kredyt i dorzucac sie do budzetu domowego szwagra i szwagierki. Nie przejmuj sie, uwazam, ze robisz slusznie.

i tak to wlasnie jest ciekawa jestem co ty bys zrobila na moim miejscu? Juz widze jak pozwalasz im sie zagniezdzic u siebie z dzieckiem:O

Gość gość
ich dziecko ich problem nie pozwól się wpedzic w poczucie winy i tak duzo im pomogliście!

Gość jaaadaa
Autorko, znam tutejsze realia i znam historie o ludziach jak twoja szwagierka. Przykra ta sytuacja, ale sami sobie sa winni, skoro z takim nastawieiem przyjezdaja do obcego kraju. Jesli nie bylo w nich checi by sie uczy jezyka, to niech poniosa tego konsekwecje. Popieram w calej rozciaglosci.

Gość jaaadaa
Autorko, znam tutejsze realia i znam historie o ludziach jak twoja szwagierka. Przykra ta sytuacja, ale sami sobie sa winni, skoro z takim nastawieiem przyjezdaja do obcego kraju. Jesli nie bylo w nich checi by sie uczy jezyka, to niech poniosa tego konsekwecje. Popieram w calej rozciaglosci.

I przestancie robic z autorki takie biedactwo. Nikt nie mowi,ze ona ma ich utrzymywac. Skoro chce zeby sie wyprowadzili to trzeba z nimi na ten temat porozmawiac. Ja tylko wyrazilam swoje zdanie na ten temat. Nie chodzi o to,ze maja ich utrzymywac albo oddawac mieszaknie. Moja sytuacja byla inna wiec ja oddalam mieszkanie wynajmowane rodzinie ktora tez wynajmowala je pozniej i sami placili za wszystko. Tu nie chodzi o to,zeby z siebie zrobic jelenia. Ale w momencie kiedy pojawia sie dziecko pojawia sie rowniez problem dla autorki. I jedyny powod przez ktory ona teraz tak wielce cierpi jest taki,ze nie bedzie spokoju w nocy, bo jak to pieknie okreslil nie "motloch" a prawdziwi dumni ze swojej polskosci polacy ono bedzie "darlo pape" po nocach! W ciazy jest sie dziewiec miesiecy wiec moze do tego czasu cos sobie znajda. A tak poza tym to w kraju w ktorym sie mieszka to jeszcze trzeba znac jezyk. Jak sie sprowadza ludzi,ktorzy nie znaja jezyka to sie pozniej ma takie sytuacje. I nikt tez na mnie nie zyrowal anie zyruje jak ktos tam sugerowal. To co pomoglam swojej rodzinie, moj narzeczony swojej to z dobrej woli. Ale jak komus pomagalismy to warunek byl taki,ze jezyk trzeba znac, bo zeby specjalnie biegac i komus prace zalatwiac to na to nie ma czasu. Jest jezyk jest praca.

Gość Kizia Mizia :)
I tak to wlasnie jest Nie mogę czytać tego co piszesz spokojnie.

Gość gość
zyrowac, albo raczej podzyrowac to mozna bylo kredyt w banku (nie mieszkam w PL juz 10 lat, wiec nie wiem, czy tak jeszcze dalej jest) a na kims to mozna zErowac Nie robie z Autorki biedniej niuni, i nie wydaje mi sie, zeby ona z sobie tez taka robila, opisala powazna sprawe, w ktorej kazde rozwiazanie jest do... chrzanu. Podejrzewam, ze szwagier i szwagierka mieli wystarczajaco duzo czasu, zeby sie jezyka nauczyc. Autorko, postrasz ich jeszcze tym waszym urzedem do spraw dzieci (nie pamietam, jak to sie nazywa) ale oni sa cholernie upierdliwi, jesli chodzi o dobro dziecka. Powiedz im, ze jesli bedzieci dalej zyc na kupie, to moga im dziecko zabrac...

nigdzie nie napisalam, ze dziecko bedzie darlo jape:O I owszem nie chce mieszkac z malutkim dzieckiem, bo wiem jak to bedzie wygladalo. Nie chce by sie wyprowadzili z powodu ciazy (aczkolwiek nawet gdybym chciala to chyba normalne), bo chcielismy z mezem juz wczesniej ich poinformowac by sie usamodzielnili. Uwazam, ze 6 ludzi w naszym domu to juz za duzo, a malutkie dziecko wywroci do gory nogami zycie wszystkim nie tylko im. I nikt ich nie wyrzuca jutro czy za tydzien:O Wiadomo,z e musza cos znalezc, problem w tym,z e ona bedzie musiala wrocic do Polski, bo nie utrzymaja sie we 3 z jednej pensji.