Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamabruna

DZIDZIUSIE Z WRZESNIA 2012- zapraszamy do rozmow o nich!:-)

Polecane posty

Andzia- uuuu, oby z kostka bylo dobrze i zdrowka dla obu synkow:). Hickary- gratulacje dla corci:).

Andzia to faktycznie się synkowi ciekawie lato zaczęło,niech szybbko wraca do zdrowia:) Mamabruna a gdzie jedziecie na wakacje jeśli mogę wiedzieć:)nie pamiętam czy pisałaś ale niestety od jakiegoś czasu mam sklerozę hehe:)

A pogoda tak dała mojej najmłodszej dzisiaj popalić że szok,zero spania dopiero niedawno zasnęła ale napewno jeszcze wstanie na mlesio.A jak wasze maluszki znoszą takie upały.

Gość gość
Hej:) Ale wczoraj byl piekny i cieply wieczor!:) polozylam Bruna spac i do pozna siedzielismy ze znajomymi przy lampce wina na tarasie....jak ja lubie taka pogode:). Krakowianka- Mis spi w body z krotkim rekawem i przykrywam go tylko przescieradlem. Przez dzien siedzimy w domu, bo jest u mnie chlodno lub jedziemy do ogrodka tesciowej i siedzimy w cieniu starego orzecha:). A na wczasy jade do mamy :).

Ja serio nie wiem co Ci producenci dodaja do tych sloiczkow. Moje zupki tak nie smakuja, moich tak chetnie nie zjada, mimo ze sklad na oko wyglada tak samo...;) dzisiaj bylysmy caly dzien na podworku, kupilam malej pomidorowke w sloiczku, zajadala sie jak nigdy. Wpuszczacie dzieci do piaskownic? Kupilysmy dzisiaj takie fajne zabawki do piasku, ale szczerze to z czystoscia placow zabaw u nas kiepsko...

Czesc:) No z tymi sloiczkami to faktycznie cuda- wiekszosc dzieci bardzo je lubi:). My jeszcze nie chodzilmy do piaskownicy. Spiaca jestem. Kiedy ja sie wyspie?;). No w sumie moglabym chodzic spac razem z malym o 20 ale co to za zycie bez wolnych wieczorow?:).

Witajcie u nas gorąco :) mała zasnęła a mi głowa pęka.My do piaskownicy też nie chodzimy nawet ze starszą córką z tego względu że u nas place zabaw nie są zamykane i wiadomo psy albo koty robią swoje.Dzisiaj nareszcie robimy wypadzik nad morze :) Mam pytanie czy dajecie kefir jeśli tak to z jakiej firmy:) A i żeby nie było że jestem obsesyjną mamuśką na place zabaw chodzimy ale na huśtawki :) :)

Hej dziewczyny:) Rojber ma juz zaliczona pierwsza kapiel w morzu:) Co do kefiru to Robico:) Moj spi tylko w bodziaku... na spiworek za goraco a przykryc go nie da sie niczym, tak sie wierci ze po paru sekundach jest odkryty. MIlego dzionka:)

Cześć Mamusie i Dzidziusie, upały się skończyły, bo można było oszaleć:P 1 Bruś pluje jedzeniem, póki jest głodny, to ochoczo otwiera buzię, a jak się trochę naje, to wszystko wokół jest splute. Z piciem jest tak samo. 1 Do piasku go jeszcze nie wpuszczam i nawet nie chodzi o brud w osiedlowej piaskownicy, wydaje mi się, że ma na to jeszcze czas i nawet nie rozglądałam się jeszcze za piaskownicą prywatną:P 1 Śpimy w bodziaku z krótkim rękawkiem, najczęściej bez skarpetek, bo taki upał, w mieszkaniu wieczorem mieliśmy 30,9st! Daję mu tylko pieluszkę tetrową, ale i tak ją wykopuje jak Rojber;) 1 Zaliczyliśmy kąpiel w baseniku na działce, radocha była ogromna i jeszcze większa awantura po wyjęciu go z wody... 1 Ugryzła go też mrówka na kocyku. Darł się jak opętany drapiąc się łapką po tym miejscu. M musiał biec do domu po kropelki na ukąszenia i dopiero przestał płakać. Komarów też u nas plaga:( Ale jakoś szczególnie się go nie czepiają. 1 Wózek nam przyjechał z reklamacji:) I ma 2 razy większy kosz na zakupy teraz! Trzeba go na sprzedaż wyrzucić, bo się Brusiowi od przybytku w głowie jeszcze poprzewraca:P 1 Jako, że skończyliśmy 10miesięcy, staram się dawać mu 2 dania, jedno mięsne, drugie bezmięsne. Oczywiście nie naraz, wyrzuciłam jedno mleko na rzecz drugiego posiłku bezmlecznego:) 1 Miłego dnia:)

Dziewczyny, byłam na naszej galerii, czy mi się wydaje, czy zniknął album KIP?? Wydaje mi się, że był, chyba, że mi się tylko wydaje...? 1 Ciekawe co u nich? bo zakładam, że dotarli szczęśliwie na miejsce.

Cześć. Ufff w końcu ciut chłodniej. Ta gorączka Dawida to była trzydniówka, pojawiły mu się krostki i dziś już znikają.Mały też śpi w samych bodach, bo jak tylko go czymś go przykryje to się budzi.Z obiadami też mamy problem bo za bardzo jeśc nie chce, to wtedy daję mu nasze jedzenie( oczywiście w granicach rozsądku) i jest ok ;-) No ja szczerze nie myślałam żeby młodego do piaskownicy brać, ma na to jeszcze czas. mamusiabrusia- masz rację nie ma albumu KIP a był Miłego dnia :-)

To wychodzi na to ze KIP nas opuscila....a szkoda.... Mamusiabrusia bo teraz licze...zaczeliscie 10 miesiąc? Rojber na dniach skończy 10 a Bruś z tego co kojarzę młodszy:) nowym przysmakiem Rojbra stał się omlet z owocami:) jajeczniczki zwyklej za bardzo nie chce...ale dobrze ze omlet wsuwa:) Andzia jak to jest z ta trzydniowka? podobno kazdego to czeka? W piaskownicy jeszcze nie bylismy choc na placu zabaw to codziennie... ale piasek na plazy juz zostal sprobowany....coz....dobrze ze udalo mi sie go powstrzymac przed piciem woody morskiej:D

Racja szkoda że KIP nas opusciła. D82- nie wiem o co konkretnie pytasz z tą trzydniówką, przez 3 dni miał gorączke powyżej 38 stopni a jak gorączka ustąpiła to pojawiły sie krostki. Hmmm czy każdego czeka, nie sądzę Patryk nie miał trzydniówki więc spokojnie.

Gość gość
D82- masz racje, skonczyl 9, a zaczal 10 miesiac. Zakrecilo mnie troszke:P 1 Andzia -dobrze, ze goraczka minela, teraz juz bedzie z gorki :) 1 Aha! Dawalam Brusiowi arbuza, nie za bardzo mu smakowal, wypluwal, dobrze ze pies lubi, to pozbieral:P

Czesc dziewczyny i maluszki :-) ja juz bylam z maluszkiem w piasku i sie fajnie bawil :-) tez mu dawalan arbuza i nawet mu smakowal ;-) dzisiaj u nas bylo duszno a teraz pada deszczyk :-) Jak tam maluszki ?

Brus nauczyl sie robic noski-eskimoski, tylko strasznie nieporadnie jeszcze mu to wychodzi i trzeba uwazac, zeby nie miec zlamanego nosa, bo pochyla glowke i wymac***e czolem:P 1 Piotrusiowa Mamusiu, moze chcialabys pochwalic sie Piotrusiem? Mamy prywatna galerie...

Gość gość
Imię bruno kojarzy mi się z psem, a ogólnie kobieto masz coś z głową:)Brunuś-srunus

Hej:) No, no nurkowanie i morska kapiel...super D82!:). 0 Mamobrusia- fajnie Brus wyglada w tym chodziku;). 0 Gosciu- moze jakis fanklub mi zalozysz? Bo widze, ze zywo sie mna interesujesz. :D

Andzia- super, ze z malutkim juz dobrze:). 0 Mama Piotrusia- a synus juz ci sam siedzi?:) . Odwazna jestes z ta piaskownica, jak sie bawiliscie?:)

Witajcie Jako, że korzystając z odrobiny wolnego czasu i zaglądając do Was po raz pierwszy od dłuższego czasu, przeczytałam, że niby ktoś usunął mój folder ze zdjęciami to postanowiłam się odezwać :) Zajrzałam na nk i ten folder nadal istnieje, bo ja go nie usuwałam. Przepraszam kobietki, że się nie odzywam. Już kilkakrotnie chciałam, ale zawsze coś mi wypadało. Na usprawiedliwienie napiszę, że po prostu po powrocie do domu miałam taki sajgon, że 3 tygodnie wszystko ogarniałam. Potem wróciłam do pracy, zajmowałam się domem, Anią, remontem. Teściowa była, pomagała, ale wczoraj już wróciła i zostałam ze wszystkim sama. Dziś była 1 dzień niania i mała strasznie to przeżyła, bo cały czas płakała. Nie wiem, co będzie dalej. Troszkę jest mi ciężko ogarnąć wszystko samej, bo oprócz Ani muszę zajmować się domem, zakupami,ogródkiem, remontem, a do tego praca no brak pomocy męża, bo dalej remontuje nasz dom i w związku z tym jest ciągle brudno. Ania ma sie dobrze, waży 9,5 kg przy wzroście 78 cm. Troszkę raczkuje, chodzi trzymając się za jedną rączkę, chodzi przy szczebelkach w łóżeczku, mówi sylaby takie jak baba, ojejej, tata, gaga, gugu. Bardzo ładnie je, a szczególnie moje zupki. Pozdrawiam Was serdecznie, będę się odzywać częściej, muszę już lecieć, bo Ania wstała.

Gość gość
A mnie sie tacy jak ty gosciu kojarza z zakompleksiona, niedowartosciowana gowniara, ktora w domu poniewieraja to sie na kafe popisuje swoja pseudomadroscia. Przez neta nawet taka zasmarkana idiotka moze sie poczuc kims;P

Gość P.P.
K.I.P., Nie czytam Was regularnie, ale coś pamiętam, że mieszkasz za granicą, w Stanach. Mam więc pytanie. Uczysz swoje dziecko dwóch języków jednocześnie? Pytam z ciekawości, studiuję pedagogikę i interesuję się wielojęzycznością w rodzinie. Jeśli nie chcesz oczywiście, nie musisz odpowiadać. Pozdrawiam :)

Hej dziewczyny:) A juz sie zastanawialam ze ja sie nie zamieszalam:D KIP super ze jestes:) Powodzenia i trzymaj sie! Ania musi sie przyzywczaic do nowej sytuacji. Andzia, bo gdzies mi sie obilo o uszy ze trzydniowke przechodzi kazde dziecko do 3 roku zycia...ale moze to byc kolejny z mitow:) Moj arbuza jeszcze nie jadl ale za to melon mu smakowal:) A Brus wprawe w lamaniu nosow juz ma;) Jak tam nos meza? dobrze sie zrosl:)? Co do nurkowania to juz tak chyba od stycznia czy lutego sie zanurzenia zaczynaly,.. a pozniej to juz polecialo:)

Cześć Dziewczyny:) KIP - bardzo się cieszę, że się odezwałaś i że mimo natłoku spraw i bałaganu wszystko u Was ok:) 1 D82- nos się zrósł, krzywy jest trochę i przegroda jest krzywa, ale da się oddychać:P Rozbroił mnie Rojber tym nurkowaniem:) 1 A z folderem KIP to jakieś jaja, bo na kompie go nie widzę (Andzia to potwierdziła), a jak wchodzę na aplikację nk w telefonie, to rzeczywiście jest! 1 Mamobruna - chodzik jest używka, ale stan techniczny mnie pozytywnie zszokował w stosunku do ceny:)

Trzeba kliknac pokaz wszystkie albumy...wtedy pojawia sie album KIP takze:) Rojber uwielbia nurkowac:) plywanie z rekawkami jakos srednio mu pasuje... szczegolnie na plecach... ale nurkowanie czy skoki do wody to jest to co tygryski lubia najbardziej:) Wlasnie padac u mnie zaczelo...cos sie za lekko dzis ubralam..

Hej. Czy to mozliwe aby dziecko swiadomie wymawialo juz "slowa"? Bo Wiktoria jak sie powie "zrob papa", to macha raczka i mowi "papapa", jak cos zrobie nie po jej mysli to mowi "mama", jak sadzam ja w fotelik i pytam co bedziemy robic, to mowi "am". I to nie sa jednorazowe, ale robi tak ciagle.

Cześć dziewczyny :) ale u nas leje od samego rana :( Moja malutka dzisiaj kończy 9 miesięcy,jak to szybko zleciało :) Dałam jej dzisiaj deserek po 9 miesiącu jabłka i morele z twarożkiem ale się zajadała,nadal nie może jeść babana,ciekawe czy to jej kiedyś mine.Mała odkąd zaczęła wstawać w łóżeczku to nigdzie indziej nie chce się bawić no chyba że leżymy razem to wtedy sobie skacze po mnie :)Stary wózek sprzedałam a nowy odpukać się sprawdza i małej chyba w nim wygodnie. A jak tam Wasze maluszki.