Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z uk

Ale w tej Polsce jest bieda :( Mieszkam w UK i aż wierzyć się nie chce.

Polecane posty

Gość kocham swoj kraj
nie jestem najbogatsza na swiecie, tylko pisze,ze mam to co zawsze chcialam miec a nawet wiecej,niektorzy moga tylko pomarzyc o takim poziomie zycia, nikomu nie ublizam:)a przy naprawde bogatych ludziach to ja jestem "pan pikuś" :D

Gość gfdhfdh
fdfdhdhh

Gość gdsgsdgdsgs
sgddss

Gość gdsgsdgdsgs
sgddss

Gość ty kochaj swój kraj
I 1. albo nic nie masz, bo się chwalisz na prawo i lewo 2. albo masz i tak ponizasz ludzi ze jestes nikim

Gość kocham swoj kraj
mnie nie obchodzi czy mi wierzysz czy nie, bo to na jakim poziomie zyje to sama siebie nie oszukam:D i nikogo nie poznizam, cos ci sie pomylilo chyba, albo przytocz moja wypowiedź zakladam,ze jestes z tej ubozszej czesci pl spoleczeństwa i zal za d*pe sciska:P

Gość sie ciesz ale nie obrażaj.
Nie każdy posiada tyle pieniędzy. I dość często ludziom ciężko przetrwać jeden msc.

Gość biedna mama z poludn. Polski
ja sama ledwo wiaze poczatek z koncem, ale duzo ludzi ma dobrze w Polsce, jak oboje z mezem mielismy prace i 4 tys razem to bylo ok, teraz mamy polowe tego i masakra ale duzo naszym znajomym dobrze sie powodzi

Gość Marta16 wiosen już
Faktycznie w Polsce jest bardzo bogato i nie mam żadnych obiekcji: 1. Moja babcia ma 74 lata i od siedmiu jest przykuta do łóżka,trzeba bylo kupić plastry na odleżyny-jeden 25 zł.Poprosiliśmy sąsiadkę (mieszka w uk) ,aby nam kupiła-jeden plaster.2 funty. Opieka do baci przychodzi tylko na 1 godzinę dziennie i tak trzeba płacić. 2. Jestem najlepszą uczennicą w szkole, dostaje stypendium od Prezydenta Miasta, a i tak nawet jak skończę studia, bez znajomości nic mi to nie da.Nie widzę przyszłości w Polsce. 3. Moi rodzice są sprzątaczami,nie maja wykształcenia, bieda w domu była, ale jakoś trzeba sobie radzić. Nie potępiam nikogo za brak wykształcenia. 4. Jem bardzo skromne potrawy ze względu na ograniczone fundusze. 5. Ludzie mający pieniądze w Polsce, zawsze dadzą sobie radę. 6. W Polsce rządzi kościół, a wszelakiego rodzaju odmienności są bardzo źle postrzegane. 7. Piękne krajobrazy , góry i morze nie zapewnią mi dobrobytu. Co z tego ,że mam góry , jeśli nie mam za co tam pojechać. 8. Na komunię do mojego brata prawie nikt nie przyszedł, bo nie była robiona w restauracji.Przykro mu było, że nie dostal quada , ani laptopa. Tak Polska to kraina mlekiem i miodem płynąca.

Gość gość
ale zawsze tak bylo i bedzie, jeden ma wszystko inny niewiele albo nic i to nie zalezy od kraju:)

Gość gość
"Piękne krajobrazy , góry i morze nie zapewnią mi dobrobytu. Co z tego ,że mam góry , jeśli nie mam za co tam pojechać" Jakie piękne krajobrazy? Małe, zaśmiecone góry i zimne, brudne morze. Do tego pogoda zawsze c*****a - albo bardzo zimno i deszczowo, albo bardzo gorąco.

Gość Marta16 wiosen już
Chciałam odnieść się do wypowiedzi przeczytanej wcześniej w tym wątku.

Gość Nigdy nie jadłam kaszanki.
Polska to chory kraj. Pol mojej rodziny ma prace w urzedzie skarbowym i to napewno nie ze wzgledu na umiejetnosci.W mojej rodzinie liczy sie kto ma wiekszy dom, kto gdzie pojechal na wycieczke itd.Mamy pieniadze i to niemale.Pokaz sie.Kto dla mojego ojca pracuje ?zwykli ludzie za marne grosze.Czestym tekstem jest :jak ktos jest zaradny to zarabia +ja sie sam/sama wszystkiego dorobilam/em. Goowno prawda , trzeba miec tylko znajomosci i to dobre. Chodze po ulicach i widze jak ludzie maja duzo pieniedzy.Owszem na zachodzie to tez jest , ale jak ktos pracuje to nie wegetuje tak jak w plTen kraj nigdy nie bedzie normalny, wystarczy przesledzic historie polski.Tu jest potrzebna rewolucja, a i tak nie dogonimy zachodu.

Gość gość
no więc nie piszcie że POLSKA to kraj taki i siaki c***aki ...to nie POLSKA tylko polski rząd a kraj mamy cudowny szkoda że nie ma w kim kto rządzić! same złodzieje i szmaciarze! Dlaczego większość Polaków głosowała na PO ???? Ja nigdy tego nie robiłem! Bo dobrze wiedziałem co będzie gdy te debile zaczną rządzić. Myśleć ,myśleć zanim się zakreśli x na kartce nie wierzyć w obietnice w zieloną Irlandię jaką obiecał Tusk! POLSKA jest jedyna i nie powtarzalna pod względem jak i ludzi tradycji mentalności ,krajobrazu natury i stylu życia. Jedynie Rząd mamy zawsze od wieków do d**y! Więc nie piszcie ,że Polska taka czy siaka piszcie na tych na których głosowaliście!

Gość Polska piękny kraj ale biedny
Kocham polskie święta,zwyczaje ale to nijak ma się do stanu finansowego. Sprzątam biura,wcale nie czuję się gorsza tylko przykro mi że nie dostaję godziwego wynagrodzenia za które mogłabym spokojnie żyć,czy odkładać cały rok na wakacje na najbliższe góry,mazury czu morze,nie wspominając o dalszych pięknych miastach.

Gość gość
uwielbiam Polskę a nawet narzekających ludzi bo wiem że drugich takich nie ma nigdzie :) Fajnie się żyje u Nas tylko szkoda że pracuje za marne grosze. Nigdzie nie ma tak wspaniałych tradycji jak u nas. Nigdzie tak dobrego jedzenia. I tak pięknych miejsc do zwiedzania. Ale rząd to mamy taki do d**y ,że wstyd słuchać i oglądać TV Szkoda mi ludzi którzy zapierdzielali tyle lat na swą emeryturę a teraz ledwo starcza na opłaty. Demokracja niestety zrobiła z Nas gorszych niewolników jak komuna. Tyle że we wszystkich krajach demokratycznych niewolnictwo to norma.Nienawidzę demokracji i tego jak niszczy wszystko co wartościowe i szerzy ten ogólny medialny debilizm,deprawując młodzież i ogłupiając ludzi.

Gość do gościa powyżej
Tak naprawdę to nie ma na kogo głosować - PiS i PO to jedno goowno.

Gość gość
Najbardziej przesrane ma Tusk,tak mu dokuczacie :P

Gość gość
no wybacz ale do czego doprowadził nasz kraj? naszych ludzi? od zarania dziejów tłukli się rosjanie ,niemcy i wiele innych narodów o naszą ziemię nie bezpodstawnie bo mamy w naszym kraju wszystko tylko szkoda że rząd do d**y który nie potrafi tego wykorzystać dla ogółu kraju a jedynie aby napchać swoje własne kieszenie. Tusk ta d**a i złodziej jedyne co potrafi to obiecywać ,jeździć i tyłki lizać za parę groszy sprzedaje nasz kraj i naszych ludzi!

Gość tusk robi sam na siebie wiec
ma a wam po co wiecej,za 12000 mozna zyc. Ja mam 2000 i nie narzekam

Gość tusk pracował to ma nalezy sie
a wy nie gadajcie na niego.

Gość gość
Polska to prawie druga Afryka, gdzie ludzie żyją na kupie w jednym, ciasnym domu (małżeństwo z dziećmi + teściowie/rodzice + babki robiące w pieluchy + rodzeństwo), zarabia się grosze, dzieci chodzą głodne, emeryci szukają żywności na śmietnikach, nie starcza im na leki, wiele rodzin żyje bez prądu i gazu. Taka jest właśnie piękna Polska.

Gość trzeba było byc politykiem
a nie narzekacie.

Gość gość
A czy nie pomylily wam sie tematy? Napisano prowokacyjny temat i dyskusja wrze-i za,i przeciw i tak w kolko. Jak mieszkasz w UK,to moze wierzyc ci sie nie chce jak nasze dno tam sie tez przenosi i opinie wyrabia?O,prosze. http://wyborcza.pl/1,75477,14074795,Trojka_Polakow_skazana_na_dozywocie_za_morderstwo.html

Gość masz racje zwalaja na tuska
niedorozwoje

Gość gość
a ja tam nie narzekam, mi tu dobrze, jestem TU szczęśliwa.

Gość gość
a ja tam mieszkam w UK i wacale sie,nie cieszę, jestem tu z musu, tęsknię za PL, ale jestem tu zaronkowo i trzymam się tylko dzięki myśli że to przejściowy stan. nie wyobrażam sobie zostać tu na stałe. W PL budujemy dom, za 2 lata góra wracamy!!! Yuppiii

Gość gość
W Polsce dobrze może być tylko dla ludzi bogatych :)

Gość gość
jestem tu zarobkowo miało być :) sorry

Gość to po co na sile siedzisz w uk
aby tylko na dom uzbierać? I co wrócisz postawisz dom a biedować będziesz :P