Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z uk

Ale w tej Polsce jest bieda :( Mieszkam w UK i aż wierzyć się nie chce.

Polecane posty

Gość tak czytam .....
mity o pracy za 1000zł - przepraszam bardzo a gdzie ty mieszkasz ze nie znasz żadnych młodych ludzi pracujących za najniższa? bo ja znam wielu.

Gość gość
ale zaścianek do Anglii pojechał !!!

Gość gość
mity o pracy za 1000zł jakoś :P Pokaż mi rodziny które żyją normalnie,ile ich jest? Przwaga jest chyba tych co właśnie zasuwają za 1100-1300 zł netto i ledwo żyją,zakładając topici na kafe co moge zrobić z mąki,czy z ziemniaków,albo jak dożyć do przyszłego miesiąca. Nie p*****l głupot,że praca za takie stawki to mit! Ostatnio lepiej,widziałam pracę na sprzątanie i na sklep w Warszawie za 5 zł,to jest normalne? I jak się z tego utrzymać! Dwoje dorosłych ludzi pracujących z czego 1300*2=2600 zł ledwo wiąże koniec z końcem(opłaty,jedzenie,ubranie) o rozrywkach mogą zapomnieć. A co dopiero jak nie mają mieszkania,to na wynajem żyją jak dziady. I to ne jest według mnie normalne. Jakoś inne kraje brną do przodu,ludzie wyjeżdżają. bo nie mają na co czekać.

Gość POLSKA TO JEDNO WIELKIE NIC.
jak myslicie dlaczego nikt nie pcha się z obcokrajowócw do polski? tylko niemcy,anglia,francja,szwecja? bo polska nie ma nic do zaoferowania. nie ma w niej stabilizacji,a wszystko jest wyzyskiem,a urząd okrada. taka prawda.

Gość fgdnhg
mity o pracy, no on nie zna,bo trzepią kase pewnie wirtualnie na grach i są na utrzymaniu starych :D

Gość gość
co za kretyn,takiemu nie wytłumaczysz :O

Gość gość
jak przyjezdzam do PL i widze biede, szarzyzne na ulicach, skrzywionych ludzi, chamskie odzywki, rozpychanie sie w autobusach, niezyczliwosc w stosunku do siebie, jak slysze to ciagle narzekanie, plotkowanie i obmawianie to wiem, ze podjelam najlepsza decyzje w zyciu - decyzje o wyjezdzie z tego grajdola. Ciesze sie, ze moje dzieci nie wychowuja sie w kraju, gdzie hipokryzja przybrala monstrualne rozmiary. Gdzie pod krzyzem sie modla i "wybacz mi Panie" klepia, po czym wylaza z tych swoich ciasnych nor i szukaja, komu by "p**********ic", slowem lub czynem. Z kraju, gdzie zazdrosc i wysmiewanie innych jest zupelnie na porzadku dziennym. Z kraju, gdzie zyczliwosc, usmiech i dobra rada sa dobrem luksusowym, jak woda w Afryce :D Slowem - na szczescie, nie ma mnie w tym katolickim ciemnogrodzie, gdzie sukienkowi decyduja jak mam zyc. Brrrrr!!!!!

Gość gość
to czemu wchodzisz na polskie forum i rozmawiasz z tymi z grajdołu??? pisz na angielskich forach gdzie dobro króluje!!!!

Kilka dni temu mnie rowniez tu zjechano,za te ze odwarzylam sie napisac ze w polsce jest bieda.A ja nadal widze mnostwo nowych tematow jak wyzyc za 10zl przez 3 dni

Gość gość
bieda ?? po co tu zagladasz??popatrz na włoskie fora .Tam se popisz z nimi

Gość gość
no fakt ...myc garnki trza wszędzie ...we włoszech tez

Italia napewno nie jest az tak biedna jak polsk,ja mieszkam blisko kantonu wloskiego Ticino i tej biedy jakos nie widac tak bardzo jak w polsce,a tam tez jest biednie

Gość gość
RITA masz rację,ale po co się kłócić,niech idioci wierza że Polska jest naj i ósmym cuden świata ;)

Gość rita Szwajcaria bardzo
piękny kraj :) Masz rację,szkoda tylko,że ludzie nie widzą co się dzieje w Polsce,albo udają. Ja od dwóch lat mieszkam z rodziną w Paryżu,kocham ten kraj.

w pl jest biednie. to fakt. a to, ze czesci ludzi swietnie sie zyje, tego nie umniejsza. liczy sie, na jakim poziomie zyje wiekszosc.

Gość gość
oczywiste jest to ze na obczyznie sa ci ,ktorzy klepali w Polsce biede,i mysla ze skoro oni klepali to inni tez to mają.Otóz nie .Nie mierzcie wszystkich swoja miara emigranci ekonomiczni.

I z gadania Paryż drogi,itp ,to tak naprawdę lżej mi się tu żyje niż w Polsce. Jest łatwiej.

Gość gość
to dlaczego k***a wyjeżdżają też osoby z wykształceniem i dobrą praca?! Bo nie chcą z siebie robić jelenia,wiedząc że tam lepiej im zapłacą! Ale masz rację siedź w Polsce i nic nie rób. Niech rząd Cię okrada po mału :D

Szwjacaria jest naprawde piekna i lubie ten kraj bo mam blisko do Italii i Francji a w tych krajach tez jestem zakochana :)

dziunia No własnie chodzi o większość. Co ma za znaczenie,że jest PARĘ osob żyjących dobrze,skoro większość Polaków żyje biednie.

Moj dziadek w swojej mlodosci mieszkal 10 lat we Francji i pomimo ze jest niemcem to czest mowil ze chcial by tam wrocic i mieszkac

A ten co pisze,że pensje 1100 zł to mit,to chyba z głową coś ma nie tak :O

Masz rację.

no moze nie pare osob, ale na dobre zycie w pl sklada sie szereg czynnikow: pochodzenoe: czy rodzina zamozna, ustawiona czy nie, wyksztalcenie: czy sensowne, konkretne i chodliwe, oraz oczuwiscie szczescie. moim zdaniem bez odpowiednio ustawionej rodziny jest bardzo ciezko, nawet z najlepszym wyksztalceniem. taki kraj. a zagranica mozna wiele osiagnac dzieku pracowitosci, u nas to mit.

Gość Mogę i zmywać w innym kraju
abym żyła spokojnie,bez stresów co jutro zjem :) Tylko,że ja z prac fizycznych nie muszę brac nadgodzin by kupić coś sobie(na co w Polsce nie było mnie stać). A ty żeby coś kupić extra musisz być właśnie na wyzszym stanowisku :) I co z tego,skoro żyjemy prawie na tym samym poziomie,tylko w innych krajach ? Kraj w którym obecnie mieszkam bardziej mi się podoba niż Polska(nie mieszkam w Anglii). I zamierzam zostać tu na stałe. I nie zmywam,lecz pracuję jako opiekunka do dziecka,na umowę,legalnie,za dobre pieniądze. Pracowałam też na sprzątaniu i nie było też źle :)

Gość To napewno ta sama d.z.iunia?
d.z.iunia jak ty mądrze piszesz:) no naprawdę jestem pod wrażeniem .