Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolna amerykanka

Do USA bez wiz od 2014 jezeli

Polecane posty

Gość wolna amerykanka

...jestes obywatelem Chile-ot takiego panstwa Ameryki Poludniowej.I co wy na to ?

Gość gość
ja na to, ze mnie to NIC nie obchodzi :D

Gość gość
tzn,ze oni moga np. wskoczyc do Nowego Jorku ot tak na weekend,a my nie :(

Gość gość
"tzn,ze oni moga np. wskoczyc do Nowego Jorku ot tak na weekend,a my nie" Tak. A wiesz dlaczego? Bo zbyt duzo Polakow siedzi nielegalnie w USA. Dostaja wize a jak im sie konczy waznosc to nie wracaja do Polski. I tu jest pies pogrzebany. Ilosc tych nielegalnych emigrantow musi spasc ponizej jakiegos tam procenta. Polska wciaz jednak nie kwalifikuje sie, bo odsetek naszych nielegalnych emigrantow jest zbyt duzy i wciaz nie miesci sie w ich uznawanej granicy. Poza tym, wyobraz sobie, co by sie stalo gdyby zniesli nam wizy do US? Zrobilaby sie taka druga Anglia. Niech bedzie tak jak jest.

Gość gość
Chile...?!?No popatrz,popatrz...

Gość gość
a kto chcialby zyc w USA? Chyba desperat :D Na wycieczke i z wiza jade, jak mi sie chce wiec problemu nie widze.

Gość gość
osobiscie zyc bym tam nie chciala,ale lubie to poczucie,ze mozna sie zdecydowac w ostatniej chwili i juz! A nie prosic o wize ...

Gość goście
ameryka była dobra ale dla naszych rodziców pokolnie lat 50 czy 60. Ale dla współczesnych ludzi atrakcyjniejsza jest Anglia, Niemcy, Norwegia i szwecja, Holandia. Tam gdzie dobrze płacą. A ludzie chca bez wiz do Usa,bo zwyczajnie w usa mają rodziny, które kiedyś wyemigrowały. I chcą je normalnie odwiedzac. Byc na ich ślubach, rocznicach chorobie i pogrzebie itp. usa przesadza. usa woli turków arabów niz Polaków? Polacy bomb nie wożą są nieszkodliwi..

Gość gość
Byla dobra no popatrz!!;) a szkoda tylko ze takie niemcy anglia itd to jeszcze sto lat za murzynami w porownaniu do USA to co w USA jest Norma tam jest luksusem nie dla wszystkich wiec nie pierdziel z laski swojej!

Gość gość
Ja uwazam,ze to jest malo sympatyczne dla Polski . A te "normy" w USA,a nie luksusy,to twoja bardzo subiektywna wersja,gosciu wyzej

Gość gość
Taaa gowno wiesz o zyciu w USA ! Mieszkasz tutaj ? Ja mieszkalam w Norwegi dwa lata w niemczech 3 I teraz w USA mi jest najlepiej! Tam bym nie chciala za duzo choloty sie zjezdza

Gość gość
Pisalam ze luksusem w niemczech Norwegi Angli jest to co jest Norma w USA!

Gość gość
Niby temat inny,ale juz sie miotacie...Do wyzej- w Stanach wcale nie chcialabym mieszkac na dluzszy czas.I tez uwazam,ze te luksusowe normy sa wielka przesada.Nie kazdy musi byc az tak zachwycony

Gość gość
Taaaaa a w polszy jest juz wogole raj prawda??

Gość gość
I juz klotnia o luksusy. To rzecz wzgledna. Ja mieszkam w Stanach i nie wrocilabym do Polski, tu moje zycie jest wygoniejsze i bardziej "luksusowe". Natomiast moj brat nie chce slyszec o wyjezdzie do Stanow, kiedys byl w Kanadzie u naszej rodziny w czasie wakcji jak jeszcze studiowal, jakies 15 lat temu i od tamtej pory nie chce przyjechac do Ameryki. Po prostu mu sie nie podobalo, ma swietna prace w Polsce i mowi, ze tam mu dobrze i czuje sie jak u siebie. Ja natomiast w Stanach czuje sie dobrze i jak u siebie. Dla kazdego inny raj. A w to, ze szybko zniosa wizy dla Polakow to watpie.

Gość gość
USA bylo rajem obiecanym w okresie komunizmu, teraz juz raczej ludzie maja ten kraj w d...

Gość gość
Ja Europy na Stany nie zamienielabym i na szczescie nie musze... a z tymi wizami to zenua...

Gość ajajajaj
Fakt tylko taki,ze Chile tak,a Polska nie .A hiszpanski i tak jest drugim jezykiem w Stanach...

Gość gość
a co to za luksusy co niby tylko w usa? Posiadanie broni? Czekam na przyklady :D

Gość gość
poza tym cholota? a ty co soba reprezentujesz? niby nie-cholote?? buhahahaha

Gość gość
Tez chetnie o tych luksusach bym poczytala...Co jest ta Norma,co gdzie indziej tylko luksusem...? :-D

Gość gość
"Poza tym,wyobraz sobie, co by sie stalo gdyby zniesli nam wizy do US? Zrobilaby sie taka druga Anglia. Niech bedzie tak jak jest." Ty to lepiej sobie nic nie wyobrazaj,nieuku :-D :-D :-D

Gość gość
"Pisalam ze luksusem w niemczech Norwegi Angli jest to co jest Norma w USA!" :D Ahaaaa....a teraz konkretmnie - co jest luksusem w Norwegi co jest norma w USA? :D Odwrotnie to sie zgodze. USA do Europy to jak obora do salonu :D Mieszkalam w Stanach, udalo mi sie jednak namowic meza na wyjazd do Europy. Uuufff!

Gość gość
"Odwrotnie to sie zgodze. USA do Europy to jak obora do salonu smiech.gif Mieszkalam w Stanach, udalo mi sie jednak namowic meza na wyjazd do Europy. Uuufff! " Buhahaha i co, wyjechaliscie do Anglii, codziennie pada wam deszcz i wieje wiatr, wpierdalacie fish and chips oraz inne specyfiki z ohydnej brytyjskiej kuchni oraz mieszkacie w szeregowcu z czerwonej cegly gdzie wilgoc wam wychodzi w zakamarkach? Rzeczywiscie. Mozna ci pozazdroscic ;)

Gość gość
szczam na stany i te ich wizy. a te ich luksusy na kredyt mam w głębokim tyłku.

Gość gość
no to czekamy za tymi luksusami, dawaj :D czy poprostu jak to zwykle byla tepak pisze zanim pomysli?? :D

Gość gość
Ojtam ojtam. :) Zaloze sie ze jakby tylko zniesli wizy to w ten sam miesiac byscie s*******ali do usa az by sie za wami kurzylo :D taka prawda :D tyle ze wizy sa a wy ich dostac nie mozecie i zal wam d*pe sciska :D

Gość gość
dalej czekam szczekaczko :D PS mieszkalam w USA dwa lata i szalu tam nie ma, wiec twoje tezy, ze lecialabym tam jak na skrzydlach mozesz sobie w d*pe wsadzic.

Gość przegrywasz zaklad
...chociaz moze chcesz zalozyc sie sam z soba i wtedy wygrasz :-D

Gość gość
dalej czekam szczekaczko smiech.gif PS mieszkalam w USA dwa lata i szalu tam nie ma, wiec twoje tezy, ze lecialabym tam jak na skrzydlach mozesz sobie w d*pe wsadzic." Ale na co czekasz, bo nie wiem w tym momencie o co ci chodzi? :o No i co z tego ze mieszkalas w usa dwa lata? szalu nie ma powiadasz? a to w jakim "szalowym" miejscu teraz mieszkasz? pochwal sie :D