Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patriotyczna Polka

Żałujecie, że Wasze dzieci nie wychowują się w Polsce?

Polecane posty

Gość no fake smile today
Dzieci mam zero i nie wiem jakiej narodowości będzie ich ojciec ALE będę uczyla ich j.polskiego, będę opowiadała o kraju. Nie wiem jak z obywatelstwem skoro urodza sie poza Polska, ale w duszy będą Polakami. Wlasnie niedawno poznalam mężczyznę którego dziadkowie sa Polakami...żaden Polak chyba nie wypowiadał sie tak ciepło o naszym kraju jak ten człowiek. Co jest z naszymi rodakami że są tacy jadowici i zezarci od środka??? :O

Gość gość
ja sobie miejsca urodzenia nie wybralam. Z jakiej racji mam kochac Polske? Ciemnogrod, ludzie zawistni, falszywi, zaklamani, jeczacy i narzekajacy. Fuj. Owszem, jest kilka miejsc, ktore w PL mi sie podobaja ale to jeszcze nie patriotyzm. Historia tez do niczego, nawet zadnego powstania nie umieli zorganizowac i wygrac (jedynie powstanie wielkopolskie nie pograzylo Polski bardziej) Z czego niby byc dumnym? Polak w swiecie to synonim brudu, pijanstwa, kiepskiego wyksztalcenia, rasizmu, zlodziejstwa... Nawet sami tu sie wysmiewacie z Polakow, piszac, ze sa bez zebow, z wasami, z reklamowkami w brudnych lapskach, w ciuchach (najtanszych) Lonsdale czy innych Pum :D To jest duma bycia Poalkiem? :D Moje dzieci nie maja polskiego obywatelstwa, po polsku mowia, "Dziadow" i innych tego typu utworow nie czytaja, historie znaja, jadaja czesc potraw z polskiej kuchni. Tyle maja z polskosci. Wystarczy. W Polsce mieszkac nie beda bo to nie ich bajka. Ja z Polski chcialam wyjechac odkad siegam pamiecia, mialam ok 14 lat jak zdalam sobie sprawe w jakim piekielku przyszlo mi zyc :O Wszystko podporzadkowalam temu celowi :P uczylam sie intensywnie jezyka, wyjechalam i studia juz konczylam za granica - chcialam miec dyplom kraju, gdzie bede mieszkac. Polska to dla mnie sentyment lat przedszkolnych i dzieciecych, to pewne miejsca, ktore mi sie podobaja, to rodzina, czesc przyjaciol, ktora zostala w kraju i to wszystko. Jak dajecie sobie prawo do wysmiewania rodakow, to dajcie prawo innym do zostawienia takich rodakow za soba :P

Gość gość
W Polsce mieszkac nie beda bo to nie ich bajka. xxx Cos ci powiem dziecino, zyje na zachodzie dluzj niz ty masz lat. Moje dzieci urodzily sie, pokonczyly szkoly, studia na zachodzie. A domy pokupowali w Polsce i jezdza tam co roku, ja tez,- jestem z nich dumna. A ty srasz w gniazdo, wiec zycze ci zeby cie z nowego kraju wypieprzyli bo i tak bedziesz tam zawsze dla nich obca,no i gdzie wtedy wrocisz ? Z podkulonym ogonem do osranego przez ciebie kraju.

Gość gość
gość piąteczka ! :) dokładnie jak ja- mieszkam na zachodzie kupę lat dom kupiłam w PL dzieci się cieszą w końcu kiedyś odziedziczą urodzone tutaj ale każde wakacje jeżdżą do babci bo jakby inaczej, ledwo udaje się ich namówić na tygodniowy wyjazd poza Tutaj się uczą ale zawsze mówią odkąd pamiętam ,że najlepiej czują się w PL że tam mają najlepszych kumpli najlepiej spędzają czas ,że ludzie i wszystko inne lepsze i przyjemniejsze od tego co tu w DE,mimo iż rozumieją i widzą że w PL ludzie żyją ciut biedniej. Język i pisownie Polską znają doskonale historii muszę douczać sama bo to czego uczą w DE to kłamstwo i gówno nie wiedza! Nauka poziom nauczania w DE pożal się Boże ,dobrze że stać mnie na dodatkowe korepetycje bo nic by nie umiały!

Gość gość
Sienkiewicz, to taki grafoman, że masakra, więc zazdroszczę dzieciakom, że nie będą musiały udawać, że ich zachwyca jak ich mamusia na polskim. sama nie czuję do Polski żadnego sentymentu i nie chciałabym tam mieszkać.

Gość gość
ja powiem wam tak, ze moje dziecko to nawet sentymentu z lat przedszkolnych I szkolnych nie ma, bo w przedszkolu inne dzieciaki mowily "nie bawimy sie z nim, bo ma potargane kapcie", a w szkole nauczyciele, mowili, ze nas syn jest niedoroswiniety, bo nie umial szybko pisac I mamy go dac do szkoly specjalnej... Wyjechalismy za granice, znalezlismy prace, zaczelismy jesc normalne jedzenie a nie pasci po przecenach, wydostalismy sie z biedy, nas syn dostal pomoc nauczycieli w nauce jezyka I zyczliwosc kolegow I kolezanek w przystosowaniu do nowych warunkow. I co, nie jest niedoroswiniety, tylko ma flegmatyczny temperament, ale w Polsce wszyscy musza z********ac z motorkiem w d***e I ze stresem w oczach, bo inaczej czeka go ulica I wyzywanie od debili... Moj syn teraz ma 18 lat, konczy college z b.dobrymi ocenami z przedmiotow scislych, z humanistycznych nigdy nie byl b. dobry, ale dobry. Za to jest swietny z chemii, fizyki I matematyki, gdzie wygrywa wszystkie olimpiady szkolne. Ma swoj wlasny motocykl, ktory nas bylo stac, zeby mu kupic I jest niezalezny od transport miejskiego I moze ze swoja dziewczyna jezdzic na wycieczki. Ja wiem, ze nie zaluje, a moj syn tym bardziej, ze nie wychowuje sie w Polsce, dla niego to szary kraj, gdzie ludzie tylko jeden drugiego upokaza I zmusza do posluszenstwa za wszelka cene, to kraj, gdzie musisz wyrzec sie samego siebie, bo tak chca inni. A w szkolach polskich ucza rzeczy, ktore nigdy w zyciu sie nie przydaja, biedne dzieciaki chodza z 10kg torbami, kazda ksiazka inna do kazdego przedmiotu, lekcji zadanych, ze siedza potem do 23, nie maja czasu nawet solidniej sie wglebic w dany temat, zeby go sobie wyobrazic, a juz klasowka I nastepny temat. I taka polityka, zakuj, zdaj, zapomnij...

Gość gość
do tego co pisal, ze sr...y we wlasne gniazdo, takie to gniazdo, ze cie samo wypedza z niego, patyki az w d..e bolesnie wchodza, takie to gniazdo z tej Polski... Polska skazalo wiele rodzin, na bezdomnosc, biede I nedze I nie mow mi ze jak ktos cos potrafi to da sobie rade w Polsce, tak pewnie jak ktos umie cwaniakowac, jest na tyle bezczelny, zeby umiec okradac swoja rodzine I panstwo to da sobie rade, jak ktos potrafi d..e lizac albo d..y dawac, albo ma rodzicow I rodzinki z dawnych pokomuszych ukladow tez da sobie rade. Reszta wczesniej czy pozniej odzywa sie na gg, czy nie da sie zalatwic im pracy za granica, bo ledwo przeda.

Gość gość
Zycie my I nasze dzieci mamy tylko jedno, moj syn nie teskni za Polska, bo Polska tylko kopy w d*pe nam nawala tzn nasi kochani rodzacy, rodzinka, sasiedzi, jego koledzy mali w przedszkolu, nauczycielki itd Bylismy biedni, mimo, ze pracowalismy I jak byla komunia syna to nawet taka swietoszkowata katechetka, bo nie dostala w lape potrafila inaczej traktowac biedniejsze dzieci. Np a teraz Damianek dostanie karteczke od ksiedza, a teraz Mateuszek dostanie karteczke od ksiedza, a teraz Marcelinka dostanie karteczke od ksiedza, a teraz Tomasz dostanie karteczke od ksiedza, a teraz Danielek dostanie karteczke itd. U was tylko kasa sie liczy, jak nie ma kasy to z biednym nie gadacie, wlasne dzieci tez na prostytucje wystawiacie, bo jak tylko impreza jest to najlepiej jakbyscie tylko kase dostali a nie dla dziecka prezent...

Gość gość
mialo byc niedorozwiniety*

Gość gość
"Cos ci powiem dziecino, zyje na zachodzie dluzj niz ty masz lat." :D Serio? CZyli ile konkretnie? :P "Moje dzieci urodzily sie, pokonczyly szkoly, studia na zachodzie." Moje rowniez, studia co prawda w toku dopiero :P " A domy pokupowali w Polsce i jezdza tam co roku, ja tez,- jestem z nich dumna." Dumna jestes ze domy kupili w Polsce czy ze w ogole cos tam kupili? :P " A ty srasz w gniazdo, wiec zycze ci zeby cie z nowego kraju wypieprzyli bo i tak bedziesz tam zawsze dla nich obca,no i gdzie wtedy wrocisz ? Z podkulonym ogonem do osranego przez ciebie kraju." :D Niunka spokojnie bo ci zylka peknie. Nikt mnie nigdzie nie wywali bo jestem obywatelka kraju w ktorym mieszkam. Taki zonk :P I w jakie gniazdo sram? Polska to moje miejsce urodzenia ale tam nie jest moj dom. Miejsca urodzenia sobie nie wybralam, ot los zdecydowal. Tak wiec do osranego kraju (twoje slowa niunka :D) wracac nie bede.

Gość gość
a gdybyscie tak goscie jeden z drugim jakis pseudonim obrali,bo trudno sie polapac i wejsc w dyskusje z kimkolwiek :8

Gość gość
A chcesz dyskutowac z idiotami,co "miejsca urodzenia nie wybierali".To akurat fakt,tak jak i rodzicow tez sie nie wybiera.I ci odziedziczyli fatalne geny,no niestety,po tych POLSKICH rodzicach.Genetyka tez nie wszystkich rozpieszcza.

Gość gość
moj syn jak mu pokazalam cala ta dskusje, to sie popukal w glowe I powiedzial mi "matka po co to czytasz, niech sie taplaja we wlasnym sosie, szkoda czas tracic na czytanie tego, oni I tak zawsze wiedza co jest lepsze dla kogos" Tak przyznaje racje mojemu synowi szkoda czasu na czytanie tego co o nas Polacy w Polsce mysla, dalismy sobie szanse na inne, pelniejsze zycie, a nie ciagle zycie jak zebrak I podwladny, ale wy w Polsce I tak tego nie zrozumiecie, wiec szkoda czasu na te wywody. A patriotyzm jest dla idiotow, zyje sie tam gdzie rzady zapewniaja godne zycie I rozwoj, bo za to sie w koncu placi podatki, ale zaden polityk, czy bogacz wam tego nie powie, bo przeciez potrzebuja chlopow panszczyznianych przypisanych do ziemi, a potem czytacie ile to np taki Kulczyk czy inny bogacz, czy polityk placi podatku na kraj, w ktorym zyje, a ile leci do tzw rajow podatkowych... Najezdzacie na emigrantow, a sami nie zdajecie sie zauwazac faktu, ze polowa politykow, ktora teraz rzadzi Polska ma podwojne obywatelstwo, gdzie tak jest w innym kraju. Rostowski ma angielska emeryture I podwojne obywatelstwo a jest Ministrem Finansow w Polsce, Sikorski Minister Spraw Zagranicznych, podwojne obywatelstwo. Daliscie wladze nad swoim losem ludziom, ktorzy sa podwojnymi obywatelami I nie widzicie w tym nic zlego, a czepiacie sie szarych ludzi, ktorzy chca tylko dobrej I przyzwoitej przyszlosci dla siebie I swoich rodzin. Szkoda czasu na tej polski gnoj, gdzie slowo "rodzina" to puste slowo, a liczy sie tylko kasa...

Gość gość
"Jak dajecie sobie prawo do wysmiewania rodakow, to dajcie prawo innym do zostawienia takich rodakow za soba " nic dodać nic ująć..

Gość gość
"moj syn jak mu pokazalam cala ta dskusje, to sie popukal w glowe" No to masz argument,glupia babo ...

Gość gość
Niektorym po wyjezdzie to reszte mozliwosci czytania w rodzimym jezyku ze zrozumieniem odebralo.Nikt nie najezdza na emigrantow,bo sa emigrantami.Ale to wykrzykiwanie po co jezyk polski,po co literatura polska i jakies stwory typu ...garb z tego powodu -co za plebs! I jeszcze wypisywanie tego na polskim forum!

Gość Piotr --
Z tego co widze nie ma tu najeżdzania na emigrantów ale wrecz przeciwne. To emigranci obrażają Polske i Polaków oczywiscie sami uważają sie za lepszych. Skad ta nienawiśc? Argumenty że analizowanie lektur w szkole to głupota. No pewnie bo tylko w Polsce to robia. Niestety z dyskusji tutaj wyglada na to że dzieci emigrantów są wychowywana na anty Polaków. Beda opowiadac kawały o głupicjh Polakach chetniej niż amerykanie czy Anglicy. Dlaczego Poacy na Zachodzie bez żenady opluwają polske w rozmowach z obckrajowcami. Jaka inna nacja jeszcze to robi? Przecież sa setki biedniejszych państw na śwecie. Wstyd mi za Was. Plując jadem na Polske pokaujecie że macie dokaldnie te same wady które pietnujecie. Jak możecie tego nie widziec.

Gość gość
ta kuuurwa ktora wypolszczyla sie.... hallllooo WON KUUUURWO z polskich forum. !!!!!

Gość gość
s********j na angielskie !"! nie umiesz szmato niestety

Gość gość
mialo byc " spieeeeeeerdalaj na forum angielskie" ale ta kurev nie potrafi wiec w znienawidzonym polskim bedzie szmaciorz ublizac.

Gość gość
24.06.13 [zgłoś do usunięcia] Piotr -- Z tego co widze nie ma tu najeżdzania na emigrantów ale wrecz przeciwne. To emigranci obrażają Polske i Polaków oczywiscie sami uważają sie za lepszych. Skad ta nienawiśc? Argumenty że analizowanie lektur w szkole to głupota. No pewnie bo tylko w Polsce to robia. Niestety z dyskusji tutaj wyglada na to że dzieci emigrantów są wychowywana na anty Polaków. Pierwszy zeby sie burzyc jak polacy wychowuja swoje dzieci za granica.. Sorry co ci do tego:/ 1/2 polakow w polsce to komuchy nie widze jakos twoich protestow na temat tego jak w polsce polacy wychowuja swoje dzieciaki. Poziom intelektualny tego forum nigdy nie byl za wysoki...

Gość gość
Sorry ale sa wieksze zmartwienia niz to czy ktos ma wiezi patriotyczne lol. Nie mozecie najezdzac na ludzi ktorzy maja inne wartosci. Np w mojej rodzinie najwazniejsza zawsze byla edukacja i na to moi rodzice kladli najwiekszy nacisk. Nie wywodze sie z zadnego klanu powstancow warszawskich ani wielkich patriotow za to wszyscy w mojej rodzinie maja wyzsze wyksztalcenie z przedmiotow scislych i ja takze takie mam. Co do dzieci.. Takowych ejszcze nie mam. Jestem w zwiazku z Anglikiem i tak naprawde szanujemy siebie nawzajem, to skad jestemy nie gra duzej roli w naszym zwiazku (oboje mieszkamy w kraju innym niz Anglia/Polska), owszem gotujemy sobie nawzajem cos czasem polskiego/angielskiego, on umie kilka slowek po polsku i bede starala sie zeby dzieci mowily po polsku, jak i hiszpansku i francusku (jesli kasa na to pozwoli), i jesli ebda chcialy sobie pojechac do Polski to pojada, jak nie to nie bede naciskac. Mam w zyciu inne wartosci.

Gość gość
najbardziej mnie smiesza te wypowiedzi ze nie chca garba polskosci a trzymaja sie garba polskiego forum. juz dawno powinny bez garba w anglojezycznym forum siedziec. ale niestety, ten garb lzejszy jest niz angielska mowa :)

Gość gość
Do tej powyzej Jestem 28 lat na zachodzie Dzieci mam tu urodzone. Dom mam w Polsce bo to moj matecznik. Nigdy nie przybralam obcego obywatelstwa. Moje dzieci maja podwojne. Kochamy Polske, i ja tam wracam, do siebie. Wiecej pytan ?

Ja Żałuję że moja starsza córka pierwszy rok się wychowywała w Polsce. Dzisiaj na szczęście żyje w normalnym kraju.

Gość gość
zg****ili ja tam ?

Gość gość
zg wa lcili ci corke a teraz w normalnym kraju nie g wa lca :D

Gość gość
oczywiscie, jak te rumuny, w PL nie dawali socjalu, teraz daja w anglii, dlatego te modly pochwalne . Urodz z 15 dzieci, bedziesz miala jesze lepiej, socjal da ------ Polska nie :D

Gość gość
hallo hallo socjal sie konczy, dla kurev tez. rozlozyc nogi nie problem :)

Gość giulietta r
Absolutna racja-poranny Piotrze. Ja nie wyobrazam sobie odrzucania kraju w ktorym sie urodzilam,z ktorego pochodza rodzice,dziadkowie.Studia skonczylam za granica,ale baza byla nauka w szkole polskiej.Dzieci sa trzyjezyczne i mowia biegle i czytaja w jezyku polskim.Jest to ich "bagaz kulturalny",ktory wzbogaca.Tak odbiera to tez otoczenie,niepolskie prawda ;-)