Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patriotyczna Polka

Żałujecie, że Wasze dzieci nie wychowują się w Polsce?

Polecane posty

Gość gość
giuletta to straszne ! To garb ! z tym garbem zyc ? nasza kolezanka im odjela dzieciomi patrz jaka dumna. Piszac na polskim forum - z Garbem naturalnie :D

Gość gość
szacun, do tej kobiety ktora urodzila i nauczyla polkskosci swoim dzieciom.

Gość gość
ciekawy jestem czy te wszystkie co tu k***a pieją z zachwytu nad DE siedziały by tam gdyby socjal zabrali ?! ale może już nie długo ,bo takie zmiany się szykują skończy się chwalenie gówna ale co się dziwić gówno do gówna ciągnie :D dla wszystkich tych którzy żyją poza granicami PL a mimo to swój kraj szanują SZACUN !!!!!

Gość gość
Dla Giulietty i takich jak ona-chapeau bas!Szacun!

Gość gość
szacunek dla mnie urodzilam wychowalam i rozmawiam wylacznie po polsku ze swoimi dziecmi. sa dorosle, jezdza i do polski i kochaja ja, utozsamiaja sie.

Gość gość
a ja dopiero planuje mieć dzieci (za jakieś 1,5 roku) mieszkam poza Polską i obiecałam sobie, że będę z dziećmi rozmawiać tylko po polsku nadam im imiona zgodne z pl pisownią będę ich uczyć pl historii i kultury, a także zabierać na wakacje do ojczyzny nie ma innej możliwości

Gość gość
bravo :)

Gość gość
Nie zapominajcie o integracji, bo to bardzo wazne i ulatwi waszym dzieciom zycie na obczyznie. Ja osobiscie pozostawilabym im wolna reke. Niech same decyduja, ktore wartosci sa im blizsze.

Gość gość
Ja osobiscie pozostawilabym im wolna reke. xxx Blad. Pojda na latwizne.

Gość gość
Ale zawsze bedzie to ich decyzja....nic na sile. A wychowujac sie w domu z polskimi tradycjami, chcac nie chcac nabiora ojczystych nawykow.

Gość gość
nie mowiac do nich po polsku zapomna, a szkoda, za nauke jezykow sie placi grube pieniadze. Moja corka urodzona w Niemczech jest tlumaczem przysieglym w sadzie.

Gość gość
pogadajcie z polonia amerykanska I zapytajcie sie dlaczego Polska robi wszystko, zeby bylo trudno pozbyc sie obywatestwa polskiego. W innych krajach wystarczy jeden, dwa druczki, w Polsce trzeba tony papierow I zgoda prezydenta. Wiecei dlaczego? Zeby kazdego mozna bylo capnac, zeby z kazdego w kazdej chwili mozna bylo sciagnac kase, nawet nie nalezna, w formie podatku, nawet z trzeciego, czy czwartego pokolenia, wysatrczy ze dziadek byl Polakiem, a nawet jego wnuki I prawnuki moze placic podatki ze swoich zarobkow, albo byc traktowane jak szmata na lotnisku w Polsce tylko dlatego ze maja polskie obywatelstwo. Poczytajcie sobie co robia z ludzmi - Polakami, ktorzy pracuja w krajach, z ktorymi Polska nie ma podpisanej umowy o podwojnym opodatkowaniu. Jak tylko wnuczek przyzna sie, ze jego dziadek byl Polakiem, to bedzie zmuszony, jak tylko urzad skarbowy sie dowie o jego dane, placic podatek ze pracy za granica, nawet jak cale zycie nie mieszkal w Polsce. Takie to paranoiczny kraj ta Polska I ja sie nie dziwie, ze ludzie mowia, ze to garb, bo w kazdej chwili, mimo, ze cale zycie pracujesz I mieszkasz za granica, a masz matke w Polsce, moga cie scigac I domagac sie od ciebie placenia podatkow, tylko za co? Za to ze miales pecha I urodziles sie w tym gnoju, ktory nie daje godnie zyc...

Gość gość
ty u gory paranoje da sie leczyc, w Polsce taniej nawet :D

Gość gość
Czy to tylko paranoja?Oby...Skonsultuj z lekarzem,wpisie o 15.18

Gość gość
naiwne dzieciaki, jeszcze nie wiedza, do czego ich wlasny kraj jest zdolny...

Gość gość
naiwne....?dzieciaki.....? :-D :-D

Gość gość
ale wyjasnijcie mi dlaczego nie mozna sie normalnie zrzec obywatelstwa polskiego? To jest jak garb faktycznie bo zrzucic tego nie da rady :D

Gość gość
Przestan truć, jak o dzieciach nie masz nic do powiedzenia!A garb sobie utnij!

Gość gość
jestesm niezmiernie szczesliwa, ze moje dzieci nie wychowuja sie w ciemnogrodzie...tfu...w Polsce :D Dlaczego nie mozna zrzucic garbu...tfu....zrzec sie obywatelstwa polskiego? Dlaczego Polska zmusza mnie do bycia obywatelem tego trzeciorzednego kraju? Kompleksy Polaczkow nawet w takich sprawach wylaza, co? :P

Gość gość
zawsze mozesz zrzec sie polskiego ty ciemna maso z garbem. ale ciemna masa nawet tego nie wie.

Gość gość
dzięki Bogu!!!! takich ciemnych mas nie potrzebujemy w Polsce sprzedajczyki za sprzątanie i dach nad głową widać jakie dziady powyjeżdżały nieudaczniki życiowe

Gość gość
sprzedawczykow to sobie do rzadu wybraliscie, sprzedali was za stolki w Brukseli I teraz jazgoczecie, ze d*pe musicie trzymac w uscisku, zeby ostatniego szczawiu nie wysrac, bo zdechniecie... jeszcze mirabelki wam zostawili

Gość gość
Leczyc sie trzeba!Moze to nie paranoja?Ale jak sie porozumiesz z lekarzem w tym twoim cudownym kraju,jezeli ty tylko po polsku takie wydaliny tworzysz?!

Ja nie mam jeszcze dzieci, ale nawet gdybym już miała, to nie byłoby mi szkoda, że nie wychowują się w Polsce, tylko tutaj. Można mieszkać i w kraju, ale jeśli rodzice nie dbają o polskie tradycje, to nic tego nie zmieni. Ostatnio znajoma robiła tort komunijny dla rodziny, która tutaj ma trójkę dzieci. Wszystkie mówią świetnie po polsku, znają Polskę, więc nie sądzę, żeby im wyszło na gorsze. Kwestia wychowania.

Gość gość
gość "zawsze mozesz zrzec sie polskiego ty ciemna maso z garbem. ale ciemna masa nawet tego nie wie." :O No wlasnie cimna maso :D nie mozna sie zrzec polskiego obywatelstwa :D Nie ma takiej opcji. Mozna jedynie napisac PROSBE do prezydenta RP, oplacic kupe kasy, wyslac kupe dokumentow, udokumentowac brak wiezi z ciemnogrodem i wtedy MOZNA dostac odpowiedz. Mozna rowniez nie dostac :D Prezydent nie ma zadnego ustawowego czasu na odpowiedz, ba! nie ma obowiazku odpowiedzi :D MOze to olac i prosba podetrzec sobie tylek. Od owej odpowiedzi NIE MOZNA nigdzie sie odwolac. Inaczej mowiac wszystko zalezy od dobrej woli i humorku capa, ktory jest prezydencikiem RP. Jest to kuriozum w skali europejskiej, gdzie obywatelstwo nie jest przywilejem a garbem. Nie ma mozliwosci ZRZECZENIA sie polskiego obywatelstwa.

Gość gość
Znow psychol wlazl -ten,ktory obywatelstwa zrzec sie nie moze:-D

Gość gość
jakby Polacy mogli sie zrzec obywatelstwa polskiego, to zamiast 38 mln + iles tam na swiecie byloby tylko 2mln + 1 czyli urzedasy ze swoimi rodzinkami, ktore I tak maja juz podwojne obywatelstwa, o czym ten wyzej raczy pomijac, no I ten oszolom, ktory z ludzi probuje zrobic paranoikow... Spadaj lizajd*po do swoich panow w mediach... zrobisz im dobrze to moze ci dadza 10 zl premiii:D Lubu dubu lubu dubu niech nam zyje prezes naszego klubu, niech zyje nam, tak spiewasz, lizajd*po codziennie swoim szefom, zeby dalej utrzymac posac rzeczy w Polsce?.... I ciebie tez dopadnie, cwaniaczku...

Gość gość
do tego wyzej-do wariatkowa marsz!!!!!!

Gość gość
takiej k****e to potrzeba pasa na tylek od ojca, i jej dziadka. Pewnie nic nie wiedza albo koorwe wygnali, wiec niech sie zrzeka. Zaden Anglik czy czy inny Belg, nawet mongol by nie wpadl na taki pomysl.