Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

biegunka u niemowlęcia jak wygląda?

Polecane posty

Gość gość

jak wygląda biegunka w praktyce? mam ośmiodniowego niemowlaka w domu i chyba dostał biegunki. Jest na piersi przez pierwsze dni schodziła mu smółka potem robił rzadką kupkę przez ostatnie 3 dni miał bardzo gęstą wręcz suchą papke -kupkę i skojarzyłam to z zatwardzeniem bo miał problem z jej wyciśnięciem dzisiaj natomiast jakieś 3 godziny temu był dźwięk a la bąki otworzyłam pampersa a tam żółta plamka jedynie. Po kąpieli 30 min. temu położyłam go na przewijak i gr***nęła mi bardzo rzadka żółta papka po 2 minutach kolejna i po kolejnych 2 jeszcze jedna papka z wodą jakby. Podałam mu pierś, temperatury nie ma i póki co nie robi już kupy...

Gość gość
Tak wyglada normalna kupa przy karmieniu piersia:) moj takie robi,zaczyna 4 miesiac i rewelacyjnie przybiera na wadze. To nie biegunka,my potrafilismy przy zmianie pieluchy zmarnowac 4 jeszcze bluzka przewijajacego byla obsrana;)teraz nie ma tak czesto,w nocy w ogole i do 4 w dzien.

Biegunka jest jak są już 3 wodniste kupy w ciągu 12h ale to dosłownie jakby zabarwiona woda leciała z pupy. Na samej piersi kupa może mieć konsystencję ciasta naleśnikowego i może być tych kup nawet do 10 na dobę a równie dobrze noworodek karmiony piersią może nie robić kupki przez parę dni bo może tak przyswajać mleko mamy.

Gość gość
gówniano.

Gość gość
to nie była biegunka, dzidziuś sie wypróżniał, bo sama piszesz ze dzień wczesniej miał z kupą problem, to poschodziła z niego zaległa. takie rzadkie sraczki są normalne po karzdym karmieniu na piersi. jak małą karmiłam piersią z 12 razy w ciągu doby to robiła 12 kup

Gość gość
a jak to jest z karmieniem mieszanym? Moj poltoramiesieczny synek dosatje glownie mm, do tego 1-2razy dziennie moje mleko z piersi. Jego kupy przypominaja rozrzedzone ciasto nalesnikowe. Jest ich ok 2 na dobe, przy czym jest tego duza ilosc....dzis jak zmienialam pieluche to bardzo duzo tego polecialo. Czy to juz rozwolnienie? Boje sie ze sie odwodni:(

Gość gość
dodam też że jak robi kupe to sie straszne pręży i płacze

Gość gość
up