Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość segrilla

zwiazek po urodzeniu dziecka

Polecane posty

Gość segrilla

Czy wasze życie uczuciowe zmieniło się po urodzeniu dziecka? Od 8 tygodni jest nas troje .. Od tego czasu mój maz wraca z pracy później niż zwykle wracał tzn. idzie do pracy na 8 a wraca około 20-21 a przed slubem konczyl o 18 (pracuje u siebie) ja jestem na urlopie macierzyńskim i zajmuje się domem i dzieckiem. Kiedy maz wraca do domu tylko usypia mala do snu co zajmuje mu 10-15 min uważam ze za mało czasu jej poświęca ale on nie widzi w tym nic złego. Kiedy mala juz usnie wtedy ja mam czas żeby się wykąpać i zrobić w domu to na co przy dziecku zabraklo mi czasu(porzadki) a maz rozłoży nogi i ogląda tv, kiedy mu mowie ze mógłby mi pomoc mowi ze co ja robiłam przez cały dzień kiedy byłam w domu chyba leżałam to teraz moge zrobić co do mnie należy. Wiec ja sprzątam a kiedy skończę jest juz ta godzina, ze idę spac. A jesli chodzi o uczucia to miedzy nami prawie ich nie ma chyba ze jako gra wstępna ale baaardzo rzadko. Czy to normalne zachowanie u mężczyzn? Czy maz ma racje? I ja niepotrzebnie stwarzam sobie problemy tak jak on mowi?

Gość gość
z tego co napisałaś to on poprostu was unika. mówi że przy dziecku nic się nie robi,,,, hmm zostaw go na pół dnia z dzieckiem to zrozumie :)

Gość segrilla
Niestety ale karmie piersią a mala nawet nie chce patrzeć na butelkę nawet z odciagnietym moim mlekiem. Poza tym jak bym go z nią zostawiła to nie przyszłoby mu nawet do głowy ze trzeba w domu coś zrobić tylko by się małą zajmował...

Gość gość
no własnie i o to chodzi żeby zobaczył że w ciągu dnia przy dziecku nie ma czasu sprzątać i wieczorem jak jest w domu to przynajmniej będzie wiedział o co Ci chodzi.

Gość gość
1 facet więcej pracuje bo ty nie pracujesz i siedzisz w domu 2 wybacz ale facet może być po pracy zmęczony jak cały dzień mu schodzi

Gość gość
to może ty idź do pracy a mąż będzie w domu z dzieckiem?

Gość segrilla
Jak juz pisałam jestem na urlopie macierzyńskim wiec pieniążków mamy tyle co mieliśmy i dzielimy się tak że maz opłaca rachunki a ja wszystko co związane z dzieckiem: lekarzy, leki, ubranka, pampersy, kosmetyki, witaminy itd. a także wyżywienie i wszystko co do domu: kosmetyki, srodki czystości itd. Wiec to czy mamy dziecko na jego pieniążki wcale nie wpływa wiec nie ma takiej potrzeby żeby pracował dłużej. A ja kiedy wstaje do małej w nocy i później z nią cały dzień i jeszcze wieczorem kiedy on ma fajrant sprzątam to nie jestem zmęczona tak?

Gość segrilla
Nie ma takiej opcji żeby maz był w domu a ja do pracy ponieważ wtedy żyli byśmy z jednej pensji

Gość kkkasia11
a ja jestem 3 mies przed porodem i juz sie zmienilo w moim zwiazku. moze wyolbrzymiam sobie wiele spraw,ale widze ze moj facet jest dalej ode mnie, o fizycznosci miedzy nami moge tylko pomarzyc. owszem, przytula, mowi komplementy...ale slowa to tylko slowa.

Gość gość
segrilla Nie ma takiej opcji żeby maz był w domu a ja do pracy ponieważ wtedy żyli byśmy z jednej pensji l Ale teraz też żyjecie z jednej pensji przecież. on pójdzie na wychowawczy czy ojcowski urlop. Ale skoro on pracuje za dwoje to chyba logiczne, że przychodząc o 21 będzie zmęczony więc powinnaś zająć się domem.

Gość gość
to są właśnie nierealne wymagania kobiet. Facet utrzymuje rodzinę i jeszcze zapieprza w domu i ma być po całym dniu roboty świetnym super kochankiem..

Gość gość
taaaaa moze maz pójdzie na tacierzynski i wykarmi dziecko piersią ;) skoro dostaje pieniądze z macierzyńskiego to tak jakby pracowała

Gość gość
gość taaaaa moze maz pójdzie na tacierzynski i wykarmi dziecko piersią skoro dostaje pieniądze z macierzyńskiego to tak jakby pracowała gggggggggggg Bezrobotni też dostają jakieś pieniądze od państwa jako pomoc i co pracują? macierzyński to tylko na pół roku powinien być i dziecko do żłobka pójść a nie takie miganie się od pracy tylko problem mają pracodawcy bo takiej nie mogą zwolnić. Nie rozumiem po co o karmieniu piersią przy ojcu gadasz musisz być niedorozwinięta bo każdy wie, że ojcowie nie karmią z piersi dziecko musi nauczyć się przyjmować pokarmy stałe jeśli ma te pół roku;.

Gość gość
Autorko nie sluchaj tych bredni. Wedlug mnie to matka powinna glownie zajmowac sie dzieckiem bo faceci z reguly nie maja o tym pojecia. !!!!!!!!!!!!! Dobrze robisz ze zajmujesz sie dzidziusiem i jak najbardzej karmienie piersia jest wskazane. Co do Twojego meza to moze jest to dla niego za duzo? ciezko mu sie przyzwyczaic ze jest was 3 ?

Gość gigi gigi
chyba żarty! gówniarz po prostu nie nadaje się na ojca

Gość gość
Wedlug mnie to matka powinna glownie zajmowac sie dzieckiem bo faceci z reguly nie maja o tym pojecia. !!!!!!!!!!!!! hhhhhhhhhhhhhhhh Współczuje tobie dzieciństwa pewnie twoja matka jak większość kobiet wybrała d*pka zamiast mężczyzny i ty pewnie powielasz ten schemat :(

Gość gość
lecz sie! A ty pewnie jestes prostytutka i zarabiasz d**a zamiast z dzieckiem siedziec zenada

Gość gość
ja tez jestem mloda matka i zawsze mnie zadziwia, ze wszystkie tak narzekaja, ze nie maja na nic innego czasu przy dziecku. takie malenstwo spi i je. na chodzie, ze tak to nazwe jest gora 4 godziny dziennie. spokojnie mam czas na zadbanie o siebie, ogarniecie domu i ugotowanie mezowi, ktory raca z pracy obiadu. biore po prostu gondole z wozka, wkladam malego i stawiam gdzies obok siebie w pomieszczeniuw ktorym akurat mam cos do zrobienia. co ey robicie caly dzien z tak malym dzieckiem, ze na nic inengo nie znajdujecie czasu?