Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcowa

MARCOWE MAMY NA START!

Polecane posty

Gość emila8200
Cześć dziewczyny, mogę się podczepić pod wątek? Termin 10.03.2013 ;) Pozdrawiam wszystkie marcóweczki!

Witam z rana!Nie mialam jakos czasu zajrzec w weekend. Aguuuu trzymaj sie dzielnie i nie poddawaj...zreszta wiem, ze w koncu Ci sie uda, jestem tego pewna i caly czas trzymam za Ciebie kciuki! Emila witaj :) Napisz cos o sobie, ktory to tydzien i ktora to ciaza? Dziewczyny sie zmyly na fb i straszna cisza nastala :( Mam nadzieje, ze jednak watek calkiem nie zniknie :( Laski piszcie co u Was!!!

Gość RudaMagda
Piszemy, piszemy :D

Gość annnnnnaa123
Witam nową koleżanke :) ---- Dziewczyny w piatek byłam z mężem u znajomych którym 2 tygodnie temu urodziła sie dziewcznka. Boze jest przesłodka i sliczna. Nie mogliśmy oderwac od niej oczu. Wczesniej bylismy w sklepie z ubrankami dziecięcymi zeby kupic cos dla małej i normalnie juz sie nie moge doczekac az ja urodze. Mąż ruszył w strone wózków i zaczął je oglądac, porównywac... Koleżanka miała ciężki poród. Rodziła 16 godzin a dziecko wazyło 4,5 kg!!!

Anna mnie tez teraz jakos bardziej rozczulaja takie malenstwa :) To chyba wlasnie dlatego, ze nie mozemy sie juz doczekac wlasnych. 4.5 kilo to faktycznie sporo. Moja "tesciowa" urodzila dwoje dzieci i zarowno moj narzeczony jak i jego siostra mieli prawie 4.5 kilo. Masakra!!!Ale ogolnie porody miala w miare i trwaly tylko kilka godzin wiec nie ma reguly. Ja staram sie narazie o porodzie nie myslec :) Jeszcze troche czasu zostalo nie ma sie co stresowac...

Gość RudaMagda
Moj był długi 62 cm, a waga 4400. Upaśliśmy się razem :D

Ruda Magda 4400 to spory :) O ile pamietam to mialas cesarke prawda? Ja siedze w pracy i juz strasznie mi sie nie chce, ale jeszcze 1.5 godziny i do domu. Ogladam sobie wlasnie wozki i jest taki wybor, ze oszalec mozna. Opinie tez calkiem rozbierzne wiec nie wiem na co sie zdecyduje. Zastanawialyscie sie juz nad zakupem? Macie jakies upatrzone modele?

Gość Sieja_wędrowna
cześć dziewczyny :) A mnie ostatnio coś opętało na słodkie i praktycznie codziennie jakieś ciasto piekę. Jak tak dalej pójdzie, to oboje z mężem zaczniemy się kulać ;) Bardzo mi się poprawiły włosy. Normalnie myłam je co drugi dzień, teraz wyglądają w porządku nawet po tygodniu (to maksymalny czas eksperymentu, bo psychicznie mi nie odpowiada, że mam nieumytą głowę ;)

Sieja z wlosami mam to samo. Wczesniej dwa dni wytrzymywalam max bez mycia, a teraz czasem nawet 4 i jest ok wiec cos w tym jest. Zadnych innych plusow niestety nie zauwazylam :( Moze paznokcie tez sie ciut poprawily, ale to pewnie zasluga witamin.

Ja raczej głęboki wózek wezmę od siostry. Ma fajny i nie zniszczony. A kupię jakąś lepszą spacerówkę na lato. Ja też mam ochotę ciągle na słodkości..;) Całkowicie mnie odrzuciło od drobiu (chociaż zawszę go uwielbiałam)...;)

Gość gość
vera ja mam Roana Maritę i polecam każdemu. Moja córka dziś wróciła chora zprzedszkola. Z każdą chwilą czuje się coraz gorzej, teraz zasnęła. Później idziemy do lekarza.

A co do włosów to mam na odwrót przetłuszczają mi się. Od czasu do czasu mnie wysupują na buzi. Ale wszyscy mówią że ładnie wyglądam..;)

Gość RudaMagda
Tak, miałam cesarkę bo młody był tyłkiem do dołu. U nas też pochmurno.

A u mnie dla odmiany dzis sloneczko :) Zapach bardzo podoba mi sie gondola bo jest duuuza i pewnie dla malucha bardzo wygodna, spacerowka juz mniej i mam z tym problem przy kazdym wozku 3w1. Jak podoba mi sie gondola to nie podoba spacerowka i odwrotnie :)

Ja jak bym nie miała od siostry wózka to bym kupila głęboki wózek nawet używany a wolała bym w osobną spacerówkę zainwestować. Gondola jest tylko na chwile. Jednak spacerówka na dłużej się przydaje. Dla mnie tez te spacerówki w wózkach 3w1 nie są zla specjalne

Gość annnnnnaa123
Hej dziewczyny. Ja wróciłam od gina. Zrobił mi cytologie i posiew z szyjki. Powiedziałam mu o tych bólach brzucha. Zbadał mnie i powiedział ze wszystko jest ok. Powiedział ze szyjka super, a macica fajna i duza :) Nie robił usg. Powiedział zeby sie zgłosic na kolejne usg za 4 tygodnie do kliniki. To juz bedzie połówkowe. A jesli chodzi o te bakterie w moczu to powiedział zeby sie tym nie przejmowac bo gdyby była infekcja to by były tez leukocyty a ich nie ma. Tak z ciekawosci zapytałam go o moja koleżanke która rodziła naturalnie dziecko 4,5kg. I on powiedział ze przy takiej wadze on robi cc bo to zbyt duze ryzyko powikłan podczas porodu szczególnie jesli jest to pierwsza ciąża. Powiedział ze ostatnio robił cc i dziecko wazyło 4,7 !!! Niezle

Gość annnnnnaa123
Jesli chodzi o wózki to ja niemam bladego pojecia co i jak. Niestety raczej nie dostane, ani nie mam mozliwosci odkupienia wózka od kogos. Ostatnio jak mąz sie zagłebił w temat wózków to oglądaliśmy takie ze był wózek głeboki, spacerówka i do tego fotelik samochodowy. Tak napierwszy rzut oka wydawały sie ok. Ale ja sie na tym nieznam i nie mam pojecia na ci zwracac uwage. Moze powiecie cos wiecej. Tzn na co patrzec kupując wózek i jakimi kryteriami sie kierowac. No i jakie są ceny? Ja widziałam wózki takie za 1000zl i takie za 4000zl a jaka między nimi różnica nie mam pojecia.

jeśli ktoś ma mało kasy albo nie chce inwestować w głęboki wózek bądź wózek 3w1 to można iść do komisu i coś tam popatrzeć. Ale również można iść do sklepu z akcesoriami dla dzieci i na pewno doradzą,

Gość RudaMagda
Ja o wózku nie myślę ale na pewno nie wydam więcej niz 1000-1200 zł.

A nie mówiłam anna, że nie masz zakażenia:) Fajnie, że wszystko ok. Co do wózków to wszystko zależy od potrzeb. Najlepsze są kołą pompowane, duża gondola, jak dla mnie wahacze, by dziecka nie telepało. I mam na myśli normalne wahacze albo paski,bo żadna amortyzacja nie ukołysze dziecka jak one i nie złagodzi nierówności terenu. Niektórym zależy na skrętnych kołach. Przy gondoli nie ma to znaczenia bo łatwo się manewruje. Przy starszym dziecku, a więc cięższym, przydadzą się. Musi być rozkładane oparcie spacerówki na płasko, spacerówka osłonięta, niekubełkowa. W gondoli warto mieć w gondoli podnoszony spód bo starszy dzieciaczek lubi sobie popatrzeć na świat. Dla mnie Roan Marita jest najlepszy. To taka polska emaljunga. Ale nie każdemu się podoba bo ma klasyczny wygląd.

Gość RudaMagda
A ile ten wózek kosztuje? Ja na razie oglądałam stronę wózków Dada i Jedo. Są ładne i niedrogie.

Gość RudaMagda
To też dobra cena. Muszę popatrzeć na te które polecasz.

Gość annnnnnaa123
zapach dzieki za rady odnośnie wózka. Mam juz troche naświetlone na co zwrócic uwage. Tez myslałam zeby wydac na wózek jakies 1000zl, nie wiecej.