Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana przez warsztat

oszukana przez warsztat samochodowy

Polecane posty

witam,czy ktos z was miał problemy z warsztatem samochodowym i ze żle wykonaną usługa?? Facet skasował mnie na 5000 i spieprzył mi auto jeszcze bardziej...

Gość samiec alfa 22
5000? Remont robiłaś? Jaki samochód?

facet stwierdił że poszedł rozrząd a że mam opla 2,2 w benzynie tam sa dwa łańcuchy które twierdzi że miał z serwisu bo nie ma zamienników.Auto po remoncie pali mi 2 litry oleju..gościu twierdzi ze wszystko oki ,zapłaciłam,odebrałam i mam s********ć..

podnosze... jest jakiś bat na niego,czy każdy moze sobie tak robic???

Gość gość
tak to jest zobacza glupia babe to wszystko jest do naprawy i kasuja jj za zboze:) trzeba bylo kolege/ojca wyslac a nie samej tam jechac:O

Gość gość
Masz jakąś fakturę, paragon?

gościu głupi to ty jesteś...tak sie składa ze jestem wdowa a ojca tez pochowałam...wiec musze sobie radzić sama..zanim kogos wyzwiesz sie zastanów... nie nie mam paragonu ani faktury,ale mam świadka na to ile zapłaciłam i jego ksiazke serwisowa z pieczątką..a gościa zgłosiłam do urzedu skarbowego ze nie dał mi żadnego kwitka..

Gość gość
Do US - b.dobrze. Zadzwoń do rzecznika praw konsumenta w swoim mieście, powinien Ci podpowiedzieć co zrobić :)

Gość 3rew
Rzeczoznawca z PZM, a później sąd. A jaki to opel?

opel astra 2,2 benzyna 2003

Gość 3rew
Tak jak piszę zamów ekspertyzę w PZM, a następnie pozwij warsztat. :classic_cool:

Gość 3rew
A 5 tysięcy wyniósłby cię używany silnik w bez osprzętu, z przełożeniem i wymianą rozrządu.

Gość gość23
A w przypadku sprawy cywilnej to nie on musi czasem udowodnić, ze wykonał wszystko ok.?? Zanim pójdziesz do sądu, od razu zgłoś sprawę do UOKiK. Albo zamiast sądem,bo sprawy się ciągną,postrasz go jakąś kontrolą z PIP-u czy czegoś , trochę tego jest. A na przyszłosć poszukaj znajomego mechanika, choćby przez znajomych, bo teraz każdy patrzy,jak wydoić kasę.

3rew..tak wiem..tylko ze ten gnój mi zadnej alternatywy nie zaproponował,trzymał auto miesiac w końcu postawił mnie przed faktem dokonanym i tyle.. Teraz byłam na innym warsztacie to facet mi powiedział że wymiana silnika tylko wchodzi w gre,bo najgorzej sie robi po kims a w moim to pewnie będą do wymiany tłoki,pierścienie,głowic itp wiec sie nie opłaci...no ale to kolejne 3-4 tys,bo silnik na alegro patrzałam po 2100 dostane..tylko kto mi kuzwa za to zwróci..ja pier.. podzwonię po rzeczoznawcach i zrobie ekspertyze ale to pewnie kolejne 500 zł

Nie daj się! Poproś o pomoc Rzecznika Praw Konsumentów.ZAWSZE da się cos zrobić.Ja miałam przeboje z fryzjerką-spaliłam mi włosy,nie dała paragonu(zapłaciłam 140zł) i jeszcze naubliżała.Nawet nie wiedziałem,że paragon powinnam dostać,bo nigdy żadna franca fryzjerka mi go nie dała.Nie dawajmy się oszukiwać gnojom!

A za ekspertyzę warto zapłacić.Tak zrobił mój kolega,kiedy odrzucili mu reklamację na buty.Wygrał! Dostał zwrot wszystkich kosztów.

Aha,i obeszło się bez oddawania sprawy do sądu.Ci gnoje doskonale wiedzą,że łamią prawo i przyciśnięci do muru wolą ugodę.

no właśnie chce mu nosa utrzeć bo z jego gadki wynika że to norma bo i tak żaden klient sie nie odważy oddać sprawy do sadu bo wiadomo jak u nas z sadami jest,ale kuzwa tak nie może być.. napisałam mu oficjalne pismo zeby miec papierek bo tak to wszystko na gębę było.Napisałam że żądam usunięcia usterek jakie wyszły po odebraniu samochodu i ma to byc w ramach gwarancji..to mi napisała ze nie ma żadnych,jego firma ma renome i mam skierować sprawe na drogę sądowa.. wolałabym bym to polubownie załatwić bo znajomy mi mówił że jak dam sprawe do sadu to zostane bez auta,dlatego że nie mogę go zrobić jakby musieli byc biegli powołani,sprawa bedzie trwała 2-3 lata a ja czym mam kuzwa jeżdić..

pisałam wyżej ze byłam u rzecznika i to nie sprawa dla nich!!

Gość gość
No coż,rzecznik rzecznikowi nierówny.Akurat w moim mieście nie olewa swojej pracy.Uderz szczebel wyżej i nie daj się.Naprawdę warto walczyć!

Gość gość
dziwne, wydawało mi się, że rzecznik miedzy innymi w takich sprawach pomaga...

no niestety moze ma umowe z adwokatami i sie dziela kasa bo kazała mi właśnie isć do adwokata...a wiadomo ze to kosztuje,a ona musiałaby mi za darmo udzielić porady

Gość gość
moj facet mial tak, ze zamontowali mu zle spoiler ;/// i musial szukac drugiego warsztatu, znalazł ten www.spojlery.com.pl i na szczescie wszystko naprawili

Gość gość
"pisałam wyżej ze byłam u rzecznika i to nie sprawa dla nich!! " x jak najbardziej dla niech !!! złóż wniosek na pismie, niech ci napiszą, że to nie dla nich, nożesz...

Gość gość
A bo trzeba w dobre miejsca i sprawdzone chodzic, jakby kto smial kiedys problemy z przekładniami kierowniczymi to znak miejsce w Częstochowie gdzie zawsze naprawia www.regeneracjaprzekladni.pl

Gość gość
To się niestety zdarza, oszustów wszędzie pełno. :( Grunt to trafić na uczciwych i profesjonalnych ludzi. Ja też nieraz zostałam oszukana, ale teraz znalazłam warsztat do którego chodzę - http://fordslawek.pl/ i nigdy nie miałam żadnych nieprzyjemności.

Gość gość
cześć, czy jest tu ktoś kto prowadzi warsztat samochodowy? zastanawiam sie nad kupnem takich zbiorników przemysłowych www.zbiorniki.szczecin.pl - co myslicie?

Gość gość
Współczuję CI..no ja na szczęście trafiłam ostatnio na świetny, rzetelny warsztat samochodowy - www.szwarcgruba.gda.pl. raz dwa naprawili mi auto za uczciwą cenę. tam działają solidnie, z zaangażowaniem i podchodzą indywidualnie do każdego zlecenia. Można im zaufać, następnym razem tam się wybierz, mówię Ci