Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepełnossprawny88

Samotny bo niepełnosprawny

Polecane posty

Gość gość
mnie by twoja ręka zupełnie nic nie przeszkadzała, jeśli podobałbyś mi się z twarzy, postury i charakteru. Myślę, że takich osób jest więcej. btw miałam na studiach koleżankę ze zdeformowaną ręką, ciekawe jest to, że 5 lat nic nie zauważyłam :) dopiero ktoś mi powiedział to się przyjrzałam. Dziewczyna ta miała normalnie chłopaków:)

chłopaku, wyluzuj. masz dopiero 25 lat. wiele osób w tym wieku nie ma jeszcze za sobą związków, choć oczywiście nikt się z tym nie afiszuje.

Gość niepełnossprawny88
Tak jak pisałem wielokrotnie próbowałem i zawsze z tym samym skutkiem - można napisać,że miałem pecha i trafiałem na same pustaki (tylko wtedy należy przyjąć ,że studentki to pustaki bo w zdecydowanej większości to one,a nie typowe "klubowiczki" , sprowadzały mnie na ziemię :)

Gość niepełnossprawny88
Alicja no pewnie, po prostu miałem doła i potrzebowałem się komuś wyżalić (a wolę tego nie robić w gronie znajomych bo nie chcę być uważany za lalusia/marudę )

Gość niepełnossprawny88
Mimo wszystko z wiekiem coraz ciężej człowiek znosi samotność - szczególnie gdy wokół sami zakochani ... Niedługo jeden z kolegów się żeni - dał mi zaproszenie z osobą towarzysząca ,a zastanawiam się czy iść samemu czy po prostu znaleźć jakąś wymówkę i mu odmówić :)

Gość gość
No i jeszcze jedna wada... W związku z tym,że nigdy nikogo nie miałem po prostu nie wiem jak się zabrać za "coś więcej" :D.

Gość buahahahahahaaha
widzę zaczął się festiwal hipokryzji :D liczy się charakter i osobowość, a takie rzeczy jak np. u autora tematu zdeformowana ręka, to nic nie znaczący drobiazg :D Ludzie wy naprawdę lepiej się czujecie pisząc to? bo w to że naprawdę tak myślicie nie wierzę. Inwalidztwo, oszpecenie czy nawet naturalna silna brzydota to czynniki drastycznie zmniejszające szanse na powodzenie i nawet najlepsze cechy osobowości nie są w stanie tego wyrównać. Przesadą jest pisanie że takie osoby nigdy nie znajdą partnera/partnerki ale faktem jest że większość ludzi taką niepełnosprawną osobę nawet wstępnie nie będzie rozważało jako potencjalnego partnera/partnerkę. Lepiej już napisać gościowi prawdę: szanse jakieś masz, ale krąg twoich potencjalnych partnerek jest bardzo zawężony 🖐️

Gość niepełnossprawny88
Spokojnie ja już nie robię sobie nadziei - zbyt wiele razy zostałem sprowadzony na ziemię żeby wierzyć w takie bajki :D Wyżaliłem się (bo w realu nigdy bym tego nie zrobił) ,a przy okazji chciałem Was wszystkich dowartościować- pokazać Wam ile mieliście szczęscia w życiu ;)

Gość gość
mam kolezanke bez kilku palców na obu dłoniach, dodatkowo nie za tez nogi od kolana w dół. Miała juz kilku facetów, teraz tez jest w zwaizku. Cierpliwosci :) a na wesele idz, zapros jakas kolezanke albo idz sam :)

Gość gość
Masz zal do dziewczyn, ze przez Twoja niepelnosprawnosc masz mniejsze u nich szanse, a sam nie chcialbys byc z kobieta, ktora nie ma "wziecia" czyli Jestes dokladnie taki sam jak te, ktore Ciebie nie chca! Ja w przeciwienstwie do niektorych moich przedmowczyn, nie zadeklaruje, ze dla mnie kalectwo nie ma znaczenia, bo ma z tego wlasnie wzgledu, ze niepelnosprawnosc fizyczna powoduje bardzo czesto (mam w rodzinie niepelnosprawnych, wiec mowie z doswiadczenia) rozne zmiany charakterologiczne jak przerosnieta duma, chora ambicja, itp. Czas "spuscic z tonu", albo przestac zawracac innym glowe! Czy moze uwazasz, ze niezgrabne, brzydkie lub malointeligentne dziewczyny (czyli takie, ktorych jak to mowisz, inni nie chca) maja w tym swoja wine, ze sie urodzily takie a nie inne? Tylko Ty Jestes pokrzywdzony???

Gość gość
człowieku od festiwalu hipokryzji, mów za siebie. jakaś tam ręka dla nie pustej dziewczyny to żadna przeszkoda. autorze- właśnie wsród studentek jest najwięcej pustaków. zdziwiłbyś się jak bardzo uczuciowa potrafi być sklepowa, fryzjerka lub dziewczyna na mopie. swoją drogą, mój mąż nie jest całkiem sprawny. ma przerwane nerwy w nodze od dawna, jak chodzi kuleje i klapie nogą. Pół roku temu wzięliśmy ślub :)

Gość niepełnossprawny88
Teledysk trochu do mnie pasuje, tzn. ja byłem wyśmiewany zawsze w gimnazjum/liceum że jestem dziwolągiem.. Na studiach czy w pracy już mnie źle nigdy nie traktował - raczej czuję się szanowany za to,że posiadam dużą wiedzę w swojej dziedzinie... gość -nie mam żalu do dziewczyn to inni tu nazywali je pustaki, ja tak nie uważam(nigdy na żadną z nich nie powiedziałbym złego słowa,a z dwoma nawet do dziś się koleguje pomimo dostania bolesnego kosza :)... Natomiast nie ukrywam,że czułbym się źle ze świadomością że jest ktoś ze mną tylko dlatego,że nikt inny ją nie chce ...

Gość niepełnossprawny88
gość ale gdzie mógłbym poznać te uczuciowe w takim razie ;)?

Gość gość
Piszesz, ze Jestes inteligentny, a jakbys niewiele rozumial: zeby spotkac kogos uczuciowego trzeba samemu kierowac sie uczuciem, a nie ambicjami... Proste?

Gość niepełnossprawny88
Zawsze byłem ambitny i zawsze taki będę - w sumie to właśnie nie tyle jestem jakoś wybitnie inteligentny co straszliwie ambitny i to w sumie pozwoliło mi chociaż odnieść jakieś tam sukcesy zawodowe :)

Gość gość
Tak Cie wlasnie widze: ambitny do bolu... Mnie taka postawa zyciowa nie odpowiada, ale szanuje Twoja szczerosc. Mam nadzieje, ze jesli te odpowiedzi zmusily Cie troche do zastanowienia sie nad soba, to moze jednak troche odpuscisz, jesli zrozumiesz, ze to ambicja jest w Twoim przypadku przeszkoda na drodze do ulozenia sobie zycia osobistego, choc w zyciu zawodowym na pewno jest Twoim atutem... Zycze Ci tego "przejrzenia na oczy". Pozdrawiam!

Gość niepełnossprawny88
Dziękuje za życzenia :) Mam nadzieję,że mi też się Was udało trochu podnieść na duchu

Gość buahahahahahaaha
"człowieku od festiwalu hipokryzji, mów za siebie. jakaś tam ręka dla nie pustej dziewczyny to żadna przeszkoda" mylisz się koleżanko, po wyglądzie oceniamy WSZYSCY niezależnie od tego czy jesteśmy puści czy nie-puści. Oceniamy podświadomie i nie mamy na to żadnego wpływu. Psychologia to wielokrotnie udowodniła 🖐️

Gość niepełnossprawny88
@up No oceniamy,ale mimo wszystko nie oceniamy tylko wyglądu, wygląd to tylko jeden z warunków...

Gość gość
w dzisiejszych czasach wygląd jest bardzo ważny

Gość niepełnossprawny88
nie tylko w dzisiejszych, zawsze był bardzo ważny...

Gość gość
wiesz sama jestem niepelnosprawna i wkurza mnie jak ktoś tak jęczy

Gość niepełnossprawny88
Ehhh już chyba 100 razy to wyjaśniałem, Jak Cie to wkurza to trudno, ja na co dzień nie jęczę ale potrzebowałem takiego katharsis żeby się w końcu komuś wyżalić - a w realu nigdy bym tak nie zrobił ;) Teraz już mi przeszło i czuję ulgę :D

Gość buahahahahahaaha
" No oceniamy,ale mimo wszystko nie oceniamy tylko wyglądu, wygląd to tylko jeden z warunków..." To prawda nie tylko, oceniamy też charakter, osobowość. Tyle że... ocena wyglądu danej osoby ma też wpływ na naszą ocenę jej osobowości, z czego większość osób nie zdaje sobie nawet sprawy.

Gość gość
zasada jest prosta dla jakieś części społeczeństwa zawsze bedziemy kimś gorszym,ale nie jest powiefziane, że nie spotkasz kobiety, kora Cię pokocha. Przestań marudzić

Gość niepełnossprawny88
Buhaha -ale to działa w obie strony, osoby potencjalnie mniej atrakcyjne dzięki osobowości, charakterowi - najczęściej dzięki pozycji społecznej (władzy), gość- ale zrozum kobieto,że moja obecność tutaj jest tylko po to żeby sobie pomarudzić - na co dzień jestem całkowicie inną osobą...

Gość niepełnossprawny88
ja osobiście na żadnym polu nie czuję się gorszy sensu stricto i już dawno nie czułem się być postrzegany przez kogoś za gorszego- za mniej atrakcyjnego owszem,ale nigdy za gorszego...

Gość gość
ok, ok skoro Ci to pomaga :D ja spadam i powodzenia :)