Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta3511

Boje się jak to opanowac ? !!!! ;)

Polecane posty

Gość Marta3511

Hej wszystkim ;) Jestem w 8,5msc ciązy . pojawiaja sie juz skurcze przepowiadające porod .. nie sa one przyjemne boli mnie w krzyżu zdarza sie ze nie moge chodzic i z bólu zapłacze , do tego od tygodnia bóle podbrzusza .. Bardzo sie boje . bo wszyscy mówią mi ze to co teraz czuje to jest nic w porównaniu do tego co bedzie przy porodzie .. strasznie sie tego boje . mam wrazenie ze nie dam rady urodzic mojego maluszka ;) czy znacie jakieś sposoby , zeby sie odstresowac , i zeby te bóle troszke chociaz ustąpily chociaz do porodu ?;) a , i powiedzcie co dla was bylo najgorsze w trakcie porodu ..

Gość gość
poród to kupa bólu ale da się przeżyć :) Powiem Ci tak (mi pomagało) - miliardy kobiet rodziły, rodzą i rodzić będą - dlaczego Ty miałabyś nie dać rady? :) Dla mnie najgorsze były skurcze ale np dziewczyna na sali obok swoje pierwsze dziecko nie narzekała i na następny dzień po porodzie mówiła, że mogłaby raz jeszcze, Przede wszystkim nie panikuj, bo to tylko ból i to taki do zniesienia. Poza tym poród to tylko ułamek sekundy w Twoim życiu ale za to uwieńczony czymś najcudowniejszym na całe życie :)

Gość gość
może odstresować pozwolą Ci się myśli o dziecku, o tym jak już będzie na świecie, jak go przytulisz, jak pójdziecie na spacer czy pojedziecie na wakacje. Strach jest zupełnie niepotrzebny, często ma wielkie oczy. Panikujesz a może się okazać, że jesteś jak to mówią stworzona do rodzenia dzieci :) Na porodówce będziesz miała dobrą opiekę i ludzi, którzy przeprowadzą Cię przez to wszystko, powiedzą jak oddychać, kiedy przeć itd. Polecam poród rodzinny - jest naprawdę lepszy i mając u boku kogoś bliskiego, będziesz się czuła bezpieczniej. Pomyśl o porodzie nie jako o bólu a jako o chwili kiedy na świt przyjdzie Twoje dziecko :)))

Gość Marta3511
oj myśle o dziecku ale to nie pomaga ;) za duzo historii sie nasluchalam jaki to przerazający ból jest a teraz pozostaje mi tylko czekac ;) ale dziekuje za odpowiedzi ;)

Gość gość-ówa
Nie myśl o bólu, bo po pierwsze po co się stresować czymś czego jeszcze nie ma i może nie być taki straszny, ludzie lubią koloryzować. Dla mnie najmocniejsze skurcze to był pokuś w porównaniu do bóli krzyżowych, które nie są mocne a tępe i ćmiące i w*******ą do bólu ;) , ale nie bój nic, najwyżej poprosisz o znieczulenie. Co do rozluźnienia, to się sama musisz nauczyć, staraj się oddechem rozluźniać mięśnie, im bardziej będą zaciśnięte, tym mocniej będzie bolało i będzie trudniej Ci rodzić. Słyszałam że zabiegi akumpunktury, bardzo dobrze pomagają na rozluźnienie i łagodzą bóle, popytaj masz jeszcze czas, a zaawansowana cięża nie powinna być przeciwskazaniem. I dużo się śmiej :) poważnie, najprostszy i najskuteczniejszy sposób na rozluźnienie. Zacznij oglądać komedie a na porodówkę zabiesz jakąś dowc*pną osobę.

Gość Marta3511
no ja juz mam bóle w krzyżu .. i szczerze boli aż płacze a to podobno bedzie bolec jeszcze bardziej to ja dziekuje ;D chce miec to juz za soba !;)

Gość gość
A konsultowałaś te bóle z lekarzem, bo przy dotkliwych bólach krzyża nie czuć bóli rozwierających i możesz przegapić faktyczny moment rozpoczęcia porodu. Naprawdę współczuję Ci tych wątpliwych atrakcji, już niedługo. Dużą ulgę przynoszą ciepłe prysznice, kręcenie kółek biodrami też pomaga, zarówno matce w bólach jak i dziecku w ustawieniu się w kanał, a najlepiej rób tak jak Ci ciało podpowiada, ono wie jak sobie ulżyć.

Gość Marta3511
no konsultowalam te bóle z lekarzem , i on powiedzial ze mam brac przy nich nospe , a znowu wszyscy dookola mówią ze pod zadnym pozorem mam nospy nie brac bo dziecko truje ..

Dasz radę ;) Każda z nas daje ;) Po prostu przestań słuchać opowiadań innych kobiet z porodu bo czasami ich historie są jak z horroru oraz .....im mniej myślisz to lepiej.Słuchaj muzyki,idź na spacer,czytaj książkę,zrób sobie maseczkę,relaksującą kąpiel....

Gość gość
No-spa to ci nic nie da, szkoda że nie powiedził Ci lekarz o przyczynie bólu, ale jeśli to facet, to nawet nie wie co to znaczy. A jak długo masz te bóle już i jak je odczuwasz, np bolą Cię uda również. Bo jeśli ból jest cały czas od jakiegoś czasu, to męcz lekarza żeby Cię zbadał dokładnie, a nie Cię zbywał, albo idź do innego.

Gość Marta3511
no te bóle odczuwam tak ze boli mnie nisko brzuch jak bym okresu dostala takiego naprawde silnego , w krzyżu ból do tego stopnia ze chodzic nie moge ale to ustępuje a lekarz powiedzial mi ze przyczyna bólu jest zbliżający sie poród ze to sa skurcze szyjki macicy i ze tak prawdopodobnie bede miala az do porodu