Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaadoptowalam wczoraj psa ze schroniska!

Polecane posty

Gość gość

8 letniego mieszanca w typie amstafa. jest kochany i taki szczesliwy :)

Gość gość
dobra z ciebie duszyczka! oby wiecej takich wspanialych ludzi jak Ty! przesylam gorace pozdrowienia

Gość gość
też kiedyś wezmę schroniskowego :) raz już miałam i był niezwykle lojalnym psiakiem i wdzięcznym :)

Gość AAAAgnieszkaaaa
Brawo dla Ciebie, życzę Wam powodzenia :)

Gość dasfasas
Daj fotkę :P

Gość gość
Swietnie! Na pewno jest szczesliwy i sie odwdzieczy miloscia i przywiazaniem

Gość gość
trza było mojego wziąć Goldena z chęcią bym oddała nie lubię tego psa znaczy konkretniej nie lubię tej rasy i tylko bez morałów proszę to nie jest mój pierwszy pies więc wiem co pisze

Gość gość
super :) serce sie raduje:)

Gość gość
to swietnie, tylko badz ostrozna, zeby Cie nie ugryzl on musi sie do Ciebie przyzwyczaic

Gość gość
właśnie fajny film leci na 4ce o bulu "Jock" akcja dzieje się w Afryce super film polecam :) ps co do Goldenów w pełni rozumiem ;) obrzydliwa rasa zatem no comment !

Gość gość
mam go dopiero od wczoraj, więc w sumie jeszcze za mało by coś powiedzieć. jednak z tego co zauwazylam to jest mega łagodny. spokojny, zrównoważony.. i do wszystkich ludzi i psów jest nastawiony przyjaznie. uwielbia sie z cziłałą sąsiadki i wczoraj razem spali w poslaniu :)

Gość AAAAgnieszkaaaa
Dlaczego nie lubicie Goldenków? Ja mam sześciomiesięczną labradorkę i jestem nią zachwycona :)

Gość mikołajkaka
super! oby więcej ludzi miało taki pomysł. gratuluję nowego przyjaciela.

Gość gość
super gratki!!! będziesz zadowolona bo to mądra kochająca przywiązująca się do właściciela rasa a co do goldenów też nie cierpię głupie c**y te psy strachliwe naiwne tempe przekupne bez charakteru współczuję właścicielko tego Retrivera wszystkie retrivery są maxs głupiutkie :) zobaczysz dalej jak będzie rósł

Gość AAAAgnieszkaaaa
Nie zgodzę się z Tobą. Ja ze swoją od samego początku chodzę na szkolenia i poświęcam jej całą masę czasu i uwagi. Szkoleniowiec mówi, że powinniśmy jej użyć do dogoterapii bo ma spore predyspozycje. Jest bardzo mądra i już baaaardzo dużo umie. Oczywiście, nie zawsze jest łatwo i lekko. Te psy mają bardzo duży potencjał tylko trzeba poświęcić im czas......a nie na zasadzie "biorę retrievera bo słyszałam że to pies rodzinny" :O

Gość gość
niech ci będzie nigdy nikomu nic na siłę nie wciskam piszę tylko z doświadczenia jako były pracownik ZkWp Labradory nadają sie do dogo ale Golden to najgorsze co może być te psy z infantylizmu nie wyrastają nigdy! Kupę innych zachowań mają tak dziwnych że trudno je opisać w kilku słowach. Dlatego zgadzam się z tym co napisał ktoś powyżej i nie dziwię się że chce oddać swojego psa. U mnie ta rasa też nie ma bytu w moim domu NEVER !

Gość AAAAgnieszkaaaa
Również pracuję w Zkwp :) w sumie skupiam się na labkach, o goldenach wiem znaaaacznie mniej ;) no ale to i to retrievery. Tak czy siak moja jest na serio bardzo posłusznym psem mimo że to szczeniak jeszcze ;) a autorce życzę powodzenia

Gość gość
ooo proszę jak miło :) suczki są trochę ale z psem możliwe że miałabyś problem Tyle się tego naoglądałem że strach mnie bierze na samo wspomnienie tej rasy heheheh z resztą myśliwskie psy są specyficzne nie dla mnie użeranie się z ich zachowaniami. Trudno skupić ich uwagę na sobie gdyż wiecznie ich głównym celem jest to co na ziemi u psów nie kastrowanych na potęgę ślady moczu i kupy innych psów. Masakra !! W dodatku Goldeny nawet w sędziwym wieku reagują zbyt emocjonalnie na widok drugiego psa. Jak dla mnie to mało normalne zachowanie zwłaszcza u psa który jest często wystawiany. W pewnym momencie/wieku zainteresowanie powinno spadać ale nie w przypadku tej rasy. Są baaardzo dziecinne ,bardzo!

Gość gość
no i jest biedactwo strasznie zachudzone :( spedzil w schronisku 6 lat - nie karmia oni tam tych psow czy jak? w ogole nie chce tknac suchej karmy. wczoraj mu gotowalam wolowine z ryzem i wloszczyzna, a dzisiaj je kurczaka z kasza i burakami :)

Gość traszkaaaaa
no schroniska u nas nie za bogate zależy w jakim rejonie PL ciekawa jestem jak się będzie zachowywał nie bałaś się ??? trochę ostra rasa psa ;) Goldenom mówię też NIE heheheh skoro już o nich mowa

Gość gość
mój pies jest znajdą z lasu- nie jest co prawda goldenem- ale jest tak niesamowicie głupi, że podejrzewam, że jest upośledzony. cóż trudno, i tak kocham, mimo że jest debilem.

Gość AaAAgnieszkaaaa
nie wiem już na serio co macie do tych bidnych godnenów ;) ale laby są w każdym razie przemądre, tylko potrzeba spooooro czasu i energii.

Gość gość
a np Amerykanie kochają goldeny

Gość gość
a który z nich ma najsmaczniejsze mięso? i się najkrócej gotuje?

Gość fanfik
amerykański golden to zupełnie inny golden to nie to samo ja ich tak samo nie cierpię są beznadziejnymi przypadkami ile razy widzę jak się debilnie cieszą na widok każdego obcego człowieka to rzygam im tylko zabawa w głowie i są upierdliwe jeśli chodzi o głaskanie a jak śmierdzą o raaaanyyyyy ! tego smrodu nie da się znieść ! gratuluję pieseczka !

Gość gość
wszystkim ktorzy pisza ze jakas rasa jest głupia c**j w grób

Gość AaAAgnieszkaaaa
trochę to dziwne dla mnie, że kocha się jedne psy a wręcz nienawidzi innych.....a to że śmierdzą to jest wina właścicieli raczej :) Ja długo szukałam rasy odpowiedniej dla siebie. I moja labka jest właśnie taka jak ja: wesoła, energiczna, szybko się uczy, ale również ma swój charakterek ;)

Gość słoneczkoooooo
agnieszko czy kochasz wszystkich ludzi??? zapewne nie zatem nie zadawaj dziwnych pytań ja wam powiem mam Goldena dzięki Bogu ma już 10lat nigdy się tak nie umrodowałam jak z tym psem a miałam wcześniej Owczarki Niemieckie wziełam Goldka przez wzgląd na dziecko bałam się że z ON będzie problem i teraz wiem jedno wolałabym tuzin Onków jak jednego Goldena !! Także Aga nie gadaj bo jednak wiele osób to potwierdza nie tylko ja to o czym tu wspomniano powyżej jest wszystko prawdą a ja bym mogła całą kartkę dodatkowo zapisać i to nie w superlatywach jeśli chodzi o tę rasę . Jak dla mnie też nigdy Goldena ! :) a autorce psiaczka gratuluję na pewno będzie bardziej zadowolona z wyboru jak ja, mogłaby wstawić jakieś foto ;) acha co do smrodu cholernie dbam i o dom i o psa a mimo to śmierdzi jak stare skarpety dobrze że mam ogród i kojec nie muszę tego smrodu wąchać :)

Gość Starzec 1985
Moi sąsiedzi mają goldena i to naprawdę świetny pies, jedyny któremu nie mam ochoty sprzedać kopa.🖐️

Gość AaAAgnieszkaaaa
słoneczko - przykro to jednak wszystko się czyta komuś kto jest strasznym psiarzem ;), ale ok szanuję Twoje zdanie. Nie wiem zresztą, może labradory są jednak ciut inne, wszak to one są do różnych tam celów bardziej wykorzystywane niż goldeny. Mojej też czasem odbija szajba, ale to szczeniak jeszcze.