Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam, zywienie niemowlaka, temat stary jak swiat.

Polecane posty

Gość gość

Co jedza Wasze 10-16 miesieczne dzieci? Czy moja corkaq dobrze jada? Zle? Malo? Duzo? Jakies rady / modyfikacje? 6 - piers 9 - kasza (jaglana, gryczana, orkiszowa lub pszenna) - 50 ml, z owocami - 130 ml. 12 - jogurt naturalny lub owocowy lub jajko lub biszkopt plus borowki lub bulka z wedlina 15 - zupa - 180ml 17 - mieso - ok 80 gr w kawalkach, czasem doje jeszcze troche warzyw lub kaszy gryczanej 19 - owoce do reki (dajmy na to 3/4 banana, pol gruszki lub z 15 borowek) lub wafle ryzowe albo deski wasa z wedlina 21 - piers Ma 11 miesiecy.

fajna dieta, możesz śmiało dołączyć zmielone siemię lniane, sezam, pestki dyni, słonecznika, oczywiście zaczynając od małej ilości jednego składnika itd. W zasadzie to powoli możesz podawać wszystkie owoce, warzywa, takie na jakie jest akurat sezon. Pierś tylko dwa razy ograniczasz, czy takie ma potrzeby? ;) Moje je podobnie tylko więcej kp.

nie zwróciłam uwagi wasa nie bardzo, choć jak zje od czasu do czasu nic się nie stanie, lepsze to niż danonek. U nas na kolacje często makaron razowy, sam sobie je, do tego warzywko i kawałek ryby lub mięsa ale u nas je tylko drugie dania bez zup.