Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Story of the Year

Oto dlaczego osoby 30+ inaczej patrza na zycie i holduja inne wartosci

Polecane posty

Gość Story of the Year
Przypomnial mi sie jeszcze gadzet - nazywal sie przenosnym urzadzeniem do masazu, chociaz wygladem przypominal co innego :D

Gość Story of the Year
"i czego mi przede wszystkim brakuje - cieszyły drobiazgi, prosta rzecz a człowiek cały w skowronkach" X Cieszylo wiele drobnych rzeczy. Teraz dzieci ciesza drogie rzeczy z reklam.Kazde dziecko chce playstation 3, laptopa, komorke i jak dostanie co innego to nie potrafi sie z tego cieszyc. Kiedys nawet glupie pukawki zrobione z papieru potrafily cieszyc :)

Gość Story of the Year
Jak tak chwile nad tym pomyslalem to gadzet nazywal sie turystycznym urzadzeniem do masazu

Gość piata aleja
a w którym roku został wypuszczony na rynek?

Gość piata aleja
w sumie normalny eufemizm :) a gdzie był do nabycia?

moje dzieciaki tak właśnie są wychowywane,luzik, z małą różnicą że najstarsze ma komórkę w kieszeni, ale i tak często wyłączoną:P

Gość Story of the Year
Nie wiem - widzialem to to raz na oczy w pociagu relacji Slupsk - Ustka jak mialem jakies 8 lat. Wygladalo to jak wibrator :D Pamietam cos jeszcze co milo wspominam - jedzenie Vibovitu na sucho :)

Gość gość
"Teraz czestym widokiem sa sasiedzi ktorzy mimo iz mieszkaja obok siebie 10 lat nie znaja siebie nawzajem a jedyne co ich laczy to glupie dzien dobry na klatce schodowej lub w markecie" Ale to jest domena wiesniakow "by wszystko o wszystkich wiedziec". Mnie sie to podoba ze malko kto o mnie wie cokolwiek i vice versa.

Gość kurde co ze mna
masażer??? :-P :-D ciekawe czemu tak Ci to utkwiło w pamięci :-D tez pamiętam vibovit. a pamiętacie jak chłopcy robili sobie proce? 2 patyki i gumka recepturka a ile zabawy było :-D pamiętam tez zapach i smak oranżady z dużych brązowych lub ciemnozielonych butelek szklanych, albo syfon :-D

Gość piata aleja
a w kapsle graliście? na tej ulicy, ma której to uskutecznialiśmy ruch teraz mało mniejszy niż na marszałkowskiej :(

Gość Atory of the Year
Pamietam kapsle,gre w siatkowke na trzepaku tez :)

Gość kurde co ze mna
o trzepak! ;-) ja pamiętam tłumy sasiadów maszerujących z dywanami na ramieniu i trzepaczką w ręce przez osiedle i pamiętam odgłosy trzepanych dywanów odbijajace się echem po osiedlu :-D czemu ludzie dzisiaj nie trzepią dywanów? :-D :-P

Gość Atory of the Year
" Ale to jest domena wiesniakow "by wszystko o wszystkich wiedziec". Mnie sie to podoba ze malko kto o mnie wie cokolwiek i vice versa." X Czy ja gdzies napisalem ze sasiad o sasiedzie ma wszystko wiedziec? Chodzi mi o brak JAKIEJKOLWIEK znajomosci z sasiadami nie u przeswietlanie ich na wylot Sasiad sasiadowi wrogiem teraz jest dosyc czesto. Kontakt z sasiadem ogranicza sie do "dzien dobry" badz "ladna dzis pogoda" rzuconego mimochodem w trakcie oprozniania skrzynki na listy. Pozniej ci sami sasiedzi dziwia sie gdy na jaw wyjdzie ze ich sasiad od x czasu maltretuje rodzine lub matka zabija wlasne swiezo narodzone dzieci. Malo to takich przypadkow w reportazach jest? Pozniej sasiedzi w reportazu pytaja : "jak moglismy tego nie zauwazyc?" :D

Gość Atory of the Year
Bo dzisiaj ludzie uzywaja odkurzaczy pioracych. Rzadkoscia jest widok kogos trzepiacego dywan. Najczesciej widok ten mozna zaobserwowac w dzisiejszych czasach przed Wigilia :)

Gość Story of the Year
"masażer??? ciekawe czemu tak Ci to utkwiło w pamięci" X Za mlodu nie wiedzialem co to jest. Podroslem i sie dowiedzialem co to jest wibrator. A wspomnienie o "masazerze" jakos tak mi dzisiaj do glowy przyszlo :)

Gość Story of the Year
Pamietam jeszcze do tej pory sprzedawane gumy w ksztalcie kulek ktore sprzedawano na sztuki lub w 10-cio pakach :) Sa one chyba jedyna rzecza ktora na przestrzeni lat nie zmienila smaku

po pierwsze holdowac mozna "czemus" a nie "cos" po drugie kazde pokolenie twierdzi ze za czasow mlodosci bylo lepiej po trzecie to od czlowieka zalezy jak wykorzystuje dany mu czas i jakie wartosci przekazuje swoim dzieciom

Gość Story of the Year
"po pierwsze holdowac mozna "czemus" a nie "cos" po drugie kazde pokolenie twierdzi ze za czasow mlodosci bylo lepiej po trzecie to od czlowieka zalezy jak wykorzystuje dany mu czas i jakie wartosci przekazuje swoim dzieciom" X Holduje wartosci przyjazni np. Holduje czemus owszem. Ale jakby nie patrzec przyjazn to "cos" nie "czemus" wiec nie czepiaj sie polonistko od siedmiu bolesci. Po drugie - owszem i maja racje. Z pokolenia na pokolenie zanika coraz to wieksza ilosc wartosci cenionych dawniej. Po trzecie to nie do konca tak - dzieci teraz zeby wyszly na dwor musza miec czesto gesto korki wykrecone bo inaczej przed komputerem siedza. Na pytanie o jakiekolwiek hobby odpowiadaja chorem - gry, internet. Komus kto od dziecka nauczony jest pogoni za nowosciami technologicznymi nie wpoisz ze lepiej zeby znalazl sobie hobby jak sam tego chcial nie bedzie. Dziecka na sile nie zmusisz by robilo to co ty chcesz i spedzalo czas inaczej jak przed kompem/konsola

Holduje wartosci przyjazni np. Holduje czemus owszem. Ale jakby nie patrzec przyjazn to "cos" nie "czemus" wiec nie czepiaj sie polonistko od siedmiu bolesci." ----hahahhahahah

Gość Story of the Year
Smiej sie smiej - skoro uwazasz ze przyjazn to nie "cos" tylko "czemus" to ja nie mam wiecej pytan :D Btw spadaj na swoj topik alter ego zsa bo tutaj nie blysniesz. chyba ze sie brokatem wysmarujesz :D

jesli to nie zarty to znaczy jestes kompletnym imbecylem :)

Gość Story of the Year
"uuuu ale powialo z holandii" X Tyle masz do wniesienia co do tematu dyskusji? Rzeczywiscie inteligencja az od tego bije :D Btw mieszkam we Francji nie w Holandii . Ale ty wiesz przeciez lepiej ;)

wiatrak/holandia :-) gosciu, nie mam ochoty czytac truizmow natomiast dobrym pomyslem dla ciebie bedzie wyholdowanie mozgu :-)

Gość Story of the Year
"jesli to nie zarty to znaczy jestes kompletnym imbecylem" X Zdradze ci pewien sekret im wyzsza liczba IQ tym czlowiek inteligentniejszy wiec nie wyzywaj od imbecyli sama majac IQ =1 na pol z zs-em ;)

Gość gość
uuuu ale powialo z holandii usmiech.gif" x juz nie raz bylo mowione ze to pavlik :D chloptas nie chce sie zalogowac bo w profilu wybije Pavlo x juz raz w ten sam sposob sie wydal :D

Gość gość
czizaz i zs są doprawdy żałosnymi ludźmi, którzy próbują błyszczeć pod płaszczykiem miernego cynizmu - nie wyszło wam :) Na tym forum nie są mile widziane osoby, które wywołują jedynie pogardę i uśmiech politowania 🖐️

Gość Story of the Year
"wiatrak/holandia " X Wieza Eiffla/Francja I co z tego wynika? X " gosciu, nie mam ochoty czytac truizmow" X W takim razie po co tu wszedles i czytasz?? :D X " natomiast dobrym pomyslem dla ciebie bedzie wyholdowanie mozgu" X tobie natomiast polecam przejrzec na oczy inteligencie ze to nie o moim mozgu prowadzona jest dyskusja na tym temacie. Jak chcesz pisac takie rzeczy to zaloz temat z tym zwiazany zamiast pisac nic nie wnoszace do dyskusji bzdury i wlasne urojenia :)

dobrze ze zaba to "cos" bedziesz w stanie zamowic obiad, niestety tylko z jednym udkiem bo pewnie liczby mnogiej jeszcze nie przerobiles :)

W takim razie po co tu wszedles i czytasz x jak przeczytalem "holduja inne wartosci" to nie moglem nie wejsc, czizas byla jednak szybsza tym razem :-)