Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość mamaMani
No to dołączam:) U lekarza byłam w piątek, stwierdził 4 tydzień, ale echa zarodka, wiadomo jeszcze nie było widać, tylko sam pęcherzyk. Czy jest serduszko mamy sprawdzić za 2 tygodnie. Jest to moja 3 ciaża i przeogromne zaskoczenie tym bardziej, że mam tylko jeden jajnik a w dodatku brałam tabletki. Nawet ginekolog osłupiał z wrażenia:)

Gość gosia8907
Motylek u mnie dziś będzie 6t4d więc lekarz mówił, że zarodeczek już powinien być i być moze nawet echo serduszka, więc czekam niecierpliwie.

Gość walabia
U mnie dziś 7t 2d, od OM, zobaczymy co powie.... zaraz jadę na USG.

Gość walabia
mamaMani, witaj! Tu cenne są wszystkie osoby, ale to, co ciążę mają już za sobą ja osobiście uznaję na forum za ekspertki:)

Gość motylekGość
Gosia na ktora masz wizyte? dziewczyny to napiszcie potem jak bylo u was:) Mama Mani to gratulacje :) 3 dzieci to rzadkosc w tych czasach:)

Gość mamaMani
walabia ile w mojej mocy (i wiedzy) postaram się doradzić :) Ale za jakiegoś wielkiego eksperta się nie uwazam.

Gość mamaMani
motylekGość- dziękuję:). Ja też tej trójeczki nie planowałam, najwyżej dwójke. Ale ktoś jest widocznie bardzo zdeterminowany, żeby przyjść na ten świat, mimo tylu przeszkód;) A jak samopoczucie u Was mamusie? Ja gdybym nie zrobiła testu to bym nie wiedziała że jestem w ciąży, kompletnie żadnych objawów.

Gość gosia8905
Motylek na 18 mam wizytę, a Ty na 17L30 z tego co pamiętam, Więc trzymam kciukasy ;) Przydadza nam sie wszystkie spostrzeżenia, a najbardziej aktywnych mam he. ;)

papssi85 ja idę do lekarza jutro i zobaczymy może już serduszko usłyszę :) Dziewczyny dajcie znać jak tam po wizytach u lekarza.

cześć dziewczyny, jeśli można to z chęcią dołączę do waszego grona. Ja mam 29 lat, ostatnia @ 20.06 z usg lekarz twierdzi, że to 5/6 tydzień. Na razie widziałam tylko pęcherzyk 8,6mm i teraz czekam do następnego wtorku z niecierpliwością i niepokojem na kolejne usg. Odnosząc się do waszych ostatnich wpisów, to ktoś tam się pytał o jazdę na rowerze - mi mój gin kategorycznie zabronił!!! Trzymam kciuki za nas wszystkie i również czekam na wieści od dziewczyn które dziś mają wizytę u lekarza. Pozdrawiam:)

Gość walabia
Wróciłam z pierwszego USG. CO ZA EMOCJE!!!!!!!!!!!!!!!!! Pytałam o plamienia w kolorze kawy z mlekiem, lekarz twierdzi,że niegroźne, że to normalne w moim przypadku. Dzieciak super fajny!!!!!! Ma 7mm i serce bije mu 130 razy na minutę:) Widok niezapomniany:) Wiek ciąży z USG 6t 4d, od OM 7t 1d. Dziewczyny, życzę Wam wszystkim zobaczyć bijące serduszka!!! :)

Gość gość
walabia super, bardzo się cieszę i troszkę zazdroszczę, ale co tam może i mi się uda zobaczyć malucha za tydzień:)

Gość ania_ma
walabia gratulacje, ja idę 21 sierpnia

walabia ja również przyłącze się do gratulacji, ania_ma ja ide 20:) trochę się boję ale bardzooo ciesze i mam nadzieje że też jak walabia zobacze już fasolkę - a ty w którym tygodniu jesteś?? I dziewczyny pytania - jak wam sie ktoś pyta o wiek ciąży to mówicie tą od OM czy tą stwierdzoną przez gina?? bo ja mam z tym problem, a nie chce mi się tego na okrągło tłumaczyć..

Gość gosia8905
Cześć kobietki. Już po wizycie. Moje maleństwo się pokazało i jak mu serduszko ślicznie bije ;) az łezka się w oku zakręciła. Dziś 6t1d. Kolejne USG dopiero za 4 tygodnie. Nie mogę się doczekać ;) Pozdrawiam

Super! Serdecznie gratuluję i... trochę zazdroszczę ;-) Mam nadzieję, że nas wszystkie czekają takie wzruszenia :-)

Ja chyba też troszkę zazdroszczę przynajmniej spokoju ale też bardzo mocno gratuluję i gorąco pozdrawiam:)

Hej! Ja rownież chciałabym dołączyć do Waszego forum i grona kwietniowych mam:) aż sama czasem nie wierze ze niedługo będę mama:) na codzień mieszkam w UK, gdzie niestety ciąży nie uznają do 12go tygodnia, a pierwszymi pytaniem jakie mi zadali u lekarza rodzinnego było, Czy ciaza szczęśliwa i czy chce zatrzymać dziecko....masakra... Nie miałam badania krwi, choć powinnam bo lecze sie na tarczycy i muszę mieć pod kontrola TSH, ale gdy poprosiłam o badanie, mily pan doktor powiedział,ze za pare tyg będę miała spotkanie z Położna, to ona mnie już pokieruje jak i gdzie.. Ja uważam ze 12 tydzień na pierwsze usg to trochę późno, więc w sobotę jadę do Londynu do polskiego gin na Usg. Już sie nie mogę doczekać:)

witaj anna_11,a kiedy mialas ostatni @ Ja tez jestem z UK,wizyte z GP mam dopiero na 24 sierpnia,to bedzie wg moich obliczen koniec osmego tygodnia:-) wzielam taki odlegly termin zeby szybciej zlecialo mi do pierwszego usg :-)

Dziewczynki gratki dla Was i Waszych małych stukających serduszek;-)!!! I tu pozwolę sobie coś nadmienić...Jak poszłam w pierwszej ciąży na usg w 6tyg. i usłyszałam bicie serca mojego synka to mogę spokojnie uznać że była to najpiękniejsza i najbardziej wzruszająca jak dotąd chwila w moim życiu. Nie ślub, nie poród, nie pierwsze ,,mamo'' tylko to pędzące w rytmie 160 uderzeń na minutę serduszko...Mam nadzieję, że niebawem doznam ponownie tego uczucia ;-) A teraz druga sprawa- musimy uaktualnić listę bo tyle się Nas zrobiło że ho ;-) Anielicaaaaaaa--------26 lat--------- 27.06.2013-------04.04.2014 papssi85 ---------------28 lat ---------01.07.13 ----------07.04.2014 ania_ma-----------------28 lat---------30-06-2013 ------06-04.2014 Ana Lena --------------30 lat----------2.07.2013---------10.04.2014 gosia8905--------------24 lata--------27.06.2013-------3 lub7.04.2014 Agusia5_---------------31 lat ---------23.06.2013--------04.04.2014 Omi135 ...... ............ 29 lat ..........27.06.2013 ..........04.04.2014 motylekGość............29 lat.............07.07.2013........... brakuje jeszcze:walabii, mamy Mani, Kikuli, Kaffki, mamy Muminka 27, Hanki83, niulekx-i, fiony 88, danny84. Jeśli o której z Was zapomniałam to bardzo przepraszam, dopisujcie się i już!

Hej Anastazja125, ostatni @ miałam 5go lipca, czyli obecnie mam 5 tyg i 3 dni za sobą. Nie mam jeszcze umówionej wizyty z położna, czekam na telefon:) byłam już u GP, bo miałam nieciekawe infekcje. Chciałam sie przy okazji czegoś dowiedzieć, np na kiedy umówić sie z położna, ale oni nic nie wiedzieli:)

Gość MamaZochy
Hej dziewczyny, chętnie się przyłączę, choć nie mam pewności czy będę kwietniówką ;P Jeśli w tym cyklu się uda to będę miała termin na 30 kwietnia. Trzymajcie kciuki :D

anna 11 zapomniałam o Tobie, dopisuj się do listy! a co do położnej to po co chcesz się z nią teraz umówić??

papssi85 tutaj w UK ciaze prowadzi polozna ,wlasciwie te wizyty polegaja na rozmowie,pomiarze cisnienia ew moczu,przez cala ciaze kobieta nie widzi lekarza ani nie jest przez niego badana ,pierwsza izyta z polozna jest okolo 10tego tygodnia

Gość walabia
29 lat, OM 23.06.2013 TERMIN: 3 kwietnia 2014

Anielicaaaaaaa--------26 lat--------- 27.06.2013-------04.04.2014 papssi85 ---------------28 lat ---------01.07.13 ----------07.04.2014 ania_ma-----------------28 lat---------30-06-2013 ------06-04.2014 Ana Lena --------------30 lat----------2.07.2013---------10.04.2014 gosia8905--------------24 lata--------27.06.2013-------3 lub7.04.2014 Agusia5_---------------31 lat ---------23.06.2013--------04.04.2014 Omi135 ...... ............ 29 lat ..........27.06.2013 ..........04.04.2014 motylekGość............29 lat.............07.07.2013........... anna_11...................26 lat.............05.07.2013.........11.04.2013 Z tego co już sie zorientowałem to w UK położna prowadzi Ci cała ciążę, daje wskazówki itp. Jak poszłam do GP, czyli lekarza rodzinnego, to oni nie wiedzieli nic, zapytali tylko czy chce zatrzymać dziecko i kazali sie skontaktować z położna. W Anglii są 2 usg w ciagu całej ciąży ( bezpłatne), za prywatnych sporo sie płaci. Dlatego większość dziewczyn mieszkających w uk jeździ do Polski na konsultacje itp. Polscy lekarze są zdecydowanie lepsi. Ja jadę za tydzień do polskiego ginekologa, jest tez ponoć specjalista w endokrynologii, a ja lecze sie na tarczyce. Tu położna wysyła Cię na badania krwi i to dopiero koło 10tyg..