Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

hej Dziewczyny ;-) I znów poniedziałek, który zaczęłam od dwudziestominutowego postoju w korkach i zaliczenia wszystkich czerwonych świateł ... Majka012345- dobrze,że masz to już za sobą... przyszla mamo kwietniowa- beta to najprościej mówiąc test ciążowy z krwi.Mierzy się poziom gonadotropiny kosmówkowej (hCG)- hormonu produkowanego w trakcie ciąży przez zarodek. Miluśśśś- mnie też bardzo bolą piersi, po prostu coś okropnego, jak zdejmuję stanik to jakbym zdjęła jakąś kolczatkę...

Ja od samego początku mam bolące piersi, tak jak przed okresem, sikam dosyć często, w tamtym tygodniu było gorzej, szczególnie te zaparcia, a tak to mdłości nie mam żadnych. Dziewczyny czy Wy też cały czas rozmyślacie o tym czy wszystko będzie dobrze, czy uda się donosić ciążę i czy dziecko będzie zdrowe, mnie te myśłi już przerażają, czy mam jakąś paranoję?

ja tez [piersi czuje jak stanik zdejmuje i sutki mam wtedy takie sterczace jak nigdy:D:D

Marion_Silver ja już chyba tak nie panikuję jak jeszcze 2-3 tyg. temu. Wtedy miałam non stop czarne myśli i ciągle się nakręcałam takimi tematami jak poronienie, krwawienie itp... Na chwilę obecną mam trochę inny problem, od przyszłego poniedziałku mój Kochany 3 latek idzie do przedszkola, bardzo to przeżywam i teraz chyba jestem na typ etapie ..

Gość Mirabell83
Przyszla mama kwietniowa a jedziesz autem czy lecisz samoloyem na urlop? Ja chce we wrzesniu leciec do Turcji i nie wiem czy to bedzie bezpieczne dla dziecka. Bede wtedy w jakims 13 tyg czyli poczatek ll trymestru. podobno ll trymestr najlepszy na podroze.

Dziewczyny myślę sobie dzisiaj,że rok 2014 to będzie wysyp...Gdzie nie podsłucham to ciąża ;-) Ta kuzynka, tamta kuzynka, siostra tej koleżanki, koleżanka tej siostry...uff... Babyboom ;-)

Gość niulekx
Cześc dziewczyny;-) Majak dobrze że się odezwałaś;-) przykro czytać że tak się stało ale na pewno nie długo będziesz miała jeszcze dzidzie;-) Przyszła mama kwietniowa to super że odpoczniesz sobie;-) Marion_Silver a myślałam że tylko ja mam takie myśli. Normalnie w kółko myślę tylko czy doniosę ciążę i przede wszystkim czy będzie zdrowe tym się najbardziej martwię żeby było zdrowe

Cześć, nie odzywalam się, bo jakos bylam zajeta w weekend. Witam nowe przyszle mamy ;) U mnie bez zmian, mdłości, w piatek bol glowy, prawie wymioty. Piersi tkliwe od 2 miesiecy, a sutki tak drazliwe, ze masakra;) nie umiem się doczekac 5 wrzesnia, zeby zobaczyc jak fasolka sie rozwija :) aha i dalej wysypka na udach, ale smaruje sudocremem i jest lepiej. Kurcze dziewczyny jesien idzie. U mnie dzisiaj słonce, choc zapowiadaja opady pozniej. Temperatura ok. 20 stopni ;)

Gość walabia
Cześć dziewczyny! Myślałyście już o jakimś smarowidle na brzuch, uda itp? Może macie coś do polecenia?

Gość mamaFilipinka
Hej dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza, a więc tak, to jest ok 5 tydzień, 5 wrzesnia idę na USG, dowiem się więcej , zrobił mi cytologie i czekamy . jakoś humor mi się poprawił :-)

walabia ja uzywam oliwki z rossmana baby dream, dla przyszlych mam;) ma bardzo dobry sklad, zobaczymy czy cos podziala

Gość motylekGość
walabia Cześć dziewczyny! Myślałyście już o jakimś smarowidle na brzuch, uda itp? Może macie coś do polecenia? - chodzi Ci juz o rozstepy? ja na razie uzywam normalnego balsamu jak zawsze

witajcie dziewczynki a u mnie dziś słoneczko, a ja tradycyjnie mdłości i głowa mi pęka no i jestem strasznie słaba.... nie mogę doczekać się srody-wszystko sie wyjaśni co z moją fasoleczką...narazie objawy wszystkie mam, żadnych plamień nie mam...sama niewiem co myśleć... miłego dzionka

Gość walabia
słyszałam, że nie można używać wszystkich kremów i balsamów, ale nie wie czy to prawda. Niektóre kremy mają info, że można od 4 miesiąca używać. A ta oliwka jest bezpieczna w I trymestrze?

Cześć Mamuśki! Witam również nowe kwietniowe mamy :) Jak mi się nudzi, leże patrzę w kompa, albo w tv, lub coś czytam. Majka12345 - przykro mi :( ale dobrze że już masz to za sobą. Wszystkiego dobrego. Miluśśś- mnie piersi nie bolą, ale są na pewno większe i bardziej jędrne :) Przyszła mama kwietniowa - tylko pozazdrościć wyjazdu, odpoczniesz sobie :) Walabia - ja niczym dodatkowym nie smaruje, w pierwszej ciąży też nie smarowałam. Na brzuchu 0 rozstępów :) ale za to piersi mi strasznie mocno urosły i na piersiach mam rozstępy :( Fiona- słyszałam że kosmetyki z rossmana z tej serii dla dzieci mają dobry skład i dobrą opinię. Znalazłam fajną stronę gdzieś na forum, jak jakaś babka, z wykształcenia chemik testuje kosmetyki dla dzieci i te z rossmana i hipp mają świetne wyniki http://www.srokao.pl/2013/02/analiza-oliwki-dla-dzieci.html#more mam nadzieje że link zadziała :) ania_ma - wierzę że wszytko będzie dobrze, objawy są, plamień nie ma to musi być dobrze. Trzymam kciuki :) mamaFilipinka - gratulacje, takie wieści poprawiają humor :) Pozdrawiam kochane, ja uciekam znów coś zjeść :) Dobrze że moja waga wyjściowa to 50 kg i trochę przytyć mogę :)

Gość motylekGość
WALABIA AKURAT MUSZe kupic nowy balsam to moze zwroce na to uwage

walabia- na kremach pisze z reguły od kiedy można stosować więc wybierając produkt typowo ciążowy na bank będzie taka informacja, ze od pierwszych dni, albo od któregoś tam tygodnia itp... ania_ma jak byłam u lekarza w sob.to był taka rozmowa: lek.- no zaraz zobaczymy co tam siedzi... ja- o ile coś tam w ogóle siedzi... lek. - a dlaczego Pani tak mówi?nie było mam nadzieję żadnych krwawień? ja- nie, nie było lek. no to na pewno tam sobie siedzi bo jak nie było krwawienia to inaczej być nie może..po chwili...ooo, proszę popatrzeć jaki duży ludzik... Objawy są, krwawienia nie było, ludzik sobie u Ciebie na pewno siedzi..no chyba że leży ;-) ;-)

Motylek- z tym sikaniem to dopiero początek :p i to raczej nie przez zmarzniete nogi,u mnie w pierwszej ciąży zaczęło sie tak pod koniec 2mies bieganie w nocy min 3razy do wc. Zaraz po porodzie aż mi było dziwnie że w ciągu dnia chodziłam 3-4razy.A co do piersi to tez mnie strasznie bolały że spać sie nie dało, w tej ciąży puki co tylko troszkę pobolewaja

papsii85 i Natalia86 dzięki bardzo za słowa wsparcia, ja też wierzę że siedzi tam jakiś ludzik, czuje ciągnięcia takie lekkie w dole brzucha jakby się tam wszystko rozciągało, to może właśnie przez tego ludzika? niewiem naprawdę co będzie, ale staram się myśleć jakoś pozytywnie. Majka012345 przykro mi naprawdę, ale już masz to za sobą, a ja dopiero czekam na wiadomości jak na skazanie....

Gość walabia
ania_ma, a co Cię tak niepokoi?

walabia poczytaj wcześniejsze posty, przepraszam Cię, ale nie mam siły o tym pisać....

Gość mamaFilipinka
ania ma - no własnie ,co Cie tak martwi ? nic cie nie boli , objawy ciązy są, krwawien nie ma, tzn ze jest ok , nie nastawiaj się tak negatywnie, stres też nie sprzyja. ja poroniłam 8 m temu , tydzien przed krwawieniem bolał mnie brzuch , l byłam u lakarza, juz było cos nie tak, za mały poecherzyk jak na wiek ciąży , potem krwiawienie itd, ale u Ciebie jest ok .

ja też tak miałam 8 miesięcy temu- pęcherzyk nisko położony, później krwawienie i szpital.....nie chciałam, żeby się to powtorzyło tym razem

Gość mamaFilipinka
ale miałaś zabieg? ja nie, samo się ,,wyczyściło " teraz bedzie dobrze. nie może nas 2 razy spotkac coś takiego masz dzieci już ?

Gość walabia
ania_ma, ja też poroniłam pół roku temu, ale na pewno lekarz Ci mówił, że to, że pierwsza ciąża tak się skończyła, to w ogóle nie ma wpływu na drugą! Każda ciąża jest inna i problemy z jednej nie pojawiają się w drugiej. Ja staram się właśnie tak myśleć, bo inaczej można oszaleć! Ostatnio byłam załamana jak odkryłam, że mi mdłości przeszły, ale potem doszłam do wniosku, że ja choruję chyba na głowę, skoro się takimi rzeczami martwię;) Trzymaj się dzielnie i nie dawaj się czarnym myślom, jest tu parę osób w podobnej sytuacji i musimy się wspierać:*

wtedy nie miałam zabiegu i to była moja pierwsza ciąża, a teraz jest druga i jezeli będzie dobrze to będzie pierwsze dzidzi

walabia mi ostatnio lekarz powiedział, że "chyba " nie ma zarodka w pęcherzyku i kazał tydzień odczekać i wtedy zdecyduje co dalej.....dlatego czekam jak na skazanie