Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boję się ale

Niech mnie ktoś stąd zabierze Stąd czyli Polski

Polecane posty

Gość Boję się ale
To nie będą wakacje, myślę że na pewno szukałabym zajęcia po 2 miesiącach, chciałabym się na początek osłuchać języka, kurs, widziałam całkiem fajne oferty.

Gość gość
NIe wiem jak jest w anglii, bo ja mieszkam w Kanadzie i tutaj za opieke to dostalaby pokoj, wyzywienie i jeszcze wyplate ale nie wiem jak jest w Anglii.

Gość Holender Latający
Z EU polecam zdecydowanie...Holandię gdzie wyjechałem :D Dobrym kierunkiem jest też Hiszpania (ale nie na stałą emigrację ;))

Gość Boję się ale
W Holandii to ja angielskiego się nie osłucham? Ja nie szukam pracy, ale na pewno bym coś robiła, mnie chodzi głównie o język, potrzebuję go do szczęścia i powodzenia w przyszłości :-) Każdy mówi żebym wyjechała, mam na tyle komfortową sytuację że mogę, jak się podwinie noga to wrócę i tyle.

Gość gość
Ona chce wakacje w UK? :D zdecyduj się, wakacje albo praca, jak na wakacje to są ciekawsze miejsca ;)

Gość Boję się ale
Jakie wakacje, ludzie, jak ciężko się z wami dogadać :-) Ja chcę uciec na jakiś cza za granicę i nauczyć się języka. I doświadczyć nowego.

Gość Boję się ale
Wakacje to ja mam teraz ;-)

Gość Boję się ale
Dzięki za rozmowę, zajrzę jeszcze. Pozdrawiam

Gość Holender Latający
W Holandi bez problemu ogarniesz język. Masa turystów anglojęzycznych, mieszkańcy (o dziwo ci co przyjechali w kontenerze z afryki też:D) też w zdecydowanej większości znają ang, oczywiście mowa o większych miastach jak Rotterdam czy Amsterdam.

Gość Boję się ale
Holendrze to jadę do ciebie, NA WAKACJE, na tydzień/ dwa, może dziewczyna nie będzie zła? ;-) Za 2 tyg, bo teraz jedymy nad morze.

Gość gość
twoje podejscie do tego, droga autorko, jest nieco nonszalanckie ''napewno bym cos robila'' tylko co??? Wszedzie jest bezrobocie, ludzie z dobrym ang. i doswiadczeniem sa czesto bez pracy a tobie sie marzy...

Gość Holender Latający
Dziewczyna podchodzi na spontanie, ja jak wyjeżdżałem byłem w podobnej sytuacji a się ułożyło z***biście :D Też języka nie znałem (i nie znam) poza angielskim a dobrze mi tu ;)

Gość Boję się ale
Na pewno chciałabym spróbować pracy w kraju, w którym bym się zatrzymała, ale nie taki jest cel mojej podróży,jednak nie wykluczam dodatkowego zajęcia.

Gość Holender Latający
Z pracą w większych miastach nie ma problemów. Zarobki też większe ale i ceny więc jak ktoś jedzie tu do roboty by potem z zaoszczędzoną kasą wrócić to nie jest dobry kraj. Ale "do odpocznięcia" jak najbardziej, życzliwi ludzie, dużo klubów i imprez, bardzo bezpiecznie na ulicach w porównaniu do Polski :D

Gość gość
chcialabys poprostu cos ''dorobic'' w wolnych /od zwiedzania/ chwilach i jak sytuacja finansowa ci sie pogorszy. Tak sie chyba jednak nie da, albo stac cie na miesiace wakacji albo szukanie roboty .

Gość gość
o nawet ''nie wykluczasz dodatkowego zajecia'' jak to milo z twojej strony.

Gość Boję się ale
Ja mam zycie tutaj i biore od niego urlop. Jak bede znac jezyk, to wtedy moge je przeniesc gdzie bede chciala, duzo by opowiadac a musze konczyc. To co robie w zyciu, moge robic nawet na ksiezycu, jestem wolnym strzelcem. Znajac jezyk moje mozliwosci beda wieksze, a nie ma lepszego pomyslu jak wyjazd za granice i tam nauka jezyka. Mam ten komfort ze moge sobie na to pozwolic, dlatego zamierzam z tego skorzystac, a nie ciagle odkladac na pozniej i kisic sie ;-) Tym razem bez odbioru.

Gość Holender Latający
To już jej sprawa, jak może sobie pozwolić na wakacje bo np. odłożyła sobie kasę to niech się cieszy :D

Gość Boję się ale
W ogóle nie chodzi o kasę, co najlepsze, no ale Dzięki wielkie, naprawdę już kończę, do następnego napisania bez odbioru 2 :D