Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omi135

UK Mamusie Kwietniowki 2014

Polecane posty

Eee to pewnie nie ma potrzeby :) Ja sie wybieram bo chce zeby lekarzmi.sprawdzil lozysko. A tutaj nastepny scan mam w lutym to bede spokojniejsza jak pojde w Polsce.

Omi, posluchalam Twojej rady i poprosilam kolezanke zeby jednak mnie umowila :P

Enna ale ja nie mowilam zebys poszla :) ja IDE bo mam stwierdzone to obnizone lozysko i chce teraz zobaczyc co I jak. Ja bym nie szla na Twoim miejscu bo I tak masz scan przed wylotem. A kiedy wracasz z Pl? Wybiera sie jeszcze ktoras z was na swieta do Pl?

No tak, ale jednak mimo wszystko tutaj mi nikt do srodka nie zaglada, a w Polsce to zbadaja wszystko dokladnie. Ja wracam 27 grudnia:)

Gość gość
Hej dziewczynki mam pytanko czy w uk dostaje sie jakies pieniazki na dziecko i czy trzeba sie onie starac juz w ciazy? I czy slyszalyscie cos o polskiej klinice polozniczej?

Hej dziewczyny, znow cisza:) co tam u was? Ja wczoraj wylicytowalam na ebayu pieknia, zimowa kurtke z Zary za grosze, pojechalam dzis odebrac. No i niestety jest nieco ciasna w brzuszku:( ahh, jeszcze miesiac temu bylaby idealna, troche mi przykro. No ale trudno, ponosze teraz przez jakis czas rozpieta, a za rok bedzie jak znalazl :)

Hej ! Gosc poczytaj na moja wyspa masz po polsku o benefitach. Sure start maternity.grant, child tax, child benefit. Chcialam wyslac linki ale uznaje za spam! Xxxxxxxxxxxxxcxcccccccccccccccccccccc Enna szkoda ze tak wyszlo.z ta kurtka..Dlatego janie chcialam kupowac przez ebay bo nie wiedzialam jak z rozmiarem. Za to na ebayu wygralam aukcje nianki angelcare z monitorem oddechu za £16 :)) wow ciesze sie bo z synkiem tego nie mialam a mamy pietrowy dom i zawsze musialam nasluchiwac czy nie placze. Pozdrowienia!

Gość gość
Cześc mam pytanie !!czy sa tu mamy z nadwagą? albo nadciśnieniem? Wczoraj mialam konsultacje co do mojego wysokiego BMI ale na konsultacji slowa o bmi nie bylo,o otyłosci ani pół ,o nadwadze tak samo. Przyjął mnie student wypytał o wszystko,a dokładnie o poprzednie ciąże czy byly ok ,czy porody byly ok.Ale nadal ani slowa np o tym czy duzo przytyłam ,albo czy zawsze tyle ważyłam.O ciśnienie pytał bo mam za wysokie.Potem poszedł skonsultował to z kimś,wrocił z jakmimś lekarzem ktory mowi tak.Wszystko jest dobrze,nie ma sie o co martwic,nie widze nic niepokojacego ,ale zrobimy dodatkowe usg w 28 tygodniu ,aby zobaczyć jak rośnie dziecko.Zasiał we mnie ziarenko niepewności.

Czuję ruchy! :D nie bylam pewna czy to to, polozylam sie na spokojnie nasluchuje. I czuje normalnie ze cos mi tam fika w brzuchu. Przylozylam aparat do sluchania serduszka do miejsca w ktorym czulam to fikanie i dokladnie tam jest dziecko :D w dodatku slychac w sluchawkach jak sie tam wierci!

Gość gość
dziewczyny mam pytanie do tych z was co sa w drogiej ciazy jak czesto sa wizyty u poloznej i kiedy jest pierwsza ? i jak jest teraz ze scan bo 5 lat temu to umawiala mnie polozna ale jak teraz mam wizyte dopiero w 12tc. (pierwsza) a wiem ze trzeba czekac u nas na ten scan kilka tyg.

Cześć jestem z forum majowych mam i mam pytanie ? ile u was potwierdzonych dziewczynek na forum a ilu chłopców? u nas na 10 potwierdzonych jest 9 chłopców i jedna dziewczynka,śmiejemy sie ,że to ten maj.Dzieki i pozdrawiam!!!

Hej dziewczyny! Do goscia o nadwadze niestety ale nie umiem c***omoc w tymtemacie. Enna fajowe uczucie czuc ruchy dziecka, prawda? :) Pozniej po porodzie bedzie ci tego brakowac :) Angela fajna ta stronka dzieki! Napewno sie przyda. Xxxxxxxx Co do ostatniego wpisu to nas tu za wiele nie ma i narazie to tylko 2 dziewczynki zostaly potwierdzone :) Xxxxxx Ja wczoraj bardzo kiepsko sie czulam. Strasznie mnie bolalo w pachwinach i nogi caly dzien..Czulam jakby mi wiece no tam rozrywalo :/ Dzis juz mniej. A jutro mam wizyte u poloznej ale i tak pewnie powie ze to nornalne. Martiwe sie , ze moze to byc przez to niskie lozysko. A hak wy sie czujecie? I ciekawe gdzie jest reszta dziewczyn co pisaly wczeaniej.? Pozdro!

Goscic- u nas poki co 2 dziewczynki, ja dowiem w przyszlym tygodniu :) Omi- to fantastyczne uczucie, jednak juz dzisiaj nie czuje tego tak intensywnie :( Mam nadzieje, ze bole juz ci sie nie powtorza, moze to tylko takie jednodniowe "rozciaganie". Jak tam przygotowania do lotu? Ja juz odliczam dni do nastepnego piatku i lece, troszke mam stres jak dziecko zareaguje na zmiane ciasnienia, ale staram sie byc dobrej mysli i nie czytam juz glupot w necie o nieszczesliwych zakonczeniach ciazy po locie... Mam jeszcze do was pytanko, jak dlugo czekalyscie na wyniki testow Pappa? U mnie zaraa juz bedzie 3 tydzien, myslalam ze dostane je przed wylotem...

Gość angela1983
Dziewczyny ale wam dobrze święta w Polsce :| a ja tutaj będę "kiblowac":'(. W tym roku ani razu nie byłam w Polsce, można zwariować. wprawdzie raz odwiedził mnie ojciec a pozniej siorka ale to nie to samo. Najgorzej ze w następnym roku też chyba nie będę bo macierzyńskie akurat skończy się przed świętami i trzeba będzie wracac do pracy. Ennej ja na swoje wyniki czekałam 2 miesiące

Gość angela1983
Do gościa Słuchaj ja za chuda to nie jestem moja waga znacznie się zmieniła w przeciągu paru lat. Wazylam kiedys 55 kg a teraz niestety przez te wszystkie kuracje hormonalne( i nie tylko :-/) waże 77 kg. Położna powiedziała żeby ograniczyć słodkie, łatwo powiedzieć. od początku ciąży przytylam 2,5 kg z czego najpierw 1,5 schudłam więc jest teraz 78 . Dziewczyny a co z ta krzywą cukrową, tu tego nie robią prawda? na następnym scanie spytam się lekarza czemu nie sprawdzają długości szyjki macicy. :-/

Hej dziewczynki. Ja niestety nadal cierpie na bolesci :/ Mialam w czwartek polozna i powiedziala, ze to tzw pelvic gridle pain. No sa dni , ze niezaciekawie sie czuje a wieczorem to juz mam dosc wszystkiego. Zle mi sie spi bo nawet ciezko sie obrocic z boku na plecy. Nie wiem jaki bylby odpowiednik polski tej nazwy. Ja juz jutro lece do Pl i tak srednio mi sie chce przy tych bolesciach. Ale pocieszam sie tym, ze zobacze gina w czwartek to sie dowiem cos wiecej. Wiem,ze krzywa cukrowa nie robia w uk a sama sie zastanawiam czy to robic w pl ale chyba dam sobie spokoj bo przeciez w 1szej ciazy tego nie robilam. Angela ja bylam na swieta ostatnio swa lata temu i wtedy synus mial 6 mcy i niestety bylo tak zimno , ze maly zalapal zapalenie pluc i wyladowalismy w szpitalu w 2gi dzien swiat az do po nowym roku. Dlatego mam nadzoeje, ze w te swieta nie bedzie niespodzianek :)

Omi, a co dokladnie cie boli? Ja sie troche martwie bo od jakiegos czasu czuje rozne dziwne bole w brzuchu, raz kluje, jak ciagnie, raz boli i nie wiem juz czy to normalne bo sie nadal wszystko rozciaga czy mam sie martwic? To 19 tydzien. Dodam, ze serduszko bije caly czas i czuje ruchy wiec z maluchem chyba okej? :)

Boli mnie w dole brzucha, ciagniecie i tak jakby mnie ktos skopal w kroczu :/ Nawet nie moge isc szybko bo odczuwam bol. Az mi sie nie chce jutro wybierac w tak dluga podroz.

Gość angela1983
czesc dziewczyny tak sie zastanawiam bo nie moge sobie przypomniec czy wy jestescie na L4 czy bierzecie takiego dlugiego holiday-a na swieta?

Na L4 TO watpie , ze ktoras z nas jest :) Ja biore holidaya 2 tyg :)Planuje pracowac do marca zeby jak najdluzej byc w domu z dzieciakami. Chociaz zobacze jak to bedzie z moimi bolami. Napisze z Pl bo w czwartek mam ginekologa i oby wszystko bylo ok :) Ja juz spakowana i gotowa do lotu:)

Gość angela1983
Udanego urlopu dziewczyny

Omi powdzenia i bezpiecznej podrozy :) Ja lece w piatek, w czwartek usg polowkowe ktorego nie moge sie doczekac. Rowniez tak jak Omi biore po prostu urlop na czas wyjazdu. Ja juz jestem pewna ze na zwolnienie ide jak najszybciej sie da czyli w polowie lutego. Dowalili mi obowiazkow w pracy :/ i mimo tego ze pracuje tylko 2h dziennie to wracam z pracy strasznie obolala, boli mnie brzuch, plecy, pachwiny, nieraz tak mocno ze az ledwo ide. Zaczelam sie zastanawiac czy nie mam tego samego co Omi :(

Dzieki bardzo Enna. Napisz co powiedzieli po scanie no I mam nadzieje, ze dzidzius pokaze co ma miedzy nozkami ;) Ja ten Bol to mam praktycznie non stop a Ty piszesz, ze po pracy to mozliwe ze to nie to samo. Oby nie!! Nie zycze nikomu :) Pozdrowienia !

Hej dziewczyny :) A więc oficjalnie mamy potwierdzoną trzecią DZIEWCZYNKĘ w naszym topiku :) strasznie się cieszę! <3 Wszystko u niej wygląda zdrowo i prawidłowo :) co za ulga! Jutro w nocy będę już w Polsce, na wtorek mam umówione usg 4d to sobie jeszcze na nią popatrzę bo przyznam szczerze, że na tym usg nie widziałam zbyt wiele. A co u was? Omi, jak lot i wizyta u lekarza? Angela, jak samopoczucie? :)

Enna to super ! Gratulacje :)) Ja bylam dzis na usg. Znow potwierdzona dziewczynka :) Lozysko jest.troszke nizej ale lekarz powiedzial, ze nie ma powodu do niepokoju. Waga jakies 712g :) Polecal zrobic mi badania na glukoze plus morfologie wiec w poniedzialek zrobie. Pozdrawiam was :)

Gość angela1983
Enna no to super ze kolejna dziewczynka ,teraz juz mozesz szalec z zakupami. Mnie mecza wysypki w zasadzie wszystko mnie swedzi. We wtorek mam spotkanie z polozna moze cos mi poleci . Kurde Omi duza juz ta twoja dziewuszka ty skonczylas juz 24 tydz prawda (idziemy leb w leb).Ja mam kolejnego scana 30 grudnia ,lekarz musi sprawdzic czy mala dobrze rosnie bo mam problem z jedna z zyl (lew) ,ma mniejszy przeplyw krwi. Ostatni scan mialam w 22 tyg i jesli dobrze odzyfrowalam ich angielskie skroty to mala wazyla 468g. Mam nadzieje ze przyrost bedzie prawidlowy i mala urodzi sie zdrowiutka . Ciagle jakies problemy i niewiadome. pozdrawiam

Uff w koncu w Polsce :) Angela, trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze! Macie juz wybrane imiona dla waszych dziewczynek? Moja bedzie Hania:) zastanawiam sie tylko, czy jako ze urodzona w Szkocji, powinno byc pisane Hannah czy zwyczajnie Hanna. Jak myslicie?

Angela tez zycze c***owodzonka i trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Enna mnie sie podoba imie Amelka albo angielskie Lily :) Ale jeszcze nic nie wybralismy. Co do pisowni to pomysl czy bedziecie za granica cale zycie? no jezeli planunecie powrot do Pl to pewnie lepiej Hanna. pozdrawiam!

Gość angela1983
Mi tez podoba się Amelka ale jest wysyp dziewczynek o tym imieniu więc będzie Nina;-)(rzadko spotykane). co do angielskich imion inaczej obcojęzycznych podoba mi się Mia krótkie i bardzo dziewczęce:-D