Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trololololololllol

Moja mama ma 49 lat i jest w ciąży

Polecane posty

Gość trololololololllol

Nawet nie martwię się już tym co sobie ludzie pomyślą,a zdrowiem maluszka.Mama ma nadwagę (70 kg,160 cm),poza tym jest większe ryzyko powstawania wad genetycznych u dziecka,gdy matka rodzi powyżej 35 lat.Ona sama też zdrowa nie jest.Ma subkliniczną niedoczynność tarczycy (TSH=4,8),w przeszłości przyjmowała hormony,ma chorobę wieńcową i atopię.Oprócz mnie posiada 2 córki.Powinnam się o nich/nie martwić?

Gość gość
W ktorym jest miesiącu? Była u lekarza?

Gość gość
powiem tak, opinia ludzi nie ma co sie przejmowac bo ludzie gadaja, gadali i beda gadac a poza tym no to troche mozesz sie denerwowac ze wzgledu na stan mamy i wiek, bo jest spore prawdopodobienstwo urodzenia sie np.chorego dziecka ale wiesz nie ma co sie za wczasu martwic, lepiej pomagaj mamie jak tylko mozesz, wspieraj a bedzie dobrze :) trzymam kciuki zeby sie udalo :)

Gość trololololololllol
Nie wiem,robiła test z rana.U lekarza też nie była.Wiem tylko tyle,że jest to coś ok. 2 miesiąca.

Gość trololololololllol
Nie mogę jej pomagać.W tym roku wyjechałam na ciężkie studia do miasta oddalonego o 300 km od rodzinnego,a tata pracuje od 5 do 21.Kto przy niej będzie?Kto ją popilnuje?

Gość gość
najszybciej niech idzie jak tylko mozliwe do lekarza o ile to nie prowo

Gość gość
no pisalas ze me jeszcze 2 corki oprocz ciebie.. tez cos wydaje mi sie ze to prowokacja jak nic

k***a, o matkę, która cie wychowała sie nie martwisz, tylko o płód, z***biście. kobieta jest gównem dla społeczeństwa, dla swoich dzieci też. o matkę się martw, ją znasz kupę lat, o jej kregosłup sie bój, a nie o dziecko, którego nie znasz, i z którym nie wychowujesz się jak z rodzeństwem o zbliżonym wieku!!! niech usunie, do 70 tki teraz będzie z*********ć, na co to komu, Twój ojciec pewnie chciał z nią teraz żyć sam, a co teraz? nigdy spokoju nie będzie;-/

Gość trololololololllol
Nie,to nie prowokacja.Mama nawet nie myśli o aborcji,tata jest załamany,cała rodzina jest załamana. :(

Gość trololololololllol
Mama mogła się zabezpieczyć,brać tabletki antykoncepcyjne,więc to dziecko jest niewinne.

ja pierniczę ... jestem troche młodsza od Twojej mamy ,ale chyba bym się pochlastała w przypadku zajścia w ciąże. To już wiek na bycie babcią a nie mamą , oczywiście bez obrazy dla mamy , ale zdrowie już nie takie i siły też .

Gość trololololololllol
Taka prawda!Była nieodpowiedzialna,nadal jest,bo nie chce zrobią nawet badań prenantalnych,a ja nie wiem jak ją do nich przekonać.

Gość trololololololllol
Zrobić*

Gość gość
trafił się bachor w latach przejściowych, pewno będzie dałn, ale pro life będzie się modlić w kościele, hahahhahahahaha

do badań powinien mamę zmusić lekarz , a co jak urodzi np z downem ?będzie się męczyć do śmierci ... a póżniej co , kto się nim zajmie. Trzeba mamie przetłumaczyć zeby zrobiła badania choćby ze względu na przyszłość dziecka.

Gość trololololololllol
Powiedziała tylko,że jakby nawet dziecko urodziło się z downem,to i tak będzie je wychowywać i kochać.

Gość trololololololllol
Jak mam jej przemówić do rozsądku? :(

Gość gość
skonczyc z durnym prowo

Gość gość
pewno pochodzicie z Ciemnogrodu, tzn z Podhala

Gość trololololololllol
A dlaczego sądzisz że to prowokacja?Zajrzyj na temat kobiet w wieku powyżej 40 lat,wpadki się zdarzają,pewnie ty gościu sam nią byłeś. ;)

Gość trololololololllol
Nie,nie pochodzimy z Podhala.

oby Twoja mama żyła jak najdłużej ale trzeba się jej dać do zrozumienia że niestety śmierć może już przyjść w każdej chwili , za rok , za 5 ;10 lat i kto wtedy zajmie się wychowaniem dziecka ?

Gość trololololololllol
W tak też podobny sposób jej to tłumaczyłam,na nic się to nie zdało.

Gość trololololololllol
Dokładnie to samo i ja myślę.To przykre,ale prawdziwe. :(

Gość ccccelineczka
zycie pisze rozne scenariusze........poczekaj !jak na ciaze to dosc pozny wiek,ale co ma byc to bedzie!!!!(tak naprawde nie wierze,ze donosi,poczekajcie do polowy,sama natura pokarze co ma byc to bedzie,jak jest ok to byc moze donosi!!!

Gość gość
Jeżeli to prawda,to masz matkę idiotke,która nie potrafiła zabezpieczyc sie przed niepożądaną ciążą w czasie przedmenopauzowym.