Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Telefon i internet i kiepska historia kredytowa

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mieszkam w Wielkiej Brytanii od kilku lat i za kilka dni odchodze od mojego partnera. Mam dziecko kilkuletnie, ktore oczywiscie zabieram ze soba. Wyprowadzam sie i bede wynajmowala mieszkanie. Pracuje na pol etaty, nie pobieram zadnych swiadczen, mimo, iz mam male zarobki no ale w koncu mieszkalam z facetem. Ale do sedna. Mam juz mieszkanie, ktore bede wynajmowala. Niestety nie ma landline ani internetu. Bede musiala zalatwic to sama. Nigdy nie zalatwialam tego, zawsze moj partner to robil. Prosze, doradzcie mi jaka siec landline wybrac i czy dostane przy tym dostep do internetu, wi-fi? W ogole to mam kiepska historie kredytowa (ze wzgledu na brak znajomosci regulacji systemu bankowego i czeste nie autoryzowane ''overdrafts''), czy to wplynie jakos? Czy jesli bede chciala wykupic linie telefoniczna i wi-fi, to bede miala problemy przez ten ''bad credit score''?

Gość gość
Tu Ci nikt nic nie napisze. Gdybys zalozyla kolejny temat o zwiazkach mieszanych albo pracy i zyciu w UK to watek by sie ciagnal a ciagnal ale ze piszesz o takich przyziemnych sprawach to nikt sie nie odezwie bo ich normalne tematy nie interesuja. Ja Ci nie pomoge bo mieszkam w Szwajcarii, przykro mi.

Gość gość
Pracuje na pol etaty, nie pobieram zadnych swiadczen, mimo, iz mam male zarobki no ale w koncu mieszkalam z facetem. W ogole to mam kiepska historie kredytowa (ze wzgledu na brak znajomosci regulacji systemu bankowego i czeste nie autoryzowane ''overdrafts''), czy to wplynie jakos? xxxxxxxxxxxxxx to z czego masz zamiar wynająć mieszkanie? mieszkanie ci wynajmą jak nie masz kasy i zasiłków???

Gość gość
Jesli zakladasz linie telefoniczna to nikt Ci nie bedzie sprawdzal historii kredytowej. Mozesz zalozyc linie ze Sky, £14.50 za linie (£39 za zalozenie), mozesz miec do tego rozmowy za darmo w weekendy i po 19:00, a jesli doplacisz £5 miesiecznie to rozmowy (na inne lanline) zawsze masz za darmo, w tym darmowe rozmowy z Polska. Internet tez moze wziac z nimi darmowy (podstawowy). Z wifi mozesz korzystac zawsze jesli tylko masz router w domu, z kazdym dostawca. Virgin tez sa dobrzy, ale nie wiem jakie maja ceny. Odradzam BT i Talk Talk, oni maja najwyzsze ceny (BT) i najgorszy Customer Service (BT i Talk Talk)

Gość gość
w zyciu trzeba miec 4 znajomych 1-policjant 2-lekarz 3-adwokat 4-dostawca internetu ja mam znajomego w vodafone to i internet bez problemu sie dostalo:P nauczcie sie zawierac pozyteczne znajommosci a nie z kumplami na piwo lazic bo potem takie skutki

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi. Mieszkanie mam juz gotowe zeby wynajac, w przyszlym tygodniu podpisuje kontrakt z wlascicielami. Mieszkam w malej miejscowosci, tu nikt nie patrzy na zarobki i benefity, a mam oszczednosci na depozyt i kilka miesiecy czynszu aby zaplacic ''upfront''. Chyba jednak zdecyduje sie na SKY. Jak zalozyc router w domu zeby miec wi-fi? Jeszcze raz slicznie dziekuje za odpowiedzi.

Gość gość
Zadzwon do Sky, umow sie i zaloza ci router. Jak ty sobie dasz rade, jak taka powolna w mysleniu jestes? :O

Gość gość
He he, no fakt, troche powolna. Za duzo stresu mam. Odchodze o faceta, ktorego bardzo kocham.

Gość gość
Internet to akurat kazdy moze dostac bez problemu, nikt nie sparwdza historii kredytowej, a dostawcy bija sie o klienta.

Gość gość
napisz do mnie na maila, pracuje dla Sky'a, rozejrze sie za ofertami edyciak@gmail.com

Gość gość
""Pracuje na pol etaty, nie pobieram zadnych swiadczen, mimo, iz mam male zarobki no ale w koncu mieszkalam z facetem."" ""Mieszkam w malej miejscowosci, tu nikt nie patrzy na zarobki i benefity, a mam oszczednosci na depozyt i kilka miesiecy czynszu aby zaplacic ''upfront''."" xxxxxxxxxxxx no to musiałaś chyba tyłkiem dorabiać, albo musiał płacić ci za seks - skoro pracowałaś za grosze i nie pobierałaś benefitów a masz takie oszczędności! - wstrętna krętaczko!

Gość gość
Slucham? Ja kretaczka???? Jakim prawem piszesz do mnie w taki sposob? Zal Ci, ze mam oszczednosci czy jak? czy ja sie musze obcej babie tlumaczyc skad mam oszczednosci? No sorry, ale mieszkam w GB kilka ladnych lat imialabym nie miec zadnej kasy odlozonej? Pracuje na pol etatu, to jest 20 godzin tygodniowo i nie jestem sprzataczka zeby zarabiac pare funtow na godzine. Nie napisalam w jakim zawodzie pracuje. To chyba jasne, ze nie mialam zadnych swiadczen socjalnych skoro mieszkam z facetem, prawda? I on zarabia i ja wiec o co kaman?? Uwazam, ze mam niskie zarobki, bo dla mnie 200 funtow tygodniowo to duzo nie jest, nie wiem jakie sa dla Was niskie zarobki. Myslalas, ze 50 funtow zarabiam czy jak? Boze co za ludzie!!!

Gość gość
ale kiepska historie kredytowa masz :D czyli facet wyruch/al cie jak chcial, co? Glupia jestes i jeszcze z morda na ludzi wyskakujesz. 200 untow tygodniowo? Bardzo malo. Co ty babo chcesz z tym zrobic? Ty sie martw czy bedziesz miala za co rachunki zaplacic. Troche glupia jestes, pytasz o tak proste sprawy, ktore mozna w internecie znalezc. Mozna zadzwonic - co prawda jezyk trzeba znac :P

Gość gość
Juz pisalam, ze znam jezyk. Mieszkam z partnerem i to on wszystko zawsze zalatwial. A co Ty taka zmijowata? Boli Cie cos? Zycie sie nie uklada czy jak? Nevermind. Juz tu nie napisze. Pozdrawiam normalnych!

Gość gość
Droga autorko, po co sie wdajesz w dyskusje z jakas idiotka? Olej te nie wnoszace nic do tematu komantarze. Jest duzo stronek porownujacych ceny, np ta: http://www.moneysupermarket.com/broadband/ O historie kredytowa nie musisz sie martwic, bo nikt tego nie sprawdza gdy zamawiasz internet lub linie telefoniczna.

Gość gość
Warto pamietac, ze jesli zamawiasz internet od dostawcow uzywajacych Openreach (BT, Talk Talk, Sky) to musisz placic miesieczna oplate za linie telefoniczna (land line), zeby miec internet.

Gość gość
Zal Ci, ze mam oszczednosci czy jak? czy ja sie musze obcej babie tlumaczyc skad mam oszczednosci? No sorry, ale mieszkam w GB kilka ladnych lat imialabym nie miec zadnej kasy odlozonej? Pracuje na pol etatu, to jest 20 godzin tygodniowo i nie jestem sprzataczka zeby zarabiac pare funtow na godzine. Nie napisalam w jakim zawodzie pracuje. To chyba jasne, ze nie mialam zadnych swiadczen socjalnych skoro mieszkam z facetem, prawda? I on zarabia i ja wiec o co kaman?? Uwazam, ze mam niskie zarobki, bo dla mnie 200 funtow tygodniowo to duzo nie jest, nie wiem jakie sa dla Was niskie zarobki. Myslalas, ze 50 funtow zarabiam czy jak? xxxxxxxxxxxxxxxx wielka dama! sprzątaczką nie jest! 200 funtów tygodniowo to wielkie gówno, więc nosa nie zadzieraj!

Gość diidiiiiiiiiii
Najtanszym kosztem to polecam talk talk. za zalozenie wszedzie zaplacisz tak czy siak. virgin korzysta z lini bt ,a nie wszedzie mozna miec. sky jest ok. ale jak masz cale pakiety...nie opyla sie tylko na internet istalowac.

Gość gość
200 untow tygodniowo? :D Buahahahaha, naprawde? ALez ty bogata jestes. To posplacaj dlugi, przestan wpadac w zadluzenia w banku :D z tego bogactwa i nie trzes portkami, ze masz kiepska historie kredytowa :D Znasz jezyk fujaro? A na polskim forum informacji szukasz, panienko beznadziejna? Siedz z tym partnerem bo juz widac, ze nie dasz sobie rady ciapo.

Gość gość
jak to się niektórym d.z.i.w.k.o.m w tyłkach przewraca jak dostaną 200 funtów do ręki!!! zaraz trzeba zapozować na damę i oszczekać wszystkich dookoła!!! gówno zarabiasz nie pieniądze i gówno znasz a nie angielski!

Gość gość
Virgin nie korzysta z BT, BT i Virgin to dwie rozne firmy, Virgin ma wlasna siec telekomunikacyjna (cable), a BT korzysta z sieci Openreach (copper, ewentualnie fibre).

Gość gość
no ma cable ale na bloku ,podlaczony glownej sieci ktora jest bt :D

Gość gość
zawsze najpierw musisz kupić sieć od BT a dopiero potem możesz do niej podłączać co chcesz!

Gość gość
Po pierwsze 200 funtow tygodniowo za 20 godzin pracy to calkiem dobra stawka. A po drugie...do tego dostaniesz dodatki bo tym razem bedziesz samotna matka wiec Working Tax Credit, Child Tax Credit, doplata do kosztow opieki nad dzieckiem(czy to przedszkole czy after school club) - do 70% kosztow, plus pewnie Housing Benefit. Wiec mysle ze finansowo zle na tej rozlace nie wyjdziesz, ale emocjonalnie jak domyslam sie jest nieciekawie. W kazdym razie powodzenia na nowej drodze zycia. Poradzisz sobie :)

Gość gość
Co do internetu to jesli w mieszkaniu czy domu jest juz gniazdko BT to dzwonisz do dostawcy u ktorego chcesz zamowic uslugi i oni zalatwiaja reszte z BT. Podlaczenie takie nie powinno nic kosztowac bo linia juz jest, trzeba ja tylko uaktywnic. Polecam Orange, pakiet w ktorym sa bezplatne rozmowy do PL o kazdej porze dnia jak rowniez na stacjonarne tutaj. Warto zerknac bo czasami maja jakies promocje. Ale to wszystko zalezy co kto woli. Jesli w domu nie ma lacza w ogole to BT podlacza za 124 funty chyba.