Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie jak wasze dziecko wpada w histerie

Polecane posty

Gość gość
w czasach kiedy moje dzieci były małe rodzic dysponował szerszym i skuteczniejszym sposobem na wychowanie w tak niesprzyjających okolicznościach :) Jak sobie pomyślę ,że miałabym pozwolić synowi czy córce na urządzanie takiego przedstawienia i jeszcze może udawać ,ze tego nie widzę ....

Gość gość
Moje dziecko raz odstawiło taka szopkę . Dostało 3 szybkie przed d*psko (porządnie zeby bolało ) i więcej już tak nie zrobiło.

Gość gość
do moge sie wtracic Nienormalna jestes??

Gość gość
słówko - nie przenoś swoich wspomnień z dzieciństwa na forum jako jedyną możliwość wychowania . Moje dzieci po prostu od zawsze wiedziały że takie zachowanie nie tylko nie spotkałoby sie z ignorowaniem czy przytulaniem ,ale przeciwnie z niezadowoleniem rodziców i karą . A kara byłaby różna w zależności od przewinienia .

Gość gość
sorry :D do moge wtracic slowko Ponawiam pytanie Nienormalna jestes??

Gość gość
większość matek sobie nie radzi w takich sytuacjach i to przede wszystkim matki wychowujące swój dzieci bezstresowo, obserwacje ze sklepów palców zabaw itp. Ostatnio widziałam taka sytuację matka + 3 koleżanki matki czy też ciotki, matka, dwie babcie + ciocia w wieku około 50 lat , wszystkie odstrzelone widać że kasy nie brakuje dumnie paradujące z torbami po zakupach w Galerii i rozpieszczona do szpiku kości 5 latka zachowująca się jak moje dziecko jak miała 1,5 roku na wszystko ryk. Darcie papy bo ona chce teraz lody a się taki smak skończył, darcie bo ona chce się przejechać jakąś tam kolejką a jest zepsuta, darcie bo ona chce pić, matka mówi że za 5 minut usiądą przy stolikach i zamówią coś. Na co słodka córeczka ryk odeszła napluła jej w twarz i powiedziała, że nie będzie tyle czekać. Reakcja matki - żadna, jednej z babci wnusiu nie wolno się tak zachowywać. - oczywiście głosem jakby jej kołysankę śpiewała. Nie wyobrażam sobie jak moja córka pójdzie do szkoły i będzie z takimi paniusiami chodzić do klasy. Wyjdzie na to że mojemu dziecku ktoś będzie mógł napluć w twarz i zrobić krzywdę ale nic się z tym nie zrobi, bo dziecka jakiejś paniusi nie wolno stresować

ja też nie widzę powodu dla którego miałabym pozwalać swoim dzieciom na robienie widowiska , prezentować przechodniom swój brak zdecydowania i popisy swoich latorośli zamiast skończyć z tym natychmiast :)

wychowanie bezstresowe to nie jest wychowanie " dizecku wszystko wolno " w co chcą wierzyć przeciwniczki takiego wychowania . To metoda wychowawcza mocno angażująca rodziców i wymagając sporo siły i wytrzymałości . A to już nie jest takie proste dla rodziców dlatego większość mówiąć ,ze stosuje metodę bezstresowego wychowania - tylko tak mówi . Nie wychowuje . tylko mowi że wychowuje - stąd takie widoki po ulicach , sklepach czy placach zabaw :)

Gość gość
niestety " wychowanie bezstresowe " w rozumieniu większości polskich matek to wychowanie - dziecko może wszystko a ja tylko powiedzieć " nie wolno słoneczko "

Gość gość
a czy trzaskanie dziecka po tyłku w miejscu publicznym to nie jest widowisko? owszem jest, nie mniejsze niz darcie sie dziecka.

Gość gość
Nie no najlepiej niech bachor leży w sklepie 40 minut i drze się jak opętany.

Gość gość
moja ( 16 miesięcy) już mi w sklepach robi widowisko i czemu, skoro wychowuję ją dobrze, nie pozwalam na wszystko, tłumacze zawsze jak coś żle robi, broi. Potrafię czasem krzyknąć kiedy tłumaczenia nie skutkują,ale też dużo z nią się bawię, rozmawiam, staram się by była grzeczna,a ona w sklepie ostatnio wykłada mi się na podłogę i piszczy bo nie będzie przy kasie stała, bo spowrotem na sklep chciała iść, ja ja na ręce, przytuliłam a ona odpycha mnie rękoma, kopie nogami, brak mi już sił.

Gość gość
moj syn tez ma i mial jasno wytyczone zasady, a i tak histerie sie zdarzaly. Probowalam nawet przytulania, uspokajania, ale w chwilach zlosci moje dziecko tylko jeszcze bardziej sie tym denerwowalo

jestem pewna,że użyłabym kamerki z telefonu gdybym widziała taką matkę trzaskająca dziecko po tyłku lub gdzie popadnie. I jestem pewna,że z tego nagrania zrobiłabym użytek. Tłuczcie dalej dzieci w myśl starych, sprawdzonych metod wychowawczych, dopóki nie traficie na mnie ;P

A czy jestem nienormalna? zależy do której wypowiedzi się to odnosi. Jeśli do tego, że kocham swoje dzieci i ich nie krzywdzę (no czasem torturuję psychicznie jak każę pranie składać i do kompa nie dam siąść) to nie czuję się nienormalna ;)\\

Gość gość
mogę wtrącić słówko- no i co byś zrobiła ? biegałabyś z telefonem na policje bo jakaś tam matka dała dziecku klapsa ?

Gość Andżela 24 latka
Mowie mu ze jak sie uspokoi to kupie mu wymarzona zabawke :) tableta czy smartfona albo xboxa i problem z glowy :) synek ma 5 latek

Gość gość
I co w ten sposób osiągniesz? ze sprowadzisz policje i opiekę za jednego klapsa? wiesz jaka to może być krzywda dla dziecka ?

Gość gość
a ja zadzwoniłabym na policję , że mamuśka dziecko bez opieki zostawiła w sklepie , albo ,ze nie reaguje na skandaliczne zachowanie dziecka , może jest niewydolna wychowawczo ? Mogę wtrącć słówko - pozwalaj swoim dzieciom na takie zachowania aż trafisz na mnie :)

tak to już jest w naszym pięknym kraju ,ze dziecka katowanego za ścianą nikt nie u słyszy , nikt nie zareaguje , natomiast dziecko słusznie skarcone przez kochającego rodzica ma tłumy " obrońców " .

Gość gość
Czasami lepiej dać jednego klapsa na otrzeźwienie niż szarpać się z dzieckiem .

Bicie przeważnie nic nie daje kiedy dziecko wpada w histerie,a wręcz jeszcze bardziej dziecko wyje, wiele razy widziałam jak dziecko plączące dostawało wpierdool i o wiele dluzej darło się z podwójną silą i żadna sila uderzeń i ilość nie była wstanie go uspokoić a jeszcze bardziej nakręcało i efekt jak dolanie oliwy do ognia Miesiąc temu na plazy az musiałam zareagować kiedy mamuska plączące niespełna 2 letnie dziecko (było śpiące i piekielnie goraco w upaly dlatego było marudne i rozdraznione ) postanowila tyle razy go uderzać az przestanie..efekt dziecko jeszcze gorzej się darło, ja nie wytrzymałam bo impuls w tej sytuacji sam za siebie zrobił

W mojej rodzinie od pokoleń dzieci nie były bite. ani przez babcię, ciocie, nikogo. I z żadnym nie było tak że były jakieś rozhisteryzowane, pyskate. Bijecie dzieci bo nie potraficie poradzić sobie z nimi tzn że jesteście złymi matkami.

Mogę wtrącić słówko ma dosyć dobrze i należycie wychowane całą 3 dzieci jak opisywała nie raz jakieś sytuacje,z tego co pamiętam już do szkoły chodzą i problemów nie sprawiają, nie musicie jej pouczać jak ma wychowywać dzieci :)

Gość Liliana1982
Moje dziecko w sumie 2 razy wpadło w histerie . Raz jak byliśmy w sklepie na zakupach . Akurat wtedy była ze mną koleżanka .Ja wzięłam dziecko za rękę i wyprowadzilam z sklepu a koleżanka dokończyła zakupy . Drugi raz na osiedlu jak wracałyśmy do domu z placu zabaw. Położyła mi się na trawie i nie chciala iść. Wzielam dziecko" pod pachę" i zaniosłam do domu. Pamiętam ze aż się we mnie wszystko gotowało bo drała się jakbym jej nie wiadomo co robiła:(

Gość gość
Toksyczna - ja mam czwórkę :D A co do tego,że ktoś mnie straszy,że trafię na niego jak zostawiam rozwydrzone dziecko w sklepie albo nie reaguję na skandaliczne zachowanie? rozumiem,że to przez nieuważne czytanie. Ja nigdy do takiej sytuacji bym nie dopuściła. Polecam lekturę raz jeszcze i doczytanie kto i co tu pisał jak już chcecie mnie straszyć ;P