Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość On tylko przeciętny

Czy z przeciętnego można się stać się ciachem

Polecane posty

Totalitarny sukinsyn nie jest lepszy ale latwiej go obalić, niż taka hydre wieloglowa z systemem macek, jak jest teraz.

wolnego rynku nie interesuja kwestie moralne, prawne ani żadne inne oprócz kwestii jego wolności. Wolność oznacza, że wszystko mu wolno i rzeczywiscie im wiecej wolno wolnemu rynkowi tym ma sie lepiej tylko k***a co mnie to obchodzi? Przeciez to jest tak zideologizowane, że juz nic oprocz wolnego rynku jego wyznawcy nie widzą. Wystarczy wolny rynek i juz mamy recepte na wszystko. Jak trzeba spacyfikowac jakaś wioske to powiedzą, ze takie sa prawa rynku. Jakie k***a prawa jak jest wolny od praw? To siew wreszcie zdecydujcie czy ma być wolny czy sprawiedliwy?

Jeśli Np lobby bankowe sklonilo senatorów amerykanskich aby wdrozyli wielka dotacje dla systemu bankowego tych bankow które lobbowaly- to reka rządu jest tylko końcowym elementem tworzenia monopolu.

"jak w ogóle można myśleć że siedzący gdzieś za biurkiem urzędas powinien mieć prawo do decydowania jak mają pracować i żyć całe narody?" X Lepiej przecież podzielić terytorium Europy na kraje, które mają więcej takowych urzędników na których wydaje się krocie ;) To właśnie z powodów podziałów Europa przeżywa kryzys, bo skoro chce się walczyć kapitałem z państwem które zajmuje większą część jednego kontynentu, to trzeba połączyć kapitał, by móc dorównać państwu z którym się walczy pod względem kapitału. Tak długo jak Europa bedzie podzielona na kraje i nie będzie połączonego kapitału by wyprzeć z Europy amerykański rynek tak długo europejczycy będą tańczyć jak amerykanie zagrają. Żeby tego nie wiedzieć trzeba mieć naprawdę klapki na oczach Zauważmy z histori,że w czasach gdy terytoria europejskie należało w większości do jednego państwa kapitał europejski nie był zagrożony jakimkolwiek kryzysem

Gość gość
"Lepszy totalitarny sukinsyn niż totalny wolny rynek w ktorym człowiek jest towarem" x dla komucha każdy pretekst jest dobry żeby zrobić z ludzi swoich niewolników. będzie opowiadał bajeczki jak to sami decydując o własnym losie są "towarami albo surowcami" po to tylko żeby móc ich wziąć za mordę i nakazać jak mają żyć.

Człowieku: Państwo? Wolnyrynek? Gdzie ty tu widzisz jakąs sprzecznośc. wiekszośc państw jest marionetkami oligarchów finansowych. Weź moze wybierz się do przeszłosci gdzie te podziały miały jakis sens bo dzisiaj totylko czcza gadanina majaca na celu zamydlanie oczu. Taka zabawa w złego i dobrego gline troche. NO ale oczywiście mozesz jak don kichot wleźćna szkape i walczyć z wiatrakami...Powodzenia zyczę.

Nie sledzisz non stop? Zabo, bierz przyklad z offcia, wysledzil dyskusje o gospodarce w temacie: Czy przeciętny moze zamienić sie w ciacho?:)

Jak tam off? Zredukowales masę i przyczailes sie na gosciu by zrobić jesienne entre na kafeterii?;) Nie pękaj, Żaba Ci wytlumaczy piramidę zywieniowa i utrzymasz linię. Żabo, czy otylosc naszego offcia to wynik przejadania sie tlustym i siedzenia na d*psku?

Gość gość
"To właśnie z powodów podziałów Europa przeżywa kryzys" x europa przeżywa kryzys z powodu socjalizmu. z powodu tego że coraz większą część dochodu zabierają państwa i kupują sobie poparcia takich jak ty tłumoków którzy liczą na "darmoszkę". i to jest jedyna przyczyna kryzysu. wszystkie inne są wtórne wobec tej podstawowej i z niej wynikają. socjalistyczne rządy obiecują "darmoszkę" więc coraz mniej ludzi chce pracować i wytwarzać dobra a konsumować chce coraz więcej. i niestety to się nie da pogodzić tak jak się nie dało w PRLu i w ZSRR. europa chciała by żyć "z produkcji euro" za które będzie sobie w chinach, indiach i innych krajach kupowała towary i usługi. ale to się nie może udać więc mamy kryzys.

Wow Maciuś nie wiedziałem ;) Warto zauważyć,że wszystkie kraje które współpracowały z Niemcami za czasów Hitlera nie doznawały biedy, a nawet przemysł zaczął się bardziej w tych krajach rozwijać. Ot taka niespodzianka

Off jest biznesmenem teoretycznym, albo nawet jak Prezes , piniondzem sie nie kala i konta nimo.

"europa przeżywa kryzys z powodu socjalizmu. z powodu tego że coraz większą część dochodu zabierają państwa i kupują sobie poparcia takich jak ty tłumoków którzy liczą na "darmoszkę". i to jest jedyna przyczyna kryzysu. wszystkie inne są wtórne wobec tej podstawowej i z niej wynikają. socjalistyczne rządy obiecują "darmoszkę" więc coraz mniej ludzi chce pracować i wytwarzać dobra a konsumować chce coraz więcej. i niestety to się nie da pogodzić tak jak się nie dało w PRLu i w ZSRR. europa chciała by żyć "z produkcji euro" za które będzie sobie w chinach, indiach i innych krajach kupowała towary i usługi. ale to się nie może udać więc mamy kryzys." X Naprawdę tak ciężko zauważyć,że kryzys w Europie jest spowodowany zbyt dużą ingerencją USA na rynku europejskim? Czołowe marki od fajek po środki czystości są markami amerykańskimi, dzięki czemu sprzedaż ich napędza gospodarkę amerykańską, a spowalnia europejską. Naprawdę tak ciężko to dostrzec? Przecież to jak dodawać do siebie 2 i 2.

Np dla gospodarki korzystne jest aby sprzety się psuły, żarówki wypalały, ludzie chorowali, zęby wyadały, psy zaczeły chodzic do kinaa, ludzie non stop ogladali reklamy i wpierdalali non stop chipsy popijając cola. Tylkoco to ma wspolnego z gospodarnościa, z ktorej wzieła swoja nazwę gospodarka? ­ Czy firma, która produkowałaby żarówki, ktore świeca wiecznie, nie tłuką sie i nie zuzywaja energii długo by pociągnęła? Małotego, że w krotkim czasie by zbankrutowała to jeszcze zajebałaby cała gospodarke...I to wg was jest dobry system?

Gość gość
"Np dla gospodarki korzystne jest aby sprzety się psuły, żarówki wypalały, ludzie chorowali," x naprawdę jesteś idiotą. przeczytaj sobie książkę "co widać a czego nie widać" fryderyka bastiata i przestań pieprzyć bzdety. no naprawdę takiego matoła to ze świecą szukać. to są brednie opowiadane przez socjalistycznych manipulantów. i następny debil: x "Czołowe marki od fajek po środki czystości są markami amerykańskimi, dzięki czemu sprzedaż ich napędza gospodarkę amerykańską, a spowalnia europejską." x nie debilu. czołowe marki są amerykańskie dlatego że usa są jeszcze trochę mniej socjalistyczne niż europa i dlatego ich produkty są bardziej konkurencyjne. dlatego słynna "strategia lizbońska" okazała się jednym wielkim niewypałem. właśnie przez osłów którzy liczyli na "darmoszkę" i bredzą o "napędzaniu gospodarki". papierosy czy środki czystości niczego nie "napędzają" tylko muszą zostać wytworzone. wytworzone po konkretnych kosztach i konkretnej jakości. usa robi to lepiej niż europa więc jej produkty wypierają europejskie. nie ma tu mowy o żadnym "napędzaniu". te socjalistyczne bzdety o "napędzaniu" nie mają żadnego sensu i nie kryje się za nimi żadna treść.

Istria ma dużo plaż, zmieścimy sie . Mam nadzieje ze nie wydalas niegospodarnie kasy na bikini, bo tam są tylko nude-beach

mozei jestem idiotą ale wiekszosc produkowanych sprzetów AGD ma wbudowane "samounicestwienie"a żarówki produkuje sie tak aby nie świeciły zbyt długo. Komputery mogłyby być wielokrotnie szybsze niż obecnie sa ale lepiej dlagospodarki jest jezeli rozłożsie jedna rewolucje technologicznana setkimniejszych i dzieki temuzamiast raz kupićkomputer kupisz chdziesiatki. Tak sie tworzy popyt na towary a jeżeli tego nie widzisz toprzykromi ale blizej Cido komunisty niz mnie:)

"Mam nadzieje ze nie wydalas niegospodarnie kasy na bikini, bo tam są tylko nude-beach" | mam śliczne bikini i nie zawaham się go użyć! | nie mogę chodzić nago, bo kto wtedy będzie mi płacił za moje nagie foty? nikt, bo staną się powszechnie dostępne :P

Gość gość
"ma wbudowane "samounicestwienie"a żarówki produkuje sie tak aby nie świeciły zbyt długo." x oczywiście że tak. ale to tylko z powodu braku konkurencji. normy, przepisy, regulacje, skomplikowane prawo powoduje że nie ma wolnego rynku. i dopóki go nie będzie to istniejące na rynku podmioty będą mogły robić wiele rzeczy których na wolnym rynku nie mogą. ale to nie jest wina rynku tylko państwa. durnych wyborców takich jak ty którzy o skutki socjalistycznych manipulacji oskarżają rynek i p******ą bzdury jak potłuczeni.

Amerykańskie marki sa konkurencyjne:D:D:D Weź mnie nie rozśmieszaj. Konkurencyjne to są "maki" chińskie:D Nie wiem czy wiesz ale chiny nie sa oficjalnie krajem kapitalistycznym. Dodatkowo USA ma takie długi wobec chin, ze w zasadzie następny prezydent bedzie prawdopodobnie pochodził z delty mekongu:D:D

Pojechac do Chorwacji i nie poopalać sie nago, to jak pojechac na Woodstock i nie potaplac sie w blocie. Wiem ze jedziesz z napalonymi młokosami ale przemyśl to jeszcze, zmyl pogoń i rozkoszuj sie adriatycką bryzą miedzy udami:)

"nie debilu. czołowe marki są amerykańskie dlatego że usa są jeszcze trochę mniej socjalistyczne niż europa i dlatego ich produkty są bardziej konkurencyjne. " X Tia napewno bardziej opłaca się wytworzyć np. szklaną butelkę w USA i płacić za transport tejże butelki do Europy przy okazji dopłacając cło, jak pozyskać tą butelkę z np. Polski gdzie koszt wytworzenia samej butelki jest niższy jak w USA przy takiej samej jakości produktu ;) Pluj dalej jadem na ludzi, których rozumowania nie pojmujesz z powodu ograniczenia wynikającego z widzenia w każdym kto myśli samodzielnie komucha a daleko zajdziesz ;) X "dlatego słynna "strategia lizbońska" okazała się jednym wielkim niewypałem. właśnie przez osłów którzy liczyli na "darmoszkę" i bredzą o "napędzaniu gospodarki". papierosy czy środki czystości niczego nie "napędzają" tylko muszą zostać wytworzone. wytworzone po konkretnych kosztach i konkretnej jakości. usa robi to lepiej niż europa więc jej produkty wypierają europejskie. nie ma tu mowy o żadnym "napędzaniu". X Nie robi tego lepiej,tylko dostała przyzwolenie takich idiotów jak Tobie podobni do zalania europejskiego rynku konsumpcyjnego swoim towarem. Gdyby europejski rynek nie zgodził się na zasady wolnego rynku dyktowane przez amerykan nie byłoby mowy o jakimkolwiek kryzysie, który jest wynikiem opanowania europejskiego rynku amerykańskimi towarami. Zauważ,że w rozwiniętych krajach azjatyckich kryzysów nie ma, a to z tego powodu właśnie,że tam nie ma przesyconego amerykańskimi towarami rynku i większość towarów pochodzi z rodzimej produkcji, co gwarantuje zostanie pieniądza za którego towar był zakupiony w kraju, co z kolei przekłada się na rozwój gospodarczy. Dalej tego nie rozumiesz? Rozrysować Ci to? Może jakiś diagram zrobić żeby łatwiej było wiedzę przyswoić? ;) X " te socjalistyczne bzdety o "napędzaniu" nie mają żadnego sensu i nie kryje się za nimi żadna treść." X Mają sens i to bardzo prosty - zostawianie pieniędzy u siebie nie na innym kontynencie. To przyczyni się z kolei do rozwoju gospodarki, ale ty i tak zaraz pewnie napiszesz żem komuch i nie mam racji, bo jedyna prawda objawiona to ta głoszona przec Ciebie i Twoje komusze fanaberie ;)

Gość gość
"Nie wiem czy wiesz ale chiny nie sa oficjalnie krajem kapitalistycznym" x ale jakie ma znaczenie to co jest "oficjalnie" a co jest "nieoficjalnie"? liczą się gospodarcze rozwiązania które są wprowadzane a nie ich nazwy. i tak właśnie liberalizacja gospodarki komunistycznych chin doprowadziła do rozwoju tego kraju a centralizacja której się tak domagacie, gospodarki europejskiej i amerykańskiej doprowadza w tych obszarach do kryzysów.