Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość On tylko przeciętny

Czy z przeciętnego można się stać się ciachem

Polecane posty

Kończąc juz dopisze jeszcze, ze rzeczywistosc jest taka ze ludzi na globie jest za dużo, aby wyżywić te miliardy trzeba hodować tania wydajna energetyczna żywność, skladniki odżywcze czy mikroelementy to rozpusta dla świadomej i uposazonej garstki. Wiekszosc ludzi je tuczące smieci bo musi.

Aha i jeszcze dlamacka dane statystyczne. biorąc pod uwagę zarobki na świecie to ponad 3/4ludzkosci to patologia...Oczywiście wg Twoich kryteriów. pozostaje zatem pytanie: Czym jest w takim razie norma skoro patologia dotyczy wiekszości? Zreszta nie podejrzewam aby zwolnnik niewolnictwa i konfabulujacy na kosmiczna-historycza skale szowinista mógl toprzyjąć do wiadomosi wogóle

I chciałbym dodać,że z tą dietą od dietetyka to znam to z autopsji w przeciwieństwie do Ciebie ;) Więc skończ się wymądrzać ze swoją dietą węglowodanową bo jest to conajmniej smieszne, ponieważ implikuje Tobie wiekszą wiedzę od mojej dietetyczki na temat ,w którym to ona ma większe doświadczenie od Ciebie ;) Co do mojej domniemanej przez Ciebie otyłosci - owszem kiedyś byłem otyły, ale wtedy miałem jakieś 10 lat :)

Żabo, pożyjesz tyle co ja to z obserwujesz jak od ciemnego nawet pieczywa rosnie brzuch, ze bez nasyconych tluszczu gospodarka hormonalna siada, a owoce to czysty cukier i obrócisz te piramidke do góry nogami, ba! Zaczniesz glosic to na forum:)

Tak alicjo a ty myslisz, ze oficjalnie promowana wiedza słuzy komu? Ludziom? To przyznam szczerze, ze przy dzisiejszych srodkach jej propagacji jak internet, telewizja, już nie wspominajac o studiach czy nauce jakos mizerne skutki odnosi. Mozna z tego wysnuć wniosek albo jak Ty o ludzkiej głupocie albo jak ja o tym, że ludzie sa na masową skalę manipulowani....Oczywiście są jeszcze różne wariacje wynikające z proporcji tych dwóch czynników

pavelciu ja nie przytyję bo mam dobre geny i genetycznie chude kości, buhahahah :D | ponadto czynnie i codziennie uprawiam sport, a o moje białko się nie martw - mięśnie rozwijają mi się prawidłowo :) | węglowodany tuczą - ale te proste - czyli sacharoza, glukoza, fruktoza i alkohole też tuczą bardzo. tuczą tłuszcze trans (chipsy, fast foody, instanty), ale kasza gryczana albo pęczak lub mąka pełnoziarnista jeszcze nikogo na świecie nie utuczyły :) | odpuszczam, bo jak w piśmie świętym napisano: uczyć głupiego to jak kleić skorupy :)

"Natomiast, jesli rodziny nie stac na woreczek watrobki za 3 zl, to zapewne jest to rodzina patologiczna" X Maciuś skończ p*******ć ok? Bieda to nie patologia.

"odpuszczam, bo jak w piśmie świętym napisano: uczyć głupiego to jak kleić skorupy" X Tłumaczenie godne braku argumentów ;) które ma na celu na koniec obrazić osobe z którą się dyskutuje i tylko temu służy ;)

Epidemia otylosci w zachodnim świecie zaczela sie wręcz wraz z propagowana piramida zywieniowa. Ttzrba ludziom upchnąć miliony ton kukurydzy, utwardzonych olejów roslinnych i modyfikowanej pszenicy? Zrobmy teorie ze to zdrowe i promujmy to od wczesnych lat szkolnych!

"Żabo, pożyjesz tyle co ja to z obserwujesz jak od ciemnego nawet pieczywa rosnie brzuch" | jak się je czegoś za dużo to od wszystkiego rośnie brzuch. ja za pieczywem ogólnie nie przepadam, parę kromek dziennie w postaci grzanek do sałatki to dla mnie maksimum tego co mogę zjeść. | oczywiście, że owoce mają dużo cukru. ja to wiem od przedszkola, a ty nie? ale zawierają masę wody i trudno ich zjeść tyle, by utyć. | przede wszystkim trzeba się RUSZAĆ i przyjmować proporcjonalną ilość pokarmów. wsio. amen :)

Żabciu powiedz mi jedno, skoro dalej uważasz że otyłość to wina zaniedbania siebie to czemu nie odniosłaś się do mojego wpisu na temat galaniny? :D Czyżby brak kontrargumentów i zauważenie własnych błędów rozumowania? :D Ale oczywiście Ty się nie przyznasz do błędu, za bardzo Twoaj reputacja wszechwiedzącej wszystkiego co dają w tv i gazetach by ucierpiała ;) W tej kwestii jesteś lustrzanym odbiciem autyka Maciusia ;)

Przed chwila pisalas o cukrach prostych, by ich unikac- fruktoza to taki cukier, do niedawna owoce byly bardzo zalecane przez dietetyków, Cukier prosty czy zlozony, to bez znaczenia, kazdy zamieni sie w tluszcz jeśli będzie stanowil podstawe diety. Nie liczac blonnika. Chyba ze ktoś jest moim kumplem 50 letnim chudym jak szczapa, jedzacym gore słodyczy dziennie, zapracowanym i poruszajacym sie raczej za pomocą auta - i ani cukrzycy ani nadwagi, ciekawe dlaczego?

"Ttzrba ludziom upchnąć miliony ton kukurydzy, utwardzonych olejów roslinnych i modyfikowanej pszenicy" | nie jem nic kukurydzianego, nie jadam margaryn ani innych utwardzonych olejów (tak, czytam etykiety!), wolę żytnie niż pszeniczne ;) | a co do tego, że ludzie jedli kiedyś dużo tłuszczów zwierzęcych i nie tyli - nie było samochodów, powszechnego wożenia d**y komunikacją, komputerów i gier, wszędzie chodziło się pieszo lub jeździło rowerem - to był już luksus. więc przeciętny człowiek spalał 10x więcej kalorii niż dziś. i o czym tu gadać?

Maćku, a jak ktoś zachoruje i jest niezdolny do pracy to też patologia, jak ktoś straci pracę i nie może znaleźć nowej to też patologia .... żyjesz w wyimaginowanym świecie.

"Przed chwila pisalas o cukrach prostych, by ich unikac- fruktoza to taki cukier," | NIE PISAŁAM, by ich unikać, tylko że tuczą. | ja p******ę. jak ktoś wpierdziela owoce TONAMI to przytyje, jeśli je w normalnych ilościach - NIE. czy to jest takie trudne do pojęcia, że zbyt dużo kalorii z CZEGOKOLWIEK utuczy? | nie mam słów, naprawdę.

Epidemia otylosci jest od przejedzenia weglowodanami, które są promowane w dietetyce jako podstawa piramidy żywieniowej, teraz rozumiesz?

"Oczywiscie, ze bieda jest patologia. Bo niby czym jest? Jesli ktos nie umie sobie zorganizowac bochenka chleba w tej czesci swiata, to albo chleje, albo cpa, albo jest nienormalny, ale wtedy jego miejsce jest w zakladzie." X Ty zakładasz,że biedni są tylko tacy którzy piją,ćpają, a istneiej masa przypadków biedy która nie powstała z własnej winy. Zwłaszcza w Polsce w której mimo wzrostu gospodarczego bezrobocie rośnie X " @ksiaze: ale to prawda, ze kraje afrykanskie i niektore azjatyckie zawyzaja te statystyki biedy" X Nie kraje jako całość, bo w większości krajów afrykańskich masz bogate złoża ropy i szejkowie na których ziemii dana ropa się znajduje biedy nie klepią. Biedę tam klepie tak zwana przez Ciebie "patologia" , która to patologią jest tylko i wyłącznie z powodu nie urodzenia się szejkiem ;)

"Wyraznie napisalem, ze bieda "zazwyczaj" wynika z patologii, a nie ze zawsze. X Serio? To co powiesz na to: X "Oczywiscie, ze bieda jest patologia. "

"Epidemia otylosci jest od przejedzenia weglowodanami, które są promowane w dietetyce jako podstawa piramidy żywieniowej," | bzdura, dawniej na wsi jadło się mnóstwo kaszy i ziemniaków, w dodatku okraszonych licznymi tłuszczami, ale ludzie się ruszali i byli szczupli. szlachta natomiast jadała dużo mięsa i była tłusta, bo siedziała na d****h. | dzisiaj siedzą na d****h i wpierdalają chipsy, od tego tyją, a nie od kartofelka na obiad czy kilku łyżek kaszy. i od cukrów, które są ukryte w gotowych produktach.

W zasadzei to sie właściwie zastanawiam po co z Tobą gadam. Twoja metoda jest taka: Otyłość wynika z głupoty a ja jestem szczupła więc madra. Sęk w tym, ze my tu nie rozmawiamy o Tobie:) C**j mnie interesuje co wpierdalasz i czym srasz o ile w ogóle. Niejesteś żadnym przyklładem, z którego można by wysnuć jakieś uogólnienia bo tu nie ma po prostu jasnych zasad. Nie każdy studiował również dietetyke co nie jest równoznaczne z głupotą. Ale najwidoczniej czujesz się w tym mocna. To że ludzie robia głupio także nie oznacza ze są głupi. jedź do afryki albo na syberię gwarantuje Ci,ze twoje madrosci pójdą się j***ć razem z toba zreszta. I takie p********ie wasze. Kolejny inteligent Maciek. I znów to samo Bo ja to bo ja tamto i wogóle jestem wyznacznikiem wszelakich norm i standardów a reszta to patologia, ćpuny, alkoholiki i pedały. Z wami nie da się dyskutować. Wystąpcie w jakimś mam talent czy innym bigbratherze bo do dyskusji ­ się nie nadajecie

Żabciu wierz sobie w co chcesz. Nikt Ci nie broni, tylko za paręnaście lat sama stweirdzisz,że błędnie rozumujesz. Obserwując chociażby dom rodzinny powiem Ci ,że odkąd pamiętam moja mama była szczupła,a mimo jedzenia tego samego co dawniej od niedawna tyje, co jest dziwne zważywszy na to,że nawet w pracy fizycznej jaką wykonuje pracuje pełny wymiar godzin, zamiast jak wcześniej pół etatu. Troche to dziwne - przecież je tak jak zwykle, nawet wysiłek fizyczny ma większy ,a tyje. Może ten dziwny przypadek też wytłumaczysz skoro masz odpowiedź na wszystko? Piramida żywieniowa jest przydatna ale w trakcie rozwoju fizycznego człowieka, który kończy się z 21 rokiem życia. Gdy organizm dojrzeje to każdy ma inne zapotrzebowanie na węglowodany/białka i piramidkę tą można sobie conajwyżej wsadzić w tyłek, bo i tak nie oddaje faktycznego zapotrzebowania organizmu dorosłego człowieka na wartości energetyczne.

I znowu lansujesz te bzdety maćku. Własnie, że bieda spada na ludzi niespodziewanie. Klęski żywiołowe, głód, epidemie, wojny...To są główne przyczyny biedy. Ale Tobie wygodniej jest tłumaczyc to nieudacznictweno bo przecież w zyciu nie widziałeś powodzi inie jesteś biedny + wyobraxnie nie jest Twoja mocną stroną więc konkludujesz takie bzdurne oczywistosći później

Maciuś proszę Cie skończ już p*******ć o czyms o czym zielonego pojęcia nie masz i czego sam nie doświadczyłeś, bo godzisz w moje całe dzieciństwo i jeszcze smiesz mi wmawiać że to wina moja i mojej rodziny. Za takie argumenty użyte twarzą w twarz dostałbyś wp*****l i na tym by się Twoje mądrości z d**y wyssane z kolejnym pierdem starych skończyły.