Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilka2213123

Który kierunek jest bardziej ambitny

Polecane posty

Gość Emilka2213123

Interesują mnie oba ,na żaden ścisły niestety nie pójdę bo nie mam ścisłego umysłu i chyba bym sobie na nim nie poradziła.Wybralibyście psychologię czy dziennikarstwo i komunikację społeczną?

Gość aktorzy panienki i dziennikarz
ambitnie z*********j do ojca dyrektora

Gość Emilka2213123
up

Gość gość
psychologie :) moja kolezanka ma juz rok za soba, studiuje w lublinie. mowi ze to jest bardzo interesujace, udziela sie w wolontariatach i uczy sie bardzo duzo naprawde ciekawych rzeczy:)

Gość gość
Mam koleżanka i kolegę,którzy studiowali dziennikarstwo, oboje bezrobotni a moją prawie 30 lat.

Gość Emilka2213123
bardziej interesuje mnie psychologia :) choć dziennikarstwo też... sama już nie wiem . do jutra muszę podjąć jakąś decyzję bo jadę składac papiery w czwartek

Gość gość
Ja bym wybrała psychologię ,po tym masz więcej miejsc pracy a teraz właśnie to się najbardziej liczy.

Gość Emilka2213123
No właśnie mnie też dziennikarstwo wydaje się takim kierunkiem który dla pracodawcy mógłby sie wydawać średnio ambitny... zawsze lubiłam pisać i dobrze mi to szło ,ale ... chyba pisać to można i bez studiów bo ilu jest dziennikarzy z innym wykształceniem? Wiem ,że po psychologii też nie koniecznie znajdę pracę w zawodzie ,ale gdybym nie znalazła to będę chciała pracować w innym zawodzie np jako sekretarka w biurze . To można po każdych studiach ,ale jednak trochę patrzy się na kierunek studiów ,a przynajmniej tak mi sie wydaje... Np jak pracodawca będzie miał do wyboru dwie osoby z podobnymi umiejętnosciami ,ale po różnych kierunkach...

Gość gość
coraz wiecej ludzi nie radzi sobie z problemami i wybieraja pomoc psychologa czy psychiatry... bierz to tez pod uwage

Gość gość
jesli zrobilabys psychologie a jakims bdb uniwesytecie- za granica, na Warszawskim czy w Krakowie to jeszcze, a tak to wszystkie te kierunki - zdecydowanie strata czasu.

Gość gość
a na jakiej uczelni?

Gość Emilka2213123
na UMCS w Lublinie . ale ten uniwersytet też stoi dobrze w rankingach...

Gość gość
ja bym poszła na psychologię, żałuję teraz że nie poszłam w polsce a dostałam sie i na jagielonke, i na swps, ale poszłam "ambitnie" na dziennikarstwo w anglii. I teraz żałuję bo psychologia mnie interesuje, a dziennikarstwo nie (studia skończyłam rok temu i kombinuję jak się przekwalifikować ale na kolejny licencjat już nie chce iść szkoda mi czasu... więc szukam innej drogi niż psychologia) więc dam Ci dobrą radę. wybierz kierunek który Cię interesuje i bądź w nim z***bista, to pracę znajdziesz.

Gość Emilka233333
myślę ,że byłabym dobrym psychologiem...A psycholog może i otworzyć własny gabinet i pracować w przychodniach , poradniach itd..Po dziennikarstwie tak sobie myślę ,że ciężko byłoby o dobrą pracę w zawodzie bo do mediów dostają się nie liczni ,a pisząc artykuły w gazecie przeważnie zbyt dużo się nie zarabia

Gość Emilka233333
up