Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyskaa

jakie imię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość tyskaa

Hej :) Z mężulkiem spodziewamy się córeczki. Chcemy ją nazwać jakoś oryginalnie, ale oczywiście z głową. ( Nie chcemy jej tym imieniem zrobić krzywdy ;) ). Macie jakieś pomysły ? Nasze maleństwo przyjdzie na świat za 3 miesiące. <3

Gość gość
Honorata :)

Gość gość
U nas bedzie Jagoda

Gość gość
duża Agata,mała Agatka

Gość gość
może Dżasmina albo Dżakarta?

Gość gość
Zuzanna, Iga, Marcelina

oryginalnie ? hmmm, każdy inaczej podchodzi do tego ;) ostatnio urodziła moja koleżanka i (autentycznie) nazwała małą Amelia - bo to takie oryginalne imię ;) dla mnie oryginalne imię to np: Róża, Nina, Kalina, Kinga, Olga ;) Jeszcze bardziej oryginale : Apolonia,Anastazja, Tatiana, Honorata, Cecylia, Celina ;)

Gość gość
Bylo jej slownik antonimow przyniesc. Orginalna pomylila z popularna;) hehe

Gość gość
Tez jestem w ciazy i od poczatku mialam obrane imie dla dziewczynki i chlopca. Na USG widac chlopczyka. Dziewczynke mialam nazwac Diana (nie mylic z Dajana,co juz mi sie nie podoba). Jagoda tez ladnie,ale juz jest w rodzinie

Mnie sie podoba kalina kalinka malutka ale mezowi sie nie podoba :) a nasza coria ma na imie Laura - przepieknie rowniez maz wybral :)

Gość tyskaa
A Nikola ?? POdoba Wam się ?? :)

Gość gość
nikola to zalatuje patologią

Gość gość
Tak po prawdzie ostatnimi laty panuje ta dziwna moda na nazywanie dzieci "oryginalnie"... I przy tym coraz mniej tzw "normalnych" imion. Teraz to pośród wszystkich Zosiek, Zuziek, Julek (popularnych) jak i wszelakich Aureli, Delfin, Kalin, Honorat, Jessik... Zanikają tak ładne imiona jak np Daria, Alicja, Karolina, Paulina, Justyna... Szkoda...

Gość gość
daria albo justyna to według ciebie ładne imiona hahahhaa daria to jest okropieństwo. tak dawali w koncu lat 80 i na poczatku 90 kiedy to królował kicz i tandeta. natomiast justyna jest zwyczajne brzydkie. mam kuzynke o tym imieniu i mimo ze jest fajna to od dziecka wspołczułam jej imienia, nidgy w zyciu nie chcialabym miec tak na imie

Gość gość
Daria to śliczne imię, jak dar od losu... Gdybym miała córkę to tak bym jej dała na imię być może :) a Justyna też ładne imię, fajnie brzmi, swoją drogą znam parę Justyn i wszystkie są świetnymi kobietami dlatego imię dobrze mi się kojarzy. Tak więc jak widać są gusta różne.

Gość gość
Daria, Nadia, Paula, Blanka, Weronika - ładne i nie popularne. Ewentualnie Kamila

Gość tyskaa
Myślałam też o : Weronika, Wiktoria, Paula

Gość gość
A mi się z kolei Żaneta nie podoba ale to może dlatego że znam jedną wredną babę która tak ma na imię :P Po prawdzie nie ma imion ładnych czy brzydkich dla ogółu, bo każdy ma swój gust :) ja stawiam na Daria, Karolina, Paulina, Sabina, Emilia, Amelia, Natalia itd

Gość gość
Wiktoria też ładnie :)

Gość tyskaa
Weronika czy Wiktoria ? Które ładniejsze ?

Gość gość
Autorko,szukasz orginalne,a podajesz popularne! Wiktoria,to co 2 nazwala tak swoje corki.W klasie jest ich 5! Paula, fajne,tzn. imie mi sie nie podoba,bo takie niepolskie,ale znam jedna i ma swietny charakter! Nie mylic z Paulina,ktora jest dumna i mysli,ze inni,to glupcy(sama mam tak na imie :D )

Gość gość
Ja jestem Justyna mam 28 lat i spotkałam z 3 Justyny w życiu. Imie lubie. Nie chcialabym innego.