Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zainteresowana czy

Kobietki powiedzcie mi prosze

Polecane posty

Gość Zainteresowana czy

Czy 12 dni po owulacji mozna zrobic test ciazowy. Historia wyglada nastepujaco. 18 z mezem kochalismy sie do konca ... nie wiem dlaczego ale ta noc byla dla nas szczegolna. Od jakis paru dni zle sie czuje mam lekka zgage , piersi mnie bola i od czasu do czasu mrowieja, boli mnie podbrzusze i jestem strasznie senna. Nie wiem moze mnie jakies przeziebienie bierze ale ciaza tez jest brana pod uwage... Czy uwazacie ze jak zrobie tet jutro to powinnam juz zobaczyc ta druga kreseczke ? blada lub mocna? Czy to jest jeszcze za pozno lepiej poczekac do okresu? Z gory dziekuje za odpowiedzi.

lepiej poczekaj do okresu:) przerabiałam to:P im bardziej sięchce miec dziecko tym wiecej objawów ciąży sie u siebie widzi;p spokojnie:)

Gość Zainteresowana czy
Chce tez powiedziec ze uwielbiam kawe pije po pare kaw dziennie a od 3 dni kawa mi nie smakuje :/

Gość gość
12 dni po owulacji powinien juz wyjsc, gdyz bedzie to dwa dni przed terminem okresu, jak wiadomo owulacja wystepuje na 14 dni przed okresem, musisz tylko miec 100 procet pewnosci ze wiesz kiedy byla owulacja a to trudno stwierdzic gdyz jak wiadomo trwa tylko 24 godziny a wszelkie bole okoloowulacyjne o owulacji jeszcze nie musza swiadczyc. Jednak sprobowac test mozesz.

Gość Zainteresowana czy
Asienka moze masz i racje. Moze faktycznie lepiej poczekac :)

Gość Zainteresowana czy
Ja mam 23 a moj maz 25 lat. Staramy sie ale bez obsesji. Jestesmy zdania ze jak nie tym razem to nastepnym. Teraz zapomnialam o dniach plodnych i poszlismy z tematem.. owulacje powinnam miec 21 Sierpnia. Z tego co wiem to plemnik moze przetrwac w ciele kobiety od 3 do 5 dni.

Gość gość
skoro owulację powinnas mieć 21, to jakim cudem 29 ma Ci wyjść test? testy domowe robi się najwcześniej po 14 dniach

wiesz, różnie bywa... owulacja może sie przesunąc.. dużo zależy od hormonów, stanu plemników... młodzi jestescie:) twój partner już chce miec dziecko???

Gość Zainteresowana czy
W sumie racja to bedzie 7 dni a nie 12 zle policzylam. Poczekam do okresu. Chyba ze zaszlam w ciaze w zeszlym miesiacu, co by tlumaczylo dlaczego moja miesiaczka spoznila sie 3 dni i byla ktorka i skapa, ale faktycznie nie ma sie co nakrecac ani sobie wmawiac bo organizm lubi nam platac rozne figle. Poczekam do miesiaczki wtedy sie wszystko wyjasni.

Gość Zainteresowana czy
Tak jak by nie chcial to chyba by tego nie robil - bardzo dziwne pytanie. Dla niektorych ten wiek jest za mlody dla niektorych idealny uwazam ze to kazdego indywidualna sprawa.

to nie było pytanie złośliwe:) poprostu ja mam męża który ma 28 lat i nie chce narazie dziecka:( dlatego zapytałam:)

Gość Zainteresowana czy
Ja wiem ze nie :) ale juz jestem uczulona na pytanie o wiek bo jaki kolwiek na tym forum wiek nie napiszesz to jest zly i zaraz jestes zwyzywana i negowana. Ja w pierwsza ciaze zaszlam w wieku 21 lat to byla wpadka i niestety poronilam. Moj maz mimo swojego mlodego wieku jest bardzo dojzaly. A ty chcesz dziecka ? Rozmawialas o tym z mezem ?

ja mam 26 lat i tez słysze ze jestem jescze młoda i mam czas;/ bardzo bym chciała miec dzidziusia!!! czuc jego ruchy w brzuchu itd. ale mój mąż sie boi bo wzielismy kredyt na mieszkanie i mowi że boi sie ze nie damy sobie rady... przykro mi w związku z twoja 1 ciązą!!!:(

Gość przyszla mamusia
Rozumiem jego obawy bo u mnie bylo tak samo. Tyle ze my dostalismy ziemie z domkiem od jego rodzicow na prezent slubny i go wyremontowalismy. Niestety musielismy wziac kredyt ktory do dziaj splacamy mimo tego ze oboje pracujemy. Roznica jest taka ze moj maz pracuje w ojca firmie i jezeli chodzi o utrzymanie rodziny z tym problemow nie bedzie.Z moja pierwsza ciaza tak widocznie musialo byc... Przez te 2 lata splacilismy wiecej niz polowe tego kredytu i odlozylismy troche pieniedzy. Teraz sie staramy o dziecko jak do tej pory bez powodzenia.. mam nadzieje ze sie teraz udalo. A ja radze porozmawiac z mezem na ten temat bo niestety on juz jest przed 30 ... nie jest coraz mlodszy a coraz starszy.

Gość zainteresowana czy
Oj to nie moj nick- odpisywalam komus i zaznaczylam aby odpowiedziec tej osobie i teraz sie wkleil mi :///

poczytaj sobie o ziółkach o.sroki. na wielu forach czytałam ze są bardzo dobre i już w pierwszym cyklu działaja:) a ja myśle ze pieniądze zawsze sie znajdą na dziecko, a najważniejsza jest miłość rodziców:) mam nadzieje że wam sie uda:)

Gość zainteresowana czy
dziekuje za rade. :) Ja tez tak uwazam ze jezeli chodzi o pieniadze to to jest rzecz nabyta a milosc w rodzinie bardzo sie liczy. Wiem ze bedziemy wstanie zapewnic naszemu dziecku kochajacy sie dom - dziekuje bardzo i zycze tobie tego samego aby maz zmienil zdnie :)