Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koleżanka urodziła ponad rok temu

Polecane posty

Gość gość

i jeszcze nie było chrzcin. Nie uważacie, że to dziwne? Jak z nią rozmawiać?

Gość gość
Może nie chce? Jej sprawa.

Gość gość
Dziwne dla katolika, ale to jej sprawa, wiec nie rozumiem, zemu w ogole mialabys z nia rozmawiac?

Gość gość
przed komunia mojego syna było chrzczonych 4 dzieci które nie mogły przystapic do komuni bo nie miały chrztu i wogóle w mojej parafii często widzę że chrzci sie 4ro latki ,tak wiec to nie jest jeszcze tak pózno,zależy od rodziców

Gość siiii
wiesz, jestem katoliczką, taka prawdziwą, praktykującą, chodzącą do kościoła i do spowiedzi ale za nic w świecie nie odważyłabym się wtrącać do tak prywatnych i intymnych sfer życia innych ludzi. Jeśli ktoś mógłby z nią porozmawiać to TYLKO najbliższa rodzina lub ksiądz.

Gość gość
moja ma 5 lat i nie ma chrztu.

Gość gość
A,czemu ty masz z nia o tym.rozmawiac i ja rozliczac?

Gość gość
to nie koleżanka jest dziwna tylko TY,a do tego wscibska,nie twoje dziecko ,nie twoja sprawa

Gość gość
ee tam, zapytaj się, kiedy chrzciny, po prostu ;)

Gość gość
a skąd wogole przekonanie, że to chrzciny obowiązek każdego rodzica i że ona w ogóle ma zamiar to dziecko kiedykolwiek ochrzcić? Co cię obchodzi jej życie religijne? Czujesz misję nauczania ludzi jak mają żyć i w co wierzyć czy poprostu masz jesteś tępą torbą której jedyną rozrywką jest wpierdalanie się w cudze życie? Nic dziwnego że katolicy są wyśmiewani i poniżani jeśli 90% reprezentantów tego wyznania to ludzie pokroju autorki.

Może nie ma pieniędzy na chrzciny? Ja w te wakacje nie miałam pieniędzy więc robię w następne bo zależy mi żeby były wiosną lub latem na powietrzu, przy grillu

Gość gość
A może już ochrzciła, tylko wcibskiej koleżaneczki nie zaprosiła :D

moze jest normalna po prostu?;-) ja uwazam ze dziwne to jest chrzczenie dziecka i niczego nieswiadomego czlowieka zapisywanie do jakiejs sekty - z kt potem sie musi wypisywac;-) ;-) ;-)

Gość gość
popieram kolezanke wyzej - dlatego my tez nie chrzcimy dzieci, jak same zechca to nie bedziemy stawiac oporu, niech same dokonaja wyboru a nie nieswiadome owieczki cielaczki

Gość gość
taka katoliczka z ciebie? a że w Biblii jest napisane, że chrzest przyjąć powinien uświadomiony i wierzący, to tego nie wiedziała? niemowlę z pewnością jest świadome swej wiary. weź się zajmij swoim życiem wariatko. zresztą i tak myślę, że to prowo. kiepskie prowo...

Gość jaannazuzanna
BOŻE uchroń mnie przed takimi "koleżankami" o poziomie kultury autorki...

Gość heheeehheeee
a ja urodziłam prawie 3 lata temu i nie było chrzcin... nie uważam żeby było to dziwne i nie musisz z koleżanką rozmawiać....