Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cierpienia młodego Wertera a brak pomocy samobójcom w życiu codziennym

Polecane posty

Gość gość

Zastanawia mnie jedna kwestia...otoz, przeczytałem wiele opinii jednogwiazdkowych(ocena), w których autorzy postow zarzucali Werterowi "ciapowatość", a jego marudzenie i użalanie sie nad soba nazywali znienawidzonymi cechami u ludzi. Tak jest często. Ludzie po tragedii pisza czesto w komentarzach pod newsem, że "gdyby tylko wiedzieli..", na pewno znacie takie nie jedne takie komentarze, ale co tak naprawde by zrobili? .. wszedzie dajecie dowod na to jak bardzo nienawidzicie takich uzalajacych się, wołajaacych o pomoc. I wy chcecie pomagać? Niby dlaczego tak jest, że ludzie z natury nie lubia tego?

Gość gość
z natury to ludzie wykonuja swoj zawod i gledza jak przychodzi co do czego to sie okazuje ze 'nie o to im chodzilo"

Nie podobala mi sie ta lektura, wlasnie dlatego ze przez cala ksiazke Werter sie nad soba uzalal,ze jaki to on jest nieszczesliwy. Na swiecie sa wieksze tragedie niz nieodwzajemniona milosc.

Gość gość
Ludzie którzy pragnął śmierci, nie mówią o tym dookoła. I tak użalanie się nad sobą to jest jest znienawidzona cecha i zerwałabym kontakt z osobą która potrafi tylko p*******ć o tym jaka jest nieszczęśliwa i mam gdzieś co ze sobą zrobi. Tacy ludzie nie widzą nic po za czubkiem własnego nosa i są toksycznymi egoistami

Gość gość
gosc z 9:19 przykład egoistycznego polskiego smiecia bez empatii

Znalam chlopaka ktory probowal sie powiesic,przez dziewczyne. Odratowali go. Rodzina po tym ''wydarzeniu'' pilnowala go,zawsze ktos byl w domu. Miesiac pozniej znowu to zrobil,tym razem ze skutkiem smiertelnym. Osoba ktora podjela decyzje o tym ze chce sie zabic,nie zmieni jej.

Gość gość
i dodam, że miałam w swoim zyciu tak zły okres, że byłam o krok o popełnienia samobójstwa. NIKT o tym nie wie bo nie mam w zwyczaju być w centrum zainteresowania i szukać adoracji przez swoje użalanie się. Ludzie, którzy chcą się zabić są w tak złym stanie psychicznym, że nie są w stanie o tym mówic. Wiem jak się czuje człowiek, który jedną nogą jest już na drugim świecie i zapewniam że nie szuka okazji do bycia gwiazdką spotkania. A dla ciebie mogę być smieciem, dla mnie śmieciami są ludzie tacy jak ty, którzy ze swojego życia robią szopkę i odpierdalają cyrki z użalaniem się i straszeniem innych ludzi, żeby zwrócic tylko uwagę na swoje gówniane życie

Gość kazanie Piotra Skargi
alez czasami takie uzalanie sie jest wolaniem o pomoc za wyjatkiem cwaniaczkow ktorzy uzalaja sie programowo bo wtedy zawsze znajdzie sie frajer lub frajerka ktory odwali za nich ciezka robote

Gość gość
Z pomocą można iść do ludzi, ktorzy nagle stali milczący, izolują się. Jeśli ktoś nie potrafi sobie poradzić ze swoim życiem - można mu pomóc. Jeśli ktoś pragnie umrzeć - zrobi to na pewno, jest to tylko kwestia. Ludzie, którzy odpierdalają cyrki lepiej olać ktoś kto ma na to siłę, szuka jedynie sposoby by być w centrum uwagi