Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z porannym wstawaniem

Polecane posty

Gość gość

Mam problemy z porannym wstawaniem, czy macie jakieś sposoby, żeby wstawać, bez większego problemu?

Gość ge6utsdk
wcześniej kłaść się spać. kiedyś spałam do południa ale też siedziałam do późnej nocy, teraz kładę sie o 10 i wstaję o 8. Dla większości to pewnie i tak późno ale jak dla mnie to duże osiągnięcie

Gość gość
też mam z tym problem :/ póki studiuję i nie mam wcześnie zajęć to śpię do ok 10 rano :/ czasem wstanę o 9. też długo siedzę w nocy i mam problemy z zasypianiem. nie wiem jak to będzie jak pójdę do pracy i będę musiała wstawać powiedzmy o 6 :/

Gość gość
ja tez tak mam.. z tym ze chodze spac o 2-3.00 i ciazko mi wstać o 10.00

Gość gość
ja sobie po prostu znalazłam pracę, która nie wymaga rannego wstawania. jak miałam robotę na rano, to pierwsze co robiłam, to brałam tabletkę, z czasem 2, 3 itd-nie będę z oczywistych względów pisać czego, ale działało to pobudzająco. później doszły prochy. niestety nie potrafię funkcjonować w takim trybie jak wszyscy

Gość moreleee
Kładź się po prostu wcześniej spać ;) Ja gdy zasypiam o 2 w nocy to rano jestem doslownie nieprzytomna,oczu normalnie nie moge otworzyc! Ale jak poloze sie przypuscmy o 22 to jest okej ;) Staraj się wyciszyć,nie słuchać jakiegoś heavy metalu na 10 min przed snem,jak nie mozesz zasnąć to poczytaj książke,żeby cie po prostu ''zmuliło'' i nie wykonuj jakoś specjalnie pobudzających czynności :)

Gość gość
pracuję od 10 lat a poranne wstawanie to nadal była dla mnie makabra - a idę spać koło 23- 23.30. wcześnie nie mogłam zasnąć. stwierdzono się że mam depresję, leczyli mnie. po leczeniu wróciło. teraz w końcu diagnoza - rozwalona tarczyca. Możesz też mieć rozwalony tryb dobowy i musisz go na nowo sobie ustalić. Chodzić spać ok. 22 i wstawać choćby nei wiem co po 8 godzinach.

Gość gość
ja wcześniej niż o 22 - 23 nie zasnę, rano budzik d**ę drze o 5.30, to już tyle lat a ja nadal mam problem ze wstawaniem

Gość gość
mnie praca zmusila do wstawania o 4tej rano. i jakos daje rade. i powiem tyle ze latwiej mi wstac o 4-tej w tygodniu jak jade do pracy niz np o 7 gdy mam wolny dzien. o tej 7 jestem jakas bardziej zmeczona niz o 4-tej. fakt musze wczesnie chodzis spac. najpozniej 21.30 ale roznie to bywa;-) a tez nigdy do rannych ptaszkow sie nie zaliczalam

Gość z tym wczesniejszym kladzeniem
to lipa oczywiscie. Jak bardzo wczesniej bys sie nie polozyla i tak rano bedzie ten sam problem! To kwestia natury czlowieka. Mi sie najlepiej spi rano. Czy sie poloze o 20, czy o 24, a nawet pozniej to mam takie same problemy ze wstaniem o 5 rano :P

Gość z tym wczesniejszym kladzeniem
najczesciej chodze spac kolo 23, staram sie przed polnoca jednak. I wstaje o tej 5... wysypiam sie w soboty ;) W niedziele niestety juz nie, dzwony koscielne mi nie pozwalaja :/