Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

nie mam odwagi zeby być sobą

Polecane posty

Gość gość

Od zawsze byłam wielką indywidualistką. Zawsze robiłam to, co było zgodne z moimi przekonaniami i nigdy nie robiąc niczego wbrew sobie. Już od najmłodszych lat byłam szykanowana przez dzieciaki, nauczycieli i obcych ludzi . Osoby odpowiedzialne za mój rozwój na każdym kroku wytykały mi nieśmiałość, brak poczucia humoru, braku zainteresowania niektórymi kwestiami, karcili za drobne dziecięce przewinienia. To doprowadziło do tego, że zamknęłam się w sobie jeszcze bardziej, mam problemy z odnalezieniem sie w grupie, a moje zachowanie przybrało sztuczny charakter. Utwierdzono mnie w przekonaniu, że nie mogę być sobą, a muszę zachowywać się z ogólnie przyjętymi normami. Odkąd pamiętam nigdy nie byłam na 100% sobą, wszystko co robiłam dotychczas było na pokaz, żeby zadowolić innych jaka to nie jestem. Mój charakter został sztucznie wykreowany, na sztucznych uczuciach, uprzejmości, kulturze - na zasadzie że tak trzeba, wypada i co ludzie powiedzą. Moje życie to jedna wielka gra aktorska, nie mogę być indywidualistą, którym jestem z natury, bo to nie odpowiada innym, uważa mnie sie na dziwaka. Zamiast więc słuchać wciąż tych utłaczających uwag i komentarzy na swój temat, wolę grać kogoś innego niż w rzeczywistości jestem.. nie mam odwagi być sobą. Boję się, że przez to przegram życie i szkodzę sobie, ale nie potrafię.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować