Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość
maminia22 ale błędy robisz

Gość gość
w necie kazdy moze pisac z błędami.Tutaj nie obowiazują zasady gramatyki.

Gość gość
witajcie dziewczyny bede dawac znac co i jak w szpitalu mam internet w telefonie.ale wieje u mnie dzisiaj szok.mam nadzieje ze wszystko ok bedzie poleze kilka dni zrobie badania i zobacze dzidziusia znowu:)jeszcze raz zapytam lekarza co widac i czy siusiak nieopadl jak u ilonek:)oczekujaca

Gość Maałaa23
Takie spotkania z koleżankami dobrze robią tym bardziej gdy się siedzi cały czas w domu tak jak ja. też niebawem mam takie spotkanie i mam nadzieję że odżyje :) bo poki co też mnie łapie jakiś dołek. dzisiaj od rana mi jakoś niedobrze, dawno nie wymiotowałam ale dzisiaj mnie to chyba nie ominie :( oczekująca trzymaj się może w tym szpitalu trochę od tego wszystkiego odpoczniesz. trzymam kciuki aby wszystko było dobrze! też wybieram się na prenatalne w lutym i już nie mogę się doczekać bo pójdzie ze mną mąż i 1 raz zobaczy dzidziusia i może dowiemy się co Ma między nożkami :))

Gość gość
czesc dziewczyny postanowilam tu napisac bo zgupialam ostatnio. Otoz ostatnio trafilo mi sie chwilowe plamienie. Bylo to 6 dni po skonczonej @. Podczas dni plodnych zawsze mialam duzo plodnego sluzu a teraz jest go troche i taki przezroczysto mleczny. @ skoczyla sie 31grudnia a 1stycznia odbyl sie stosunek. Plamienie mialam 6 stycznia no i ten dziwny sluz co o tym sadzicie?

Gość 19magda91
Jezeli miesiaczka skonczyla ci sie 31 grudnia to odbywajac stosunek 1 stycznia to male sa sznase bys zaszla w ciaze... a sluz raz jest taki a raz taki ja w sumie nigdy nie przywiazywalam temu specjalnej wagi wiec nie wiem... ale jajeczko zanim sie uwolni to musi minac wiecej dni niz 1 dzien od @. Chyba ze masz jekies zaburzenia cyklu. Moim piereszym objawem ciazy ktory zbagatelizowalam to male krawienie po dniach plodnych i wtedy wlasnie zagniezdzalo sie zaplodnione jajeczko... zycze ci by ci sie udalo i staraj sie to robic w.dni plodne bedzie wieksze prawdopodobienstwo:)

Gość Maałaa23
Ja myślałam że dostanę okres bo bolał mnie tak brzuch jak na @ potem miałam taką małą plamke i koniec, okazało się że jestem w ciąży :) ta plamka to chyba było to zagnieżdżenie a ból widocznie macica się powiększała albo może to przez hormony.. Właśnie wróciłam ze szpitala bo wyleciała mi jakaś woda ale podobno wszystko jest ok, to mogło być przez globulki, ale dowiedziałam się co będe mieć ! Córaaa ! :):) Teraz mogę myśleć nad imieniem, podoba mi się Oliwia a wy macie jakieś ulubione imiona dla dziewczynek? Bo mi jakoś się nie podobają żadne a np Julia jest ładne ale teraz każdy daje na imie Julia :P Albo Amelka też ładnie ale też popularne. aaah ale jestem szczęśliwa, bardzo chciałam córunie bo u mnie w rodzice każdy ma synów :)

Gość gość
mala ja chcialam bardzo corke a bedzie chlopiec ale tez sie ciesze:)ja dla corki mialam lenka albo anastazja amelka tez mi sie podoba ale jest juz w rodzinie.my czekamy na znajomych bo niebawem przyjada z coreczka:)oczekujaca

Gość Flavia234
czesc:) my dla synka dalej mamy wątpliwości. tzn mąż ma, bo ja chce Krystian a mąż mówi że za długie, jemu podoba się Marcel, z kolei mi nie bardzo:) wczoraj zakłuwał mnie brzuch, a dziś troche kłuje mnie w pochwie, ale to chyba normalne. Powiem wam że twardnienie brzucha juz mi przeszło w kazdym razie twardnieje dużo mniej, ok 2-3 razy a lekarz mowił że do 10 w ciągu dnia moze się zdarzyc i to nic groźnego. Jutro z rana jadę do lekarza na ktg zeby się upewnic, jesli wyjdzie ok to chyba poproszę lekarza, żeby wybił mi z głowy młotkiem te zamartwianie, bo ja juz wyglądam jak zombi ale nic na to nie poradzę, no taki mam głupi charakter że wszystko przeżywam bardzo. Poproszę tez zeby zmierzył mi szyjkę bo o to się teraz obawiam najbardziej, oby się nie skracała. Ruchy maluszka czuję cąły czas z tym że chyba uderza mi gdzieś nóżką albo rączką bo czasami są takie dziwne jakby mi coś przeskoczyło w brzuchu, ale to nic, niech się rusza przynajmniej wiem że u niego wszystko dobrze skoro tak skacze:) oczekująca- mi się wydaje, że ty za dużo robisz, jesli widzisz, że puchną ci nogi i zle się czujesz to daj sobie spokój z robieniem ciasta czy myciem podłóg i garów połóż się na chwilę. jak to mówią roboty nie przerobisz a możesz sobie zaszkodzic. Ja od kiedy zaczał twardniec mi brzuch bardzo mało robie w domu, nie dzwigam nie przemęczam się, po co mi to teraz?. dziecko jest najważniejsze jeszcze kilka mies i będzie można dalej sprzątac i robic nawet więcej bo maluch juz będzie, a teraz nie ma co na siłe się narabiac, takie jest moje zdanie na ten temat. Przeczytałam, że któras z dziewczyn miała miec synka a teraz wyszła córeczka:P troche się obawiam takiego obrotu sprawy, jjuz się przywiązalismy do myśli o synku, juz go sobie wyobrazamy z mezem i skoro ma byc chłopiec to lepiej zeby został nim do końca:)

bo to tak jest z ta płcią jak learze okreslają na genetycznym w 13tyg :) najbardziej [prawdopodobna i najwczesniejsza ocena mysle ze po 16tyg :) asik

Początekczerwca--18lat, 28.05/30.05--chłopczyk gość 85--26lat, 29.05--dziewczynka brzuchatka-28lat--01.06--nieznana esmi90-23lat--04.06.--nieznana Agata89R--24lat--05.06--chłopczyk Flavia234--24lat--06.06--chłopczyk czer.kaptur83--30lat--7.06/4.06--chłopczyk(?) 87_asik--26lat--13.06--nieznana macchiato--31lat--13.06-nieznana ilonek-25lat--16.06/14.06--dziewczynka gochaaaaaa--27lat--17.06--nieznana Justi2-32lat--17.06--nieznana Nitka999--31lat--20.06-- nieznana 19magda91--22lat--21.06--chłopczyk Majaaa85--28lat--22.06/20.06--nieznana Sisilka--28lat--23.06--nieznana lacerta--31lat--28.06--nieznana guziczekgg--29lat--30.06/16.06--nieznana

Gość Flavia234
nam określił w 17 tyg, tydzień pózniej inny lekarz potwierdził, z resztą ja sama widzialam ptaszka więc nie powinno byc mowy o pomyłce. ja juz mam troszkę ciuszków dla naszego małego mężczyzny:) a jutro jak będę miała dobry humor po wizycie u gina idę do sklepu popatrzec ciuszki dla bobasków

UWAGA TABELKA !!! :) Dziewczyny musialam przerobic nasza tabelke, bo ciagle pisalo ze spam wiec jest bez tych kresek i jest wiek, data porodu i plec ustawilam nas datami porodu :) tylko tak udalo sie zeby kafe zaakceptowala. Dziewczyny pozmieniajcie co tam sie zmienilo (Ilonek zmienilam c**płec) i nowe dziewczyny dopiszczie sie , a i oczekujaca daj swoje dane to Cie wpisze bo Cie nie ma

Gość Maałaa23
jaka tabelka? :D Ja chyba zostanę przy Amelce :)

Gość Sisilka
Hej kobitki. Oczekujaca ciesze sie zee masz duzo lepszy nastroj i widze po wpisach ze jestes pozytywnie nastawiona. Gosc, przepraszam nie chce cie ocniac, ale mam wrazenie ze i ty rzeszlas podobna sytuacje. Piszmy o wszystkim nawet o p*****lach a rozmowy o tesciach to niekonczaca sie opowiesc ;) Ja nadal nie czuje ruchow dziecka. Czuje sie ok szkoda ze kregoslup mi dokucza. Al coz uroki ciazy ;) Dzisiaj w sklepie ogladalam ubranka ale ;) spokojnie poczekam do 22 stycznia, moze tym razem malenstwo nie odwroci sie do mnie pupa ;)

Mała23 od poczatku mialysmy taka tabelke tak na to mowimy i tam sa nasze terminy porodow wiek nik i plec dziecka ale po jakis zmianach na kafe nie mozna jej bylo ponownie dodac wiec zmienilam to troche mozesz podac swoje dane to Cie dopisze albo samej skopiowa i wpisac sie w odpowiednie miejsce bo tabelka jest ulozona co co terminow porodu :)

Początekczerwca--18lat, 28.05/30.05--chłopczyk gość 85--26lat, 29.05--dziewczynka brzuchatka-28lat--01.06--nieznana esmi90-23lat--04.06.--nieznana Agata89R--24lat--05.06--chłopczyk Flavia234--24lat--06.06--chłopczyk czer.kaptur83--30lat--7.06/4.06--chłopczyk(?) 87_asik--26lat--13.06--nieznana macchiato--31lat--13.06-nieznana ilonek-25lat--16.06/14.06--dziewczynka gochaaaaaa--27lat--17.06--nieznana Justi2-32lat--17.06--nieznana Nitka999--31lat--20.06-- nieznana 19magda91--22lat--21.06--chłopczyk Majaaa85--28lat--22.06/20.06--nieznana Sisilka--28lat--23.06--nieznana lacerta--31lat--28.06--nieznana guziczekgg--29lat--30.06/16.06--nieznana

87_asik zauważyłam zmianę :) Dziękuję Co do imion to wszystkie jakie wymieniacie mi się podobają, mamy podobny gust. U mnie chłopczyk miał być Damian, a dziewczynka będzie Iza albo Pola. Po pierwszej pomyłce z rezerwą podchodzę do kwestii płci. Mój lekarz ma dobre usg, sprawne oko, a tu taka pomyłka. Byłam wczoraj u swojego chrześniaka, ma 18m i do 8 miesiąca ciąży miał być dziewczynką :)

Gość guziczekgg
Czesc dziewczynki, Ja takie klucie tez mialam na poczatku,teraz nie mam Co do plci moja znajoma do konca miala miec syna a urodzila sie dziewczynka,to dopiero bylo zdziwienie:) Ja przy perwszej ciazy nie chcialam wiedziec i nie wiedzialam,mielismy niespodzianke:) Teraz przy drugiej chyba sie dowiem wczesniej:)

Gość spiacakrólewna
cześć mamunie, pozwolicie że znajdę dla siebie i swojego malenstwa miejsce w tabelce? ;) Początekczerwca--18lat, 28.05/30.05--chłopczyk gość 85--26lat, 29.05--dziewczynka brzuchatka-28lat--01.06--nieznana esmi90-23lat--04.06.--nieznana Agata89R--24lat--05.06--chłopczyk Flavia234--24lat--06.06--chłopczyk czer.kaptur83--30lat--7.06/4.06--chłopczyk(?) 87_asik--26lat--13.06--nieznana macchiato--31lat--13.06-nieznana ilonek-25lat--16.06/14.06--dziewczynka gochaaaaaa--27lat--17.06--nieznana Justi2-32lat--17.06--nieznana Nitka999--31lat--20.06-- nieznana 19magda91--22lat--21.06--chłopczyk Majaaa85--28lat--22.06/20.06--nieznana Sisilka--28lat--23.06--nieznana spiacakrólewna--22lat--27.06--nieznana lacerta--31lat--28.06--nieznana guziczekgg--29lat--30.06/16.06--nieznana

Gość spiacakrólewna
dziewczynki, przypomniałam sobie że któraś zadała pytanie, kto gdzie zamierza rodzić. Zacznę Szpital kolejowy w Katowicach-Ligocie. Wspaniała i rzetelna obsługa, pielęgniarki bardzo miłe, wszyscy interesują się każdym indywidulanie. Mimo remontów, oddział zadbany i przytulny

Gość spiacakrólewna
ale jestem zapominalska, dla chłopca Igor, dla dziewczynki Judyta lub Matylda

Gość Flavia234
powiem wam że w internecie tez nie nalezy za dużo czytac bo to nie jest dobre dla naszego zdrowia psychicznego. ludzie w większosci opisują tylko najczarniejsze scenariusze, mój mąż mówi że w końcu odłączy mi internet jak będę tak czytała i się nakręcała. Jutro mam wizytę i mam zamiar zapytac lekarza, niech sprawdzi wszystko wtedy się uspokoje

Gość guziczekgg
Panie doktorze czy kobiecie w ciazy szkodzi komputer? -Nie,pod warunkiem,ze jest wylaczony Internet :)

Gość Flavia234
guziczek i to jest prawda w 100%. coś cię zaniepokoi i klikasz w internecie a tam od razu albo: masz raka i niedługo umrzesz, twoje dziecko albo urodzi się chore, albo poronisz, albo umrzesz przy porodzie, same najgorsze scenariusze. Najlepiej było by nie czytac, tylko co tu robic całe dnie skoro trzeba leżec i nudzisz się jak mops

Początekczerwca--18lat, 28.05/30.05--chłopczyk gość 85--26lat, 29.05--dziewczynka brzuchatka-28lat--01.06--nieznana  maminia22-22lat--03.06--chłopczyk esmi90-23lat--04.06.--nieznana Agata89R--24lat--05.06--chłopczyk Flavia234--24lat--06.06--chłopczyk czer.kaptur83--30lat--7.06/4.06--chłopczyk(?) 87_asik--26lat--13.06--nieznana macchiato--31lat--13.06-nieznana ilonek-25lat--16.06/14.06--dziewczynka gochaaaaaa--27lat--17.06--nieznana Justi2-32lat--17.06--nieznana Nitka999--31lat--20.06-- nieznana 19magda91--22lat--21.06--chłopczyk Majaaa85--28lat--22.06/20.06--nieznana Sisilka--28lat--23.06--nieznana spiacakrólewna--22lat--27.06--nieznana lacerta--31lat--28.06--nieznana guziczekgg--29lat--30.06/16.06--nieznana

mala,mi tez kilka dni temu poleciala woda po nogach jak rano wstałam.Wystraszyłam się,ale to było jednorazowe.

Gość Flavia234
powiem wam jeszcze że na samym początku ciązy dostałam skierowania na wyniki. gin mówił że mogę albo odebrac sama i przyjsc z tymi wynikami albo poczekac***przychodnia sama dostarcza do gina. Oczywiście poleciałam odebrac osobiście. Wyszły mi jakies tam odchylenia, za dużo leukocytów, ja do internetu i pierwsze co mi wyskoczyło to BIAŁACZKA. Wyobrażacie sobie? ja w 7 tyg ciązy a tu na kazdym forum czytam że za duży poziom leukocytów to objaw białaczki. O matko jak mnie to zdołowało, juz miałam w głowie ten film który został nakręcony o agacie mróz która zmarła po urodzeniu dziecka, że ze mną będzie tak samo. az się popłakałam do meża. W pn poleciałam do gina z tymi wynikami a on mówi że bardzo dobre mam wyniki i że w ciązy jest większa norma więc jest ok. A ja już się czułam umierająca:D masakra