Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość 19magda91
Jezeli ma na drzwiach lub obok tabliczke nfz to znaczy ze ma podpisana umowe a jak nie to nie. Lekarze jeszcze robia czasem tak ze wpisuja nas na wizyte nfz mimo tego ze przyszlismy prywatnie i kaska leci razy dwa. W przychodniach publicznych zazwyczaj wszyscy lekarze maja podpisana umowe z nfz ale dokladnie nie wiem

Gość gość
ja robilam badania na wr toxo cukrzyce mocz morfologie gr krwi to bezplatnie,tarczyce na szpitalu sprawdzali.wreszcie w domu jestem,leze sobie.z wynikow wynika ze mialam anemie niedobor bialka magnezu i tarczyca.moj dzidzius ma dlugosc kregoslupa17,8cm kosc udowa 3,4cm obwod glowki5;0cm wiec maly kolosik rosnie i waga42dkg.lekarz mowil ze prawidlowo rosnie tylko waga wieksza troszke.widzialam na usg nosek cala buzie cudo normalnie:)oczekujaca

Gość gość
oczekujaca, mialas prenatalne ze tak wszystko ładnie widzialas? spiacakrolewna

Gość gość
Ja plci dalej nie zn za tydz moze dzis nic nie zobaczylismy miedzy nogami nic nie bylo tylko pepowina , mozliwe ze dostane skierowanie na echo plodu bo mam tragiczna arytmie i wysokie rr dostalam zwolnienie i gin mowi ze z taka arytmia powinnam siedziec w domu ze to zagrozenie dla mnie i dziecka asik

Gość gość
a ja wlasnie nie umie odroznic tych ruchow bo nie mamjeszcze konkretnych kopniec a jedynie jakies bulgotanie i burczenie tylko ze to czasami trzymie przez kilka minut tak jakby dzidzius w srodku pociskal baki czy to wlasnie to sa te ruchy?

Gość gość
dziewczyny a widzialycie na usg cos miedzy nogami bo u mojej dzidzi nic nie bylo juz sama nie wiem co to bedzie hehe patrzylysmy z dr dluzszy czas ale ona ma slaby sprzet i mowi ze narazie nie chce mowic bo tu malo widac , szukam zdjec w necie asik

Gość Agata89R
ja widzialam 2 razy siusiaczka, a ostatnio w szpitalu ale na słabym usg Pani mówi, ze to chyba dziewczyna:P takze ja tam już w nic nie wierze:P

Gość gość
Tu mama 3 chlopakow. W przyszly wtorek mam kolejne usg i ciekawe, czy potwierdza pyrtka :) Co prawda na tym w zeszla srode pani doktor byla absolutnie przekonana, ze definitywnie chlopak (kilka razy sprawdzala), ale fajnie bedzie znowu malego zobaczyc. Starsi bracia na wiadomosc o kolejnym pyrtku zareagowali placzem i totalna negacja, bo oni koniecznie chcieli siostrzyczke :) Pogodzili sie z losem dopiero jak zasugerowalam, ze mozemy malego nazwac Leon i mowic do niego Leo, jak Leo Messi (dla niezorientowanych - pilkarz), bo obaj graja w pilke namietnie, za co winie ich ojca :) Od razu im lzy obeschly i teraz zwracaja sie do brzucha per "Leos", tak ze sprawa przesadzona.

Gość gość
Nie. Ale przy poprzednich ciazach tez nic nie widzialam :) Moja mama byla ze mna na usg, kiedy bylam w ciazy z najstarszym synem i wyraznie widziala siusiaka, a ja nie :) Uparcie razem z lekarzem pukali w ekran i powtarzali "no tu jest, bardzo wyrazny", a ja sie czulam idiotycznie, bo widzialam tylko duzo bialo-czarnego. Maz zreszta tez, dwie slepe komendy :)

Gość kasia2014
Witam, ją również mam krew i mocz co mieściac z tym że osttanio mocz co tydzień żeby kontrolować mój piasek na nerwach. Też mam bóle klujace ale po bokach i tak jak pęcherz,ale mojadoktor powiedziała że to właśnie przez piasek. Ją z badań dodatkowych za hiv i hcv płaciłm bo robiłam potknięć roku i brakło kasy z nfz :-\

Gość gość
spiaca krolewno ja mialam polowkowe ale lekarz maja dobry sprzet wiec ladnie widac wszystko a siusiaka widzialam w18tc a dzis zaczal sie22.ja mam dobrego gin i wszystko tlumaczy i robi dokladnie.mowi ze rosnie ladnie i wszystko ok jest.teraz za miesiac pewnie bede miec usg ale dowiem sie na wizycie 31stycznia.oczekujaca

Gość ewinkaa
U nas siusiaka było widać bardzo wyraźnie.dzidziuś leżał bokiem i ruszał nóżkami a między nimi dyndał siusiak,lekarz powiedział,że dziewczynki z niego na pewno nikt juz nie zrobi:-)zdjecia z 3d tez ladne wyszły,widać że ma zadarty nosek.bardzo podoba mi sie imie Leon,także świetny wybór mamo trzech synków:-) drużynę zbieracie:-)

Gość ewinkaa
Dziewczyny skąd jesteście?moze obok imienia dodamy nazwę miejscowości?zawsze to konkretna wymiana zdań Np.co do wyboru szpitala?ja mam z tym spory problem:-(

Gość gość
wytlumaczcie mi prosze czym sie rozni polowkowe od prenatalnego i zwyklego usg. bo juz glupia jestem z tego :) dziekuje z gory spiacakrolewna

Gość ewinkaa
Tzn.obok imienia w tabelce z datą porodu

Gość gość
agata, ja to mysle ze tam jajeczka wiszą ;) spiacakrolewna

Gość gość
katowice, spiacakrolewna

Gość ewinkaa
Ja nie wiem czym to sie różni,wg Internetu badanie prenatalne to nie inwazyjne badanie a jednym z jego rodzajów jest usg, wiec nie wiem.ja mialam poloekowe i wyraźnie wszystko widzialam,dodatkowo 3D...wiec nie wiem czemu dziewczyny rozróżniają te dwa badania

ewinka raczej sie nie uda bo jak byla ta tabelka dluzsza to wlasnie uznawalo za spam

Gość ewinkaa
Hmm apropo szpitali polecam stronę "rodzić po ludzku".nie kazda z nas wie,że wg prawa mozemy trzymac dziecko na piersi przed myciem i wazeniem przez dwie godziny!(ja nie wiedzialam),ze mamy prawo rodzic w takiej pozycji w jakiej nam najlepiej,ze bez naszej zgody nie powinno byc nacinane krocze itd... Ja chcialabym urodzić naturalnie,nie wykluczam porodu w wodzie:-)czytam o szpitalach i ciezko sie zdecydować w mieście gdzie jest ich bardzo dużo...

tak i powinno sie rodzic na kuckach bo wtedy tak krocze nie peka nacisk jest inny , ja mam swoja polozna znajoma to tak bede chciala rodzic tylko to jest wlasnie nie wygodne dla polozych takie rodzenie na lezaco

Gość ewinkaa
Kochane!!!jajeczek nie będzie widać jeszcze dlugo,w okolicach 20tygodnia widać siusiaka bo jajeczka są jeszcze w środku:-)

Gość kasia2014
Spiaca królewna ty z katowic ją z jaworzna ;-) ją mam mieć właśnie za tydzień prenatalne w katowicach to zobaczę czym się różni od zwykłego bo też się nie znam

źle sie wyrazilam mi to wyglada na moszne hehe (nazwa do bani jakby nie patrzec jajeczka ladniej:)