Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

33ona przezywaj to normlane ta eksytacja , aczkolwiek nie wiem czemu u mnie to jakos spokojnie przebieglo , od poczatku czulam ze córka , pozniej kazdy mowil ze na pewno syn wiec jakos z ta mysla zaczelam zyc i do niej przywyklam :) jak bylam na usg u swojej gin 2d slaby sprzet i szukalismy plci widzialam ze nic nie ma miedzy nozkami chociaz gin mowi ze tu pepowina ze ona narazie nie bedzie mowic nic ale tyle sie naogladalam w necie zdjec z usg i filmow ze juz czulam ze to panienka , wiec nie wytrzymalam i tydzien pozniej poszlam na bad polowkowe platne na dobrym sprzecie z dobrym specjalistą i tam juz nie bylo watpliwosci bardzo latwo bylo to ocenic heh mala sie nie zaslaniala a dla lekarza to stwierdzenie plci bylo jak spluniecie odrazu powiedzial i byl tego pewny :) no a teraz mam kryzys z imieniem ma byc Milenka a ja ciagle sie zastanawiam i wyszukuje ;p

początek czerwca mojego też to czeka, no chyba ze mi lekarz w końcu pozwoli troche pochodzic ale jesli nawet to nie będę mogła prasowac ciuszków. ale myślę ze mama mi je popierze i poprasuje bo mąz jakby to zrobił to nie wiem czy byłabym zadowolona z efektu. Ale niech się troche pozajmują żonami;) nic im się nie stanie. mój wcześneij nie był taki opiekuńczy. to raczej ja musiałam to ogarnąc jesli chodzi o prasowanie naszych ubrań czy tam robienie prania, kolacji, sprzątanie a teraz ja leże i cóż samo się nie zrobi ktoś musi się tym zając. dobrze, że mama pomaga, ale mąż i tak ma więcej obowiązków niż wczesniej, niech się wprawia. 33ona- gratuluje synka przeżywaj ile się da, ja też przeżywałam i się cieszylam nową nowią, dla każdego to ważne:) teraz juz mozesz komplletowac wyprawkę chłopięcą

asik- milenka jest ładnie i nie ma teraz dużo dziewczynek o tym imieniu, jesli wam się podoba to nie zmieniaj na siłe. Ja też sama zauwazyłam płec bo synek w 17 tyg pokazał siusiaka i nie dało się nie zauwazyc. Teraz w szpitalu tez robili i pytalam dla pewnosci lekarz najechał i mówi zobaczy pani sama no i znowu widzę siusiaka więc juz mam 100% pewności:)

ja zawsze chcialam nazwac córke Angelika wiem ze imie moze sie wydaje troche przypalowe ;p nie obrazajac nikogo bo mi sie podoba ale ogolnie ma jakies takie skojarzenie z dziewczynami hmm takimi lekkich obyczajow chcialam dac chociaz na drugie ale maz kreci nosem , bo wie ze bede mowila na nia andżi, hehe ale jak cos sama pojade i zapisze a z koleji po co te dwa imiona dla mojej satysfakcji ;/ i rozterka

asik też przeżywam kryzys imienia, że tak powiem. Zdecydowaliśmy się na Izę, a ja od wczoraj przeglądam i szukam innego. Wybór imienia nie jest prosty, niestety...

haha Ilonek jak milo ze nie jestem sama ;p a ktos planuje dac dwa imiona? ktoras z was posiada dwa imiona i ma jakis problem z tym? moja mama i moj maz to narzekaja ze niepotrzebne te imiona drugie ..

Gość 33ona
tak ,imię dla dziecka ciężka sprawa, sama nie wiem jakie wybrać, Andżela- trochę imię nie polskie,może mąż woli bardziej swojsko brzmiące? ja od początku miałam imię Paweł,a mąż dziś mówi do mnie,że nie bardzo, bo kojarzy mu się z takim złym chłopakiem z osiedla, i weź tu bądź mądra ;) a z Lidla w tej ostatniej gazetce się zakochałam w ubrankach z motywem traktorka, tak podświadomie jakoś wychodziło cały czas, ja sama jestem typem twardej babki, takiej chłopiary, oczywiście jak chodzimy na imprezy, na wesela to mąż świata poza mną nie widzi;) w końcu jestem kobietą, ale często mówię,że wolno chodzi- mówię"szybciej przebieraj nogami", albo,że jest hipochondrykiem bo ciągle łyka jakieś witaminy,dla mnie to jakieś niemęskie, no trudno jestem taka oschła i myślę,że lepiej syna wychowam,ale to czas pokaże:) może zmięknę przy dziecku

ilonek- iza tez mi się podoba bralismy pod uwagę gdyby była corka. Ja jestem zdecydowana na Krystiana, mój mąż kręci nosem ale mi się podoba i jakoś go przekonam:) jemu na początku tez się podobało a teraz coś umyslił że za długie. moje imię tez jest dlugie i żyje:) a on mówi "to co innego" no tak co innego bo do mojego juz się przyzwyczaił:) Ja dwóch imion bym nie dała bo to dopiero jest długo i pózniej są pomyłki

Widziałam ostatnio na fb, że ktoś nazwał córeczkę Oriana, a ktoś inny Margareta. Nie lubię, aż tak wymyślnych imion. Podobają mi się takie jak Pola, Iza, Laura, Liliana, Ada.. Ale chyba zostanie u nas Iza, bo już się przyzwyczaiłam i tak mówię, do brzuszka.

a na początku miał byc u nas Adam ale moj dziadek miał tak na imię i nie chce żeby mówili że dałam po dziadku więc szukałam takiego żeby nikt w rodzinie nie miał.

Gość 33ona
też myślałam o dwóch imionach,ale ja nawet jednego nie mogę wybrać:( powiem tyle,że mam brata ciotecznego Marcin Janusz i On się wkurza jak ktoś wypomni imię Janusz,do tego musi wszędzie w każdym dokumencie je widywać i wpisywać znam też młodego chłopaka- 14lat i nazywa się Krystian Marcin i strasznie się wkurza jak ktoś go nazwie Marcin. i to samo z koleżanką z liceum, wkurzało ją imię Maria, SYlwia Maria.....

33ona haha jakbym siebie widzialam tez tak meza strofuje z wolnym chodzeniem i innymi d**erelami jak Cie czytam to jakby sama pisala , co do Angeliki ja chce przez G jesli zapisuja przez DZ to ja dziekuje najpierw sie dowiem ;p dla meza angela kojarzy sie z glupia blondynką ;p jak dla wiekszosc***ewnie Flavia - Krystian ladnie tez niepopularne Ilonek- Izabela tez kiedys bralam pod uwage podobalo mi sie zdrobnienie Izabelka , co do Laury musze skomentowac kiedys bylismy na plazy z mezem i byla tam mala Laura i ciagle rodzice wolali do niej Laurka Laurka az do znudzenia moj maz podsunal mi liscik na krzyzowce napisany ze on laurki to mamie rysowal jak byl maly i tak jakos mnie to rozsmieszylo ze rzeczywiscie zdrobnienie laurka jest dziwne ;p teraz u mnie w przychodni to jest zatrzesienie Hań , tak samo jak bylo z Julkami tak teraz Hanie i Zosie

Gość kasia2014
U mnie Liliana odpadła. Została Laura z mojej strony a mąż by wolał Klaudia lub Sandra

Mój mąż pierw chciał Błażej ale piękne imię Jakub i tak już zostało i mówimy już od brzuszka Kubuś :D hehehe Ostatnio kupiłam gazetkę w kiosku M jak Mama i fajne informacje można tam uzyskać :-)

Kubuś jak juz pisalam mial sie nazywac moj synek ktory jest coreczką heh Kubunio dla mnie bomba , Błażej kojarzy mi sie tylko z rowerem blazeja :)

Hehehe mi też się nie podoba a Kubusia ani w mojej ani u męża w rodzinie nie ma ;-)

Flavia imię Krystian bardzo mi się podoba, braliśmy je pod uwagę jakby był chłopiec

U nas dziewczynka miala byc Nel (pomysl meza), Sara albo Ewa. Ale wyszedl Leon :-D Jakas wsciekla od rana dzisiaj chodze I warcze na wszystkich. Zwalam na hormony ;-) Pogoda nie pomaga, bo leje, ze swiata nie widac :-( Niedawno synek mojej przyjaciolki stwierdzil grobowo, ze my tu wszyscy umrzemy. Ja dla malego nie mam kompletnie nic, poza jednym body. Ciagle to odkladam na potem.

Gość ewinkaa
U nas Stanisław, ja chciałam Jan bo znam tylu fajnych Janków,ale maz powiedział,że mu się z dowc****i o Jasiu kojarzy i wymyślił Stasia. Wiec jest Stasiek,Staszek, Staś,wszyscy już polubili to imię i innego juz nie będzie:-) dla dziewczynki chciałam Krysię:-) tak jakoś lubię takie imiona-Franciszek, Antoni, Basia... ale imię to kwestia gustu, najwazniejsze to co sie rodzicom dziecka podoba:-)

Gość Sisilka
Hej mamusie. U nas chyba syn ale w poniedzialek sie dopytam, z imieniem dla dziewczynki ? Mialam wolna reke ale co do syna to mamy problem, nasza dzidzia bedzie miala dwa imiona. I ja i maz mamy po dwa nie zauwazylam z tym problemu. Synek na drugie ma miec po moim tesciu bo niestety nie ma go juz z nami. A jutro ide sobie z mama na miasto, polazic i odpoczac od codziennosci. Moja dzidzia dzisiaj dawala czadu od 10 do 14 i to tak ze wkolko glaskalam brzuszek.

Ja akurat Basi I Krysi nie cierpie, bo mi sie fatalnie kojarzy :-D To samo zreszta mam z Marzena I Jackiem. Moj brat mial byc Stasiem, ale koniec koncow zostal Szymonem, a Stanislaw ma na drugie :-D

Gość mamakubusia09
hej duzo sie u was dzieje, poczatekczerwca powodzenia trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze. Widze że macie dylematy z imionami mój synek będzie miał na imie Dominik. Też mi zaczą twardnieć brzuch więc poleguję popołudniami i pracuję tylko do końca miesiąca.Byłam u gina z tymi twardnieniami i on mówi,że te stawiania w moim przypadku są związane z ulozeniem dziecka poprzeczne bylam jak mi zaczą twardnieć i po 2tyg.Szyjka około 5cm więc dlugaśna, podobno dziecko jak tak leży to mi rozpycha macicę a ona się broni skurczami, kolejną wizytę mam za 2 tyg dopóki nie ustąpią twardnienia tak bedzie kontrola co 2 tyg.Mam luteinę i nospę, czyli standard:) poza tym ok.

Gość mamakubusia09
pewnie swietujecie u nas juz po kolacji chlopaki mieli spagetii ja sos z kurczaczkiem gotowanym, sa balony serduszka i lampki serduszka maly zadowolony teraz lezymy wszyscy i kubus oglada baje na polsacie zakochany wilczek a my cieszymy sie cisza:)

MamaKubusia, moi chlopcy tez ogladaja ta bajke :-D A maz, tradycyjnie, wisi na laptopie I czyta wiadomosci sportowe :-( Czasami mam wrazenie, ze nadal mieszkam z mlodszym bratem.

Gość gość
Ja jyz po wyjsciu brzuch mi peka dostalam kwiaty hehe :) moj tezcyta wiadomoaci sportowe na lapie i jeszcze potrafi grac w heros dobrze ze nie zgodzilam sie na playstation ogolnie nie doscxe wraca z pracy ok 18 to potem idzie na silke wiec wraca po 20 i w srody na pilke i sama jestem czasami mnie to wkurza a czasami luzuje ... faceci tacy juz sa ale moze lepiej niecg maja jakies pasje bo na dluzsza mete byliby nieznosni asik

Gość Agata89R
mój synek będzie Adam i właśnie będzie po dziadku, nie interesuje mnie, że imie jest po kimś, bo daliśmy właśnie ze względu na dziadka :) Dostałam dziś kolejne ubranka, ale większe rozmiary, nie mam już gdzie tego dawać. Jutro planuje kupić kocyk i ręcznik, w każdym miesiącu coś kupić, zeby akurat w maju mieć wszystko

Początekczerwca 18lat, 28.05/30.05 chłopczyk gość 85 28lat 29.05 chłopczyk oczekująca 24lat--30.05--chłopczyk brzuchatka 28lat 01.06--dziewczynka mozeniejeden-18lat-2.06-dziewczynka asiula84 29lat 03.06 nieznana ewinkaa 29 lat 03.06 chłopczyk maminia22-22lat--03.06--chłopczyk agu_28 --29l--03.03---chłopczyk esmi90 23lat 04.06.chłopczyk Agata89R 24lat 05.06 chłopczyk Flavia23 24lat 06.06 chłopczyk czer.kaptur83 30lat 7.06/4.06 chłopczyk(?) 87_asik 27lat 13.06 dziewczynka Kruszynka3-x--13.06--chłopczyk maałaa23---23lat--13.06--dziewczynka ilonek 25lat 16.06/14.06 dziewczynka mama3chłopców.--15.06----chłopczyk gochaaaaaa 27lat 17.06 --chlopczyk Justi2 32lat 17.06 --chłopczyk Jolka kolka 32 lata 17.06.---dziewczynka Nitka999 31lat 20.06---- nieznana swierszczyk-26lat-20.06--chłopczyk marika--28lat--20.06---nieznana 19magda91 22lat 21.06 chłopczyk Majaaa85--28lat--22.06/20.06--nieznana Angii91--22lat--23.06/28.06--chłoopczyk Sisilka 28lat 23.06 nieznana spiacakrólewna 22lat 27.06 nieznana lacerta 31lat 28.06 nieznana guziczekgg 29lat 30.06/16.06 nieznana mamowa 20 lat 16.06/20.06 Chłopczyk

Hobby fajna rzecz, ale on naprawde przesadza. W srodku nocy potrafi wstac I ogladac final mistrzostw swiata w pokera!!!! To podobno tez sport. Kwiaty owszem dostalam, ale lilie, ktore mnie sie pogrzebowo kojarza, wiec przypuszczam, ze po prostu zlapal pierwsza z brzegu wiazanke w Tesco :-D

Mój też chodzi na piłkę i czyta w necie wiadomości sportowe namiętnie... No coż, w sumie dobrze, że takie zainteresowania mają ci nasi, a nie jakieś gorsze. My coraz bardziej przychylamy się do imienia Antoni, choć cały czas się wahamy. Kusi nas jeszcze m.in. z tych co wymieniłyście Adam i Krystian i tak naprawdę wiele innych. Ach ciężka sprawa z tymi imionami...

Flavia- Sliczne imie dla chłopca, takie bardzo dostojne. ja daję dwa imiona. sama mam dwa i nigdy nie miałam z tego tytułu problemu.