Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość 33ona
kk

Gość 33ona
dziś na kolację ugotowałam...... grochową,tzn.zjadłam ok.18:30, będę zagazowywać m a m mnie;) gazowane napoje -nie przepadam,ale do 3 miesiąca jak wymiotowałam to jak do lekarza jechałam to zawsze miałam litrową kolę przy sobie, czasami 7up kupiłam. Nie lubię wogóle słodkich soków, wolę zjeść czekoladę:) kasia- ja kiedyś miałam badania okresowe do pracy i 8h nie można było nic jeść, to miałam 47 cukru, a pielęgniarka do mnie" jak pani jeszcze stoi na nogach" no to dziwne bo ja jem a raczej żrę słodycze.muszę się opanować,ale tak miałam zawsze...

INR - to taki wskaznik swiadczacy o krzepliwosci krwi najogolniej mowiac i niezaglebiajac sie w szczegoly , warto to sprawdzic zeby zobaczyc czy krew jest gesta czyli sklonna do zakrzepow czy normlana , jest tam tez badany czas krzepniecia itp powinnas to zrobic lekarz powinien to sam zasugerowac ale lekarze ogolnie sa dziwini ale to kazdy wie :)

Gość gość
dziewczyny ja zjadlam kawalek pizzy i chyba nie potrzebnie:/mecza mnie dusznosci,ciagle mam wrazenie jak by cos stalo mi w gardle tutaj gdzie jest tarczyca,juz sama niewiem.endokrynolog nic mi na ten temat nie chcial powiedziec.oczekujaca

Gość brzuchatka na czerwiec
Chcialam jeszcze cos napisac co to tego asik ze tak buszowala Twoja mala, na cwiczeniach w szkole rodzenia polozna nam mowila jak mozna uspokoic dziecko w brzuchu robiac mu kołyske ;) trzeba sie polozyc na plecach ugiac nogi w kolanach (stopy na.podlodze zlaczone) i odchylamy do zewnatrz taz jedną raz drugą noge ;) mam nadzieje ze wiecie o co chodzk, ja jeszcze nie mialam okazji tego wylrobowac bo moja buszuje raczej regularnie dosc czesto ale nie jakos dlugo. Moze komus sie przyda wiec pisze ja pewnie kiedys wyprobuje jak bedzie za dlugo szalec malutka ;)

Gość 19magda91
dzieki Asik... u mnie w miescie lekarze nie sa bardzo bystrzy;) pojde do tego okulisty i zrobie sobie to badanie i zaplace, nie zamierzam oszczedzac. troche sie boje, ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

Gość ewinkaa
Oczekująca,my wlasnie pizze wcinamy:-) brzuchatka - ja idę na rok,bo nie mamy tez z kim dzidzi zostawic:-(

Gość ewinkaa
Mamina to maleństwo juz spore:-) ciesze sie, ja na krzywą idę w czwartek... asik- ja piję głównie wodę i herbaty owocowe, ale uwielbiam pepsi max i czasami wypiję kilka łyków

Gość Agata89R
kasia, powiem Ci, że ja mam często niższe ciśnienie i na szczęscie nie słabne, taka moja uroda od zawsze, więc chyba to sprawka ciąży po prostu :) brzuchatka to ja bym musiała tak sie zacząć kołysać w nocy, bo mlody mi dokucza strasznie :) Co do kawy bo ktoś pisał, to ja pije bo uwielbiam, ale słabą, lekarz pozwolil z mlekiem i cukrem. Gazowanego nie lubie, szczegolnie tych slodkich z gazem, bo potem cały czas chce mi sie pic, wiec pije wode i czasem pomieszam sok z wodą. Pizze bym zjadła, uwielbiam z jajem i szpiakiem

Gość kasia2014
Mgada nie mam pojęcia co to może być,na oczach się nie znam, ale jeśli chodzi o paznokcie to wiem że czasem kolor może oznaczać zatrucie ale to były by cały czas takiego koloru,ale nie jestem pewną więc nie sugeruj się tym:-P;-) Oczekująca wypić dietę albo czerwoną herbatę bo wspomaga trafienie może zrobi ci się lżej,może się jakoś zapchalas, chyba nie tarczyca .. Co do pizzy my wczoraj jedliśmy ale domowa;-) Ja też idę na roczny bo wiem że mi nie przedłuża umowy a nie chce szukać pracy przy półrocznym dzidziusiu,mimo że mam z kim zostawić... Jak którąś będzie mieć czas to proszę o dopisanie do tabelki:23lata,dziewczynka,16.06 będę wdzięczna;-);-)

Gość kasia2014
Co do napojów to proszę2-3herbaty dziennie z cytryna ;-) Może się 2 szkl wody I pije soki te wyciskane jednodniowe niestety drogie no ale niby bez chemii... Czasem się napoje coli ale tej zero w sumie może pół szkl za dzień modli mnie ostatnio...

Gość Agata89R
oczekująca, ja ostatnio zjadłam marchewke surową i mi tak staneła, ze myślałam, ze zaraz się udusze, nawet kolejnego dnia cos mi tam "zalegało"

Gość ewinkaa
Magda, mój mąż mówi,ze to moze byc odklejanie siatkówki, on mial to samo, to jest powazne.szybko umow sie do okulisty. Tzn. To tylko nasze spostrzeżenie,żeby nie było,ze znowu coś nie tak napisalam:-)prawdopodobnie to nie to, ale sprawdz koniecznie

brzuchatka bede kołysac chyba wiem jak :) Agata idz do okulisty , a pozniej do internisty i mu powiedz ze okulista kazal zlecic inr i tyle a jak nie zleci to poprosos o karteczke ze ci odmawia zlecenia tego badania co do herbaty ja bardzo lubilam przed, w ciazy nie dam rady teraz jakos wypilam od poczatku ciazy dwie bo zle sie cos czulam ale nie pijcie duzo herbaty wogole lepiej nie pijcie bo ona hamuje wchlanianie zelaza, utrudnia wiec jak nie musiscie to lepiej nie pic wogole :)

tak tak magda okulista juz bedzie wiedzial co i jak ogolnie moze byc wysokie cisnienie srodgalkowe tez co prowadzi do odklejenia siatkowki jak mowi Ewinka, ale bardziej bym stawiala na jakies zakrzepy moja kolezanka wyladowala z takim czyms na sorze miala wlasie mroczki takie plamki czarne , nie straszymy ale ale jutro odrazu lec do lekarza :) bo jednak w ciazy podatnosc na zakrzepy wzrasta

Gość ewinkaa
A mnie ostatnio lekarz pytam co robie takiego bo hemoglobinę mam 13,8:-) a ja krew oddawałam regularnie i teraz jak nie oddaje to mi sie skumulowało:-) ale asik nie wiedzialam o tej herbacie... A owocowe też?

Gość gość
dziewczyny tylko o to chodzi ze takie uczucie mam ciagle nawet jak budze sie w nocy,wczesniej przed ciaza tego nie mialam.musze jutro gin o tym powiedziec czemu sie tak dzieje i mam nadzieje ze po porodzie ustapi.oczekujaca

Gość 33ona
wrażenie że pokarm stoi w gardle ma podłoże "zgagowe",lepsze to niż czysta zgaga kwaśna.... ja na początku miałam straszne wymioty a teraz zgaga.starośc nie radość;) i też jadłam marchewki, a teraz się boję, tak jakby do końca nie przełknięte i wkurza

Gość gość
dziewczyny tylko o to chodzi ze takie uczucie mam ciagle nawet jak budze sie w nocy,wczesniej przed ciaza tego nie mialam.musze jutro gin o tym powiedziec czemu sie tak dzieje i mam nadzieje ze po porodzie ustapi.oczekujaca

Maminia cukrzyce miala gosc85 ale jakos ostatnio rzadko do nas zaglada :( Agata ja tez uwielbiam pizze ze szpinakiem i jajkiem mmm wsyslabym :D w ogóle uwielbiam szpinam pod kazda postacia :) Kurcze znowu jestem glodna... i tak w kolko :/ a kilogramy leca...

cześć co do urlopu to trzeba to tylko zgłosić pracodawcy z tym że jeżeli jest to 80% przez cały rok to trzeba zgłosić w ciągu 14 dni od porodu ja piję tylko wodę niegazowana ale i tak trochę za mało no i w czwartek też idę na krzywą cukrową mam nadzieję że będzie dobrze

Oczekujaca to moze byc rzeczywiscie tarczyca moze Ci sie powiększyła w ciazy ponoc wlasnie jak lezy sie na plecach na plasko to utrudnia oddychanie ale nie wiem jak dokladnie to czujesz najlepiej powiedziec lekarzowi :)

Dzieki dziewczyny za informacje odnosnie tego macierzynskiego. Dobrze ze to u pracodawcy tylko sie zglasza bo juz sie balam ze jezdzenie po zusach mnie czeka... Ponoc teraz zalatwianie becikowego to jest udreka i latanie po urzedach :/ ale tym to sie maz zajmie ;) Mala znowu buszuje maly urwisek :D

Gość gość
Ewinka czarna herbata tylko owocowe nie :) Oczekujaca bardzo mozliwr ze powiekszajaca sie tarczyca bo nawet bez problemow to w ciazy i tak sie powieksza Co do becikowego mi sie nie nalezy jestem tak "bogata "co za kraj ale czytalam ze trzeba skladac bo raczej nikomu nie odmawiaja, szkoda ze w zarobkach nikt nie uwzglednia np tego ze ktos ma kredyt ... asik

Gość gość
Witam wszystkie Brzuchatki :) Podczytuję Was co jakiś czas, sama mam termin na koniec czerwca. Dla tych co się martwią ******* swoich Maluszków proponuję podłączyć do komputera słuchawki, poszukać Mozarta albo na polskastacja.pl włączyć muzykę klasyczną u mnie to działało w pierwszej ciąży jak i w obecnej :) Pozdrawiam, A.

Gość gość
Tam gdzie * miało być ************,a raczej ich mniejszą aktywnością ;-) A.

Gość gość
tak mi sie wydaje ze to przez tarczyce wczesniej tego niemialam.mialam jakies guzy na tarczycy i to wszystko.wogole mialam badanie na przeciwciala czy cos takiego jak by wyszlo podwyzszone to pewnie porod bylby wczesniej.ja bede juz probowac spac bo znajac zycie ciezko bedzie przespac noc.oczekujaca

Gość Agata89R
mój też daje czadu i tak do nocy będzie tańcował, asik ty chyba pisałaś, ze masz mocne ruchy, moj też dosyc agresywnie mnie kopie a na ostatniej wizycie miałam badanie dopplerowskie i dziecko ma sie swietnie, takze nie martw sie, po prostu sobie cwiczy, w tym tygodniu to normalne

Gość kasia2014
Oczekujaca ją miałam coś podobnego lecz po antybiotyki,było to zapalenie przewodu pokarmowego. Zaczęło się od stania w gardle,potem zaczęło boleć jak zadlawienie ,aż nie mogłam śliny przełknąć,piłem mnóstwo actimela najlepiej pomagał zagrożony po 5 przeszło

Gość poczatekczerwca
Cześć dziewczyny. Dzisiaj zmarl moj dziadek i mimo to, ze jeszcze to do mnie nie dochodzi i staram się tym nie przejmowac odczuwam skutki stresu. Mianowicie nasilil sie tepy bol jak przy okresie. Już dwa razy lezalam z tego powodu w szpitalu, bo grozil mi porod przedwczesny. Kurcze juz nie wiem co robić. A Wy odczuwacie ten bol ? Ciekawa jestem jak to wyglada u Was :) Mozeniejeden trzymaj się !! :)