Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Sisilka- bedzie dobrze. Ja np. nigdy nie pracowalam, bo sie caly czas ucze. Z tego wzgledu, ze z ciaza byly komplikacje przenioslam sie do prywatnego Liceum gdzie nauka kosztuje 130zl miesiecznie. Moj maz nie jest zatrudniony w żadnej firmie, bo we wczesniejszej pracy pracodawca nie chcial nikogo ubezpieczyc. Aktualnie pracuje na wlasnej działalność gdzie jak wiadomo praca raz jest, a raz nie ma (budowlanka, wykonczenia). Do tego dochodza rozne oplaty, zus itp. Wniosek jest jeden, mianowicie w Polsce ciezko jest zyc lekko.

Hej Sisilka współczuje niby prawda znajdzie ale kasa się do tego czasu nie znajdzie mam nadzieje ze dacie rade sobie no a swoja drogą utrata pracy jest bardzo stresująca. Ja Bogu dziekuje mam super prace moj m tez nie narzeka ale troche trudu nas kosztowalo zeby byc tam gdzie jestesmy:). Flavia moj synek ma 4 latka i 5 miesiecy. Jest dla mnie wszystkim calym swiatem to jest najpiekniejsze na swiecie być mama i mieć dziecko jesli duzo o nim pisze to przepraszam ale cały czas jestesmy razem:). Wieczorem jak zasypiamy uklada sie do snu i jak przestajemy gadac to jeszcze sie odwraca zeby dac buziaka:). imie dla drugiego synka na 90% dominik ale sama nie wiem ostatnie co mi przyszlo do glowy to piotruś:), michał jakos nie moge sie zdecydowac. Mojemu starszemu synkowi kupilam pizamke dwie koszulki i czapke z daszkiem a malemu body. Ewinka dawaj zdjecia na poczte, napewno wszystko super cieszą takie zakupy:) Co do wyjscia ze szpitala to powiem tak dresik super ale ja z doswiadczenia wiem ze takiego maluszka wygodniej ubrac w pajacyk, kombinezonik, spodenki jak najbardziej ale bluze nie za wygodnie raczej.

Nie zaglądałam dziś bo cały dzień przespałam. Dziękuję Wam za życzenia :-* Sisilka bardzo mi przykro z powodu pracy :( :( :(

Gość gość
Rany Ilonek nie napisałam wszystkiego naj naj i zdrówka dużo dużo !!!!

Gość 33ona
tak Ilonek, spełnienia marzeń z okazji urodzin:) hej dziewczyny ja wstałam, nie dam rady spać jak tak jasno;) wczoraj byłam w knajpie ze znajomymi, oczywiście każdy obmacał mój brzuch,a najbardziej faceci;) ledwo siedziałam na koniec, zwinęliśmy się do połnocy,ale czas minął szybko:) dziewczyny mówiły,że mam mały brzuch ,hmmm no ja z m jesteśmy innego zdania hehe

Gość 33ona
oczywiście nie mogło zabraknąć atrakcji- m w domu rzygał,oczywiście spał w innym pokoju i śpi nadal, musiałam pozwijać dywany-na szczęście mamy ich mało w domu:) tym razem nie zarzygał wszystkiego, celował do miski,fuuuu, piszę po to żebyście wiedziały,że mój m nie jest fantastyczny:) coś czuję,że dzisiejszy niedzielny obiadek będę samotnie spędzać u rodziców;) pogoda extra, a na razie widzę szron na trawie

Gość 33ona
dziewczyny ja znowu głodna jak wilk, nie dam rady się najeść sory,że znowu o tym piszę:( i się powtarzam już niczym nie mogę zaspokoić głodu, nie najadam się też pod gardło, bo zaraz zgaga jem np. 2 kanapki, godzina przerwy,czasem niecała pózniej jogurt z kajzerką i znowu głód

Hej dziewczyny:-) ja w nocy tylko raz wstalam . Ale bardzo się wiercilam przez te biodra masakra już nie wiem jak spać. Boli aż do piszczeli nie wiem czemu tak mam... 33ona dobrze że się wybawiliscie,twój wstanie to będzie miał sprzątanie na wytrzezwienie :-) ja też mam dni że mam napady głodu także nie przejmuj się tym w ogóle:-) Ja jeszcze chwilę poleze i biorę się za obiad. Mam żurek że wczoraj,no ale kotlety muszą być. U mnie piękna pogoda:-):-)

Gość 33ona
kasia- mnie też biodra bolą jak leżę,taka fizjologia kobiety, człowieka, na tym ciężar opiera się, nacisk.dla mnie najwygodniej stać jak już wszystko uciska. a dziś w nocy mały pierwszy raz się tak wypiął, że myślałam,że to brzuch twardnieje,a to chyba główka albo pupa była na dole, aż wyczułam ręką, wczoraj mu niewygodnie było na koniec jak siedziałam - godzina minęła od ostatniego posiłku, zjadłam jabłko....znowu głodna:)

Gość gość
dzien dobry:)u mnie sloneczko piekne swieci.obudzialam sie o1w nocy i niespalam do2bo m ogladal film,pozniej o6bo ogladal wiadomosci,a pozniej jak usnelam to do10spalam.33ona ja tez tak mam ze czesto glodna jestem.dzis poopalam sie na balkonie troche moze.oczekujaca

Ilonek WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :*:*:*:*:* 33ona ja miałam identycznie ale może napij się dwie szklanki WODY nie napoju i powinno pomoc :) Ja cały czas mam ochotę na słodkie, a ja ciągle rosnę :( nawet już na wagę nie wchodzę :P zeby się nie przerazić :):) A my dzisiaj jedziemy na przyjęcie urodzinowe mojego chrześniaka a później idziemy do fikolandu :)

hej dziewczyny, wczoraj Was poczytałam ale już nie pisałam. Ilonek Wszystkiego co najlepsze, spełniania marzeń, zdrowej córeczki. 33ona hehe, ja wczoraj byłam na urodzinach, mój popił i też taki zachwiany przyszedł, potem jeszcze poszedł do znajomych, ja nie miałam siły ale wrócił z uśmiechem, zobaczymy, czy bedzie rzygał bo on lubi tak na następny dzień:) też mam głody, ale wczoraj mi niestety rodzinka dogryzła ze cała urosłam, wiadomo brzuch najwiecej, ale niby już nawet buzie mam pulchną, co ja poradze? 5 lat pracowałam i dojezdzałam, potem nagle człowiek siedzi w domu i je to tyje, zobacza jak urodze jaka laska bede.:P oczekujaca ja tez wstalam o 4, zjadlam platki, pooglądałam tv i poszłam spać i teraz wstałam. Wczoraj kupilam husteczkido dupci w biedronce bo były jeszcze przeceny, 2 pak za 8,99. Nie wiem jakie pieluchy kupić, 1, czy 2?

Gość gość
a ja sobie leze m poszedl do kosciola,pozniej pojde sie wykapac .wiecie stopy tak mi puchna ze mam jak kaczka doslownie.juz niemoge przepatrzec na siebie.mam nadzieje ze zgubie po ciazy a pozniej bede cwiczyc jak wszystko sie zagoi.oczekujaca

Co do tycia to ja też troche urosłam ale nie aż tak bardzo, choc teraz zauwazyłam że w tych ostatnich miesiacach przybieram najwięcej. wczesniej byłam chudzina 59cm w talii rozm S, a teraz ciąża wiec wszystko się powiększa. Powiem wam że mam taką koleżankę która jest gruba bo nosi xxl albo i więcej i ona mi teraz na każdym kroku przypomina "tyłek ci urósł, nogi masz grubsze". No cholera a jakie mam miec w ciązy chudsze? może jeszcze brzuch chudszy powinnam miec:D. Wcale nie wyglądam grubo bo teraz noszę rozm M spodni, a w bluzkę w ramionach to i w stary rozmiar bym weszła, no ale brzuch na metr do przodu więc noszę większe. ale ona chyba tam mówi, żeby się dowartościowac bo zawsze mi troche zazdrościła ze jestem szczupła i teraz się cieszy że przytyłam. Ale dla mnie to akurat nie aż taki problem bo wiem że po ciązy schudne, a ona mówi że nie schudne tak szybko przy dziecku. Heh wszystko mi na przeciw mówi. Czasem mam chęc jej odpowiedziec "ty bez ciązy i jesteś 3 razy grubasz niż ja"

mi wczoraj kolezanka pisała, ze przytyła 15, wyszła ze szpitala minus 10, po 2 miasiącach 7 kg mniej, niż przed ciążą a nie karmiła, tylko nie miała czasu zjeść i tak sobie ładnie schudła, teraz jest znowu w ciąży :)

moja mama pod koniec ciązy ze mną miała 25kg na plusie dużo wody jej się zebrało. Wychodząc ze szpitala była tak chuda ze nic jej nie zostało po ciązy i to w ciągu tygodnia. Ja jestem tego zdania że jak ktoś chce to schudnie, wiem to po sobie bo jak sie zawezmę to potrafię 5 kg w ciągu 3 tyg zrzucic a jak komus się nie chce to gada i dręczy innych

też tak mysle, ja bym nikomu nie smiała powiedzieć, ze jest gruba, ale przytyła, bo takich rzeczy sie nie mówi po prostu.Co do włosów bo wczoraj pisałyscie, ja mam gęste i długie, ale wczoraj moj sie obcinał i tak myslalam, czy obciąć ale całe zycie mam długie, od dziecka zapuszczam, scinam troche i znowu mam długie, bo bardzo szybko rosną:)

Flavia,ja tez jestem szczupła,przed tą ciążą ważyłam 49 kg.a urodziłam trójkę dzieci.W trakcie poprzednich ciąż miałam 15-17 kg.na plusie.Po urodzeniu z kazdym tygodniem traciłam wagę.Takze nie masz sie co przejmować.Jak nie masz tendencji do tycia to po porodzie szybko wrócisz do wagi sprzed ciąży.

ja też bym nie powiedziała szczegolnie kobiecie cieżarnej bo przecież to logiczne że w ciązy się tyje. a najśmieszniejsze jest to że często osoby z nadwagą zwracają uwagę tak jakby chciały się pocieszyc. Agata a jak chcesz sciąc? ja lubie długie włosy, krótkie mi się nie podobają. w sumie to zawsze miałam długie, wygodnie mi tak.

no tez zawsze długie miałam i już nie wiem jak układać, teraz spinam bo mi przeszkadzają. Mam problem, zaczeły mi sie robić krostki na pośladkach, jak sie tego pozbyc? robie piling na uda i tyłek, ale to nie pomaga, ogólnie wszystko pilinguje, bo ta skora jakas taka gorsza jest, ale ta pupa, wstyd sie pokazać, macie takie coś?

Kasia2014 mnie też strasznie bolą biodra, a na plecach spać nie można, więc praktycznie nie śpię w ogóle :( Też nie wiem jaki rozmiar pampersów kupić, siostra męża kupiła nam paczkę 1, ale jeszcze nie widziałam na oczy ich bo ona jest za granicą.

Gość gość
ja pampersy mam1i2kupione z dady i z pampersa.dzis sie dowiedzialam od kolezanki co moja tesciowa mowi na mnie i na m.rozpowiada po ludziach ze ona z moim dzieckiem minuty siedziec niebedzie i niema zamiaru nic pomagac.ja bylam z m na lodach galkowych.oczekujaca

Dziewczyny jakies fatum nad nami wisi z tym mieszkaniem mowiłam wam ze montowali nam szybe w kuchni i pękła w srodku od kontaktu poszlo rany juz nie moge nie poniesiemy kosztow wymieniona bedzie ale juz mam dosc chce spokjnie sobie dotrwac bez atrakcji pomalutku:( a tu ciagle cos po niedzieli przychodzi facet z moskitierami powiem ze ma na amen założc bo jak odpadnie to ja padne. Ja mam pampers 1 i pampers 1 sensitiv po jednej paczuszce teraz dopiero w maju kupie ale juz pampers 2 . Dzis bylam po nospe i kupilam kilka rzeczy filtry do fridy samą fride, sterimar, ampułki z sola fizjologiczna, octanisept do pępuszka bephanten, gaziki . Jeszcze w tym tyg kupie sobie koszule, body na krotki i reszte juz w maju wanienka jest oczywiscie kuba sie w niej juz kąpie:).

Gość gość
mamakubusia to zaszalalas:)mnie skurcze lapia i brzuch boli zjem kanapke wypije magnez i nospe zobaczymy czy przejdzie.oczekujaca

oczekująca a pijesz taki magnez musujący bo ja tez mam taki w sumie to z biedronki nie wiem czy on się nadaje. I tak teraz biorę magnez w tabletkach ale tak pomyslałam o tym do picia bo smaczny jest. Jakie masz te bóle brzucha? połóz się poleż Mąż zaraz kupi mi loda:D:D hehe w końcu. mamokubusia- daleko masz do mamy? tez zastanawiam się nad tą fridą, ile zapłaciłas w aptece? ja chyba kupie dopiero po porodzie. pampersów jeszcze nie mam ani paczki, ale to się dokupi.Jutro zamawiam łózeczko i w tygodniu chyba pokupuje resztę kosmetykow. Z allegro jedna paczka mi nie doszła. jutro będę dzownic bo boje się ze zaginała.

Flavia tak z Kuba i ja w ciąży to 35 min piechotą. Normalnie to latalabym bez pronlemu ale od jakiegos czasu nie moge chodzic dlugo.

oj ja juz bym chyba tyle nie doszła, zasapałabym się po 15 min. Ale moj maluch urządził sobie teraz harce, brzuch mi wyskakuje na jakies 8cm do góry i widac jak przesuwa nóżkę:) To jest wspaniałe, kocham go bardzo:)