Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość flavia
gosc- a powiedz chce ci się czytac ciągle nasz temat od tylu stron, co ci to daje?

Gość ewinkaa
Zuzia, Filipek, Polcia wszystkie dzieciaczki słodkie. Wszystko przeczytałam i nadrobiłam zaległości, jesli chodzi o kąpanie to od urodzenia robi to tak jak u Asik mój m, a ja mu pomagam, na szkole rodzenia radzili, żeby to było zajęcie faceta i on sobie to wziął do serca:-) My po wczasach, suuuuper było, mimo, ze wsyztsko robiliśmy zgodnie z rytmem dnia stasia to i tak wypoczeliśmy i fajnie tak miec czas tylko dla siebie, tzn. w sensie taki czas dla naszej trójki. Na pocztę wysłałam kilka zdjęc:-) U mnie juz trzecie pralka sie pierze i to chyba na razie stop bo nie mam gdzie wieszac:-(

Gość gość
moze wtedy gosc czuje wkoncu ze przynalezy do spoleczenstwa ? bo tak za pewne jest bardzo samotny

Gość gość asik
KASIA!! wyslij zdjecie ZUZI na meila te co osttanio jakies ale ze swojego meila to odeslemy haslo :) o wymyslilam :D

Gość gość
albo inne bezie jescze bardziej wiarygodnie ...

Gość gość asik
Ewinka to super :D nowe haslo wyslalam ci na FB a meila nie wyslalas zostal w roboczych i bez zdjec hehe :)

Gość gość
niezły ubaw:) jedzcie jedzcie tylko nie zapomnijcie o zabezpieczeniu, bo drugi potworek się spłodzi:) Nie chce mi się już siać zamętu spadam na inne forum. Adios paszteciki:*

Gość Darianna89
Dzieciaczki są słodkie oczywiście wszystkich jeszcze nie obejrzałam tyle tego jest że więcej czasu trzeba:) co do mleczunia to dosładzałam i też dali mi radę żeby dwie kropelki soku np. Malinowego do mleka dać też nic, ale faktycznie poczytam o tym niemym refluksie. Ostatnio nawet przy każdym odbiciu trochę mu się ulewa czego wcześnie nie było

Gość samasobie
ja tam czytam, ale nie pisze, nie atakuję :) a czytam bo urodziłam w maju, nie pisze bo mnie te dzikie ataki gości odstraszyły. po prostu porównuję sobie co tam w danym czasie sie z brzuchami działo i teraz co z dziećmi :)

Asik dziekuje Za rady kurde czasami naprawde nie woem co mam robic. Chce malej ulzyc a tu nic. koperek pije mala smakuje jej

Gość kruszynka33
Cześć dziewczyny,pózniej wrzuce fotki na poczte,u nas po bebilonie pepti mały zwijał się całą noc z bólu,był nie spokojny nie chciał pić! a bylismy na nutramigenie,pojawiły się czewrone placki na policzku :-( wychodzi na to że ma silną alergię na laktozę! a piczka nam kazała przejść na pepti,poszłam dzisiaj do apteki i wyprosiłam o nutramigen,ufff sprzedali mi ale drożej bo bez recepty,mały się najadł,i śpi spokojnie do karmienia po 5 kropel espumisanu 100 i raz dziennie dicoflor,po pepti miał zółte śluzowate kupy ehhh śliczne są wasze dzieciaczki!!! ogladałam zdjęcia :-) AAJ o ile pamiętam to wy też na nutamigenie?

Gość gość asik
boze dziewczyny biedne maluchy jeszcze troche i im przejdzie AAAJ ja z koleji czytalam na wielu forach ze koperek nasilal gazy że lepszy rumianek , ja kiedys mialam kolki jelitowe juz jako dorosla osoba (jako dziecko rowniez wiszczalam przez kolki a tak bylam grzeczniutka i spokojna spalam tak duzo jak Milenka) i pilam koper wloski i szczerze ? mialam wrazenie ze o wiele wiecej tych gazow sie tworzylo , a i uwazaj na herbatki te wszystkie bo one sa slodzone mopze lepej jej nie dawaj slodkiego bo to fermentuje w jelitach i tez gazy kup zwykly rumianek taki jak dla nas zrob delikatny mozesz nawet z woda wymieszac Moja dzis walnela dwie kupy wielkie jak nigdy zeby dwie ? chyba sie odchudza przed dzisiejszym wazeniem

Gość gość
Placki na twarzy nie mają nic wspólnego z laktozą tylko ze skazą...nietolerancja laktozy nie daje objawów skórnych tylko jelitowo-żołądkowe. Pepti zawiera inne białka niż nutra stąd ta reakcja

Gość gość asik
Kruszynko gosc ma racje :)

Gość Darianna89
Też zauważyłam że po koperku mały miał więcej gazów a rumianek działa rozluźniająco. Mały teraz śpi smacznie ale przed snem wypił 50 ml. Powinnam podawać mu częściej butle ale Filip nie chce zaciska dziąsła i koniec nie ma picia. Jeśli chodzi o kolki to może masaże też trochę ulżą ja też robiłam okłady z ciepłej pieluszki. Słyszałam że noszenie dziecka w odwrotnej pozycji tzn buźką do dołu też pomaga. Ja jeśli chodzi o kolki mam spokój.

Gość gość
Orangutan

Gość 85 mój spaceruje w foteliku samochodowym w gondoli broń boże wiec jeśli możesz doczepić do wózka to spróbuj u mnie działa :), a już niedługo włożę go do spacerówki bo on jest duży. Ewinko zdjęcie Stasia z tym dziubkiem boskie AAAJ I kruszynko szkoda mi was i waszych maluszków Esmi jak idzie nauka ??? Asik dzięki za zmianę hasła, daj znać jak mała dama po ważeniu Satana odezwij się jak twój brzuch ja jestem juz ponad 3 Mc po porodzie i nadal mam wyciek czy naciek nie mogę dżinsów nosić ciążowe tylko juz nie wiem czy składać wniosek jako uszkodzenie ciała czy zakażenie. Dziś jedziemy do fryzjera Kubuś i m potem musze wstąpić do hm może oczekująca kupić ci jak będą chusty na szyję to ty pi dałaś ze nie znalazłaś tak mogę ci poczta wysłać:). Podam Ci numer konta a ty mi adres i nie ma kłopotu.

Gość Darianna89
Ewinka Staś taki słodziutki. Widziałam że miałaś chuste do noszenia malucha, praktyczna rzecz? Mój mężuś może w listopadzie dostanie urlop ale zimową porą to już chyba nigdzie nie pojedziemy:(

Gość asiula84
dawno mnie tu nie było. Nie wiem czy mnie jeszcze ktos pamięta. Urodziłam 9 czerwca Marlenke! U nas ok. Małą karmie piersią ale dokarmiam mlekiem Bebilon. Mam małego głodomora. Jest słodka!

Gość Agata89 log
super zdjęcia :) Asik normalnie moge zwykły rumianek zaparzyć i dać małemu do picia? nie musi byc taki specialny dla dzieci?

Gość Darianna89
Agata ale zwykły też możesz jak nie masz hippo

Gość gość asik
oki Kasia wysle Asiula pamietam napisz wiecej jak tam sie macie jak porod :) Agata ja daje normlany dawalam hipp ale to slodzone poprostu i zrezygnowalam , kiedys nie bylo hippow a my jakos dzieci tez pilysmy rumianek czy koperek tak? normlanie zaparzam chwile z minute i wyjmuje czasami i dluzej ,a ten hipp nie wiem co ma ze jak postoi dluzej to robi sie zielo ny dlaczego macie jakie pomysly? tez mnie to odrzucilo ze cos nie tak bo zwykly rumianek nie zmienia koloru a co do dawania slodkich rzeczy ja jestem przeciwniczka z jedneg powodu jhak w nocy dziecko bedzie chcialo pic i bedzie przyzwyczajone do slodkiego to bedzie trzeba po kazdym takim piciu (bo juz nie mowie o jedzeniu mleka w nocy bo to wogole ciezki temat) powinno sie myc ząbki bo takie mleczaki sa podatne na prochnice , a kto bedzie w nocy dziecko rozbudzal i zeby myl nikt :) dlatego lepiej nie uczyc tych slodkich smakow wystraczy ze mleko ma laktoze

Gość gość
Kędzior

Dal.malej rumianku jest spokojna jak nigdy usmiecha sie gada. Nawet na zakupach bylam pampersy u nas 30 sztuk po 3 zl na polskie by wyszlo promocja byla a bez promocji 4 zl wiec roznicy duzej nie ma. Nadal jestem jakas smutna ale szczesliwa bo mala nic nie boli.dziekuje wam za pomysly i wsparcie.

Gość gość asik
co do rumianku jak mnie boli brzuch ( a czesto mam problemy bo mam niby zespol jelita drazliwego) to rumianek zawsze mi pomaga :) czekam na kolezanke i lecimy na wazenie ., ta pogoda wpedza w depresje

Gość gość asik
Filipkowi chyba starcza to jedzonko bo ładni wyglada :) Darianna nie wiem czy pytalam skad jestes?