Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość asik
Kasia to prewnie skok tak jak u Ilonek ..

Gość gość
Może nie uogólniają a patrzą na siatki centylowe ;) Krystian ur się duży.Pewnie utrzymuje się na tym samym centylu a podejrzewam,że jest ok 97 ;) Flavia,chodziło mi o to,że niektóre mamy są tak wpatrzone,że nie widzą pewnych rzeczy i nie dadzą sobie przetłumaczyć ;) zyczę waszym maluszkom by zdrowo rosły ;)

Gość gość asik
wiecie co ponadto mam dola ze nie karmie ją piersią smutno mi i bardzo bym chciala :( to moja wina ze jej to odebralam bo moglam walczyc mimo tego ze nie chciala ssac moze wkoncu z glodu by złapala ;( jak patrze na moja kolezanke to jest napawrde piękne i taka więź z dzieckiem przy butli nigdy takiej wiezi sie nie wytworzy jestem smuta do du.... py to jest

Gość gość flavia
no duży duzy lekarka powiedziała ze wygląda na półroczne dziecko z resztą kazdy tak mówi ale co się dziwic skoro mój maż jest wysoki i jego rodzeństwo tez

Gość gość
Flavia ale pediatra ma rację, moje dziecko za kilka dni skończy 7 miesięcy ma 76 cm i waży jakieś 8,800 a jest na 90 centylu czyli jest większe od 90% dzieci w tym wieku....czyli 4 miesiące różnicy a tylko ponad kilogram w masie czyli coś nie bardzo....jeśli chcesz utuczyć dziecko to rób po swojemu, gdybyś karmiła piersią byłoby mu łatwiej potem to zrzucić a mm może mu zostać,,,,już nie mówiąc że z taką masą będzie mu ciężko siadać, raczkować i chodzić...

Gość gość asik
wezcie wy sie odczepcie od dziewczyny co ona mu wmusza te jedzenie?? do ch.. bo juz sie wkurzam na tych doradcow nie kumacie ze dziecko pzrze 4mc tak goni wagą a pozniej zwalania on tez zwolni i bedzie wszystko dobrze , jestem zla wybaczcie

Gość gość flavia
ale pomysl że mój ma 3 miesiące i prawie tyle samo wzrostu co twój gosciu:) zmierzyłam 72cm:)

Gość gość
Daj dziecku przez 4 miesiące po kilogramie potem po pół do roczku i możesz sobie policzyć ile będzie ważył

Gość gość flavia
widzisz gosciu tylko 4cm krótszy od twojego wiec wychodzi ze i twój jest gruby w takim razie skoro tak piszesz:)

Gość nomadic
Flavia właśnie miałam napisać, twój m to kawal chłopa widać na zdjęciu, sorki za wyrazenie:) mi pielęgniarka os szczepień powiedziała ze osoba wysoką i dobrze zbudowana nie będzie miała filigranowego dziecka. Ja mam 174cm też nie jestem kruszynka swoje ważę a urodziłam się niecałe 2,5kg , mój M urodził sie 4950 i chłopcy po nim i po mnie urodzili sie duzi i juz. Mój też wygląda na pol roku ale jeść nie przestane mu dawać bo jak? Moja pediatra sama miała takie duże dzieci to co ma powiedzieć? Flavia ja sie powtórzę po raz kolejny, mój pierwszy też taki był a jak poszedł na nogi to wszystko spadło i sie wyrownalo, zresztą możesz zobaczyć moich dwoch chłopców na fb:) też bym wolała żeby mój Kuba miał wagę w "normie" ale jest duży i juz, i jest wspanialy:):D Asik ja pierwszego cycalam 3lata hehe i obiecałam sobie, ze następne dziecko pokarmie tylko moment bo miałam dosyć ale zmieniłam zdanie:) oprócz tego, ze mały nie naje solid porządnie tylko przysnie i tak w kolko to kp ma same plusy. Ale kochana czasami tak jest, ze z cyca nici to nie twoja wina, jestes wspaniala mama i masz wspaniala wież z Milenka i bez cyca:)

Kasia u mnie to samo - Mała marudzi, nie spi i popłakuje od kilku dni. ,tym, ze u nas kupa tez,gorzej idzie. Na brzuchu ją kładłam i widać, ze sie uwsteczniła. Nie podnosi główki tak wysoko jak wcześniej.,dzisiaj ro w ogóle jej sie nie chciało i nerw tylko :) parzę koperek, zobaczymy jak zareaguje. u nas po szczepieniu tylko nerwowy wieczór. Nawet suszara ledwo dala radę, a zwykle jest najpiękniejszą muzyką dla uszu mego dziecka :D

Gość gość flavia
nomadic on ma 190cm wzrostu, a nasz syn pewni bedzie miał z 2 metry:)

Gość asik - ja karmię piersią, ale miałam łatwo, bo pokarm mialam od razu i Mała chciala ssać. Sama nie wiem co bym zrobiła jakby pojawiły się problemy ze ssaniem lub z pokarmem. A na pewno ciężko sie patrzy jak własne dziecko się meczy, bo chce jeść, a nie może. Wtedy trudno o wytrwałość wiec nie obwiniaj siebie. Mi puszczają nerwy jak Małgośka placze 5min, a co tu mówić o głodnym dziecku... Może przy drugim (o ile planujesz) - bogatsza o te doświadczenia - uda się. Oczywiście życzę, żeby te nastepne dziecko chcialo ssać od razu :) a w którym tyg urodziłaś?

Gość kruszynka33
Dziewczyny, u mnie od 16 do 18.30 kolki straszne :-( a ja głupia dawałam mu koperek i pił po 100ml dziennie z tąd te cholerne gazy mu dawały jeszcze popalić jestem sama na siebie zła bo szczerze mówiąc nie wiedziałam,połozna coś wspominała ze nie wolno przesadzić z nim a znowu w szpitalu kazali codziennie dużo nim przepajać!!! po koprze pryka i pryka,biedactwo ehhh jak by mało tego było to jeszcze ciemieniucha się pokazała na główce :-( dziewczyny jaką kupic maść na nią? Flavia,olej goscia...

Gość gość flavia
kruszynka kup żel na ciemieniuche z emolium kosztuje 30zł buteleczka ,ale dobry

Asik od kiedy tak karmisz? Ja kilka dni, z 9-10 karmień zeszliśmy na 5-6, a teraz jak już z jej jedzeniem jest wszystko ok wypija taką samą ilość mleka jak przy częstszych karmieniach ( ok 800 ml). Za to mniej mycia, wyparzania i można gdzieś spokojnie wyjść, a to zanim zje, odbije jej się, ubiorę, zniosę wózek to zaraz trzeba wracać do domu bo głodna. Flavia Krystian będzie kawał chłopa po Twoim mężu :) Ale Ty też chyba jesteś wysoka? Czy się mylę? Mam nowe zajęcie, będziemy urządzać pokoik dla Poli :)

Gość gość flavia
ilonek ja mam 167cm czyli srednio wstaw fotki:)

Gość nomadic
Dzikidzik ja przy Kubie miałam okropne początki kp sutki bolały mnie jak diabli, sutki pękały, przez trzy lata ani razu nie było tak zle z pierwszym jak przez miesiąc z drugim, ale się udało. I dopiero teraz widzę, ze się w miarę najada bo non stop wisiał na piersi. Ale z Kuby zrobił się gawędziarz. I śmieszek. Darianna ale masz fajne zdjęcia. A czym je robisz, tzn jakim sprzętem? Fajne wasze dzieciaczki, ja czekam na siostrę bo ma mi przesłać zdjęcia na laptopa a druga miała przesłać starszego syna a ja czekam :(

Kurde pisałam i nie ma nic ee Favia nic się nie martw nie jest za gruby wysyłam Michała na pocztę w całej okazałości to dopiero kotlet mielony :).

Gość gość asik
Ilonek 2gi dzien dopiero , nie zawsze da sie ja 3h przetrzymac , ale teraz jak idzie spac o 20 to wstaje o 3, wczoraj poszla spac o 21 ale jadla ok 20 i wstala o 4 mi sie wcale takie dlugie przerwy nie podobaja , uwazam ze za mala ona jeszcze zeby 7h nie jesc , ale zobaczymy jak dalej bedzie, ja mam patent juz na wychodzenie mam termos 0,75 i wlewam do niego 400ml wody zimnej zrobionej i 250gorącej wczoraj testowalam cieplo trzymalo 10h po 12h daej bylo cieple ale juz nie az tak jak wczesnije ale dalej sie nadawalo do mleka , wiec od dzis na wyjscia biore sobie termosik butelke lub kilka , i mleko w pojemniczku mam takie pojemniczki tez co sie w butelke wklada :) i luz jutro jeziemy z kolezanka do alfy i zobaczymy jak to bedzie :) ja bardzo chce karmic drugie dziecko piersią , moja w piatek ma podciecie wędzidelka jezyka to jej przeszkadzalo w ssaniu ja na pewno chce miec dwojke dzieci nawet trojke ale 3 cesarki sa raczej niewskazane i niebezpieczne .. maz juz na przewijaku balsamuje mala zaraz jedzonko jej da a ja mam licytacje kombinezonu i czekam na allegro :D

Ilonek tez często pcha wózek z małym na rekach. Gość 85 ja pierwszego na rękach 1,5 roku lulalam. Mój śpi zjadł mleko potem chciał cycka jako smoka jadł jadł pozygal się dalej cycka i śpi oblesne trochę.

Gość gość asik
obydwaj chlopcy duzi :) ale i duzi sie urodzili wiec normlane ze teraz tacy sa :) moj brat tez sie urodzil 4400 i 61 cm i byl zawsze wielki i dalej jest hehe

Kubuś urodził się 3900 na trzy Mc ważył 6900 wiec tył tak samo różnica między nimi jest o różnice masy urodzeniowej. Ewinka w hm jest -20% z kupnem ze strony byłam kupiłam dresy zwykle i body 5 szt białe na krótki.

Gość gość asik
Kruszynka !! - dla mnie to ewidentnie skaza bialkowa , skoro po bebilonie dostal jeszcze ciemienuche to na bank , wracaj na nutramigen szybk do lekarza i na znizke ci przysluguje !!

Gość 33ona
hej mamakubusia- mój dzisiaj jak codzień-niedawno beknął jak stary chłop, rzygnął śliną z serem taka lepiącą-fuj, a na koniec poulewał wodzianym mlekiem- tym pierwszym z cyca co leci.Paweł jest jakiś inny pod kątem ulewania:( ale moja wina, bo karmiłam po wcześniejszym karmieniu godzinę odstępu

Gość gość 85
Mamakubusia nie pocieszylas mnie :( Dziewczyny pisałam na poczcie, że nie mogę się połapać któa jest która. Napiszcie na poczcie jak znaleźć was na fb albo ja podam swoje dane i wy mnie znajdźcie. Chyba, że nie chcecie hihi :)

Gość 33ona
asik- te karmienie piersią pewnie jeszcze przeżyjesz:) a dziecko musi mieć silny odruch ssania- tak położne i pediatrzy mi mówili- a było ich duuużo przez te 12 dni pobytu w dwóch szpitalach...i każdy mówił,że ma silny odruch-Paweł jak miał 4 może 5 dni to kupił m smoczka, bo ciągle wisiałby przy cycu;) i ssał i ulewał- jak miałam nawał on był wniebowzięty:) tyle że ciągle ulewał zarzyganiec mały:) FLAVIA- mi lekarze powiedzieli,żedziecko jak zje za dużo to uleje, a zdaje się,że Krystianek nie ma z tym problemów-tzn. nie ulewa,czyli potrzebuje tyle jedzenia

Ona 33 mój jak chluśnie na podłogę to obryzga ściany moja lekarka mówi ze on się po prostu objada i ze niech lepiej ma smoczka. Kuba tez ulewał wiec dla mnie to norma.

Gość jolka kolka bez logowania
moja jak ulewa to właśnie takim serem lub przezroczystym mlekiem tym co pierwsze z piersi leci.