Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość niecierpliwa 84
Obie mamy synków 5 latków i to wszystko. Resztą się różnimy ;)

Gość Anna85
raczej tak, moj syn to Igor a Twój? jest z października

Gość Anna85
Komuś sie nudzi na forum i snuje domysły :p:p

Gość niecierpliwa 84
Mój Filip i jest z listopada. Ja prawdopodobnie jestem w ciąży, dziś mam 42dc, dwa testy wyszły pozytywnie (druga kreseczka blada) a mój gin na usg widział pęcherzyk i zarodek, ma ok 2mm ale to może być różnie. Zrobił mi betę i we wtorek się wszystko okaże !

Gość Anna85
no to moje ogromne gratulacje ja w zadnej ciązy nie jestem jeszcze bo cos nie zaskakuje moze jutro sie dowiem ze nareszcie moje starania się udały:) zycze temu komus co ludzi porównuje żeby sie zajął własnym życiem i innym nie mieszał

Gość niecierpliwa 84
Dokładnie, do mnie też owy gość napisał.

Gość niecierpliwa 84
Trzymam kciuki za jutrzejsze 2 kreseczki:)

Gość Anna85
Absolutnie NIE dziekuje:):) ale Tobie, Wam zycze wszystkiego najlepszego:)

Gość aniczka90
ja tam jak mój M jest w domu to nie wchodze na fora bo sie będzie ze mnie śmiał jak zobaczy co my wymyślamy :)

Gość Q_urka
Anna85, moje urwisy to już duże chłopaki. Najstarszy jest w Technikum, średni w I klasie gimnazjum, a najmłodszy ma 6 lat...dla mnie teraz ta ewentualna ciąża to będzie taka wisienka na torcie..:-) Zresztą jak się "odchowało" troje, to czwarte nie wydaje się jakimś strasznym przedsięwzięciem, a pracy i zmęczenia to odczuwałam najwięcej przy pierwszym...:-) Jak byłam młoda i niezorganizowana, i musiałam poświęcać dużo czasu synkowi który jako chwilowy jedynak nie miał towarzystwa do zabawy ;-) Zresztą- duza rodzina to było moje marzenie... Niecierpliwa 84- Gratuluję serdecznie !!! :-)

Gość Anna85
a moj lezy koło mnie i jak czytał Twój wpis to się uśmiał:)

Gość aniczka90
hehe:) to pozdrawiam was oboje:)

Gość Anna85
My Ciebie również. Ja lece pomału spać zeby jutro wstać jak najszybciej. Dobrej nocy wszystkim życze.

Gość Anna85
Witam wszystkich. Zrobiłam test i jak zawsze jedna kreska. Okresu dalej brak. Pozostało mi poczekać az @ sie pojawi i zmienic dane w tabelce i lepiej zeby za dlugo sie nie spozniala bo nie zalapie sie juz na czerwiec:)

Gość eve1983
Ania, jeszcze nic straconego. Może za kilka dni dołączy druga krecha....... Kibicuję Ci gorąco.

Gość Anna85
Kurcze nawet nie wiesz jakbym chciala zeby tak bylo, mi się nigdy okres nie spóźnia ale z drugiej strony jestem realistką i sobie nic nie wkrecam. Wolałabym juz ten okres dostać i wiedzieć na czym stoje. A jak tam u Was. Która teraz testuje. Mi został jeszcze jeden test. Mąz mi je kupil w piątek w tesco i wiecie co jakies dziwne one sa bo sa płytkowe ale pole z kreską kontrolną jest na samym środku i musiałam go rozłozyc na częsci zeby widziec pole testowe bo było schowane pod obudową.

Gość eve1983
Ja kupuję zawsze w aptece. Jeśli nie uda mi się tym razem, to trudno. Postaram się wykorzystać ten czas, żeby trochę sie podciągnąć. Lepsza dieta, więcej snu, ruchu na świezym powietrzu. To ponoć bardzo ważne.

Gość aniczka90
a ja tak ostatnio przeglądałam normy bhcg i biorąc pod uwagę ze 3 i4 tydz od zapłodnienia jest liczony od 5 a dopiero 5 tydz 18 to mysle ze chyba warto dłużej poczekać.. Przeciez nawet te najlepsze testy wykrywają ciąże od 10, więc wynika z tego że nie u wszystkich wykryją ciąże przez pierwsze 2-3 tyg od zapłodnienia:) a ja okresu jeszcze nie dostałam, jutro zamówię testy na allegro i moje pytanie czy któraś z was ich próbowała?? ceny są śmieszne bo 1zł za szt ale działają na tej samej metodzie co znane testy z apteki więc chyba takie złe nie są..

Gość zacieszka
Aniu a ile minęło czasu od owulacji? Bo test najlepiej zrobić 14dni po owulce, dużo przypadków jest ze dopiero drugi czy trzeci test wychodzi pozytywny. poczekaj kilka dni i jeśli nie będzie @ to zrob test ponownie.

Gość eve1983
A po co Ci kupować tuzin testów? Robisz co chwilę i popadasz w paranoję. Jak sie spóźnia to idź do apteki i kup ten za 9 zł i tyle. Ale rób, kiedy coś podejrzewasz, a nie kiedy byś chciała wiedzieć czy to już, bo to nie ma sensu. Nakręcasz się przez to. Dziewczyny, musimy uzbroić sie w cierpliwość i nie ma innej drogi.

Gość eve1983
Myślę, że Zacieszka ma rację.

Gość zacieszka
Nigdy nie miałam do czynienia z testami z allegro. zawsze z apteki :)

Gość zacieszka
Eve również przyznaje Ci rację :) takie zapasy testów są niepotrzebne i powodują dużo stresu i nerwów. Chyba lepiej dostać @ niż co chwilę na teście jedna kreskę. W pierwszej ciąży test robiłam w dniu @ i druga kreska była słabo widoczna. Pewnie gdybym zrobiła nieco wcześnie to by jej nie było.

Gość 87_asik
aniczka90 - Zamawialam testy z allegro tylko uwazaj na jedna rzecz zamawiaj tym listem poleconym priorytetowym bo ja zamowilam najzwyklejszym i testow nie otrzymalam firma napisala ze listy te czesto giną a nie sa przesylkami ktore mozna śledzic i nie sa ubezpieczone. Uwazam ze te firmy nabijaja tak ludzi i wcale nie wysylaja przesylek bo pozniej ozbaczylam negatywy i przesledzilam kilka takich firm i tez byly te same sytuacje , wiec ja zamawiam odrazu z owulacyjnymi tym listem drozszym i tak taniej wychodzi :)

Gość 87_asik
a co do oczekiwania na @ , dam przyklad moja mama do 3mc zarowno z jednym i drugim dzieckiem nie wiedziala ze jest w ciazy po krwawila , wiec takie przypadki sie zdarzaja wiec jesli nawet @ przyjdzie a jest troche skąpsza to warto test wykonac :)

Gość eve1983
Jak to jest, że w biedzie i patologii rodzą się dzieci jedno po drugim? A tam, gdzie miałyby dużo większe szanse na prawidłowy rozwój, trzeba na nie czekać czasem i kilka miesięcy, lat. To jest nienormalne. :-(

Gość aniczka90
dzieki asik za uwage na pewno zwroce uwage na komentarze:) a chce wiecej ponieważ w razie czego beda na najblizsze miesiace:) eve- żyjemy niestety w biednym kraju a patologia to juz inna sprawa..

Gość gość
tak was poczytałam z grubsza i musze stwierdzic ze jesteście nienormalne. Napedzacie się na robienie dzieci i się wzajemnie podkręcacie. Az tak zdesperowane jesteście??? To co prezentuje ten topik jest zenujace i tragiczne. Niektóre jeszcze okresu nie dostana a już leca pot esty. Puknijcie się w czolo. To wygląda jak jakiś cholerny wyscik i mam nadieje ze w ten sposób żadna nawiedzona baba nie będzie miała dziecka. Po co??? Żeby moc się pochwalić na kafe i zrobić gula reszcie nawiedzonym niedoszłym matkom?

Gość eve1983
Gościu, myślę, ze zabładziłeś i znalezłeś się tu przypadkiem. spadaj więc!!!!

Gość gość
Gościu ulzylo ci :D jak ci nie pasują takie tematy to dlaczego je czytasz??