Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciąża dobiega końca

MIŁE I TRAUMATYCZNE PRZEŻYCIA W CIĄŻY

Polecane posty

Gość ciąża dobiega końca

Cześć dziewczyny. Właśnie kończę 40tc i tak rozmyślam o tym co było, co mnie spotkało, czego się nauczyłam a z czego jestem niezadowolona. Napiszcie tutaj wszystkie fajne i miłe doświadczenia jakie doznałyście w ciąży, oraz te które waszym zdaniem były nie na miejscu i były chamskie. Może się razem pośmiejemy lub wyciągniemy wnioski :) _________ Zacznę od siebie :) . Miłe doświadczenia w ciąży : - kiedyś pewien Pan w autobusie ( wiek ok. 90lat) wstał i ustąpił mi miejsca, mimo moim zapewnień że dam sobie radę, uprzejmie poinformował mnie, że jest dżentelmenem i nie pozwoli aby dama w ciąży stała obok niego, a on siedział. To było piękne, ale trochę niezręczne :) - druga ciekawa sytuacja w autobusie była taka, że zrobiło mi się lekko słabo, a pewna starsza kobieta koło mnie zrobiła niemal pospolite ruszenie i nagle 5 osób ustąpiło mi miejsca :D . Te gorsze doświadczenia : - pewna Pani w kolejce do kasy w sklepie (kolejka ok. 10 osób wszyscy z wózkami) zapytała mnie czy jej ustąpię miejsca w kolejce ? (miała dwa wózki zakupów :O). Grzecznie poinformowałam Panią, że jestem w 8 miesiącu ciąży, bardzo boli mnie kręgosłup i często robi mi się słabo i z przyjemnością wyszłabym już z tej kolejki, gdyby nie fakt, że nie mam w domu nic na obiad... na co ta Pani zaczęła krzyczeć, że jestem bezczelną g****arą, że ona mnie prosi o ustąpienie kolejki a ja bezczelna nie mam nic do robienia w domu, się nie zgodziłam. Oczywiście jej nie przepuściłam, ale stałam w kolejce niemal z załzawionymi oczami z nerwów, że ktoś mnie tak mógł potraktować..... a wiadomo, w ciąży odczuwamy wszystko 10 razy bardziej.

Gość gość
Ta baba ze sklepu pierdzielnieta jakas... Mnie się zdarza kogoś przepuszczać albo nawet proponować, że przepuszczę, ale jak ma 1-2 rzeczy, w tym na przykład lody. Ile ja krów i chamów w życiu widziałam, co to widzą na przykład, że ide do kasy z lodem, a oni sprint i ładuja na taśmę z dwóch koszyków... Wtedy wiem, że nawet nie warto pytać, czy przepuści, bo tylko czeka, żeby wydrzeć na mnie japę. Ale kilka razy zdarzyło mi się poprosić o przepuszczenie w kolejce i nie było problemu.

Gość gość
2 ciąże za mną i powiem szczerze że nie analizowałam ich przebiegu pod kątem zachowań innych osób. Nie przypominam sobie jednak żadnego złego doświadczenia. Co do miłych to spotykają mnie i poza ciążą więc nie przywiązuję do tego szczególnej wagi. :)