Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facet 30 lat

Mieszkanie z rodzicami

Polecane posty

Gość anka z niebieskiego wzgórza123
- Aniu jelis chodzi o Ciebie, to nie zamieszklabym u kobiet na jej warunkach, jelsi juz to wspolny mieszkanie/dom, 50/50. Autorze, przeciez Ty to samo chcesz zaoferować swojej przyszłej kobiecie (tyle, że u Ciebie będą rodzice za ścianą). Ja wymagam od mojego faceca płacenia rachunków po połowie, dokładania się do jedzenia, chemii, wywiercenia czasem dziury w ścianie, przywieszenia półki itp. Co w tym takiego dziwnego? Miałabym go utrzymywać?

Gość facet 30 lat
@autorze, ale do czego ci jest potrzebna partnerka, skoro twoje nastawienie do kobiet jest tak mizogynistyczne pechowiec.gif zeby miec nad kim się pastwić psychicznie za "chlodna kalkulacje, wyrachowanie" itd.? pechowiec.gif to, ze w gb laski sa mniej wyksztalcone, no coz, nie mozna miec wszystkiego. sam na pewno jestes daleki do idealu. z charakteru to na pewno.... - moje podejscie do Plci pieknej uleglo zmianie wraz z uplywem lat, nauczony doswiadczeniem nabralem rozumu. Rozumiem , ze to na przekor, bo kazda szuka pantoflarza, niestety nie ze mna te numery. Kiedys 10 lat temu, moj uwczesny szef, powiedzial mi, "nigdy nie ufaj kobiecie" pomyslalem sobie, co on bredzi, przeciez to taki niewinne istoty..hmm 10 lat pozniej wiem dokladnie o czym mowil. Tej lakcji nie zapomne do konca zycia. Dla mnie obecnie byle kobiet nie jest potrzeba do szczescia.

Gość facet 30 lat
@anka z niebieskiego wzgórza123 - Oczywiscie ,z enie utrzymywac, ale w twoi wykoaniu wychodzi na to , ze to Ty masz jaja a nie facet :) Kawestia kontoli, ja nie jestem z tych ktorzy daja sie kontrolowac aj kontroluje innych. Zle by sie czul w takim ukladzie. Jak mowie w takicj sytuacji jedyne wyjscie to kupic cos wspolnie i placic 50 na 50, dopoki nie bedzie dzieci.

"Kiedys 10 lat temu, moj uwczesny szef, powiedzial mi, "nigdy nie ufaj kobiecie" MI podobne słowa, tyle, że o mężczyznach, powiedział jakieś 10 lat temu profesor na studiach u którego pisałam pracę magisterską :)

Gość facet 30 lat
@anka z niebieskiego wzgórza123 - moze chcesz wyskoczyc na kawe? :)

Słuchaj, ja nie wykluczam kupieniakiedyś WSPÓLNEGO mieszkania lub pobudowania domu, ale wtedy tak jak mówisz pół na pół. A jeśli bedzie kiedyś dziecko, to wtedy swoje mieszkanie zostawię dziecku.

Oj, chętnie :) Ale musze pisać raport, a zamiast tego siedzę na kafę i piszę z Tobą:) Muszę kończyć bo mnie jutro szefowa opitoli.

Gość gość
masz ewidentnie skrzywienie emocjonalne nt. kobiet. szkoda. wszyscy chcecie miec piekne, wyksztalcone, inteligentne, cierpliwe i tolerancyjne partnerki, a sami co macie do zaoferowania? jesli znalazlbys taki swoj "niewyrachowany" ideal, wtedy bylbys gotow ja urzymywac?

Dobra, Facet, kończę bo naprawdę mam co robić (jak to kafe wciąga!). Życzę Ci, byś znalazł fajną normalną dziewczynę. A jak już ją znajdziesz to ją szanuj i nie pleć na pierwszej randce o kasie. Trzeba miec klasę:)

Gość facet 30 lat
@anka z niebieskiego wzgórza123 - Aniu, lubisz spontanicznosc ? zapraszam Ci do centrum do restauracji, porozmawiamy i napijemy sie drinka po kolezansku. O ktorej dasz rade podjechac na piccadilly circus ?

Gość facet 30 lat
@gość masz ewidentnie skrzywienie emocjonalne nt. kobiet. szkoda. wszyscy chcecie miec piekne, wyksztalcone, inteligentne, cierpliwe i tolerancyjne partnerki, a sami co macie do zaoferowania? jesli znalazlbys taki swoj "niewyrachowany" ideal, wtedy bylbys gotow ja urzymywac? - mam skrzywienie emocjonalne. Wychodze powoli z tego. Mam do zaoferowania naprawde wiele. Jesli znajdzie sie taka to dlaczego nie. ale wszytko kwestia szczerej rozmowy, a nie wymuszania na kims presji.

Dzięki za zaproszenie, ale mam faceta i naprawdę mam inne plany na wieczór. Miałam tu zajrzeć tylko na chwilę, a siedzę już nie wiem ile. Miłego popołudnia wszystkim:)

Gość gość
Ktoś wyżej fajnie napisał o bieganiu po ogrodzie, o śpiewach, nocnym wychodzeniu. Myślę, że każdą NORMALNĄ dziewczynę peszyłaby obecność teściów w pobliżu:) Ja kiedyś pokłóciłam się z mężem i nie chciałam go wpuścić do domu przez 2 godziny:) Siedział w aucie:). Może to głupi przykład, ale gdyby obok byli teściowie czy rodzice...No jakoś tak głupio...Czasem mąż wyjeżdża- ja robiłam babską nockę, kilka koleżanek, nocne wygłupy. Przy teściach bym tego nie zrobiła. I myślę, że gdyby jakaś dziewczyna MIAŁA W D***E, to, że oni mieszkają obok, i nie wstydziła się ich, to źle świadczy o niej. Ja mam i do rodziców i teściów szacunek, i nie zrobię niektórych rzeczy przy nich. To starsze pokolenie, zasługują na spokój, koniec, kropka.

Gość facet 30 lat
anka z niebieskiego wzgórza123 - ja nie proponuje Ci randki, ale podoba mis ie twoje myslenie. chcialbym podyskutowac z Toba na kilka tematow. No chyba, ze sie boisz. Nie wychodzisz ze znajomymi na drinka samotnie ?

Gość facet 30 lat
Zgadzam sie z szacunkiem do innych. Ale jk mowie to uklad tymczasowy a nie na cale zycie. I tylko pod takim warunkiem bym sie na to zgodzil. I nie myslcie, z enie mnie to nie martwi, bo martwia mnie tez te rzeczy ktorych piszecie. nie wiem co mi strzeli do glowy moze jakies trojkaty czy orgie, kto wie. :) Ale na ta chwile musze dzialac i inwestowac inaczej stoje w miejscu. W idealnym swiecie kazdy mieszkal by sam we wslanym domu 10 km od siebie.

Gość gość
Mi się wydaje , że jestes osobą bardzo podatną na manipulację. Świadczy o tym to, że cytujesz słowa jakiegoś szefa, sprzed 10 lat...Tak je zapamiętałeś? Rodzice Tobą manipulują, to że dom WYDAJE CI SIE Twoim pomysłem, to nie znaczy, że nim jest. Zostałeś na niego skutecznie naprowadzony, poprzez manipulację. Ten powiedział to, tamten tamto, kobiety są takie i siakie...CZŁOWIEKU TY ZACZNIJ ŻYĆ!!!!! ZACZNIJ ŻYĆ SWOIM ŻYCIEM!!!! Nie bądź taki ograniczony!

Gość gość
Ależ z Ciebie mamisynek. Nawet w MARZENIACH w pierwszej chwili myślisz o domu Mamusi i Tatusia 10 km dalej! Ktoś tu napisał o manipulacji. Miał 100% racji.

Gość facet 30 lat
@Mi się wydaje , że jestes osobą bardzo podatną na manipulację. Świadczy o tym to, że cytujesz słowa jakiegoś szefa, sprzed 10 lat...Tak je zapamiętałeś? Rodzice Tobą manipulują, to że dom WYDAJE CI SIE Twoim pomysłem, to nie znaczy, że nim jest. Zostałeś na niego skutecznie naprowadzony, poprzez manipulację. Ten powiedział to, tamten tamto, kobiety są takie i siakie...CZŁOWIEKU TY ZACZNIJ ŻYĆ!!!!! ZACZNIJ ŻYĆ SWOIM ŻYCIEM!!!! Nie bądź taki ograniczony! -- buahhahaha, ale zes sie napocil. gdybys znal cala sytuacje mowilbys inaczej. ale o tym moglbym opowiedziec tylko jedenj sosbie na tym forum- Pani aniu klaniam sie. - piszesz o manipulacji, wydaj mi sie , ze masz zaczatki schizofrenii.

Interesująco się z Toba rozmawia, ale ja już KOŃCZĘ , ponieważ muszę skończyć "papiery" na jutro. Umawiam się z kim chcę. Ale nie zrobię niczego, co mogłoby być nie w porządku względem mojego mężczyzny. Uciekam. Pa!

Gość facet 30 lat
gość Ależ z Ciebie mamisynek. Nawet w MARZENIACH w pierwszej chwili myślisz o domu Mamusi i Tatusia 10 km dalej! Ktoś tu napisał o manipulacji. Miał 100% racji. - nie rozumiem , mozesz jasniej ? chodzi Ci o dystans czy jak ?

Gość gość
Chcesz kobiety na poziomie? Zaradnej, pięknej i inteligentnej? Na pewno z niesłychaną radością porzuci swój apartament, i zamieszka obok Twojej Mamusi. Przecież to brzmi absurdalnie! Puknij się w głowę. Kreujesz się na super-przedsiębiorczego faceta, a jesteś cipeczka. Dlatego uważam , że każdy facet powinien iść do wojska. Potem mamy takie 30letnie niezaradne c***y!

Gość facet 30 lat
@anka z niebieskiego wzgórza123 - fajna jestes:) . Dzieki, ze wpadlas, pozdrawiam i powodzenia z papaierami. W sumie ja tez mam robote na jutro. Ale dzis jest leniwa niedziela.

Gość facet 30 lat
@ość Chcesz kobiety na poziomie? Zaradnej, pięknej i inteligentnej? Na pewno z niesłychaną radością porzuci swój apartament, i zamieszka obok Twojej Mamusi. Przecież to brzmi absurdalnie! Puknij się w głowę. Kreujesz się na super-przedsiębiorczego faceta, a jesteś cipeczka. Dlatego uważam , że każdy facet powinien iść do wojska. Potem mamy takie 30letnie niezaradne c***y! - znim sie wypowiesz na jakis tmat przeczytaj caly watek, okej ? :) Bo tu nie o tym zupelnie mowa.

Gość gość
No ale w czym ty masz problem chłopie? Kup sobie dom ze starymi, a jak już poznasz tą swoją kobietę, która nie zasila kręgów gołodupców, to sprzedasz swoją część i kupicie coś wspólnie. W końcu sam stwierdziłeś, że zamieszkasz sam jeśli starzy będą cię wkurzać, więc chyba nie byłoby problemu z wyniesieniem się, jeśli twoją laskę by oni wkurzali. Bo jednej z tych złych kobiet, które to nie mają hajsu i czekają na twój oszałamiający majątek nie masz zamiaru chyba utrzymywać, co nie?

Gość jestem_ona
A nie możesz kupić tych 4 mieszkań w Polsce, sprzedać drożej i kupić tylko dla siebie/Was dom?

Gość facet 30 lat
Chcialem zobaczyc jaka bedzie reakcja i myslenie kobiet na forum. I tylko jedna Pani wykazala sie logicznym mysleniem . Niestety zajeta, a szkoda :) Spadam odrabiac "prace domowa na jutro".

Gość facet 30 lat
@jestem_ona "A nie możesz kupić tych 4 mieszkań w Polsce, sprzedać drożej i kupić tylko dla siebie/Was dom?" -niestety taka mozliwosc odpada. Niechce kupowac nic w Polsce, dla mnie Polska nie istnieje. Widzialas zeby ktos inwestowal w Polsce w mieszkania? Chyba tylko polacy. No ale dzieki za wypowiedz.

Gość jestem_ona
Nie czytałam za wielu komentarzy... może ktoś już o to pytał. W każdym razie kupno mieszkania jest chyba tańsze niż kupno domu? Przecież nie trzeba myśleć koniecznie o tym żeby mieć dom... I druga sprawa: ile rodzice mieliby mieszkać z Wami? Rok, 5, 10 lat? Jeśli krótko to przecież żaden problem...

Gość jestem_ona
No i doczytałam właśnie, że nie masz partnerki... no to po co w ogóle ten temat? :D Rób jak uważasz... Może swoją miłość spotkasz kiedy część rodziców będzie spłacona - i problem żaden!

Gość gość
Drogie Autorze, wiekszosc kobiet Ci odradza takie rozwiazanie.., wiec po co dalsza dyskusja? Chcesz nas przekonac, ze masz racje? Zadna w miare rozsadna kobieta nie zdecyduje sie na taki uklad, sama bym sie na taki uklad nie zdecydowala (mialam propozycje, odmowilam) i zadna z moich kolezankek/ znajomych rowniez by sie nie zdecydowala. Potwierdzam to co powiedzialy moje poprzedniczki: jestes podatny na wplywy innych! A ten twoj tekst (nie chce mi sie go szukac) "spadaj mala"to juz w ogole porazka.. Zalosna cipka. pogodz sie z tym taki jestes