Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biała chryzantema

MUSZĘ DOKONAĆ ABORCJI

Polecane posty

Gość Biała chryzantema
Moja siostra miała 2 cesarki w odstępie 5 lat. Dzieci też duże. Po drugiej musieli jej od razu usunąć macice..

Gość gość
Biała chryzantema Wiesz sama jesteś debilna. Na tym forum tylko patrzą żeby dopiec drugiemu. Liczyłam na kilka słów pocieszenia, a tu ... szkoda słów. xxx Pocieszać, bo planujesz morderstwo? Chora jesteś na głowę czy jak? Szkoda słów, faktycznie...

Gość Biała chryzantema
Wypluj te słowa idiotko! Już mi życzysz śmierci i mojemu dziecku, bo kolejne zagraża mojemu życiu.

Gość Biała chryzantema
Jakie morderstwo????????????

Gość gość
Autorko,nie szukaj tu zrozumienia i nie słuchaj opinii osób,które nigdy nie były na Twoim miejscu. Jasne,że mogłoby się udać,ale co jeśli się nie uda? Lekarze chyba wiedzą lepiej niż kobiety na forum? Dziecko,które już jest na świecie jest ważniejsze niż to,które się jeszcze nie urodziło,dlatego jego dobro miej na uwadze przede wszystkim. Jego i swoje. Pozdrawiam.

Gość gość
Dziecko,które już jest na świecie jest ważniejsze niż to,które się jeszcze nie urodziło,dlatego jego dobro miej na uwadze przede wszystkim xxx Możesz to jakoś uzasadnić? W jaki sposób wartościujesz życie tych dzieci? A jeśli pierwsze jest morderca, drugie byłoby wynalazcą leku na raka, to co?

Gość gość
Nie wiem dlaczego jesteś aż tak ciężkim przypadkiem, poza cc zapewne masz jeszcze jakieś komplikacje prawda? Bo znam wiele kobiet, które szybko zaszły w ciążę po pierwszym cc i wszystkie dzieci żyją, a im nie pękła macica, nie było tego typu historii. Może warto odwiedzić lekarza w innym mieście? Skąd jesteś? Sama też jestem po cc i bardzo późno wrócił mi regularny cykl, jednak lekarz po pierwszej wizycie po połogu powiedział, żeby się wstrzymać z dzieckiem minimum pół roku, najlepiej dłużej (dla zdrowia psychicznego), jednak jak stanie się coś wcześniej to nie panikować

Gość gość
Czy miałas w ciąży cukrzyce czy ważyłas jak słonica, że takie wielgachne dziecko rudodziłas? Może następne nie dojdzie do takiej wagi jeśli będziesz pod opieka lekarzy. Lekarzy z SUMIENIEM a nie takich, co będą doradzac zabicie dziecka, żeby sobie nie robić problemu.

Gość gość
jeszcze masz ok 5 miesiecy zanim brzuch faktycznie zacznie rosnąć , a 10 cm płód nie rozwali Ci macicy :( Przez te 5 miesiecy rana zagoi się do końca

Gość gość
Moja droga Ty nie musisz dokonac aborcji, ty chcesz jej dokonać. To jest twoja decyzja. Nie obarczaj naszych sumień swoją decyzją. Ty będziesz miec na sumieniu życie tego dziecka. Co na to sprawca ciąż?

Gość gość
5 kilowe niemowle jest poza wszelka norma, musialas miec jakies komplikacje, wielowodzie czy cos innego?

Gość gość
Gdybys nie chciała dokonywać aborcji szukałabys innego lekarza niż tych 3 "specjalistów", szukałabyś informacji jak donosić ciążę po cc w małym odstępie czasowym... A Ty tylko stwierdzasz fakt, że "MUSISZ". Nie musisz, ale nie chce Ci się.

Gość Biała chryzantema
Jezu jakie tu niepoważne kobiety siedzą. Tak miałam cukrzyce, dodatkowo podejrzenie zatrucia ciążowego, zapuchłam jak słoń. Całą ciąże miałam skurcze, najpierw wystarczał magnez, potem brałam fenoterol 8 tabletek na dzień. Od 7 miesiąca leżałam w szpitalu. I nie chcę dokonać aborcji, byłam u 3 lekarzy, każdy z innego miasta i każdy proponuje to samo. LEGALNIE

Gość gość
była u mnie na wczasach rodzina z 5 synami. wszyscy urodzili się przez cesarskie cięcie. między ostatnimi był rok i trochę różnicy. najstarszy miał 12 lat najmłodszy 4. pomyśl zanim coś zrobisz.

Gość gość
a bstrahując całkowicie od temaru, musze przytoczyć kawałek pewien napisany wyżej: jednak lekarz po pierwszej wizycie po połogu powiedział, żeby się wstrzymać z dzieckiem minimum pół roku, najlepiej dłużej (dla zdrowia psychicznego), jednak jak stanie się coś wcześniej to nie panikować -nie wiem co ty mas zza lekarzy, ale ja od lekarzy uzyskałam informacje, iż po cc potrzeba 2,3 lat na "pełną" regenerację macicy, blizny itd. położne wręcz twierdziły, ze nawet 3 lata wiec jestem 3,5 roku po cc i jestem w ciązy ja nie bronie autorki, ale powyższe twierdzenia sa głupawe, albo wypowiedziane przez konowała a na dodatek (dla zdrowia psychicznego) - no to już labo ktoś nie ma pojęcia, albo zmyśla ma więcje niż pół roku czekać dla lepszej psychiki,a brzuch to pikuś?

Gość gość
To idź do czwartego i piątego, bo na jakiś tłuków trafiłaś.... Zatrucie ciążowe i cukrzyca pewnie powodują jakieś problemy z gojeniem się rany? Jeśli nie, to masz kilka miesiecy na to, by się zabliźniła w 100%... Po pół roku od zabiegu jest nie do pęknięcia... Niektóre kobiety rodzą naturalnie po cc, a Ty chcesz usuwać dziecko... Moja teściowa w latach 80 miała dwie ostatnie cesarki (w sumie miała trzy) w odstępie 1roku... A aborcja była na zwołanie wtedy!!!

Gość gość
K***a jest w ciąży ale w głowie, na kafe szuka pocieszenia i wsparcia, to jakaś wynaturzona larwa z po, sld, albo innej palikociarni próbująca rozpowszechnić chorą teorię słuszności skrobanek 😠

Gość gość
Do kobiety w ciąży po cc Co lekarz, to inna opinia. Długo rozmawiałam o ciąży z lekarzem (znany specjalista, często występuje w TV), bo generalnie nie chciałam brać tabletek przy karmieniu piersią więc bałam się "co będzie kiedy zajdę w 2 ciążę". Oczywiście mówił o zalecanych 2, 3 latach, ale jak powiedział, przy obecnej technice cc nie ma strachu jeśli zajdzie się dużo wcześniej, wiele jego pacjentek miało taką sytuację i nie usuwały ciąż.

Gość gość
"Przeprowadzałem zabiegi przerywania ciąży. Proszę się nie okłamywać. Lekarze są tacy sami jak inni ludzie. Jedyne, co nas różni, to fakt, że chodziliśmy dłużej do szkoły i nosimy białe fartuchy. Człowiek przekonuje sam siebie, że robi to dla kobiet, ale prawda jest taka, że natychmiast by się z tego wycofał, gdyby tylko nie chodziło o pieniądze. Inkasowałem 1000 dolarów za pół dnia pracy, a popołudnia spędzałem na polu golfowym. W naszym stanie aborcjonista zatrudniony na pełnym etacie zarabia trzy razy tyle, co zwykły ginekolog-połoznik. Mówiąc prosto z mostu, zabierac dzieci z tego świata oplaca się o wiele bardziej, niż odbierać porody. "- reszta na stronie 248, polecam gorąco.

Gość gość
ja nie jestem za tym, żeby usuwac, ale pisze jakie opinie miałam od lekarzy, więc coś w tym musi być, ze czekać te 2,3 lata widocznie to jest bezpieczny czas, a wcześniejsza ciaża niesie za sobą wielkie ryzyko cieszę sie, ze udało sie donosić wcześniejsze ciaże po cc, ale jednak ryzyko jest, napewno im wcześniejsza ciąża tym większe ryzyko i owszem moja ciotka też jest po 3 cc i żyje, odstępy czasowe jednak spore, po parę lat

Gość gość
i ta technika chyba niewiele ma się do odstępu czasu, jak macica pęknie to już technicznie raczej nic nie poradzisz pytanie, jaką bliznę po 1 cc ma autorka zakładajac, ze to nie prowo oczywiście

Gość gość
Autorko ja na twoim miejscu wolałabym usunąć. To jak gra w totolotka-za duże ryzyko przegranej.Gdyby poprzednia ciąża przebiegła bez komplikacji to mooooże rozważyłabym donoszenie ciąży.Ale w twoim wypadku nie ma się nad czym zastanawiać.Po takich przebojach ciążowych jakie przeszłaś twój oganizm potrzebuje więcej czasu na regenerację.A lekarze nie mają powodu kłamać.Po co? Dla nich każda ciąża ktorą mogą prowadzić to większy zarobek.A skoro kilku proponuje zabieg to chyba jest coś na rzeczy, prawda?

Gość gość
Sama się wyskrob bo to dziecko co już masz nie będzie miało i tak żadnego pożytku z ciebie, wychowasz następną dupodajkę żyjącą tylko dla r******a pozbawioną rozumu, sumienia i uczuć :D

Gość gość
co to ma byc wyzej, to niewiem?

Gość Biała chryzantema
Ciekawe co Ty bys zrobiła /?? łatwo mówi c jak się nie jest w takiej sytuacji. sorry za błedy karmie cork e

Gość gość
Ty nie musisz dokonac aborcji Ty poprostu chcesz to zrobic i tyle!!! O ile w ogole to prowo.nie jest bo wierzyc mi sie zabardzo nie chce,ze sa takie pustaki na swiecie.Krotki odstep od cc nie jest przeslanka do aborcji.

Gość nieczytamcalego
Gdybym była na miejscu autorki bez wahania usunęłabym ciąże Dla mnie mąż i dzieci ktore są na świecie są ważniejsze niż kilkutygodniowa ciaza.

Gość gość
jesli to nie prowo,no to sorry ale ja jestem zdania,ze jestem wazniejsza niz zlepek komorek,mam intynkt samozachowaczy,gdybym byla w takiej sytuacji to natychmiast usuwam,co ten kosciol z was zrobil?ze cos,co jeszcze nieprzypomina czlowieka i NIM NIE JEST jest waztniejszy od kobiety?same robicie z siebie przedmioty,niczym pudlo z wyposazone w macice majaca za wszelka cene donosic plod.a matka??a chooj nia,niech zdycha przeciez zlepek komorek i slowa ksiedza sa wazniejsze!!!ciemnogrod az zal.

Gość gość
sorry ale w ogole to jestes nieodpowiedzialna bo jak mozna sie nie zabezpieczac zaledwie 3 miesiace po porodzie? wiadomo, ze zaraz po urodzeniu jest bardzo latwo zajsc w kolejna ciaze. Sama mialam cc I bardzo uwazalismy z mezem bo mozna sobie I przyszlemu dziecku krzywde zrobic (tak jak w twoim wypadky) sorry ale dla mnie to ty jestes zacofana. W tej chwili jest tyle srodkow dla kobiet karmiacych, mini pigulki, plastry czy po prostu prezerwatywa, slow brakuje.