Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hardcoreee

dlaczego zaraz po porodzie wciskaja kobiecie dziecko do karmienia

Polecane posty

Gość gość
a ja mam w d***e statystyki i siare:) po porodzie mam zamiar sie porzadnie wyspac a polozne niech nakarmia dziecko ,moge je zobaczyc na 2 dzien

ja jestem tolerancyjna do kobiet, ktore karmiły piersią,w ogole krytyki nie wyraziłam, zas widze w tym temacie totalny brak tolerancji do kobiet które na butelce jechały . Przestać i tyle

Gość gość
No wiem ja tam cieszyłam sie ze po porodzie dziecko było wtulone w moje ciało . Noworodek sam szuka piersi to to jest jego naturalny odruch .

Gość gość
ale kto ci broni miec w d***e statystyki i siarę? Mozesz spokojnie kupic sobie lalke, po cholere masz rodzic i miec ten caly klopot (porod w wieloletnim wychowaniu dziecka to akurat najmniejszy pikus)

Gość gość
a czemu mam kupowac lalke? bede miala wlasne dziecko:)

Gość gość
to wy mialyscie leciutkie porody, ze jeszcze marzylyscie o wtuleniu dziecka i karmieniu ja marzylam tylko o tym aby pojsc spac ,bylam tak wyczerpana i naprawde bylo mi wszystko jedno czy bedzie to piers czy bielka, padalam ze zmeczenia zazdroszcze takich porodow

Gość gość
A ja chcę oglądać i przytulać dziecko, ale nie mam ochoty karmić go piersią. Może mi się odmieni, może nie, ale miliony dzieci karmione są mm i nie są przez to bardziej chorowite, głupsze czy słabsze. Każda mama robi jak uważa, ona bierze odpowiedzialność za swoje dziecko, i niech żadna położna czy kafetarianka, której się wydaje, że kp to lek na każde zło, nie rości sobie prawa do narzucania swojego widzimisię innej kobiecie.

Gość gość
ToksycznaKobita hehe widać z boli cie ze nie dałaś dzieciom tego co najlepsze. Możesz sobie pisać co chcesz ale kp ZAWSZE jest lepsze od mm .

Gość gość
Nie czytalam wszystkich komentarzy bo durne baby jestescie ze takich podstaw nie wiecie. Po pierwsze zeby pobudzic laktacje a po drugie zeby macica zaczela sie obkurczac jak najszybciej. A poza tym jak wam sie wydaje ze dziecko sie sie nie meczy podczas porodu to tez swiadczy o waszej niewiedzy. Zacznijcie czytac wazne rzeczy a nie tylko jaki kolor wozka wybrac?

wezcie wy wszystkie fanki i fanatyczki karmienia piersia napiszcie w koncu jakas naukowa ksiazke oparta na tych waszych badaniach statystycznych.wasz dar upierdliwosci w temacie bardzo sie na kafeterii marnuje. Karmilam piersia i nie czuje sie ani lepsza ani gorsza od karmiacych butelka.nie czuje tez zebym miala jakis super specjalny wyssany z mlekiem kontakt z moimi dziecmi. Toksyczna ma racje.zyjcie swoim zyciem i dajcie zyc innym.nie podpozadkowujcie wszystkich pod wlasne teorie i potrzeby.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Tak bo lekarza obchodzi twoje krocze u hahahah. Nam ja dostałam dziecko to miałam w duupie kto mi w krocze zagląda, mógł to być nawet cały pluton smiech.gif X następna co jej macica na mózg siadła :o jak można nie mieć za grosz wstydu i mieć w nosie, ze ktoś Ci się gapi w obsrane, śmierdzące, zakrwawione krocze :o sorry, ale jesteś obrzydliwa!

Gość gość
Położne kierują się dobrem dziecka i tak powinno być .Pierwszy kontakt i podanie siary jest bardzo wazne dla dziecka.

Gość gość
do goscia z godziny 20.10 nie ma co sie przejmowac, na szczescie kazda madra matka wychowuje dziecko jak sama uwaza i ma ta przyjemnosc miec w d***e innych rady:):)

heh, no ja Cię trochę terroryzuję mailami, bo dziś tez wysłałam;-( mam nadzieję, że Cię to nie wkurza;-( Toksyczna jest jedyną rozsądnie myślącą kobietą na tym forum. Jedną z nielicznych. Nie kłócę sie z badaniami naukowców i nie to by ktoś był temu winien, ale to jak matka natura załatwiła kobiety, to się w pale nie mieści. jakie korzyści ma organizm matki z karmienia? ok- chudnie. ale dlaczego chudnie? otó dlatego, że wszelkie witaminy i kalorie idą dla dziecka. dlatego kobiety mają potem problemy z zebami, z wypadajacymi włosami, cerą, łatwo chorują. i nie moga brać żadnych leków w tym okresie, bo przecież karmią. nawet kropel do oczu specjalistycznych nie można brać. ciekawe co bym musiała zrobić jak by mnie oko bolało, a mam erozję rogówki... i tak ma karmić kobieta minimum pół roku, najlepiej rok. a jak dziecko ma alergię, to nie wolno jeść miliona rzeczy i tym sposobem kobiecy organizm zostaje całkowicie wyeksploatowany z minerałów i witamin. koszmar. uważam, że najbardziej kompromisowym rozwiązaniem jest karmienie naprzemienne raz piersią raz butla. w takim systemie w nocy można sie z facetem zamieniać na karmienie. kobieta nie jest tak wyczerapana i troche witamin zostaje też jej. to sprawiedliwe, ona i jej ciało bardzo tego potrzebują teraz.

Gość gość
wyrazamy krytyke ( a raczej ubolewanie) bo ówi się, że "wszystkie dzieci sa nasze", więc chcemy dla nich jak najlepiej ( w tym wypadku najdrowszego pokarmu czyli mleka matki), zwlaszca,ze same dzieci nie maja nic do powiedzenia. Machanie reka na te sprawe podchodzi trochę po znieczulicę. Gdy matki leja dzieci, to tez mowia,ze to najlepszy sposob wychowania - i co, nie nalezy reagowac?

Gość gość
ja miałam 2 cc na życzenie. Obie cc w różnych szpitalach. W drugim nalegali na kp, ale pytali kiedy chce karmić a w pierwszym nikt na kp nie nalegał. Teraz mleko matki nie góruje aż tak nad mm jak się wydaje. Zjesz chleb z piekarni z wedliną ze sklepu i mleko już ma pół tablicy mendelejewa...

Gość gość
Heloiza, Toksyczna zgadzam się z wami w 100%!!!

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Tak bo lekarza obchodzi twoje krocze u hahahah. Nam ja dostałam dziecko to miałam w duupie kto mi w krocze zagląda, mógł to być nawet cały pluton smiech.gif X następna co jej macica na mózg siadła pechowiec.gif jak można nie mieć za grosz wstydu i mieć w nosie, ze ktoś Ci się gapi w obsrane, śmierdzące, zakrwawione krocze pechowiec.gif sorry, ale jesteś obrzydliwa! ja jeszcze bym dodala, ze potem takim laskom odwala w malzenstwie...dzidzi przeslania im caly swiat a maz idzie w odstawke ja marzylam po porodzie aby sie umyc ,porzadnie nakremowac, wyperfumowac i odpoczac a moje kolezanki z sali lezaly spocone jak swinie wpatrzone w dzieci...

Gość gość
gość [zgłoś do usunięcia] gość Tak bo lekarza obchodzi twoje krocze u hahahah. Nam ja dostałam dziecko to miałam w duupie kto mi w krocze zagląda, mógł to być nawet cały pluton smiech.gif X następna co jej macica na mózg siadła pechowiec.gif jak można nie mieć za grosz wstydu i mieć w nosie, ze ktoś Ci się gapi w obsrane, śmierdzące, zakrwawione krocze pechowiec.gif sorry, ale jesteś obrzydliwa! Tiaa, bo lekarz to najprzydliwszy zawod swiata, gorzej niz smieciarz, nie brzydzisz sie takiemu podac reki?

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Tak bo lekarza obchodzi twoje krocze u hahahah. Nam ja dostałam dziecko to miałam w duupie kto mi w krocze zagląda, mógł to być nawet cały pluton smiech.gif X Ty się puknij w głowę kobieto tak raz a porządnie! Moje dziecko na bank nie jest Twoje. Nie wszystkie dzieci nasze są. Mam w d***e czy wychowasz sobie rozwrzeszczanego bachora czy intelektualistę i Tobie g... do tego czym karmię dziecko. Wolę moje sprawdzone mm niż mleko z cyca z toną chemii którą codziennie spożywa KAŻDA kobieta

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość gość [zgłoś do usunięcia] gość Tak bo lekarza obchodzi twoje krocze u hahahah. Nam ja dostałam dziecko to miałam w duupie kto mi w krocze zagląda, mógł to być nawet cały pluton smiech.gif X następna co jej macica na mózg siadła pechowiec.gif jak można nie mieć za grosz wstydu i mieć w nosie, ze ktoś Ci się gapi w obsrane, śmierdzące, zakrwawione krocze pechowiec.gif sorry, ale jesteś obrzydliwa! Tiaa, bo lekarz to najprzydliwszy zawod swiata, gorzej niz smieciarz, nie brzydzisz sie takiemu podac reki? X no zdecydowanioe gorszy niż śmieciarz, no ale opłacalny ;) a na myśli miałam fakt, że trzeba nie mieć za grosz wstydu żeby mieć gdzieś kto ogląda twoje krocze :o szczególnie w tak obleśnym stanie.

Gość gość
gość wyrazamy krytyke ( a raczej ubolewanie) bo ówi się, że "wszystkie dzieci sa nasze", więc chcemy dla nich jak najlepiej ( w tym wypadku najdrowszego pokarmu czyli mleka matki), zwlaszca,ze same dzieci nie maja nic do powiedzenia. Machanie reka na te sprawe podchodzi trochę po znieczulicę. Gdy matki leja dzieci, to tez mowia,ze to najlepszy sposob wychowania - i co, nie nalezy reagowac? .... Demagogia w czystej postaci. Co innego jest wyrządzanie dziecku krzywdy poprzez bicie, a co innego wolność rodzica w kształtowaniu diety dziecka. Jak ci zależy na dobru mojego dziecka, to kup mi domek pod miastem, żeby miało więcej przestrzeni i świeżego powietrza, a jednocześnie miało możliwość z korzystania dobrodziejstw w mieście. Nie zapomnij o ufundowaniu mu jakiegoś stypendium na zajęcia ponadprogramowe, basen i szachy. Jakis fundusz na dobre studia tez by sie przydał.

Gość gość
heheh - a czego robi sie to SPARWDZONE mm? anioly produkty podsylaja? a woda do niego to ich łzy? Mnie przeraza to, ze dorosle baby nie maja podstawowych wiadomosci z fizjologii, chemii - no ale cóz, takie juz mamy niedouczone spolecznstwo.

no to heloo właśnie ci mowie, ze ci na dzisiejszy mail odpisałam godzinne temu A co do karmienia uważam jeszcze , ze ojciec dziecka powinien PRIORYETETOWO tez brać aktywny udział w karmieniu,bo później nie ma takich cyrkow ,kiedy kobieta nie może nigdzie wyjść bo ojciec karmić nie potrafi lub nie może, a tak to problemu nie ma jak od pocxzatku i ojciec dziecka przykłada się do żywienia malucha i matka

Gość gość
Naprawde nie miałabym serca podać noworodkowi mm . Od pierwszych dni wciskać mu butle z silikonowym smoczkiem jakby było sierota:(

Gość gość
ToksycznaKobita tłumacz się dalej hehe

Gość gość
gość Naprawde nie miałabym serca podać noworodkowi mm . Od pierwszych dni wciskać mu butle z silikonowym smoczkiem jakby było sierotasmutas.gif ..... Czasem lepiej być sierota, niż mieć głupia matkę. Rodzice zastępczy często lepiej się sprawdzają niż biologiczni.

w sumie karmiłabym, ale w sposób podzielny, jak pisałam wyżej. potem tez jest mniejszy szok dla dziecka jak przechodzi tylko na butelkę i inny pokarm, bo od razu butlę zna, tak uważam. trochę karmić warto, skoro to dobre dla dziecka- dla czystego sumeinia, no i dla chudniecia. jednak mnie szczerze mówiąc interesowałoby tylko, aby: 1) urodzić zdrowe i sama być bez obrażeń (oj, zdarzają się..) 2) aby nie bolało mnie tak mocno jak często się opisuje- zapłacę na bank, bo zdecyduję się na dziekco, tylko gdy będę miała na takie coś kasę 3) oby tylko schudnąć...... 4) oby tylko kochać dziecko ani mniej ani bardziej od męża i aby maż nie kochał dziecka ani mniej ani bardziej ode mnie Potrzebuję tych 4 warunków, a ponieważ żadna siła mi ich nie zagwarantuje, to macierzyństwu mówię NIE. stey lub niestety, ale nie jestem obdarzona tak silna potrzebą potomstwa jak inne kobiety, więc nie powiem tak jak np. Monica belluccci , że "gdybym nie poznaa macierzyństwa, zabiłabym się". i nie sądzę, by mi się odmieniło- po wielu dziewczynach widac już w nastoletnim wieku, a nawet w wieku kilku lat czego będa chciały. już czasem kilkulatki mają schize na punkcie lalek bobasów i młodszych dzieci. Ja odwrotnie i nawet teraz mam inne podejscie do tematu, podczas, gdy niektóre dziewczyny wariuja jak widzą niemowlę. uważam, że predyspozycje szybko wychodzą, ja np. ich nie mam.

Gość gość
Zamiast obrzucac zwolenniczki karmienia naturalnego inwektywami, podajcie jakiekolwiek powazne zrodla, ktore NIE twierdza,ze mleko naturalne jest najzdrowsze. JAk do tej pory to argumenty przekupek - typu: bo ja tak chce, ja wiem lepiej,

Gość gość
Toksyczna popieram! Ja partię mm od początku i uuwielbiam te noce, gdy to mój mąż karmi dziecko, a ja smacznie śpię ;)