Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hardcoreee

dlaczego zaraz po porodzie wciskaja kobiecie dziecko do karmienia

Polecane posty

Gość gość
Toksyczna to zimna suka wiec w sumie nie dziwie sie ze nie karmiła piersią.

Gość gość
Sierotą :D hahahahahah dobre! :D Ja sobie nie wyobrażam karmić piersią. Jak przystawiałam pierwsze dziecko to robiło mi się niedobrze, bo piersi mam bardzo unerwione i mam również orgazmy sutkowe. Moje sutki może ssać tylko mąż!

Gość gość
Sprawdzone mm? Jest kilka. Najlepiej nie produkowane w Polsce, bo to syf, bród i gnój. Natomiast mleka niemieckie są bardzo dobre, wszystkie normy są ok. A mleko matki? Kupa chemii z jedzenia przechodzi do mleka. W niemczech badania wykazały w mleku matki związki chemiczne, które znajdują się m.in... w spalinach samochodów :) Smacznego

Gość gość
" kobieta jest wykonczona,krwawi a tu zaraz jej daja dzieciaka i jeszcze piertola jak ma dobrze i do cycka przylozycpechowiec.gif zero szacunku" Nie rozumiem co w tym dziwnego ze matce przystawiają noworodka do piersi? rozumiem jakby dawali jej obce dziecko ale swoje ktore nosiła 9 miesięcy pod sercem? i to jest az takie straszne ?

Gość gość
podajcie jakiekolwiek powazne zrodla, ktore NIE twierdza,ze mleko naturalne jest najzdrowsze. .... Osobiście nie znam takich źródeł, co nie znaczy, że mm nie jest RÓWNIE zdrowe :) Gdyby było szkodliwe, nie byłoby dopuszczone do sprzedaży jako produkt dla niemowląt. Dla mnie mm to produkt pozwalający obojgu rodzicom uczestniczyć w karmieniu dziecka, a matce dodatkowo pozwalający na zachowanie zdrowych proporcji w życiu osobistym. Skoro najzdrowsza jest siara której nie zastępuje żaden inny produkt, to karmienie piersią można spokojnie zakończyć po pierwszych 48 godzinach. Reszta jest PRZEREKLAMOWANA.

heloiza, jak to możliwe, że nie mając dziecka tyle wiesz o tych wszystkich rodzinno-dziecięcych sprawach łącznie z fizjologią porodu i karmienia?O.o wow, ukoczyłaś jakieś studia w tym kierunku? jestem pod wrażeniem:)

Gość gość
Nie warto gadać z analfabetkami, nie wiedza, co to siara, za to wiedza, co to tipsy:):)

kiedyś przeczytałam jedna mądrą rzecz- "nie inetersuje mnie jak kobieta karmi, tylko, by w ogóle karmiła'. pewnie coś w tym jest... toksyczna- no dzięki, kochana jesteś;-) zaraz przeczytam. no własnie- jak kobieta non stop siedzi z dzieckiem, a facet na piwo chodzi, to chyba 1/100000 akceptuje tą sytuację prawdziwie. potem jest odmawianie facetowi seksu, bo to jest psychologiczny mechanizm. ona czuje, że jego życie jest wciąż stosunkowo normalne, ale ona nie może nigdzie iść itd. w głebi serca z powdu buntu, zmęczenia i bólu, który wciąż pamięta, zaczyna karać meża brakiem seksu- Ty też coś strać, nie tylko ja chcę ponosić straty i radykalne zmiany. ja nie mam wolności diety, wyjść itd. Ty nie mniej seksu. same problemy, bo kobieta jest wykończona w tym okresie życia, dlatego są kłótnie w małżeństwach po porodzie- odreagowanie idzie na faceta. dlatego nalezy dbać o dobre relacje z meżem, o zachowanie intymności. ona i on muszą sie wspierać, bo inaczej tłumione złe emocje kobiety i wewnętrzna niezgoda, by on wyszedł zamiast być z nią przerodzą się w konflikt.

Gość gość
hmm czy wy kiedys czytałyście skład mm ? Nawet jak kobieta będzie jadła hamburgery i popije cola to jej mleko i tak jest zdrowsze niż mm .Głownie dlatego ze jest lekkostrawne.

jak widzę pieniądze koncernów na wmówienie matkom , że mleko mm jest równie dobre a nawet lesze niż karmienie naturalne - zaczynają się zwracać :)

Nie, nie wszystkie dzieci są nasze i wara ,precz od stylu mojego wychowania, w tym karmienia dzieci dopóki ewidentna krzywda się dziecku nie dzieje i dziecko na tym fizycznie jak i emocjonalnie NIE cierpi,a jak wiadomo dzieci regularnie są pod obserwacja pediatryczną w okresie dziecięcym. Efekty nienaganne i zadnych szkod nie dostrzec moznabylo, zdanych nieprawidlowosci również BRAK Jeśli ktoś na tyle zatroskany raczyłby mi wytykać błędy met, wychowawczych jak i diety dot dzieci normalnie klątwami bym rzucała na mądrale U mnie karmienie naturalne się nie sprawdziło z przyczyn czysto prywatnych, nie będę rozpisywać się jakich bo to zbyt ścisle osobiste a wiem ze wtedy mogłabym krzywdę dzieciom wyrządzić jeśli nadałbym brnela w cycka ,który okazał się porazką na całej linii

całą komunę i lata 90 kobiety walczyły aby nie zabierać dziecka po porodzie do ważenia, mierzenia tylko do karmienia, a teraz awantura że nie dadzą odpocząć i na cyckach kładą. Świat oszalał.

Gość gość
Nigdzie, zaden producent mm nie pisze, ze jest ono ROWNIE zdrowe. Przeciwnie, informuje ,ze nalezy go uzywac gdy NIE MA mozliwosci karmienia naturalnego.

Gość gość
Nawet jak kobieta będzie jadła hamburgery i popije cola to jej mleko i tak jest zdrowsze niż mm .Głownie dlatego ze jest lekkostrawne. ....... Hamburger z colą - super dieta dla niemowlaka! Co za niekonsekwencja.... Na biologii to się chyba spało w ostatniej ławce, co?

" jak widzę pieniądze koncernów na wmówienie matkom , że mleko mm jest równie dobre a nawet lesze niż karmienie naturalne - zaczynają się zwraca" --------------------------------- dokładnie, masz 100% racji

Gość gość
"Hamburger z colą - super dieta dla niemowlaka! Co za niekonsekwencja.... Na biologii to się chyba spało w ostatniej ławce, co?" Lepsze kp z taka dieta niż mm.:)

Gość gość
Ja w życiu nie chciałam karmić piersią. Mm nie zrobiłam dzieciom krzywdy, kp nie gwarantuje odp***ości (owszem wzmacnia ją, ale TYLKO w okresie karmienia). Dla mnie kp jest obrzydliwe. Jak widze baby karmiące w miejscach publicznych to rzygać mi się chce :o żylaste, obwisłe, obślinione cyce :o

broken- szczegółow nie znam, ale naczyutałam się jak sie czegoś mocno boiz- zdobąć wiedzę o tym. własnie to robię i trochę już wiem, by być spokojniejsza. nie śmiej sie ze mnie brokem. są na świecie tępe baby i sie za rodzenie biora. ja czytam, bo nie chcę być ciemna. chce wiedzieć gdybym jednak sie na 1 zdecydowała co mnie czeka, co najgorsze może się stać i jak tego uniknąć, gdzie najlepiej rodzic i jak pomóc tak dziecku jak i sobie. pierwsze prawo do prawo do informacji. chcę wiedzieć i potem będę miała prawo, jak każdy wychować i dbac wg swoich planów i wartości. nikt mi tego nie zabroni.

Gość gość
Ja po cc miałam dziecko przywiezione jakieś 30min póżniej. Najpierw je oczyszczono zbadano, oceniono punkty Apgar, przywieziono małego już owiniętego w te bety :D po czym przyszła położna i pomogła go przystawić do piersi, pomimo cholernego bólu sutków pamiętam to jako fajną chwile.

Gość gość
to dziecko ma być głodne bo mamusia zmęczona?Ile ma być głodne?dobę?dwie?dopuki szanowna mama nie odpocznie.....?

Gość gość
Is breast really best? Professor defies offcial advice - artykuł w Daily mail. Niestety nie mogę wkleić linka. Tylko dla znających angielski. W skrócie - badania wykazują, że mleko z piersi nie jest lepsze niż mleko modyfikowane. Są równie dobre.

Gość gość
Nawet jak kobieta będzie jadła hamburgery i popije cola to jej mleko i tak jest zdrowsze niż mm .Głownie dlatego ze jest lekkostrawne. ....... Hamburger z colą - super dieta dla niemowlaka! Co za niekonsekwencja.... Na biologii to się chyba spało w ostatniej ławce, co? kto spal, ten spal. Organizm matki nie jest taki głupi i umie przetworzyc to, co sie je, na optymalny pokarm

CZEŚĆ HELOIZO - nie śmiałam odpisać ic byle czego ani jakościowo ani ilościowo po twoim elaboracie :D a poważnie - miałam zasrany tydzień , który jeszcze się nie skończył , niestety .

Gość gość
20:38 mylisz się. jakby tak było to byś zaraz po porodzie kapuchy mogła się najeść

Tylko dla znających angielski. W skrócie - badania wykazują, że mleko z piersi nie jest lepsze niż mleko modyfikowane. Są równie dobre. :D:D:D a nie mówiłam ?

drażni mnie takie chamksie mówienie o kobiecie,....mamusia zmęczona- co za ironia- a jaka psia mać???????? co za problem myśleć TEŻ o niej?;-/ śmierć porodom!!!!

Jak widze baby karmiące w miejscach publicznych to rzygać mi się chce pechowiec.gif żylaste, obwisłe, obślinione cyce pechowiec.gif xxxxxxxxxx a to cie nie drażni heloizo ?

allium- fajnie, oczywiście rozumiem, że jesteś zajęta. dobrze wiedzieć, będę więc czekać, daj sobie czas;-)) po prostu fajnie, że znów możemy popisać, dziękuję Ci za to;-)