Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilkaz    zielonej wyspy

ktora z was przyjechala na porod do pl prywatny

Polecane posty

hejka jestem w 2 miesiacu ciazy mieskam zagranica (wyspy) nie podoba mi sie tu opiek a kobiet w ciazy itp i nie chce rodzic naturalnie, mam pytanie do dziewczyn jaka klinkie wybralyscie i jak wszystko ogarnelyscie w jakim miesiacu zycia z dzieckiem wrocilyscie spowrotem.?ile placilyscie za porody cc i naturalne?

Gość gość
wiekszosc wraca rodzic w polsce, co juz zauwazyli lokalni i na wielu forach glowkuja dlaczego, bo sa swiecie przekonani, ze polska opieka medyczna nie umywa sie do nhs-u :) ale rownie intensywnie zastanawia ich fenomen polskich 20-latek, ktore zachodza w ciaze kilka mies po przyjezdzie na wyspy i podjeciu pracy? mnie tez to zaczelo ciekawic?

ja juz nastolatka nie jestem a raczej porze menopauza hahha to ci sie nie udala usczypliwosc hahahah a jesli chca to co z tego?? jej sparawa dla mnie niech rodzi iw 16latach jesli chce j a ZADALAM PYTANIE DO MAM I KOBIETCO TAK ZROBILY powinni sie cieszyc w pl ze zostawiam gruby hajs:)

Gość KEKI34
JA RODZILAM w iartos wawa koszt 7tys wrocilam po miesiacu, polecam

Gość KEKI34
kros glupote napisal ,,ze wracaja rodzic do pl wracaja te co chca miec cc , reszta rodzi tam gdzie zyje, chociaz dla paszportu

Gość gość
no ponoc wiekszosc wraca. nie sadze, ze wszytkie sie tak pala na cc, jakby w czymkolwiek bylo lepsze w dobie dzisiejszych rozwiazan przy sn. dziekuje za blizne do konca zycia.

Gość gość
wiekszosc rodzi na wyspach statystyki same za siebei mowia w czolowce polki sa blizna jes maluska , sama mam wieksza mam po wyrostku:) plecam klinkie eskulap

Gość gość
a co komu po paszporcie, skoro dziecko nie ma obywatelstwa innego jak polskie? ale chrzanisz

Gość gość
Urodzilam 2 dzieci w uk dzieci maj brytyjskie paszporty polskich nie bo nie potrzebuje poki co, ja bede miec paszport za ok 6 miesiecy, corka mojego meza z 1 malzenstwa urodzila sie w niemczech i ma 2 paszporty bo matka jej wyrobila

Gość gość
Tea mine to zastanawia po co wracają ja urodziłam w Uk opieka świetna porod super w Pl to im daleko faktycznie

Gość gość
no a co ci te paszporty daja? podniecasz sie patrzac na okladke? przeciez w srodku masz jak wol napisane jakiej narodowaosci jest dziecko co za roznica jaki ma paszport? czujesz sie gorsza majac polski? :o

Gość gość
ale wszystko jest z godne z prawem wiec w czym problem?? kiedy ci ludzie maja rodzic dzieci po 45 roku???20-30 to wiek na dzieci i na rodzine co w tym szokujacego? maja rodzic bez pracy i waronkow?

Gość gość
Różnica duża moja droga, moje dziecko tez ma brytyjski paszport polskiego nawet nie robię bo nie jest nam potrzebny

Gość monik0000000000000000000
ludzie ja siedze na wyspach 4lata tylko dla paszportu , poniewzz to jest okno dla mnie na dalsze me plany:)z tym paszportem moge wszedzie bez wizy i deklaracji

Gość gość
nic szokujacego, ale bardziej to ze popracuja chwile i zaraz sa w ciazy. ...moze macie tam lepsze powietrze? :D a wiek jak wiek. lokalni maja pozniej. polki w polsce tez, szczegolnie te umyslowe, bo fizyczne z reguly predko po szkole.

Gość gość
roznica w czym? :D chyba sama nie wiesz. w okladce? nic ci ten paszport nie daje dziewczyno. brytyjczyka ani irlandczyka ci z dziecka nie czyni.

Gość gosciowa33
wlasnie poki maj coraz ponizej dzieci niestety i max 2 uk i irlandii maja wczesnie i wiecej przyczyny ekonomiczne ja tam jestem za rodzeniem co masz z do maciezynstwa???

Gość gość
chyba z dzika spadlas? :D bez wiz i deklaracji (i nie wszedzie tylko do wybranych krajow) to ty mozesz jezdzic wylacznie jak masz citizenship a nie zagraniczna okladke w paszporcie. :D

Gość gość
Rozumiesz ze jak dziecko ma brytyjski paszport to obywatelstwo brytyjskie ciemnoto? Daje dużo otwiera drogę chociażby bez wizy gdziekolwiek

Gość gosciow
wlasnie poki maj coraz ponizej dzieci niestety i max 2 uk i irlandii maja wczesnie i wiecej przyczyny ekonomiczne ja tam jestem za rodzeniem co masz z do maciezynstwa???

Gość gość
Bo mają tam wreszcie swój pokój z chłopakiem i nie mają za ścianą rodziców ani teściów, więc mogą się wyswawolić bez stresu, więc i o ciążę łatwiej. :) Minimalna płaca w fabryce x2 to dla wielu młodych Polaków kokosy nie z tej ziemi. Mają za to wystarczająco na wyprawkę. A w PL jest łatwiej im rodzić bo jest ma miejscu rodzina do pomocy i mama, a zagranicą by były same z chłopakiem.

Gość gość
nikt nie dostaje obywatelstwa brytyjskiego ani greckiego po kilku latach pobytu zagranica rafaello mitomanko :D

Gość gość
1:10 ty jesteś debilem a myślałam ze tylko udajesz

Gość gość
mozliwosci ktorych nie potrafisz nazwac oczywiscie :D wiesz ludzie maja net i znaja angielski.. pewnie liczylas na to ze nie? nic twojemu dziecku ten paszport nie daje. twoje nationality to: POLISH CITIZEN :) masz prawa polskiego obywatela i obowiazuja cie wszelkie wizy, prawa i obowiazki dotyczace polskich obywateli jakas nierozgarnieta jestes ludzac sie, ze nikt nic nie wie i mozesz kit wciskac :)

Widze, ze moj topik sie rozwinal bardzo:)ale nie na temat Mi o zadne paszport juz nie chodzi, bo je posiadam chodzi mi o rodzenie w klinice prywatnej , jest ktos zainteresowany tematem?? ps?mam paszport uk po 6 latach+paszport daja ci po nadaniu obywatelstwa tak dla scislosci.