Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majowoczerwcowa

LIPIEC 2014

Polecane posty

Gość katherina90
Tez uwazam ze bardzo dobry wynik. A co do pierwszych objawow to praktycznie zadnych nie mialam. Czulam sie wrecz jakbym zaraz miala miec okres a bylo 5 dni przed terminem. Piersi mnie chyba zaczely bolec pozniej tzn byly bardziej tkliwe.

Hej Dziewczyny. U mnie 25 dc i cisza. Ninna Kochana jak tam u Ciebie? Majowoczerwcowa jak sie czujesz? Jutro rainbowrain testuje tak czy cos pomylilam?

Gość rainbowrain
Niestety nie będe testować, dostałam okres :( Zaczeło się od brązowego plamienia dokładnie tydzień po owulacji więc cierpliwie czekałam na rozwój sytuacji jednak w niedziele rozkręciło się na dobre, b. źle sie czułam. Kompletnie nie rozumiem co ten mój organizm wyprawia! W następną środę mam już umówioną wizytę u lekarza.

Gość Ania1807
I już po wizycie, która nie należała do miłych.....niestety lekarz nie widzi zarodka...niby za wcześnie, ale ja już się martwię. Jutro mam wizytę u innego lekarza, może dowiem się czegoś więcej? Oby moja ciąża za szybko się nie skończyła i wielka radość nie zamieniła się w WIELKĄ rozpacz.... Coś mi się wydaje, że będę miała ciężką noc!

Gość katherina90
Aniu za wczesnie na nerwy, skoro dzis nie bylo nic widac to jutro tez moze byc podobnie ale jest jeszcze bardzo wczesnie i nie ma sie czym martwic. Wyniki z tego co pamietam masz dobre wiec bądź dobrej mysli:) ja specjalnie odwlekałam wizyte u gin zeby sie nie dowiedziec ze nic nie widac, wole poczekac i od razu uslyszec dobre wiesci niz odwrotnie:)

Gość czejajacnamalenstwo
Ja jutro powinnam miec @. Wczoraj zrobilam z ciekawosci test niestety 1 kreska.

Gość czekajacnamalenstwo
ale nadzieje jeszcze ma. Jutro sie okaze, ale watpie, ze sie udalo. Czuje sie tak jak zwykle przed @.

Gość katherina90
hej dziewczyny co u was? ktoś dzisiaj zobaczył dwie kreseczki?? :) ja ide popoludniu do lekarza i spodziewam sie pierwszego usg, ciekawi mnie co to będzie juz nie mogę sie doczekać.

Hej. Narazie chyba żadna. Ja zobaczyłam jedną a drugą probuje sobie domalowac wyobraźnią.

Trzymam kciuki z aUSG zeby wszystko było dobrze. Który to tydzien według Twoich obliczen?

Gość katherina90
według moich obliczek 8t 2d, przy czym ja miałam zawsze krótsze cykle i do zapłodnienia mogło dojsc tak w 10 dc czyli 3 pazdziernika.. No ale lekarz sam zaproponował teraz usg pomimo że zapisał mnie na fundusz więc nie wiem do końca jak to będzie wyglądało.. Ale leci szybko ten czas wydaje mi sie ze wczoraj robilam test i wszystko olewałam z przekonaniem że jak ciąża silna i zdrowa to drobiazgi jej nie zagrożą a dziś się martwie czy nie za późno zaczęłam brać kwas foliowy.. Anna a jak twoje samopoczucie i nastawienie?

Hmm. Ja dzis mam doła wiec okres chyba idzie. Urlopu koniec i wracam do pracy w dodatku na drugie zmiany. Tak sobie mysle ze cos ze mna musi byc nie tak ze nie ma ciąży ale lekarze każa czekac magiczny rok. A ja sie nie doczekam zaraz zaczne 9 cykl a w styczniu mąż mi wyjezdza za granice. I koniec marzeń o dziecku. Ale spoko ,,Jutro jest zawsze nowe i wolne od błędów'' Jak masz ósmy tydzień to bedzie juz serducho i zdjecie do rodzinnego albumu...

Gość katherina90
mam ostatnio coś takiego że mam strasznie dużą potrzeba towarzystwa, jak zawsze byłam bardziej typem samotnika a teraz to bym najchetniej caly czas z kims siedziala.. Anna jeszcze są szanse:) mi się udało praktycznie od początku więc pewnie nie mam zielonego pojęcia co przezywasz i jak sie czujesz ale wierze ze ci sie uda:) jak nie teraz to w przyszłości kiedy już przestaniesz o tym marzyć nagle cię to zaskoczy:)

Gość katherina90
i jesli chodzi o moje początki to moje "doły" ciążowe były prawie od samego początku:)

Gość gość
hej, u mnie są II kreski :) termin na 11.07 :) objawy: apetyt nieziemski, a jak nie jem to niesmak w ustach jakby zgaga, do tego ślinie się nieziemsko no i mogę spać i spac i spać :D

Gość katherina90
hej gosciu gratulacje :) Ja tez bardzo długo spałam, właściwie to od niedawna wystarcza mi te 9-10 godz na dobę:) wczesniej bylo rowne 12 w nocy i cały dzień bylam zmeczona i drzemałam co chwile:)

Gość żonaimama
Witajcie Dziewczyny. U mnie mętlik - d.c. 36, testy ujemne, bhcg tydzień temu 30,teraz 136,na usg nic nie było widać. Dr kazała mi przyjść za dwa tygodnie i ponownie usg i bhcg. Boli mi podbrzusze jak za dużo chodzę i plecy. Jestem od Was sporo starsza (39) i mam troje dzieci,w ubiegłym roku poroniłam. Chciałabym się w końcu dowiedzieć co się dzieje.

Gość katherina90
żonaimama teraz to już co raz ciężej.. A co skłoniło was do decyzji o 4 dziecku? W sumie sama mogłabym tyle miec ale chciałabym sie wyrobić jak najszybciej:) już teraz mam schizy jak wyjdzie badanie przeziernosci karkowej, czy dziecko bedzie zdrowe i co zrobie jak beda zle wyniki a za pare lat mi sie to pewnie jeszcze bardziej pogłębi..

Gość żonaimama
Katherina nie zawsze jest tak, że ma się tyle dzieci ile się planuje. Niektórzy chcą jedno, a okazuje się że mają wielkie problemy,inni mają troje i więcej. Zawsze chcieliśmy z mężem mieć kilkoro dzieci. Moje dzieci rodziłam w wieku 22,25 i 33 lata i starałam się nie myśleć o chorobach. Jestem osobą wierzącą i ufam, że Pan czuwa nad nami.

Gość gość
witajcie, u mnie też dwie kreseczki, wizyte u gin mam 21 więc tez poznam dokładny termin w sumie u mnie to duże zaskoczenie, mam już dwojkę a teraz "suprice" ale mimo to jestem z mężem bardzo szczęśliwa i czekamy na rozwój sytuacji

Gość katherina90
wiem i rozumiem:) zadałam takie pytanie dlatego że odniosłam wrażenie że to mocno planowana ciąża, może dlatego że napisałaś też o ciąży z zeszłego roku której ci bardzo współczuje.. Ale najważniejsze że masz wiarę że wszystko będzie dobrze to juz połowa sukcesu:)

Gość żonaimama
Gościu gratulacje i dużo zdrówka. A co masz w domciu i w jakim wieku? U mnie było dwóch chłopców- teraz już facetów(prawie 18 i 15) i jak się dowiedziałam, że trzecia jest dziewczynka wszyscy skakali z radości. Teraz ma 6 lat i jest naszym słoneczkiem. Katherina,było to dla nas delikatne zaskoczenie,ale jak pisałam jesteśmy otwarci na cud poczęcia.Chciałabym tylko już wiedzieć czy to ciąża czy jakieś paskudztwo, które powinnam leczyć. Mam nadzieję że na następnym usg usłyszę takie słowa jak Majowoczerwcowa,tylko że u niej były dwie kreski.Niepewność dobija.

Gość gość
mam parke, syn 9lat i córa 5lat, teraz czekamy na niespodzianke, chce poznac płeć dopiero przy porodzie :)

Hej dziewczyny :) Aniu może jeszcze nie przesądzone u Ciebie. majowoczerwcowa też się wkręcała, że dostanie okres, a tu niespodzianka na szczęście :):):) Ja zaprzestałam starań, staram się nie myśleć o tym. W sumie los zdecydował za nas więc może to i dobrze. Sytuacja trochę się zmieniła i powiem, że nawet to dobrze, że wcześniej się nie udało. Zobaczymy co przyniesie życie. Syn był dla nas zaskoczeniem więc i może drugie też tak będzie :) Powodzenia !!! majowoczerwcowa daj znać co u Ciebie, bo dawno nie pisalaś... :(

Gość Ania1807
Jednak zrezygnowalam z dodatkowej wizyty u lekarza. Wytrzymam do 21.11 !!! Zrobilam dzisiaj kolejną HCG jutro wyniki oby rosła...

Witam dziewczyny, ja już po wizycie u lekarza. Jest pęcherzyk ciążowy. Lekarz mnie uspokoił. Powiedział, że mam już nie robić żadej bety, chyba że sie jakieś plamienie pojawi. Bo każda kolejna beta będzie mnie stresować... No i troszke sie wyluzowałam...ale tak nie do końca... Pozdrawiam :)

Gość katherina90
osia to super ze jest pecherzyk i ze cie lekarz troche uspokoil:)

Gość czekamnamalenstwo
Ja czekam do jutra i z samego rana roaie test. Dzis powinnam dostac @.

Gość dzikidzik
Anna85 mi się udało dopiero w 9 cyklu, więc wiem, co czujesz... Trzeba naprawdę wyluzować - tzn. nie myśleć o ciąży. To strasznie trudne. Nam się udało w momencie jak zaczęliśmy godzić się z tym, że pewnie będziemy się długo starać.... 28.10 mielismy pierwszą wizytę w poradni leczenia niepłodności, tego dnia też miałam dostać okres, a 26.10 test pokazał 2 kreski... Twierdziłam, ze w moim życiu cudów nie ma, bo ostatnie 2 lata dały nam mocno w kość, a tu jednak... Więc uszy do góry. :)

Gość makinka
czesc! ja jutro rano robie test. Jutro mam termin @ ale juz jeden test robiłam 3 dni temu i wyszla taka cienka ledwo widoczna kreska. Strasznie sie boje, ze to nie ciaza smutas.gif staram sie od 4 cykli...